Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babeczki w kropeczki

Czy 15-latka to dziewczynka czy młoda kobieta?

Polecane posty

Nie czytalam tych 5 stron, ale chce sie wypowiedziec krotko do tematu. Sprawa jest banalnie prosta. 15-atka jest nastolatka. Co oznacza, ze juz nie jest dzieckiem, ale jeszcze nie kobieta. I tak powinno w wiadomosciach byc mowione. Nastolatka!!

Gość blablabla....
tez myślałam, że porozmawiamy :-(

znawca: Prostackie to jest twoje manipulowanie w rozmowie, gdy niewygodne argumenty ignorujesz, a wpychasz swój socjotechniczny kit garściami i próbujesz odwracać kota ogonem. Począwszy od samego początku, gdy zapytałem o przykłady rzekomego narzucania mojego zdania w tym wątku, a na ocenie ludzi wyzywających i prowokujących mnie w wyjątkowo chamski sposób niemal codziennie. Tu cisza, znikasz i za chwilę znowu zaczynasz z innej beczki. To jest rozmowa pozbawiona sensu bo właściwie nie widać żadnej spojności w tym co mówisz - obrażasz, grozisz, przypisujesz zmyślone cechy i mieszasz próbując mnie wziąć na huki. Za kogo ty się uważasz człowieku?

Gość blablabla....
Większość rodziców ma problemy z dorastającymi dziećmi/nastolatkami dlatego, że traktują je właśnie jak dzieci, a nimi już nie są(!). Nie są też dorosłymi i odpowiedzialnymi za siebie. 15stka to nastolatka

W tym momencie przestaję reagować na kolejne twoje zaczepki bo fizycznie szkoda mi już czasu na ciągnięcie tego. Ludzie chcą pogadać na założony temat, a nie czytać takie bzdety. EOT definitywny. Chętnych do rozmowy w temacie - zapraszam. Ignorujcie jeśli będzie cokolwiek tu pisał. On wyraźnie torpeduje ten wątek.

blablabla: No ale skoro nie jest dzieckiem to nie powinna korzystać z przywilejów dziecka, prawda? Darmowe mieszkanie, wyżywienie, ubranie, edukacja. Wymaga tego wszystkiego, a jednocześnie często ma wszystko w dupie i jawnie kpi z rodziców. I zaczęło to przekraczać normy typowego buntu.

Gość zabadddo
no tak autor zaczął szumnie od "akademicka dyskusja" a skończył jak... zawsze A sam temat uważam nie wymaga większej dyskusji. Bo niby o czym dyskutować? Do dojrzałości płciowej i psychicznej kobiety dochodzą w rożnym wieku. Prawo reguluje to na swój sposób. A "dyskusja akademicka" (sic!) czego ma niby dotyczyć? Nazewnictwa? Każdy i tak nada nazwę zgodnie z własną projekcją dojrzałości. Taka dyskusja prowadzi do znikąd, bo nie zawiera w sobie możliwości konsensusu.

Gość chłopie o czym
ty chcesz dyskutować wlaściwie? a określaj sobie jak chcesz tylko małoletnich nie tykaj. Możesz co najwyżej ślinić się z ukrycia. wielka mi dyskusyja LOL

Gość znawca daj se spokój
nie przepadam za tobą, spierałem się z tobą mamy inne poglądy w tym twoim sporze z babeczki to masz rację to nawet zabawnie czyta się zaczeliście od podobnego zdania tylko zwróciłeś mu uwagę na jego styl przedstawiania swojego no i wyszło szydło z worka :D to zwykły pajac i idiota szkoda na takiego czasu zgadzam się w czymś ze znawcą :O szlag by to! :O ;) czerń to ZUO! ZUO! ZUO!

No tak, życie byłoby bardzo łatwe gdyby wszystko miało wyraźne granice ;)

Gość hfkjahslkdc
ani dziewczynka ani mloda koieta, lecz nastolatka

Gość MałaHipiskaaaa
to jest tylko wina rodziców puszczają je wszędzie dostają kasę na wszytko i mogą robić co tylko chcą bo rodzice są do późna w pracy i nic im nie tłumacza według mnie dużo dają gdy nastolatek sam chce porozmawiać na każdy temat z rodzicami a nawet z rodziną chociaż rodzice i tak często nie rozumieją swojego dziecka uważają ich za smarkaczy i ze dziecinnie myślą i nic nie rozumieją, i to właśnie najczęściej jest to wina rodziców że nastolatki tak się zachowują

Gość chłopie o czym
" dokładnie, nastolatka to dobre słowo. Młoda kobieta pasuje do 17 + jak chodzi o dobór słów np we wiadomościach" ta to błysła intelektem pewnie jej się zdaje, ze bierze udział w intelektualnej dyskusji na bardzo zawiły temat:D

Gość zabadddo
Co chcecie, toż to "dyskusja akademicka", wszystkie pannice myślą, że teraz one też uczestniczą w czymś wysoce intelektualnym ;)

chłopie o czym Pudło chłopie i to wielkie:) jako polonistka żywo interesuję się zagadnieniem stosowności doboru słów, nawet zajęcia z tego miałam. Weź odwal się🖐️

Gość zabadddo
" jak chodzi o dobór słów np we wiadomościach" no popatrz! Nic nie wskazuje na polonistkę czytając powyższe :D

Gość zabadddo
tak, czyli może prawnie uregulować jak należy i wolno określać kobiety, dziewczyny, dziewczynki ze sztywnym podziałem na grupy wiekowe? zaiste, sprawa warta dyskusji po świt i jeszcze dłużej aż nam brody porosną :D

Gość zabadddo
Dyskusja akademicka to takie "Państwo" Platońskie, czyż nie? :)

Gość zabadddo
Jednakże z tym zastrzeżeniem, że tam poszukiwano Absolutu, a tutaj absolutu nijak wyprowadzić się nie da. Za cholerę :D

Duren totalny, jemu nie chodzi o dyskusje, on jest czuje sie zle gdy nie moze sid z kims poklocic, swoiste adhd internetowe, mam oczywiscie na mysli szanownego autora topiku

Gość blablabla....
Nie bardzo rozumiem dlaczego Autor budzi aż takie emocje. Macie jakieś problemy emocjonalne ze sobą, że tak was drażni? Czytam wypowiedzi babeczek i jakoś nie mogę doszukać się w nich narzucania swojego światopoglądu. Ale ja nie podchodzę do tych wypowiedzi emocjonalnie.

Gość o wow :D wow
założyciel topiku ma klasą i wiedzę wow :D a jak fantastycznie traktuje interlokutorów ;)