Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinkama

Rok 2011-moje maleństwo jest już na świecie:-).

Polecane posty

pelepetka, my to już mamy duże dzidzie, a ty na początku możesz nie mieć siły i czasu na forum, więc poczytaj wszystkie rady, póki masz chwilę :)

GnM - myślę że to zależy od apetytu Twojego malucha na pewno mniej więcej wiesz na ile go stać żeby zjeść tej kaszki więc zrób w takiej ilości żeby mały był zadowolony;-) moim zdaniem może być ta kaszka na kolację ale jeszcze nie podawałam a Twój już ją jadł? pelepetka - życzę dużo sił na zbliżające się rozwiązanie;-) a jeszcze więcej na po porodzie kiedy maleństwo będzie już na świecie;-) RUDAMAMA - jak spróbujesz z tymi burakami to daj znać czy małemu posmakowało. Inwazja - a Ty nie próbawałaś innego przepisu na danie z burakami?

Dziewczyny mam bilet do kina dla rodziców i dziecka jest któraś zainteresowana to podam więcej szczegółów, ja nie mogę z niego skorzystać ani przekazać znajomym bo w moim mieście nie da się go zrealizować niestety

pelepetka.... pytaj śmiało :) nie próbowałam innego dania z burakami jak narazie.

inwazja, dodałam mu łyżeczkę tej kaszy do deserku. pierwsze 2 łyżeczki średnio mu smakowały, ale potem jadł. tak będę zwiększać pomału, to może się przyzwyczai:) polinkama, miło z twojej strony, ale ja też nie skorzystam ;) jak zrobię, to zdam relację, czy jadł. my się ubieramy i spadamy na spacer. pa, pa, pa!

Igorek już śpi prawie 2godziny może jeszcze trochę pośpi to zdążę posprzątać a później trzeba wybrać się na spacer. Za miesiac Święta;-) GnM - a jak tam w Anglii obchodzicie Święta po polsku angielsku czy czesku?;-)

faktycznie.... już tylko miesiąc do świąt.....wow.... ciekawe jak martta i Malutka.... mam nadzieję, że jest ok, bo innej opcji nie ma :)

Polinkama tak dawalam swojemu na kolacje kaszke i przesypial cala noc do 8 lub 9. Tak sie wlasnie zastanawiam czy nie zaczac mu podawac wiecej,bo zjada wszystko i sie rozlgada co by tu jeszcze zjesc. :) U nas swieta polskie z czesko polskimi potrawami. :) W koncu ladna pogoda dzisiaj wiec uciekamy na spacer poki sloneczko swieci. Pelepetka rowniez dolaczam sie do zyczen i zycze Ci duuuuuuzo sily na zajmowanie sie maluszkiem.:) Porod to pestka w porownaniu do szczescia jakie Cie ogarnie gdy przytulisz pierwszy raz swojego aniolka. :)

Ruda Mama przewaznie mowi sie u nas w domu po czesku, ale gdy zaczne cos opowiadac w emocjach to pol polski pol czeski. Zdarza sie tez angielski jak zapomnie mi sie jakies slowko. A do syna to po czesku i wydaje mi sie ze jemu sie podoba ten jezyk. Hehe :)

Gość elinova
polinkama- na co te bilety? ja bym chętnie skorzystała o ile w Gdyni je zrealizuję :-) Napisz proszę coś więcej. :-) Z góry dziękuję 🌻 Maks wsuwa kaszki - rózne na sniadanko bądź drugie śniadanie i z reguły na kolację mu podaję by się głodny w nocy nie budził :-)

Elinova ile Maks ma miesiecy? ( Ladne imie wybralas dla syna :) ) i w jakiej ilosci je podajesz?

już jesteśmy w domku, wyszlyśmy wczoraj o 15. Nadka jest trochę przestraszona ale powoli dochodzi do siebie. Wczoraj zrobiła kupkę o 17 potem o 4 i 6 rano. Ma jeszcze temp 37, 2 ale lekarze mi mówili ze to może być stres po szpitalu albo ze dla organizmu to nowa sytuacja ze robi kupki i tak reaguje.

już jesteśmy w domku, wyszlyśmy wczoraj o 15. Nadka jest trochę przestraszona ale powoli dochodzi do siebie. Wczoraj zrobiła kupkę o 17 potem o 4 i 6 rano. Ma jeszcze temp 37, 2 ale lekarze mi mówili ze to może być stres po szpitalu albo ze dla organizmu to nowa sytuacja ze robi kupki i tak reaguje.

Hej mój mały cały nos kataru co dajecie do noska? ja kaszki zaczęłam dawać jak skończył 4msc robiłam tak z 4 łyżek bardziej na gęsto , podawałam łyżeczką ponieważ Bartek nie chciał butli wziąć do ust.

martta... super !!!! zuch dziewczyna z Nadki jest :) jesteście dzielne, teraz już z górki :)

Gość elinova
GnM - Maksio 1 grudnia skończy 9 m-cy tak więc duży chłop z niego :-P Na początku podawałam tej kaszki zrobionej na 30 ml mleka, chyba ze była to kaszka mleczno-ryżowa to oczywiście na wodzie :-) Później stopniowo zwiększałam ilość i teraz na śniadanie czy tez kolacyjkę zjada z 90 ml mleka czy też wody :-) Nie robię jej takiej całkiem gęstej - takiego gipsu :-P tylko raczej luzniejszą konsystencję no i oczywiście podaję łyżeczką :-)

Gość elinova
yolanta 20- ja psikam wodą morska no i oczywiście oczyszczam nosek za pomocą Fridy :-) to przynosi dużą ulgę dzieciaczkowi :-)

elinova - Tak w Gdyni możesz go zrealizować. Podaję więcej szczegółów: Multibabykino WYMIEŃ KUPON NA BILET! co tydzień, środa, 12:00 Rodzice i Dziecko w kinie ściszony dźwięk przyciemnione światła podwyższona temperatura miejsce do przewijania filmy z bieżącego repertuaru Kupon można wymienić w kasach biletowych Multikina na bilet upoważniający do wzięcia udziału w Multibabykino. kupon ważny do 31 grudnia 2011

Gość elinova
polinkama-dziekuję bardzo za informację niestety nie skorzystamy bo o godz. 12 jesteśmy w pracy :-( trochę szkoda ale dzięki wielkie :-)

Gość justyan
posłuchałam Was bardziej doświadczonych mam :) i byłyśmy na spacerku, nawet słonko troszkę wyszło, teraz mała ładnie ziewa :) minus tylko taki,że minęłyśmy się z listonoszem i mamy awizo, ale może jutro długi spacer na pocztę :) martta _ fajnie, że już jesteście w domu, bo nie ma jak w domu, szybciej Nadka dojdzie do siebie

Czy któreś z Waszych dzieci ma matę do zabawy z pozytywką? Jak się sprawdza? Od którego miesiąca dziecko jest nią zainteresowane?

martta, fajnie że już w domku jesteście :) spacerek zawsze pozytywny :)) my robimy ten barszczyk z rybką, zobaczymy jak wyjdzie. może już dziś na kolacje dostanie, chociaż miało być jajko...

polinkama, mój ma taką matę, ale leżał na niej może z 5 razy i to nie za długo. u nas się nie sprawdziła :(

chciałam w mikserze na wolnych obrotach pokroić te ugotowane ziemniaki w małe kawałki (żeby już nie papkę), ale i tak pure mi się zrobiło :( pewnie dlatego, że jeszcze nie mam wprawy w gotowaniu zupek, ale myślę że z czasem się nauczę uzyskiwać pożądaną konsystencję :)