Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przewrazliwionaa

8 m.c. a okropny ból gardła, co polecacie

Polecane posty

Gość przewrazliwionaa

co polecanie z domowych sposobow, jutro ide do lekarza, ale dzis chcialam zaczac od czegos... Wiem,ze moge płukać gardło solą pomózcie

Gość no ro to
Ból gardła Niestety - często zwiastuje anginę. Jeśli towarzyszy mu gorączka, koniecznie odwiedź lekarza. Na ból gardła najlepiej działają płukanki. Kilka razy dziennie płucz gardło wodą z solą, sodą oczyszczoną lub naparem z szałwii. Obolałemu gardłu dobrze zrobią okłady z kapusty, zawierającej związki siarki i sól potasową, które przynoszą ulgę w stanach zapalnych. Liście kapusty sparz gorącą wodą, rozbij tłuczkiem do mięsa, przyłóż do szyi i owiń szalikiem na 20 minut. Bezpieczne leki: środki do ssania w dawkach zalecanych na opakowaniu, oprócz tych, na których jest ostrzeżenie przed stosowaniem w czasie ciąży (np. Cholinex).

Gość przewrazliwionaa
ok, bardzo Ci dziekuje za te informacje.Napewno tak zrobie

Gość 123 123 lotto
Równiez na początku ciązy bylam chora na gardło (zapalenie). Przez cały tydzień walczyłam z tym za pomocą herbatek (malinowa z cytryną i miodem itp.) do tego jakies tabletki nawilżające gardło Isla ... cos tam, ale zrobilo sie tylko gorzej. Nie bylo rady jak nie pójść do lekarza po antybiotyk, bo naprawde gardlo bylo w oplakanym stanie a ja się paskudnie czułam. Dostalam wspomniany antybiotyk, myślę ,że bezpieczny w ciąży. Dolegliwosci jak ręką odjął. Dzidziuś jest już na świecie i zdrowiutki, więc nie boj się pójsc do lekarza, czasem medycyna wygrywa z babcinymi sposobami na choroby.