Calluna 0 Napisano Marzec 13, 2012 Hej Ja na sniadanko zjadłam dwa plastry twarogu,pół pomidora i 2 plastry schabu. Na obiad mam ulubiona jarzynową-bez zabielania. Tez się zastanawiam jakie ciacha zrobic na święta-pewnie będzie sernik rosa lub na zimno z owocami,chalwowiec,mazurek kajmakowy i tort dla synia na urodziny. Myślałam o sałatkach- i pewnie gyros zrobię i moze coś ze sledziem-sama nie wiem.Z mięs to szaszłyki z drobiu z cebulą,papryką i pieczarką.Kielbasę białą sama do żurku zrobię więc będzie chuda. A jakie Ty ciacha zazwyczaj robisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 13, 2012 ja robie oczywiscie sernika=))) rózne bo na serniki to mam bardzo dużo przepisów=)) kore orzechową zawsze robiłam i 3 bita ale na biszkopcie a nie na herbatnikach=) chyba ze tylko w srodek=)) sezamowca też robie czesto bardzo=))pyszne to ciasto=)) no i zawsze jakieś ciasteczka przekladane masą lub marmolada=)) lub w czekoladzie=)) róznie=) ale na wielkanoc właśnie może babka jakas lub mazurek.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 13, 2012 Czesc dziewczynki :) Widzę że tu się fajne tematy porusza ;) Miriam a co to za ciasto kora orzechowa ? Ja zawsze pieke snikersa , 3bit, złota rose, orzechowca i babki .Nas jest duzo to troche tych blach musi byc . Ale czytałam tu kiedys Calluna ze ty serniczka robilas chyba na Boze Narodzenie takiego na zimno i ja chyba tez zrobie i duzo owocow walne i bedzie napewnio mniej kaloryczny niz taki 3bit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 13, 2012 oj ja 3 bita kocham i kore orzechowa tez i dlatego chyba ich nie bede robila...a tak wygląda kora orzechowa=))podpisane są te ciasta=) http://dziobek.nstrefa.pl/cukiernia/ciasta.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 13, 2012 http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/12/KORA-ORZECHOWA.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Calluna 0 Napisano Marzec 13, 2012 Sernik z owocami na zimno na pewno jest mniej kaloryczny.Tak samo lżejsze jest ciasto Kubuś.Albo takie na biszkopcie-jogurt jogobella[2-3 szt] zmieszać z rozpuszczona żelatyną lub galaretką-i tym przełożyć biszkopt.Jest słodkie ale bez margaryn czy kajmaków ,które są baaaaardzo kaloryczne-choc te kajmaki są takie pyszne. Ja pewnie ten sernik na zimno zrobię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 13, 2012 Apetycznie ta kora wygląda zrobie na swieta bo coś nowego się by zjadło. Calluna 3 jogobelle i jedna galaretke ? To wymieszac ze sobą i na biszkopt jak dobrze zrozumiałam ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 13, 2012 Ja ostatnio znalazłam taką fajną stronę z ciastami i tak se codziennie ogladam te cuda i mysle co tu by z tego zrobic na swieta i na urodziny corki 6 kwietnia konczy 12 lat :) http://mojewypieki.blox.pl/html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 13, 2012 kocham ciasta=)) ja robiłam kiedyś właśnie taki =)) i biszkopt taki ubogi robiłam , nie za dużo mąki=) wiecej jajek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 13, 2012 nie wiecie czasem jak usunąc ten tlen czy co to jest to co sie pojawiło koło mojego pseudonimu niewiem skad to sie wzielo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Calluna 0 Napisano Marzec 13, 2012 No nie wiem czy jedna galaretka by wystarczyła-ja ostatni robiłam z żelatyną.Ale tak sobie wymyśliłam,że można dać galaretkę rozruszczoną w malutkiej ilości wody-i na 2-3 duże jogobelle dałabym 2 galaretki o smaku jogobelli.Ja lubię jagodową,tylko nie wiem czy jest jagodowa galaretka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 13, 2012 Coś tam na święta będę modzić :P dziś już mam kijki zaliczone ,jednak wole rano se pochodzic ,ponoć wogule jest lepiej rano ćwiczyć bo sie szybciej spala tkanke tłuszczową czy coś takiego :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 13, 2012 ja też robiłam właśnie z żelatyną=)) wiem ze galaretka owoce leśne jest=)) ale o jagodowej to nie wiem=)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
