Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiwatwota

Tusk nas wykonczy!!!!

Polecane posty

"Do ciebie można pisać,tłumaczyć ci,a ty i tak swoje :a dlaczego,a może jakieś konkrety,itd,itp..." Jeszcze nawet nie napisałas słowa o tym o co ciebie pytałem... A więc o czym ty piszesz ???? :D:D:D -------------------------------- "a co do wstydu to wstyd za shatyna ze mamy takich a nie innych rodakow." Wstyd ? Bo wiemy co i dlaczego, znamy rzeczywistość nie z opowiadań Jarosława Kłamiącego Przegranego tylko z własnych obserwacji i doswiadczeń ? :D:D:D:D

Gość taka prawda ona
miałes iść spać oszolomie :P

"A więc o czym ty piszesz ????" Nie piszę o czymś,a o kimś.Konkretnie o tobie.:D :P

Gość powtórze za shatyna
Jeszcze nawet nie napisałas słowa o tym o co ciebie pytałem... A więc o czym ty piszesz ????

Gość a prawda jest taka
primo - społeczeństwo starzeje się w niezłym tempie, niedługo więcej będzie emerytów jak pracujących secundo - system emerytalny pada tertio - tak jak w Australii wiek em. 65 albo 67, a na emeryturze dostajesz tygodniową stawkę chyba w granicach 200 dol. aust. i masz za to wyżyć, bo w trakcie życia zawodowego masz sobie odłożyć na dodatkowych polisach albo oszczędzać w inny sposób na tzw. bezpieczną starość. Tylko patrzeć, jak u nas emerytura stanie się podobnym socjalem, tylko wyżyj z niej... itp itd

Gość a prawda jest taka
"Co ma płeć do różnicy w długości pracy?" A to, że z wiekiem długość i kształt nóg się zmienia, jak starsze kobitki zostaną "zredukowane" na przykład, to szanse na powtórne zatrudnienie raczej marne, z wyjątkiem może wybitnych specjalistek, a i tego nie mozna być pewnym

no to akurat jest prawda. Poza tym nie można pracować w tym wieku na wielu stanowiskach. Ale dorobić zawsze się da Ja pewnie pracować też nie będę, skoro już dzisiaj nie bardzo mi się chce tyrać 8 godzin i po prostu planuję tylko odprowadzać składki.

Gość karminadla
Marketa kochasiu kopę lat Cię nie widziałem.Dla Ciebie znalazłem ten nick

karminadla,chyba masz bana na ten nick.:( Bos taki pomarańczowy...:D Cześć Link działa,ocb?

00:20 [zgłoś do usunięcia] powtórze za shatyna Jeszcze nawet nie napisałas słowa o tym o co ciebie pytałem... A więc o czym ty piszesz ???? Shatyn,jeszcze nie śpisz?:O

losz kurwa niewiadomo ktory wiekszy debil czy shatyn czy ta stomatolozka co widzi ze ludzie jak w galerii robia zakupy to znazy ze panstwo bogate:) fajnie jak 70 letni stary huj bedzie grzebal ludziom w paszczy i leczyl ich zeby na pewno duzo bedzie widzial i bedzie sprawny!!

dobre wyksztacenie zawsze jest w cenie. Adwokat, notariusz, lekarz, inżynier, stomatolog, pracę mają zawsze i w każdej okoliczności. To nas różni od dorobkiewiczów i nowobogackich z klasy średniej czy ty szmato wiesz ze notariuszem to nikt biedny nie zostaje to jest przekazywane z pokolenia na pokolenie bo kto by cie kurwa dopuscil do tego ze za jeden podpis zgarniasz pare tyskow pomysl!!!!

Gość tusk obsmiewam ciebie i twoja
polityke.

Gość stomatoloszka jeblo cie chyba
calkowicie juz.....widac ze jesres leniem i pasozytem a sromatologiem to twij maz pewnie jest i dlarego sie rak madralujesz. Albo od Donalda tu judzisz.

