Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ÓsmyList

Czemu kobiety nie chcą pokazać, że im zależy

Polecane posty

Wiadomo, że jakiś ruchacz bez honoru to będzie próbował aż zaliczy. Ale dobry chłopak, który nie podrywa często, pewnie się zniechęci szybko i będzie cierpiał w samotności przez długie miesiące, albo lata. Bo będzie myslał, słusznie, że dziewczyna go olała. Po co komu taka idiotka? Niech dziewczyny też pokazują, że im zależy.

Gość hhhhhhh
A dlaczego mają pokazywać? Jeśli ja pokażę facetowi, że mi zależy, jemu przestaje zależeć. Oszaleć z wami można.

Gość a co zrobiłeś
właśnie dobry chłopak sie nie zniechęci

Gość a co zrobiłeś
jak się za szybko zniechęci to znaczy że bardziej mysli o sobie niż że mu zalezy. takim przewrażliwionym panom na swoim punkcie którzy zaraz na wstępie by się zniechęcili i potem larami to przezywali, dziekujemy

Gość zdawkowiec pospolity
"ale dla mniej spostrzegawczego, mniej intuicyjnego faceta może to wyglądać na kompletny brak zainteresowania ze strony kobiety i tym samym koniec być może szansy na wspaniałą znajomość. Później to kobieta może tego bardziej żałować bo jednak coś było na rzeczy z jej strony ale ta jej nadmierna bierność wszystko spaliła, zaś facetowi może wystarczyć wytłumaczenie - przecież mnie i tak nie chciała." Raz, że kobiety wysyłają nieraz bardzo subtelne sygnały, których niedoświadczony facet nie dostrzega. Sposób jest na to taki aby umawiać się z różnymi kobietami, obserwować, poznawać i nabierać doświadczenia. To jedyny sposób. Dwa, być może taka kobieta trafiała w ostatnim czasie na facetów, którzy się za nią uganiali, namawiali, próbowali się kilkukrotnie umówić mimo odmowy, trafiała na facetów, którzy nie mieli żadnej opcji. W takim wypadku w kobiecie może wyrobić się odruch i podświadomie każdego kolejnego gościa traktuje z takim dystansem, prowokuje do uganiania się za nią. Ale kobieta wie, że taki uganiający się mężczyzna nie ma aktualnie innej dziewczyny z którą się umawia, zupełnie nieświadomie demonstruje swoją niższą wartość w stosunku do kobiety co niejako przekreśla go lub lokuje w szufladce "niech orbituje, bo a nuż nie znajdzie się nic lepszego". Nawet jeśli na początku jej zależało, to z czasem przestaje, bo facet staje się zbyt łatwy. Są na to dwie rady, bo zastanawianie się nad powodami, które kierują kobietą nie ma większego sensu. Po pierwsze należy dać w sposób delikatny, sprytny, że interesują się Tobą inne kobiety. Po drugie być zdecydowanym, wykazywać inicjatywę i konsekwencję. Nie prosić o spotkanie, nie proponować "a może byśmy" tylko spytać się czy ma wolne wtedy i wtedy i podczas umawiania używać zwrotów typu "spotkajmy się", "wybierzmy się", albo "wybieram się tam i tam, bo coś tam lubię, wybierzesz się ze mną?" Jeśli babka wyczuje, że facet jest pewny siebie, zdecydowany i konsekwentny i np. drugiej propozycji randki nie będzie to raczej się zgodzi. Jeśli się nie zgodzi to znaczy, że nie ma w niej chęci poznania tego konkretnego mężczyzny. Jeśli nie będzie miała czasu to zaproponuje inny, konkretny termin jeśli jej zależy. W przeciwnym wypadku nie ma sensu inwestować czasu w znajomość bo zapewne są inne kobiety, które będą zainteresowane danym facetem dużo bardziej. Kobieta musi czuć, ze facet z którym się umawia ma w jej mniemaniu wyższą wartość od niej samej.

wiecie co ja nie pokazuję że mi zależy ponieważ boję się że zostanę odrzucona i facet będzie się jeszcze ze mnie naśmiewał a po za tym to ja nie wiem jak się do tego zabrać.

