Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaGrudziadz

Szukam przyjaciolki.Kobitki 25-30 latki laczmy sie

Polecane posty

Dzięki za słowa otuchy. Może z mężem za bardzo "zapatrzeliśmy" się na innych znajomych, którzy mają dzieci i to popchnęło nas do podjęcia tej decyzji? Z perspektywy czasu tak to wygląda. Oczywiście nie żałuję tego kroku choć nie ukrywam, że jest mi ciężko ponieważ w mężu zbytniego oparcia w wychowaniu dziecka nie mam:(

Gość MłodaMamaMłodaMama
Karorka powiem Ci tak. Nikt nie nauczy Cie czuć macierzynstwo, lub cieszyc sie z macierzynstwa. Ja tak naprawde przez pierwzy rok myslalam ze lepiej by było jakby dziecko znikneło.... Wiem, to przykre.... ale tak czułam, myslalam i tak chciałam. Teraz jest juz lepiej. Potrzeba czasu. Wiesz co jeszcze pomoglo? raz na dwa tygodnie po pracy wreczałam córe Mężowi i szłam do kina! Mój czas od 16 do 21 i nic wiecej!!! Pomaga czas dla siebie. Nawet teraz kiedy wróciłam do pracy to raz na meiesiac ide z kolezanka do kina. Dziewczynki - JA TEZ WAS JUZ LUBIE ale musze zniknac na weekend (brak neta w domu) a moze i lepiej bo to zlodziej czasu ;)

Nati_Zet -> w zyciu nie zawsze jest kolorowo ! najw. zeby byc dobrymi ludzmi niewazne z jakiego sie wychodzi z domu... rodzice mojego meza to przyklad jak z jakiegos horroru... on pedant, awanturny, apodyktyczny... majacy od 10 lat kochanke i 3 dzieci z nia... tesciowa... zawistna baba.. zapatrzona w tescia przyklad: swieta bozego narodznia... wigilia z nami a 1 dzien swiat ...ona dala mu ciasto dla tamych dzieci ... jak dla mnie to jakas choroba a co do tego opiekowania sie siostra ... moj maz dobrze wie czemu ona jest na swiecie :( moja tesciowa tak chciala zatrzymac meza przy sobie :(

Gość smutna przyszla panna mlodaaaa
dzisiaj ide do przyszlej tesciowej na kolacje....ciekawe czy bede miala cos nowego do powiedzenia;)

Gość MłodaMamaMłodaMama
zona-swojego-meza - przykra historia i żal takich ludzi.... eh..... . . . .

karorka ....wspolczuje Ci ale niestety nic innego nie moge powiedziec jak to ze musisz wziasc za chabety meza i powaznie z nim porozmawiac ? nie masz zadnej kolezanki z ktora moglabys wyjsc sobie na spacer z dzieckiem? zrelaksowac sie ? mala rada poki co jest tu milo , masz troche czasu zawsze mozesz tu wejsc napisac .. rozmowa buduje , moze nie bedzie to taka wymarzona dyskusja ale to napewno poczujesz sie duzo lepiej zono swego meza ---?> prawda ihihhihi::) jak patrze na to zdjecie to chocbym byla wkurwiona na caly swiat sprawia ono ze mam takiego banana na buziii:)

Gość MłodaMamaMłodaMama
DO smutna przyszla panna mlodaaaa Powiedz jej cos Mądrego :) tzn, wiesz cos na styl: Każdy sadzi po sobie albo: Mądry zawsze po szkodzie... Zalezy co bedzie pasowało do tego co bedzie gadać. . . . . .

smutna przyszla panna mlodaaaa -> wpusc jednym uchem wypusc drugi :) ostatnio jak moja tesciowa u mnie byla to przynosla mi komplet filizanek... bo uznala ze to co mam to jakies nie tego... i ona woli pic w tych co ona kupila....hahah

Kurde się rozpisałam dzisiaj z wami ;) żona-swojego-męża > No dokładnie nie jest kolorowo ale ciesze sie ze moge sobie z kims o tym pogadac w sumie o wszystkim. A co do mojego faceta i jego gotowości czy też nie, nie powiedział mi tego tylko po prostu mi chodzi o to, że gdyby dziecko było to by było i na pewno cieszylibysmy sie z tego, na pewno kochal by je, MUSIAŁBY i tyle :) Teraz na razie dziecka nie ma i mamy tak jak już pisałam high life, a dziecko to jest wielki obowiazek i wiemy, ze to jeszcze za wczesnie :) Też was lubie dziewuszki :*

prawdazawszeciezaboli_24 -> no hahah buzka sama sie usmiecha jak sie widzi takiego malego szczerbola :D moja chrzesnica tez ma takie smiechowe ząbki i usmiech za milion dolarow :D

moja tesciowa jak zrobilam jekj obiad nie zjadla rozumiecie? caly dzien siedziala gadala ze jest glodna ze zaraz obiad bedzie robic a ja sie wtracilam i powiedzialam ze dzis ja robie , nalozylam jej i nie zjadla .. parszywa suka mowie wam .. normalnie ... .. mloda mama wlasnie zarejestruj sobie nicka , bo za duzo tu podszywaczy a fajnie byloby gdybys tu jeszcze wpadla narzeczona .. olej ja , nie reaguj na jej zaczepki , nic tak nie wkurwia jak to ze ktos kogos ignoruje i odpowiada zdawkowo:)

