Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rr3232

BSA !!!

Polecane posty

Gość femin-istka
BSA z jakiej planety jestes? zacytuj mi feministke, która twierdzi podobne bzdety? nie jesteś w porzadku przypisując feministka poglądów jakich nie mają. Tak jak wspominałam złą propagandę feminizmowi robia mizoginiści, którzy nie chcą pogodzic sie z faktem, że nie są lepsi od kobiet, ani gorsi. Spotkałbyś mnie, sympatyczną kobietę, która lubi facetów , to bys powiedział tak jak o koleżankach z budowy: że jestem miła, bo nie jestem feministką. ;) a jestem i jestem miła, mężczyzna może robic co mu sie podoba, na co ma ochotę, jeśli chce siedzieć w domu to niech siedzi i wyśle babkę do roboty. W naszym społeczewństwie nie mogą obydwoje siedzieć w domu, przewaznie oboje muszą pracować. Ale nikt nmie musi robić określonych rzeczy z góry, tylko dlatego ze jest facetem lub babką.

Stefan, co fakt to fakt, faceci mają przeyebane bo ciąży na nich znacznie większa presja niż na kobietach. Podstawową, naturalną rolą kobiety jest rodzenie i wychowywanie dzieci, jeśli tylko uda się że jest ładna to zawsze ktoś się trafi dla niej. Natomiast facet musi na to wszystko zarobić. A żeby do tego dojść musi zapierrdalać i kombinować 🖐️

Kobieta jak trafi na kogoś porządnego to ma łatwiej w życiu. Facet zawsze ma przechlapane. 🖐️

Gość femin-istka
BS rozumiesz prosty przekaz?: kobieta i mężczyzna nie są równi, są różni, ale mają te same prawa i nie mogą być dyskryminowani z faktu posiadania chromosomów XY ani XX. rozumiesz? to jest feministyczne kredo, nic poza tym.

Ja nie należę do żadnej organizacji feministycznej BSA, nie uważam, żeby mi ktoś krzywdę wyrządzał. Dlatego ten temat mnie nigdy specjalnie nie interesował. Ale były kiedyś takie czasy, że kobiety nie były równe mężczyznom względem prawa i tak dalej, stąd chyba to wszystko się wzięło. I sama, pierwotna idea feminizmu jest według mnie jak najbardziej ok. Inna sprawa, że tworzą się też jakieś radykalne odłamy nasączone po brzegi nienawiścią i jakże ulubionymi przez Ciebie ekstremami- to tego nie popieram. :P

"Takie tam podstawowe prawa człowieka, jak bycie równym, możliwość głosowania, podjęcia pracy. To chyba takie naturalne. " Przeciez to wszystko już dawno mają. 🖐️

Gość femin-istka
jeśli tylko uda się że jest ładna to zawsze ktoś się trafi dla niej. " ale chodzi o to, aby bez wględu na to czy jest ładna nie musiała liczyc na to że "jej się uda" aby mogła mieć takie same szanse bez względu na to że jest kobietą, by np. na rynku pracy liczyły sie kompetencje. chodzi, o to aby życie kobiety nie było uzależnione od trafienia na dzianego faceta, rozumiesz?

BSA, luzik, bo Ci żyłka pęknie, przeczytaj najpierw moje posty. Wszystko tam już napisałam na ten temat. :classic_cool: Wiara, jw. PS, masz @ (za chwilę).

Gość femin-istka
konstytucja ma odpowiednie zapisy, ale chodzi o to by faktycznie tak bło i aby te równe prawa nie były martwe, czyli aby nie było tak jak teraz, że na tym samym stanwosiku mężczyzna zarabia wiecej z faktu bycia mężczyzną,

"czyli aby nie było tak jak teraz, że na tym samym stanwosiku mężczyzna zarabia wiecej z faktu bycia mężczyzną," A gdzie tak jest? Znasz osobiście taki przypadek czy tylko usłyszałaś w tv, w kampanii wyborczej SLD? 🖐️

To niech kobieta nie przyjmuje pracy za niższą stawkę jak jej się nie podoba, kto jej brobni?

