Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

zdychają mi rybki !!!!

Polecane posty

w kazdym powinno się raz w tygodniu wymieniac, tyle że im większe tym ilosc mozna mniejszą, a że komuś ryby zechły po dwóch latach to już jego problem... oby miał takie same warunki w swoim DPs- ie na starosc..

Gość ala mała
wiecie co ciekawe że mam też malutkie 4 głupiki i na razie nic im nie jest a starsze (ale tez młode) zdychają to chyba małe są bardziej narażone na choroby ?

Gość Gość
"a dla wyjaśnienia, bo nie chce mi się czytać wszystkich postów, im większe akwarium tym, rzadziej wymienia się cała wodę ale sie wymienia czasami jest to raz na 3 lata, nie mniej czyści sie znacznie częściej," Zależy kolego jaka obsada akwarium. Przy moich pawiach 30 cm i paku 40cm,pleco i gibi po 40, muszę wodę podmieniać co 3/4 tyg około 100l .Przy ich diecie woda po prostu zmienia się w szambo mimo najlepszych filtrów

Gość ech.........
nawcanieprzyzwoity a dla wyjaśnienia, bo nie chce mi się czytać wszystkich postów, im większe akwarium tym, rzadziej wymienia się cała wodę ale sie wymienia czasami jest to raz na 3 lata, nie mniej czyści sie znacznie częściej, W końcu ktoś kto się zna... W akwa powyżej 1 tyś litr się nie wymienia wody :) Chyba że choroba itd. AKWA FUNKCJONUJE SAMODZIELNIE. Samo się oczyszcza. Samo ma stabilizatory ph itd. A dodatkowo jak masz sterownik do tego. Więc możesz mi wyjaśnić po uj ci wymiana wody ??? Jesli nie po to by usunąć szkodliwe substancje które powinny się same rozłożyć a w akwa < 112 niemożliwe i tam się podmienia często wodę. BO PO NIC INNEGO. Po prostu pojebana jesteś i tyle..... Masz te swoje 60 l nie masz skalarow albo paletek albo innych wymagających ryb i gówno wiesz i gówno widziałaś....

A, i twoje akwarium jest przerybione. Przeciętnie liczy się to - ze 1 litr powinien przypadac na 1 cm ryby. Czyli w twoim akwa łącznie 60 cm ryby, np. 10 rybek po 6 cm, albo 20 rybek 3 cm...

Gość ech.........
pierdolisz:) Książek się naczytałaś i huj.. Jak 1 paletkę utrzymasz w 20 l akwa to jesteś prze hujem i masz flaszkę u mnie :) "A tak propos waszego tematu szukam chętnych na zakup pawii, akary pomarańczowopłetwej, pirani paku, plecostomusa i gibicepsa, akwa 700 l, z własnym tłem wewn, imitacja czarnych wód." 700 sześciokątną na morszczaka chętnie kupie

Gość ech.........
JESTEM BEZCZELNY CHAMSKI AROGANCKI I ZAWSZE SZCZERY.

W akwariach pow. 1 tys, są zamontowane systemy stalej podmiany wody. bo w nich nie da się wymieniac ręcznie. SS - masz pielęgnice Pawiooką? To super ryba, i powodbno b. inteligentna, słyszałam o przypadkach ze ludzie uczyli ją zabawy z piłeczką do ping ponga...

Starsze potrzebują więcej tlenu do oddychania, a twoje akwa jest przerybione i do tego zatrute prawdopodobnie.

Gość Gość
ech......... - prostokątne pupa - takich sztuczek i nie uczyłem hehe. Ale to prawda z rozpoznawaniem osób. A jak potrafią skoordynować obronę przeciwko dominującej Paku

Gość ala mała
co radzicie teraz zrobić ?

wymień całą wodę na nowa to po pierwsze. Podmieniaj co tydzień 30 %, nie dokupuj za duzo ryb, nie przekarmiaj.

Gość ala mała
ok podmienię całą wodę a filtr nie będzie zatruty tą woda ? może to głupie pytanie

jak to tylko detrytus czyli po naszemu kupka to niewielkie ilosci mogą zostac, i tak zawsze coś będzie. Wejdz na to specjalistyczne forum tam się dowiesz wszystkiego. A i, czy ryby mają czym oddychac? Filtr jest z dobrym napowietrzaczem?

Gość ala mała
robi dużo bąbelków to chyba dobry

tylko ta woda dobrze jakby odstała z dobę zeby sie odchlorowała, moze zmień choc częśc, i potem reszte, ale od razu daj nową. Chyba mozna tez destylowaną jak jest do kupienia na stacji benzynowej.

Gość ala mała
ok tak zrobię dzięki wszystkim życzliwym za pomoc i dobre rady :)

Gość ala mała
dziś znów 2 zdechły rybki miały też zwinięte płetwy ogonowe jakby zlepione

Gość werolix109
mam taki sam problem! nie wiem co się dzieja a mam rybki 6 lat!! od czsu do czasu mi zdychały a teraz ?! MASAKRA!!!!!!!!!

Gość Jghg

Nie czyść filtra pod wodą z kranu tylko z akwarium