Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatek1212

Aborcja

Polecane posty

Gość Kwiatek1212

Jak można usuną ciąże bezboleśnie i bez skutkow ubocznych? Prosze piszcie!

Gość Kwiatek1212
To mi pomoglas kolezanko!

Gość Kwiatek1212
Nie,nie mam.Wpadlam z facetem myslalam ze bedzie spoko chcialam tego dziecka a on mnie zostawil nie mam nikogo nie moge go urodzic...

Nikt Ci nie zagwarantuje braku bólu i skutków ubocznych. Wydaje mi się, że im wcześniejsza ciąża tym mniej ewentualnych skutków ubocznych.

Gość Kwiatek1212
Jestem w 5tygodniu.Macie jakies informacje na ten temat?Czytam po stronach ale to nie to chcialam sie doradzic kogos kto juz byl w takiej sytuacji

Gość rgtfrshyer
Tabletka! Aborcja farmakolohiczna do 7 tygodnia;) jesli mieszaksz w Polsce stronka women on web a jak zagranica idz do lekarza da Ci tabletke

Gość Kwiatek1212
Ja pierdole jakie wy wszystkie madre.Ciekawe co bys zrobila gdybys byla w mojej sytuacji.Nie potrzebne mi sa takie komentarze!

Gość Kwiatek1212
No wkoncu ktos normalny.Dzieki.Wiem czytalam te stronki ale to jest w jakiejs klinice w Wiedniu z tego co wyczytalam tak?

Gość rgtfrshyer
ta stronka jest dla kobiet na calym swiecie, wysylaja Ci tabletke do domu najpierw musisz wyopelnic jakis formlurarz pytania o zdrowie itp www.womenonweb.org

Gość Kwiatek1212
sory ze spytam a mialas z tym doczynienia? jaka mam pewnosc ze ta tabletka mi nie zagrozi?

Kurde. To jest organizacja, która pomaga kobietom na całym świecie, w krajach gdzie aborcja jest nielegalna. To jest najbezpieczniejsza forma aborcji poza tą, której dokonuje się pod okiem lekarza.

Gość rgtfrshyer
to jest tabletka ktora nie ejst wysylana przez ludzi ktorzy na Tobie zarabiaja ani nic z tych rzeczy. Jest to storna zalozona z mysla o kobietach ktore mieszkaja w krajach gdzie aborcja jest nielagelna. Ja mialam do czynienia z ta tabletke ale nie z tej stronki gdyz mieszkam za granica i nie mialam takiej potrzeby. Ale czytalam o niej i wiem ze stronka jest pewna w 100% zreszta jak wypelnisz ten formularz zobaczysz o czym mowie. Pytaja tam miedzy innymi o to czy w razie jakiejs komplikacji masz kszanse na dojechanie do szpitala w ciagu jakiego czasu itp.

Gość .Inga87.
Kwiatek1212, Women On Web to pewna organizacja, ja z niej korzystałam i mogę potwierdzić. Jeśli chcesz poczytać co się będzie z Tobą działo podczas aborcji to zapraszam na forum : http://www.womenonweb.info/

Gość Czekoladowa87
Dziewczyny jak dobrze ze tu weszlam... Bo akurat jestem w takiej sytuacji ze bede mogla tego potrzebowac... Kwiatek1212 Nie przejmuj sie zlosliwosciami. Ja Cie rozumiem.

Gość rgtfrshyer
Zlosliwosci zawsze sa i beda.... Ja bylam zmuszona do aborcji 2 lata temu farmakologicznie i nie bylo tak zle...nigdy tego nie zalowalam. Nie posunela bym sie do aborcji ( SKROBANKI) w 3 4 miseiacu ale uwazam ze 5 tyg to jeszcze zarodek a nie dziecko....nie chcialam zeby moje dziecko mialo takie ciezkie zycie i wiem teraz ze to byla najlepsza decyzja na tamta chwile.

Gość Czekoladowa87
Ja to rozumiem i podziwiam takie kobiety. Kobieta ktora sie decyduje na taki krok jest silna i odpowiedzialna kobieta,a nie kolejna tworzaca patologie bo nie stac ja na utrzymanie dziecka.

Gość uwaga trolica
suka sukę zrozumie doskonale!!! szkoda ze was stare nie pousuwały!!! ODPOWIEDZIALNOSC wiecie co to???

Gość Czekoladowa87
suka to Cie robila,widac to po twoim sposobie wyrazania sie... ;)

Gość uwaga trolica
a ja podziwiam kobiety które rodzą i wychowują dzieci mimo cięzkich warunków !!a nie takie które mordują swoje nienarodzone dzieci!!