No ale jest taka kolej rzeczy.. żeby kobieta mogła normalnie rozwinąć w sobie dziecko, potem je urodzić a jeszcze potem je wychować to musi być szmal na to. A wiadomo że wtedy pracować nie może. Więc choćby nie wiem jakie prawa miała i w jakich zawodach mogła pracować to i tak przychodzi taki moment w jej życiu, kiedy jest na utrzymaniu faceta. A żeby ktoś dziany, z pozycją chciał oddawać swój czas, pieniądze no i nerwy na kobietę to powinna przynajmniej pociągać go wizualnie.

Pamiętam taką hisorię w której kobieta pozwała do sądu pracodawcę, gdyż w ogłoszeniu wyszczególnił, że szuka mężczyzny do pracy. 🖐️ A ile jest ogłoszeń w których jawnie jest napisane, że szukana jest kobieta(sekretarka, asystentka itp.) I tu o dziwo wszystko gra. 🖐️

BSA "Bielyje Rozy- A myślisz że kobiety mnie odpychają? Otóż nie, nie rozumiesz tego,a mnie nie chce sie tłumaczyć i zwoerzać z swojego życia. Odrzuciłem kobietę która chciała z mną być, a ja z nią. Znalazłem tysiąc powodów żeby z nia nie być, więc nie pisz bzdur" Chaotycznie to napisałeś, tyle czytasz, a kilku zdań nie potrafisz sklecić coby miały ręce i nogi. Mi chodziło po prostu o to, że nie można być mizoginistą i kochać kobiety jednocześnie, to są sprzeczności. Widać, że nie znasz znaczenia tegoż słowa. Co do kobiet w twoim życiu, to wcale mnie to nie dziwi, że któraś tam się tobą zainteresowała. Prawiczki z Kafe (w dużej większości) nie są szpetni, są po prostu chorzy psychicznie, ty jesteś tego idealnym przykładem.

Stafan, przesadzasz. Obecnie rzadko kiedy ktoś przyjmuje kobietę do pracy tylko na podstawie jej umiejętności w obciąganiu 🖐️

Pink_Panther "Aneta, to Ty taki psychológ forumowy jesteś." Kto twierdzi, że BSA nie ma problemów z psychiką niech pierwszy rzuci we mnie kamieniem. :D

,,Kto twierdzi, że BSA nie ma problemów z psychiką niech pierwszy rzuci we mnie kamieniem" Ale w niego? :classic_cool:

Gdyby w niego trzeba było porzucać to sie zgłaszam na ochotnika, ale skoro nie to nie :D Stefan, tylko nie strzelaj mi w potylicę :D

Stefan, baby też potrafią rozkręcić interes. Jeszcze będzie tak że to my będziemy u baby grzecznie pracować 🖐️ Nigdy nie wiadomo jak to będzie :P

Ja tam nie wiem, wolę się więc nie wypowiadać w temacie zdrowia psychicznego naszego radykała forumowego. :classic_cool: A gdzie się podziały Twoje sprzeczki z Krasnalem, tak na marginesie? :P Fajnie się było pośmiać czasem, a tu już zanikły te wasze dogryzki. 😭

BSA - naprawdę w grajdołku mieszkasz skoro kobiety-szefa na oczy nie wiedziałeś :D

"jakoś tak jest,że w większości kobiety są za głupie na zakładanie firm..." Skąd ty bierzesz te dane? Może czasem wyjedź z tej swojej wsi i zobacz jak wygląda świat w obecnych czasach?

To co Stefan? Jak jakaś czarnoskóra kobieta zechce otworzyć bar w Polsce to my pierwsi składamy podania na kelnerów na wrotkach, okej? :classic_cool: :D 🖐️

On nie wyjdzie ze swojej wsi, musiałby się zmierzyć ze światem i przekonać, że nic tak naprawdę nie wie :)

Wiesz BSA, nie wydaje mi się, żeby akurat budowlanka była najlepszym przykładem. Aczkolwiek widziałam kobietę supervisora na budowie. Wiesz, tak chociażby dlatego, że jest to praca fizyczna i jeżeli na takiej się ambicje kobiety kończą to żeńskim odpowiednikiem jest menadżerka salonu fryzjerskiego.