Gość zjfhadhg
osobiscie lubię zdecydowanych facetów. pewność siebie to cecha, którą cenię u płci przeciwnej i jakby mnie facet tak konkretnie zapraszał, to w pewnym momencie przyjęłabym zaproszenie ale nie jest powiedziane, że każde. sytuacja z życia...człowiek zaprasza mnie na narty, gdzie po pierwsze słabo go znam i nie chcę wyjeżdżać z obcą osobą na kila dni, a po drugie w życiu na tym nie jeździłam... ludzie źle wybierają, a później się dziwią, że druga osoba nie chce się kompromitować na basenie, bo np. nie umie pływać, na łyżwach bo jest beztalenciem i zalicza co chwilę glebę, albo na imprezach gdzie druga osoba ma nogi jak kołki i nie wyjdzie na parkiet... trzeba wybierać neutralne miejsca...i nie można się łatwo poddawać, bo są różne sytuacje życiowe... dziewczyna/facet może w jakimś czasie nie móc się spotkać...a to nie oznacza, że nie zależy jej na drugiej osobie... od facetów wymaga się więcej.

Gość dokładnie zgadzam się
z przedmówcą

Gość Kas93
Bo facetów kręci oziębłość kobiet ;p. Uwielbiają je zdobywać!

Gość bajenka234
oczywiscie ze kobieta ktorej napewno zalezy zawsze znajdzie czas dla faceta. A jesli nie uda jej sie to, to poda mu konkretny prawdziwy powod i bedzie cchciala zeby on to zrozumial. W mozgu kobiety jezeli rodzi sie uczucie, kontakt z facetem zawsze jest na pierwszym miejscu. zdawkowiec pospolity - kobieta wysyla tym silniejsze sygnaly na ile podpowiada jej intuicja ze moze to zrobic. Jak wysyla subtelne i facet zdaje sie nie widziec, a jej zalezy, to wysyla jaśniejsze. Nie wazne na jakich trafiła, nawet jesli na takich ktorzy sie za nia uganiali to z jakis wzgledow nie chciala z nimi sie spotykac, bo jej na nich nie zalezało. jezeli prowojuje mezczyzne do uganiania sie za nia tzn ze nie jest pewna czy jej na nim zalezy. jezeli obojgu zalezy to powinna pojawić się wzajemność. Kobieta gra tylko wtedy kiedy ma obawy ze facetowi na niej nie zależy. kobieta ktorej zalezy na facecie nie bedzie chciala zeby on umawial sie z innymi i mu to powie, napisze i da do zrozumienia. "Jeśli nie będzie miała czasu to zaproponuje inny, konkretny termin jeśli jej zależy.

Gość bajenka234
Pewnie że kręci ich oziębłość kobiet... Dlatego tak to działa. Jak najlepiej sprawdzić?Proponowac spotkania, odzywac sie, pisac, dzwonic, jak jest radosna to jej zalezy. Jak pojawia sie dystans, to nie wie czego chce.

Gość %%%...***
Czemu kobiety nie chcą pokazać, że im zależy na jakimś facecie mimo, że tak naprawdę to im zależy? - ----------kobieta nie jest pewna tego konkretnego faceta, nie ufa mu.

Gość bajenka234
kobieta nie chce pokazac ze jej zalezy bo boi sie ze jemu na niej nie zalezy. Jak kobiecie zalezy to zawsze to pokaze, jesli bedzie miala podstawy sadzic ze facet to docenia. Moze pokazac w ten sposob że : bedzie sie zgadzala na spotkania, lub nawet sama proponowala, czestosc kontaktow jest tu bardzo wazne w miare mozliwosci rzeczywistych. Co jeszcze powinna robic kobieta zeby facet mial pewnosc ze jej na nim zalezy?