Gość uwaga trolica
czekoladowa !! twoj sposób wypowiadania nie jest wcale lepszy od mojego!!

Gość uwaga trolica
a tak po za tym nie zasługujesz na inne okreslenie!!;)sama sobie odpowiedz!

Gość hhggyytt
jestem w stanie zrozumiec kobiete, ktora ma problemy z wychowzniem kolejnego dziecka. Niestety w przypadku autorki dziecko to pileczka, ktora sobie odbija. Chcialam dziecka, ale facet niechcial....

Gość rgtfrshyer
Nie ma sensu sie spierac..bo ja tez podziwiam kobiety ktore roza mimo ciezkich warunkow i je wychowuja. Ale to co innego jak sie dziecka chce i mozna wtedy jakos probowac. Natomiast wiele kobiet na swiecie rodzi pomimo ze dziecka nie chce i dzieci sa potem wychowywane gorzej niz psy... zero miloci, opieki, patologia! Wiec nie piprz mi ze aborcja zwlaszcza tak wczesna jest tylko z powodow materialnych, moim zdaniem lepiej usunac w pore niz niszczyc zycie czujacej juz i myslacej istocie jakim jest kilkuletnie dziecko ( a nie jak w tym wyapdku komorka 5 tygodniowa) Szkkoda ze ciagle sie slyszy ze ojciec czy matka nie mieli nerwow i zatluki swoje dziecko ansmierc! To jest lpesze?

Gość wiosenka4
Posłuchaj!!! Nie ma takiej tabletki ani zabiegu, który by nie miał skutków ubocznych!!! Zastanów się i poradź kogoś, kto to już przerabiał, jestem położną i wiem o czym mówię.

Gość This time this why
No i właśnie o to chodzi! Dziewczyny, kobiety ja kiedyś na sama myśl o aborcji przelewał mnie dreszcz nie miałam jeszcze swoich dzieci, ale klnęłam na to jak cholera, teraz mając swoje dziecko, mój punkt myslenia sie zmienił do 5-6tyg usunięcie to naprawdę chyba lepsze wyjście niż urodzenie, i oddanie dziecka, czy tak jak wyzej wychowując go bez miłości. Właśnie wiele osób zapomniało o tym że do 5-6tyg to pęchęrzyk jeszcze nie dziecko, od 6-7tc słychać bicie serduszka na usg ale nie wczesniej, więc błagam nie oceniajcie w ten sposób, dla mnie to usuniecie ciaży w 13-16tygodniu to tragedia tu już mówimy o dziecku. W Polsce niestety aborcja jest nielegalna, a jednak do tego 5-6tc powinna być dozwolona. Ja sama czekam w nadzieji na miesiączkę której nie mam już 16 dni, i gdy sie okażę że moge być w ciąży lub w niej nie daj Boże jestem to się chyba zabiję, bo co innego mogę zrobić? Nie mam warunków na kolejne dziecko i długo mieć nie będę. Podwiązanie jajników też nie jest legalne a dlaczego ja bardzo chętnie poddałabym się temu, bo wiem na MILIONY że więcej dzieci nie chce mieć, jedno stracza mi zupełnie.

Gość uwaga trolica
5-6 tydz ciąży Do końca tego tygodnia zarodek podwoi swoje rozmiary! Osiągnie 4-6mm długości od czubka głowy do pupy, jego długość będzie oznaczana skrótem CR - poznasz to podczas pierwszego badania USG. W tym tygodniu właśnie tworzy się krtań oraz ucho wewnętrzne. Rozwija się również łożysko, które przejmie funkcje hormonów około dwunastego tygodnia. Serce wyraźnie wybija się z ciała i krew zaczyna krążyć po organizmie zarodka. W tym tygodniu również tworzą się zalążki górnych i dolnych kończyn oraz zalążki wątroby, trzustki, płuc oraz żołądka. Badanie USG może w tym momencie w 86% określić bicie serca i na 100% potwierdzić obecność pęcherzyka żółciowego.

Czekoladowa87 Ja to rozumiem i podziwiam takie kobiety. Kobieta ktora sie decyduje na taki krok jest silna i odpowiedzialna kobieta,a nie kolejna tworzaca patologie bo nie stac ja na utrzymanie dziecka. Haha Ale się uśmiałam:P Kobieta mordująca własne dziecko to wzór odpowiedzialności:PODpowiedzialność jest wtedy gdy ponosisz konsekwencje własnych czynów i z dumą wychowujesz własne dziecko

Mam nadzieje ze was pokreci od tych aborcji na własna reke Gówniary biorą sie za seks a potem tylko skrobanki w głowie Swiat schodzi na psy