Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marhefka

Dieta 17 dniowa -dr Moreno

Polecane posty

Gość *liliann
Dziewczyny, wiecie, gdzie mogę znaleźć jakieś filmiki z ćwiczeniami na uda i pośladki, tylko takie, żebym nie musiała skakać jak oparzona z miejsca na miejsce :) Chodzi o to, że mam mały pokój i wczoraj w trakcie robienie ćwiczeń z płyty skopałam wszystko, co było w pokoju, w dodatku robiłam niedokładnie z braku miejsca.

Gość *liliann
Ale ja potrzebuję ściągnąć i nagrać na płyty. Mam tylko przenośne dvd w pokoju, gdzie mogę oglądać :) Może na torrentach będzie. Ew allegro i ktoś się pozbywa płyt.

ja kupilam w tesco dvd z cwiczeniami...tyle ze ja mieszkam w irlandii ;) i sa fajne. jast kilka opcji w zaleznosci ile minut chcesz cwiczyc. mam pytanko, gdzie kupujecie chuda fete i mozarelle? odkrylam nowy przysmak!!! bialy chudy ser (lyzka do zupy), jogurt 0%, pomidor (duzy), troszke cebulki albo szczypiorku, sol, pieprz, papryka w proszku slodka! no pycha poprostu!!!!!!!!!!!!!!!!!

a teraz szykuje sie do kolejnego eksperymentu: indyk w jogurcie 0% (? czy mi sie nie zwazy?) w ziolach pieczony w rekawie. pokroilam piers na steki zalalam jogurtem z przyprawami i odstawilam do zamarnowania na jakies 2 godzinki. potem wrzuce do worka i do piekarnika 180 stopni na jakas godzinke. no i zobacze co wyjdzie...mam nadzieje ze bedzie jadalne ;) zamierzam to zjesc z brokulami i salatka ...chyba mizeria z jogurtem. strasznie duzo tego joguru dzisiaj ;)

Gość *liliann
Ja wczoraj zrobiłam kurę w jogurcie :) Ściął się.

Roksa41, zrobiłam twarozek według twojego przepisu PYCHA!!! Chyba będzie to moje ulubione śniadanie od jutra, bo jajka mi bokiem wychodzą! *liliann dzięki za słowa otuchy :) ja miałam DVD winsor pilates, ale znudziło mi się i sprzedalam, jak chcesz mam joge na DVD mogę Ci sprezentowac :) Na YouTube jest pełno ćwiczeń ( ja lubię kanał Tone it up ) może sprubuj co podpatrzec i zrób sobie sama plan cwizen, ja codziennie coś zmieniam bo mi się nudzi w kółko to samo

indyk rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez mam pilate w wersji dla leniwych ;) jest sesja na 5, 10, 15 i 20 minut do wyboru. ja to lubie , bo wzmacnia sie plecy i brzuch, a brzuch mam za duzy , a kregoslup slaby wiec pelnia szczescia! Marhefko droga powiedz mi gdzie w szkocji kupujesz chude: fete i mozarelle? ja dzis oblecialam wszystkie sklepy w okolicy i jedyna chudsza mozarelle znalazlam w lidlu ale tam jest tylko obnizona wartosc tluszczu, a nie 0% albo blisko 0% ;) pozdrawiam

Roksa zero procent to raczej nie znajdziesz...ja kupuje w sainsburym mozzarelle i fete o niskiej zawartosci tluszczu, jest smaczna. Ja dzis dostalam okresu i ciagle chce mi sie jesc, szczegolnie slodkiego...1 taki dzien...zjadlam juz dzis 3 jogurty owocowe i pozwolilam sobie na kilka orzechow.Eh...mam nadzieje, ze tylko tak dzis jest;)

Marhefko dzieki za info! moge jeszcze zapytac ile ta mozzarella ma tluszczu? ja znalazlam dzis w lidlu mozzarelle light firmy linessa, czy ja znacie i czy jest akceptowalna pod wzgledem naszej dietki i smaku oczywiscie? pozdrawiam

Marhefko nie przejmuj sie swoimi zachciankami w pms, to przeciez standard. pomysl o tym jak bedziesz sie lekko czula za kilka dni!!! to uczucie tuz po miesiaczce, kiedy cale ta woda z nas schodzi i wszystkie zachcianki znikaja ...bezcenne! trzymaj sie

Nie wiem ile ma tluszczu, nie mam akurat w domu, bo bym sprawdzila. Jesli chodzi o dietke to doktorek nie podaje dokladnie jakies sery sa ok, po prostu odluszczone. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, bez napadow na slodkie...

no to super! jutro zakupie ta z lidla i zrobie sobie caprese (sprobuje bez oliwy i oliwek), jestem pewna ze sam ocet winny wystarczy. troszke bazylii, troszke czosnku i bedzie uczta! coraz bardziej mi sie ta dieta podoba, bo motywuje mnie do robienia fajnych potraw. nawet moj osobisty maz zajada sie tym co przygotowuje i sie dziwi, ze nigdy przedtem takich rzeczy nie robilam ;) z tym, ze do obiadku on popija piwko, albo winko, a ja wode...coz! no i przekaski, on zajada batony, chipsy itp a ja ...pie wode. ale i dla mnie przyjda lepsze czasy. Marhefka jestem pewna , ze bedziesz jutro twarda jak stal , i ze wszelkie pokusy (jesli wystapia) poprostu zignorujesz. dziewczyno zobacz jakie masz osiagniecia i jak nieduzo zostalo ci do idealu (a tak apropos to jak dla mnie to juz musisz miec niesamowita figure) marze zeby osiagnac to co ty!!!