Gość MłodaMamaMłodaMama
Dziewczynki do poniedziałku!!!!!!! Buziaki . . . . . .

prawdazawszeciezaboli_24 -> moja tesciowa praktycznie nic u mnie nie je... bo ona musi wiedziec co je.. ciasto kupne o nie w zyciu... slatka tylko warzywna... eh i przez to jej corka a moja szwagierka w wieku 10 lat nic poza kotletami z peirsi z kurczaka nie je... bo ona jej jak to mowi " nie bedzie zmuszala bo ją rozumie" i zadna rozmowa z nia mojego meza o tym ze dziecko powinno jesc owoce i warzywa nic nie zmienia :/

Wiem, że Mała dorasta i z każdym dniem robi się coraz bardziej samodzielna. Niestety mąż zaczyna się zajmować dzieckiem dopiero jak naprawdę ostro zareaguję! On ma wiąż dużo "innej pracy", której nikt za Niego nie zrobi - czyli ma asa w rękawie, którego zawsze wykładał kiedy prosiłam Go o pomoc przy Małej. Oczywiście skończyło się awanturami, po których ja teraz "liżę rany".

Karorka wg mnie powinnas koniecznie zostawiac dziecko sam na sam z mezem - jak teraz sie nie nauczy nim opiekowac to potem tylko do siebie bedziesz mogla miec pretensje... nie mozesz go wyreczac...

kurcze ja tak nie potrafie jednym uchem wpuscic drugim wypuscic:P wiecie...u mnie jest teraz czas organizacji wesela,co prawda jest to etap poczatkowy...ale co ona juz mi swoich pomyslow dala, to juz mam dosyc...na poczatku pytala czy ona bedzie miala w tym jakich udzial czy bedzie tylko gosciem na weselu...stwierdzilam co mi tam...ze jesli chcee to moze...a teraz mi wymysla jakiego koloru dekoracje,co w ksociele ma byc,ze mogloby byc czterech swiadkow,jaki bukiet dla panny mlodej, gdzie mam suknei kupic bo ona wszystkim polecala i wszyscy kupuja bo tanio i ladnie(mi poki co nic stamtad sie nei podoba)...a zaznacze ze nawet sali jeszcze nie wybralismy....

smutna przyszla panna mlodaaaa -> wrrr co do wesel i tesciowek to ja mam alergie... przez moja tesciowa.. tzn przez jej marudzenie musielismy zaprosic pol rodziny z jej strony... bo przeciez nie wypada.. bla bla... a teraz z czasem kurde zaluje ze po prostu nie postawilam na swoim... ceremonia w USC szampan i kazzdy do swojego domu heja.

smutna przyszla panna mlodaaaa kurcze ja tak nie potrafie jednym uchem wpuscic drugim wypuscic oj musisz sie nauczyc... tak bedzie zylo wam sie lepiej :) zastosuj maksyme- madrzejszy glupszemu ustepuje... :)

a no wlasnie...na jej liscie sa pewni panstwo, ktorych ja nigdy na oczy nie widzialam,narzeczony twierdzi ze kilka razy ich widzial..ale to sa jej znajomi z dawna jacys tam...i moje zdanie jest takie ze bez sensu zapraszac obcych ludzi;/

Gość Prinzesska
SmutnaPanoMloda ja jestem 5 miesiecy po slubie i wiem jaki to nerwoy okres. Dzieki Bogu mam zlota tesciowa,ktora nam wiele pomogla. Ja bym sobie nie pozwolila na wtracanie sie w przygotowania.

smutna przyszla panna mlodaaaa -> prosta sprawa kto placi za wesele? jesli wy sami to nic jej do listy gosci... jesli oni no to przykro mi maja prawo zaprosic nawet sasiadki kuzynke :)

a jego mama ani groszem sie nie dolozy

W sumie to jak Mała się urodziła to męża we wszystkim wyręczałam ( w opiece nad dzieckiem) bo On przecież pracuje (tak sobie to tłumaczyłam). W obecnej chwili oboje pracujemy a i tak wychowanie dziecka jest na mojej głowie. Znajomi mówią mi, żebym się z tym pogodziła bo faceci już tacy są ale ja nie potrafię!