Gość bo kobiety to pojebane
szmaty 🖐️

Gość hrabiniaBrunświku
To kwestia kultury i mentalności. To kobieta ma być zdobywana, nie facet. Więc kobieta przyjmuje postawę pasywną. Poza tym wiadomo, że podobno mężczyźni tracą zainteresowanie kobieta, która sama podaje się na tacy; lubią gonić króliczka. Jeśli jednak kobieta zauważy męskie zaloty, a ich autor przypadnie jej do gustu, to subtelnie daje znak aprobujący te wszystkie zabiegi itd :D

Gość bajenka234
dokładnie. Dlatego kobieta przypuszczając ze facetowi przestaje zalezec, zachowuje sie podobnie zeby sprawdzic czy on bedzie sie bardziej starał. Bo ma swiadomosc ze on lubi wlasnie gonic kroliczka i jak ma na tacy to przestaje sie starac. Stwarza wiec znowu aurę tajemniczości. I tak to wygląda

Gość no dobrze ,ale w końcu
zgadza się wszysto ,ale w pewnym momencie musi nastąpić jakiś moment przełomowy ,a czym stoimy i jak zdecydują że chcą być razem to kobieta też jakieś starania powinna wnosić ? Czyż nie ? dla mnie np po 2miesiącach znajomości gdy kobiecie zależy to powinna też sama coś od siebie proponować ,a nie wiecznie grać biernie. Gdy dalej gra biernie znaczy że jest nie pewna ..czy może się myle ?

Gość jak laska po 2 msc
dalej udaje obojetna to sobie ja odpuszczam , no sorry zadna nie jest warta by jej naskakiwac xx czasu :O

W zasadzie można by narysować schemat prosty od początku znajomości Facet gra aktywnie / kobieta pasywnie = okres próbny dla obojga W momencie gdy kobieta jest już pewna faceta gra się kończy i oboje wnoszą coś do związku ,a nie tylko jedna osoba i tak powinno być cały czas do końca. Gdy natomiast gra przeciąga się miesiącami znaczy że kobieta dalej nie jest pewna i raczej już bardziej pewna nie będzie należy sobie dać spokój. Zgadzacie się ?

Gość bajenka234
samo to ze sie spotyka to juz jest dowod ze jej zalezy, bo inwestuje swoj czas w ciebie. a jak Twoja okazuje? ze masz watpliwosci?

Oczywiście w fazie "gry " są całusy pieszczoty , seks itp. Taki okres próbny przed związkiem.

Ja już swoją zostawiłem i nie mam wątpliwości ..jej nie zależało na mnie nigdy tak naprawdę.

Gość bajenka234
zalezy jak wyglada intensywnosc znajomości, jak ona sie zachowuje? A jesli chodzi o granie aktywne, to nie wiem jak to rozumiesz. Kobieta jescze w fazie spotkan tez moze wykazywac inicjatywe. Jak jest seks, to raczej powinno jej zalezec. Jak zachowuje sie na spotkaniach? Co cie martwi w twojej relacji?

Gość CZY PO FACETACH TO WIDAĆ?
Nie chcemy pokazywać, że nam zależy, bo NIE WIDZIMY, czy facetowi też zależy, i okazując to, tylko zrobimy z siebie idiotki, a facet nas oleje. Kropka.

Gość bajenka234
nie zależało? tego nie wiesz. Ty ja zostawiles znaczy ze tobie nie zalezało

Gość bajenka234
nie koniecznie oleje. ale upewni sie w tym ze nas zdobyl i przestanie sie starać

"Jak jest seks, to raczej powinno jej zalezec" też tak myślałem : ) jednak to gówno prawda że kobieta się bardziej angażuje po seksie ...człowiek uczy się całe życie

Gość bajenka234
a co sie u was stało? Bo jesli chodziło o osobę trzecią, to nie ma tu rady. Zawsze jesttak ze jelsi chodzi o kogos trzeciego, to zwiazek, czy relacja sie moze sypnąć, bez znaczenia staja sie kwestie czy tobie zalezalo, czy jej, czy ty myslales ze jej zalezy, czy byl seks. Ona odchodzi bo jej teraz zalezy na tym trzecim, :(