Dzieki roksa! Powiem ci, ze kilogramy spadaja i juz niby blisko celu, ale moja figura jeszcze taka sobie...no, ale to juz bardziej cwiczenia w tym pomoga i plywanie:) zeby to cialko takie bardziej napiete bylo... Ja tez uwielbiam mozzarelle z pomidorkami. A moj maz tak jak twoj...Wcina rozne pysznosci, kolacje je o 11 a ja popijam wode;)

Gość *liliann
Cześć :) @ Bigassnelly Dzięki za jogę :) akurat jakąś mam, ale to nie moje klimaty, za wolne. Dostałam dzisiaj @, o tydzień za wcześnie, z nerwów. Na szczęście nie dopadły mnie jeszcze moje "ukochane" dolegliwości, czyli omdlenia z bólu.

Gość *liliann
Szkoda, że ja nigdzie nie widziałam fety z mniejszą zawartością tłuszczu. I w ogóle zastanawia mnie, dlaczego to jest tak tłuste skoro tylko z mleka? Wczoraj patrzyłam i 100g to 208kcal i 18g tłuszczu. Dużo.

witam! Kozie, pelnotluste mleko...moze dlatego. u mnie ok, mam okres wiec sie nie waze. Dzis ide na zumbe i pilates wieczorkiem. Mam nadzieje, ze dam rade.

Gość *liliann
Nie sądzę, że do fety daliby kozie. Wtedy kosztowałoby duuużo więcej niż 4zł :) Dobra, nie wnikam, bo zbyt dociekliwa jestem. Dzisiaj będę robiła rybę po grecku :) Mam nadzieję, że uda mi się ją zrobić tak, żeby dieta nie ucierpiała na tym.

Gość *liliann
To w takim razie nie napisali tego na opakowaniu :)

Witam! Co do tych serów, jest w Polsce fatina, chyba tak się to nazywa ( kiedyś feta, ale zmienili nazwę) w kartonikach i jedna z nich jest odtluszczona ,chyba ta żółta??? Pyszna z pomidorem np, ja niestety nie mam do niej dostępu :( muszę popatrzeć w polskich sklepach :) Roksa41, ta mozzarella z lidla ma 8,5 gr tłuszczu ( w 100gr ), miałam akurat w lodówce ;) jeszcze jej nie próbowałam, ale dzisiaj dodam ja do sałaty na lunch to Ci powiem Na śniadanie miałam twój serek :) dla wszystkich

Zapomnialam sie wam "pochwalic" , zaczelam biegac 2 dni temu, tzn 2min szybkiego marszu, minuta biegu I tak dalej. Znalazlam taka aplikacje na iPhone'a, pomalu dzien po dniu zwieksza czas jaki sie biegnie. Myslalam ze umre pierwszego dnia...drugiego zreszta tez hahaha

Glodna sie robie dziewczyny...dobrze ze za godzinke koncze. Teraz pomyslalam o tej mozzarelli z pomidorami i bazylia i slinka mi leci.

To super! Ja biegalam latem, teraz za ciemno jak dla mnie wieczorami, czekam do wiosny:)

hej dziewczeta! co do pilate to poprstu uwielbiam, czlowiek sie nie zamecza na smierc a i tak czuje kazdy miesien. oprocz tego ja oczywiscie codziennie trainer przynajmniej 20 min. moj indyk w jogurcie pieczony w worku-poprostu rewelacja!!! drugi dzien jem i nie moge sie nadziwic, ze ja takie pysznosci umie ugotowac. ja rybke po grecku tez robie w worku i piekarniku, wtedy nie dodaje nawet kropli tluszczu;) widze po waszych wagach ze lecicie w dol...ja poczekam do soboty i wtedy sie z wami podziele , mam nadzieje , ze cos spadnie ;) pozdrawiam

Gość *liliann
Chyba zacznę pić na nowo kawę, bo coś mi brakuje tego rytuału :) Na początku października postanowiłam, że zero kawy i tak trwam.

bre ostanowienie. Ja jednak sie przyzwyczailam do porannej kawki, no i czasem tez lubie wlasnie tak po poludniu sie napic. Pewnie zdrowiej nie pic, no ale...

Gość *liliann
Jak często piłam kawę z ekspresu to potem miałam krwotoki z nosa. Na jakiś czas to minęło. Chociaż teraz jak nie piję to i tak mam problemy, więc nie wiem, gdzie szukać przyczyny.