Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka-29-

obnizone napiecie miesniowe

Polecane posty

Gość kajka-29-

czy jest tu mama co miala badz ma dziecko z obniz.nap. miesniowym

Gość kajabongo
ja sie znam na tym/ o co chodzi?

Gość kajka-29-
neurolog powiedziala ze moja mala ma dosc niskie napiecie mies. miala rok i nie chciala w ogole wstawac.teraz skonczyla 15 miesiecy i chodzi ale jeszcze niesamodzilnie.czy nalezy cos z ty mrobic.zadnej rehabiltacji mi nie zlecial

Gość kajabongo
hmmm...dziwna neurolog lu może to napięcie nie jest aż tak obniżone. dobrze by było bys udała się do fizjoterapeuty dziecięcego i oni najlepiej to oceniają. Pewnie dojdzie do normy ale warto juz dzis cos z tym robic, gdyz to nie tylko wpływa na chodzenie ale na sprawnosc manulaną i w ogóle ruchową. Dzieci z obnizonym napięciem są mniej aktywne lub paradoksalnie bardzo pobudzone (by sobie wyrównywac to napięcie.) mogą mieć wady postawy, płaskostopie itd. w wieku 2 lat mozesz tez zgłosić sie do terapeuty integracji sensorycznej, byc moze jakis fizjoterapeuta tez sie na tym. A póki co zabawy na huśtawkach(podnoszą napięcie) delikatne karuzelki,moze razem poskaczcie na trampolince itd.

Gość kajka-29-
widocznie nie bylo tto dosc mocne.lekarz byl doswiadczony. moja mala nie jest jakas nadpobudliwa,ani malo aktywna.

Gość kajabongo
spoko czekaj ale obsewruj

kajabongo skoro sie na tym znasz to mozesz mi powiedziec czy obnizone napiecie w neimowlectwie ma wplyw bezposredni na pozneijszy rozwoj mowy? moj maly mial obnizone napiecie do ok roku zycia a teraz ciagle bardzo zle mowi i lekarze szukaja roznych przyczyn a nikt nie bierze pod uwage tego napiecia miesniowego i nie wiem czy to moglo miec wplyw czy nie?