german97 0 Napisano Marzec 14, 2012 cześć wam dziewczyny, pamiętacie mnie? nie mam sukcesów w odchudzaniu normalnie załamka jak jestem głodna wieczorem , to jak się rzucę na jedzenie , to aż żal patrzeć przyjmiecie mnie znowu? postanowiłam iść na dietę mięso z warzywami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ann75 0 Napisano Marzec 14, 2012 Hejka kobitki Ja po ostatnim przyroście wagowym, teraz mam jakieś zboczenie kontrolowania na bieżąco swoich kilogramów. No i dziś było już 67,1 kg czyli tak jak ma być, waga idzie w dół. Calluna wczoraj zrobiłam dwie mielonki z piersi kurczaka, do jednej dodałam wszystko to co Ty, a do drugiej dodałam zioła prowansalskie. Dziś oczywiście była degustacja, super, jestem bardzo zadowolona zwłaszcza że nie tylko mi smakuje:) Dziś będę piekła pasztet :) już mam wszystko przygotowane do gotowania. A na wywarze ugotuję rodzince żurek który bardzo lubią. Ja będę jadła fileta i warzywa z pary :) Na śniadanie jadłam po raz pierwszy małą miseczkę jaglanki, jeju jakie to pyszne:) , ugotowałam szklankę tej kaszy i to zdecydowanie za dużo. Będę wcinać kilka dni, następną razą spróbuję z jabłkami :) Tylko czy ona nie tuczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ann75 0 Napisano Marzec 14, 2012 german97 ważne że się nawróciłaś, ja też miałam kryzys. Najpierw waga mi spadła do 65,5 a później jak się rzuciłam na jedzenie i piwo wieczorami to w tydzień zrobiło mi się 68,9. Ależ to był szok dla mnie, troszkę folgowania i waga w zawrotnym tempie wraca. A jak chce się schudnąć to już tak szybko nie idzie. Tak więc trochę odpoczęłaś od diety, a teraz bierz się w garść :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 14, 2012 Hej dziewczyny :) German im wiecej tym lepiej, ale tu nas nie kilogramów ;) ann75 a jak gotowalas ta jaglanke ? szklanka kaszy na ile wody i gotowac tyle co normalna kasze ? a soli sie ? bo ja jeszcze tej kaszy nie jadłam Ja juz dzis po kijkach 1.30 min chodzilam po lesie az sie zgubilam , nie mam orientacji w terenie :P Na sniadanko zjadłam 2 kromki razowca z pomidorem i mozarellą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Calluna 0 Napisano Marzec 14, 2012 Hej German-jak dobrze,że jesteś Nie martw się ,że się nie udało-nastaw się pozytywnie-i moze teraz będzie lepiej.Już wiosna-latwiej będzie się odchudzać. Ann cieszę się,że mielonki smakują-mi tez smakują. A o kaszy jaglanej sobie tu poczytaj http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Zdrowie/528871,1,Kasza-jaglana--wlasciwosci-kaszy-jaglanej.html U mnie pada deszcz,jest paskudnie. Ale jak pięknie śpiewa skowronek!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
german97 0 Napisano Marzec 14, 2012 zjadłam trochę łososia i sałatkę z pomidora i fety u mnie piękne słoneczko, aż chce sie żyć i odchudzać:) popracowałam w ogrodzie trochę , grabiłam( zero kondycji), zaspałam sie i tyle ale pomału Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