Gość idżida
Stomatoloszka, pieprzysz tak, jakby każdy mógł byc adwokatem, dentystą czy notariuszem :o:o Wyobraź sobie, że takich jak ty ktoś musi obsłużyć na tej przysłowiowej kasie w biedronce, a w razie potrzeby ktoś ci rurę w kiblu też będzie musiał przepchać. Wg Ciebie jednak to ludzie, którzy są nierobami, bo nie postawili w swoim życiu na edukację. Jak na wykształconą osobę, niesamowicie ograniczona jesteś :o 🖐️

czy tiu same komuchy siedzą?:D wszyscy chca wszystko za free od państwa:D smi kurwa socjalisci ... a z resztą, zobaczcie jakie reformy wprowadzają w portugalii, hiszpanii, włoszech, grecji... reformy tuska to przy tym pikuś. ekonomisci i tak uważają ze jest zbyt lekki ten projekt reform. mozecie sobie pluś szydzić, marudzić ale tusk jest jedynym politykiem w ostatnich latach który zaproponował reformy NIEPOPULARNE! kjuz mu polecialo 10% ...jesli sie nie wycofa, nie stchórzy, nie wybuchnie bunt w platformie przeci tuskowi takich co nie chca przegrac kolejnych wyborów i będa woleli nic nie robic i wygrac 7 wybory z rzędu...to będzie gość i będa o nim pisali w podręcznikah historii. bo ktoś musi w koncu zreformowac totalnie nieefektywne i skostniałe relikty komuny w polsce. i zapenwiam was że gdyby premierem był teraz jarosław kaczyńśki zaproponowałby niemal Identyczne plany reform!!!! więc nie płakac tylko podziękowac rzadom poprzednim od 89 roku z to że żaden nie odwazył się zaryzykować przegranej ale reformy niepopularne wprowadzić. 🖐️ juz danwo temu powinno być to zrobione.

Gość ptasiek nastroszony
mam wielką nadzieję , że Pan Premier Tusk i Jego Rząd za mordę chwyci to rozpasane polactwo brudne zadłuzone i szczególnie wykończy tych darmozjadów urzędasów w kołnierzykach. a jak się pracy normalnej nie nauczą wytwórczej to w przypadku niespłacania kredytów na bruk na zbitą mordę. won! koniec oszukiwania. pierdolone polactwo ma kilka miliardów zlotych długów niespłacanych , a potem ujada , że co? Tusku daj ?

moja znajoma pracuje w rossmanie, stac ją na opłate szkoły, studiuje zaocznie, na picie w kluabach co weekend, na ciuchy, kino, zabawe itd. nie głoduje na pewno. moja dziewczyna pracuje jako opiekunka, tez studiuje zaiocznie, sama opłaca szkołe, pomaga finansowo rodzicom. stac ją na przyjemnosci względnie. ma więcej w szafie par majtek niż ja wszystkich ciuchów:P zarabia 12.5 albo 14zl za godzine. nie pamiętam dokładnie ostatnio dostala podwyżke +2,5zl na godzine:P kumpel bez zadnego wykształcenia zarabia 3.5 tys umowa o prace normalnie itd. w firmie sprzedajacej w pl medle z dani. a drugi 6tys! w jakims chyba tmobile czy tam plusie jako informatyk. studiow jeszcze nie skonczyl. minus ze umowe podpisuje co 6miesiecy na czas okreslony ale i tak jest zadowolony. ja nie widze biedy w ogole ani wsrod znajomych ani w śród sasiadów...w mojej miejscowosci.

Gość wyzywają sami
Jeśli uważasz ptaszku że brudne polactwo woła od Tuska kasy to jesteś skończonym idiotą. Reformy powinien Tusk zacząć od siebie. Od diet poselskich, premii sremii, majątków powiększających się w ciągu jednej kadencji panów posłów o setki tysięcy...domy za miliony, bryki dla całej rodzinki. Ja pracuję dla siebie ale dlaczego z moich podatków żyją nieroby? Ja ręki po nic nie wyciągam a ze mnie się doi...ot polityka

Gość ptasiek nastroszony
najpierw bydło polaczkowe swą bezmyślnoscią rozpierdoli system , równowagę finansową a potem jak efekty działalnosci bydła do dupy się dobiorą , mortus [jaki mortus? ] to ujada do wszystkich wokoło ma pretensje tylko nie do siebie. rozpasane bydło na kredyt , dwie komórki , dwa samochody wszystko na krechę , a zysk z jego pracy w której niczego nie wytwarza jeno do niej uczęszcza żaden nawet tą pensje ma na gapę bo nijak ona się nie bilansuje i ujada motłoch o swiadomości pantofelka. MAM WIELKĄ NADZIEJE , ŻE TE CHORE CZASY DARMOZJADÓW SIĘ SKONCZĄ I , ŻE PAN PREMIER I JEGO RZĄD TO UKRÓCI LUB NAWET ZLIKWIDUJE. wtedy być może naprawdę będzie się tu żyło lepiej następnym pokoleniom. bo obecne niczym sobie na to nie zasłużyły

Gość wyzywają sami
a ja widzę biedę wokół siebie. 4-5 osobowe rodziny żyjące za 2-3 tysiące na stancji bez możliwości oszczędzania. Sam też nie jestem bogaty ale pracuję za 2300 miesięcznie coś odkładam bo na emeryturę nie liczę.

'" 12:13 [zgłoś do usunięcia]wyzywają sami Jeśli uważasz ptaszku że brudne polactwo woła od Tuska kasy to jesteś skończonym idiotą. Reformy powinien Tusk zacząć od siebie. Od diet poselskich, premii sremii, majątków powiększających się w ciągu jednej kadencji panów posłów o setki tysięcy...domy za miliony, bryki dla całej rodzinki. Ja pracuję dla siebie ale dlaczego z moich podatków żyją nieroby? Ja ręki po nic nie wyciągam a ze mnie się doi...ot polityka" człowieku wiesz jaki to niewielki procent, jak malutki skrawek ogółu kasy w skarbcu???? nawet jakby od jutra politycy z premierem i prezydentem robili za free to gospodarka polska nawet by tego nie odczuła. przeciez powszechnie wiadomo ze polityce sie pcghaja do wladzy, do sejmu, sejmikow dla kasy i władzy a nie zeby zrobić kowalskiemu dobrze:O kazdy normalny ma swiadomosc tego ale tu chodzi o to by kraj, tak jak firma dobrze działał! przykład jednej z polskich dużych firm. plan naprawy kondycji firmy , zmin byl bolesny, pracownicy sie buntowali, strajki, obnizki pensji zwlolnienia grupowe. ale twardo wlasciciele zmiany wprowadzili. dzieki nim nie tylko po jakims czasie znowu wzieli tych ludzi do pracy, to zatrudnili jeszze dodatkowcyh 30% i zwiekszyli pensje. tak wygląda tez z panstwem. reformy na poczatku bola ale pozniej przynosza korzysci

Gość wyzywają sami
Ale ja jestem za reformami! Jednak nigdy nie będę udawał że złodziejstwo polityków powinno być nie karane i że biorą grube pieniądze co mi się nie podoba. A jeśli ich pensje to mały procent budżetu to tym bardziej powinni zacząć od siebie oszczędzanie i reformy.

"A jeśli ich pensje to mały procent budżetu to tym bardziej powinni zacząć od siebie oszczędzanie i reformy." to nielogiczne:P gdyby był to znaczny procent wtedy powinni. jesli jest niewielki to nieistotny w perspektywie sytuaji gospodarczej kraju. zakłądając że dany polityk pan x jest uczciwy to ile zarabia? 12tys? premier ile ierze albo minister? nawet niech to będzie 20tys. to smieszne pieniądze. przeciez. i to i tak kwoty przed podatkiem skladkami itd. byle jaki prezes firmy, wlaicciel formy wiekszej sieci chocby 3 restauracji, 5 salonow pieknosci itd zarabia wiecej 🖐️ nie problem w zarobkach polityków tylko w skostniałym, niepraktycznym , pamietajacym czasy komuny systemie gospodarczym i instuytucjach, sekrtorach gospodarki ktore od dawna wolakja o reformy ale nikt sie nieodwazyl i tak oto polacy od 89 roku plac na latanie tonoącego statku jakim ejst np system emerytlny, służba zdrowia zamiast raz przeprowadzic grunotwny remont i miec spokoj na najblizsze dekady.

Gość ptasiek nastroszony
to w sumie dobrze , Wielkopolska wiele skorzystała będąc pod zaborem pruskim. nauczyła się z przymusu czystosci , porządku, w miarę gospodarności i uczciwości. a więc skorzysta polactwo bardzo dużo.

Gość winyglowa
Tusk to cwaniak i perfidny kłamca, okłamujący wyborców.Jakże wielkim głupcem trzeba być by zagłosować na kogoś takiego...