german97 0 Napisano Marzec 14, 2012 i zmieniłam stopkę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Calluna 0 Napisano Marzec 14, 2012 German-powiem Ci tak-i tak osiągnęłaś sukces-bo nie przytyłaś przez ten miesiąc-a to już dużo. A tego grabienia Ci zazdroszczę.Ja pewnie dopiero ruszę z grabkami w przyszłym tygodniu.Dziś poprzesadzałam trochę kwiatki doniczkowe.Wczoraj pikowałam pomidorki i pelargonie balkonowe siane z nasion.Dostałam paczuszkę nasion takich zwisających pelargonii z Anglii-ładnie powschodziły.Zobaczę co mi z tego urośnie. Zjadłam dziś 1 płat śledzia i pól pomidora. A teraz pól talerza zupy jarzynowej. A na później mam duszone udko bez skóry i surówka z marchewki i selera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 14, 2012 ja zjadłam sniadanie koło 11 dosyc pózno ale byłam na zakupach i rano nie zdażyłam zjesc bo mi się spieszyło....2 kanapki na sniadanie z ogórkami konserwowymi w czosnku=)) na obiad kasza jeczmienna 1/3 woreczka + sałatka jakas i mięska z kurczaka odrobinkę=)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
german97 0 Napisano Marzec 14, 2012 na obiad mięso gotowane z sałatką jakaś zmęczona jestem, ale to powód nie dospanej nocy mam nadzieję a ptaszki pięknie śpiewają:) jutro może pójdę na jakiś szybki spacer dziś już nie mam jakoś siły potężna grubasko , co u ciebie , na jakiej diecie jesteś (jeśli pisałaś i nie doczytałam to przepraszam :) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
german97 0 Napisano Marzec 14, 2012 będę po 20 :) piszcie coś:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gwiazdeczkaa32 0 Napisano Marzec 14, 2012 Witam :) Calluna a ile schudłaś od czasu pobytu na kafe jak można wiedzieć ..ciekawa ta dieta :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 14, 2012 jakoś nie mam ochoty na kolacje... chyba zjem pózniej jabłko bo chyba nic innego w siebie nie wcisnę=)) ile kcal moze miec szklanka kakao??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Calluna 0 Napisano Marzec 14, 2012 Gwiazdeczko-ja nie rozumiem Twojego pytania-schudlam wcześniej niż zaczęłam tu pisać-zaczęłam w lutym ubiegłego roku-i pod koniec wrzesnia wagę wyhamowywalam.Od października waga mi się nie zmienia.Pilnuję tego licząc kalorie i białko.W sumie to nie jestem na żadnej diecie tylko zdrowo się odżywiam.Na początku odchudzania jadłam podobnie jak teraz- tylko mniej.No i teraz pozwalam sobie raz na jakiś czas na ciasteczko-ale to rzadko-a jak sie odchudzałam to nie jadlam ich w ogóle!!!! Szklanka kakao na mleku 0,5 % lekko posłodzona to ok.150 kalorii.W sumie nie tak dużo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 14, 2012 bo mam ochotkę wypic sobie kakao=)) i tak się zastanawim co do niego np na śniadanko jutro=))) bo lubie mleko a dawno nie piłam =)0 tyle co do kawki=)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamba22 0 Napisano Marzec 14, 2012 calluna a który okres był dla ciebi najtrudniejszy albo jest??? utrzymanie tej wagi czy samo odchudzanie=)) ile tak mniej więcej teraz kcal zjadasz??? bo ja slyszałam ze jak wychodzi się z 1000 to tak zeby co jakiś czas sobie podwyższac o 100 kcal to wtedy się nie tyje. Tylko tak się zastanawiam do ile kcal mogę dojsc jesli teraz jem 1000-1200 kcal?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinqua 0 Napisano Marzec 14, 2012 Ja nie liczę kalori ale chyba zaczne :) Dzis na obiadek zjadłam piers grilowana i papryke z majerankiem a na kolacje 4 placuszki jabłkowe polane jogurtem naturalnym tak mi sie jakos slodkiego zachcialo . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach