Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam 26 lat

jakiej powinienem spodziewać się reakcji?

Polecane posty

Przedstawię krótko swoją sytuację w zakresie moich relacji z dziewczynami. Nigdy nie uprawiałem seksu, nie miałem dziewczyny, nie całowałem się. Jestem więc w tych sprawach kompletnie zielony. I- jak w nicku- mam 26 lat. Nie straciłem nadziei na to, że kogoś jeszcze spotkam. Jakiej powinienem spodziewać się reakcji ze strony dziewczyny, gdy odkryje- a raczej to zrobi- że nie mam doświadczenia w tych sprawach?

Żadnej reakcji, nie wiem co byś musiał robić żebym w ogóle podjęła taki temat. Chyba że już na pierwszej randce wyskoczysz z tą rewelację, wtedy pomyślę że normalny nie jesteś i jarasz sie swoim prawictwem jakby było czym :p jeśli chodzi Ci o to co powie dziewczyna po dłuższym byciu parą jeśli dowie sie że nigdy nie miałeś dziewczyny to myślę że nie będzie to miało dużego znaczenia, chyba że Ty sam zrobisz z tego wieeeeelki problem, a wygląda na to że zamierzasz :p

Mam nadzieję że nie zamierzasz pierwszego pocałunku poprzedzić wyjaśnieniami na temat tego że to pierwszy raz :o nic nie mówię, ale romantyzm wtedy umarnie :p

źle mnie zrozumiałaś. Nie chodzi mi o to, że zamierzam robić jakieś wyjaśnienia, ale rozumiesz chyba, że takie rzeczy się wyczuwa, że jedna ze stron nie ma doświadczenia w tych sprawach, nie wie, jak się za to zabrać. Nie mam zamiaru robić z tego problemu. Przeciwnie: chcę dojść do tego, jak tego uniknąć

Gość ile razyy
randkowales?

Nie ukrywać braku doświadczenia ale też nie wspominać o tym bez potrzeby, nie stresować się, nie myśleć że dziewczyna Cię ocenia bo jak jest normalna to tego nie robi a na nienormalnej chyba Ci nie zależy :) powinieneś iść na żywioł i wiedzieć że każda miłość jest w pewnym sensie dla każdego pierwsza :) ja na przykład mam męża i wiele razy całowałam sie, kochałam itd ale gdybym miała to zrobić z kim innym byłabym pewnie w większym stresie niż na początku :) w takich sytuacjach doświadczenie nie ma chyba aż tak dużego znaczenia jak myślisz bo ważne są przede wszystkim uczucia.

Gość spoookojnie
Gdy poznałam mojego obecnego narzeczonego tez miał 26 lat i zero doświadczenia, jak Ty. Ja, przed spotkaniem z nim miałam za sobą klika związków i kilku partnerów ( także łóżkowych). Temat nie wyszedł od razu, przez pierwsze 3 m-ce były pocałunki, przytulanki do niczego więcej nie dochodziło. Rozmawialiśmy, poznawaliśmy się. Trochę się dziwiłam, że akcja nie posuwa się dalej, ale zażyłość, szczególnie ta emocjonalna rosła, byliśmy coraz bliżej i pewniej ze sobą i gdy okazało się że jest prawiczkiem, nie było żadnej sensacji. Była bliskość i wspólne uczenie się siebie:) Powodzenia, nie bój nic. Bądź sobą, nie udawaj nie pajacuj. Będzie dobrze.

Gość ile razyy
spoookojnie-a ile masz lat?

no właśnie jeszcze nie randkowałem. Myślę, że dziewczyna takie rzeczy i tak wyczuwa. Sam nie zamierzam o tym nic mówić, bo po co? Nie ukrywam, że z wiekiem coraz bardziej brakuje mi kontaktu fizycznego.

Moim zdaniem powinieneś spotkać się ze zrozumieniem i akceptacją, przecież to nie żaden powód do wstydu, ani nie jest to nienormalne. Słowo "dziewica" czy "prawiczek"wzbudza śmiech u co niektórych, dla mnie to niezrozumiałe. Żyjemy w ku******* świecie, dlatego trzeba być sobą :) Życzę powodzenia w znalezieniu prawdziwej miłości :)

Gość prosze cię
tyle tematów już pozakładałeś, wszystkie o tym, że masz 26 lat żadnego doświadczenia z dziewczynami oraz ze nie tracisz nadziei :D wszystkie odpowiedzi otrzymałeś m.in. ode mnie już dawno temu i niczego nowego się tu nie dowiesz, jeśli nie chcesz korzystać z podpowiedzi to radź sobie sam, zakładając kolejny podobny temat nie dowiesz się niczego nowego, zdobądź się w końcu na odwagę i jakąś dziołchę poderwij, przestań pisać ze nie lubisz knajp i piwa a tłoczne puby to nie twój klimat i w związku z tym jakie mamy inne pomysły na podryw, były inne pomysły oraz wskazówki co możesz zmienić aby być bardziej przebojowy, ale najwyraźniej ci nie odpowiadały :O na kafe przewinęło się mnóstwo prawików z problemami i żaden nie był zadowolony z rad tu udzielonych, w końcu będziesz tu rozpoznawalny i zanudzisz wszystkich

Inwazja: zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Swego czasu podobała mi się pomocnica fryzjera do którego chodziłem. Problem w tym, że ona dopiero skończyła 18 lat i miałem w sobie taki lęk, że ona ma pewnie większe doświadczenie ode mnie, który jestem od niej 7 lat starszy. Nie próbowałem więc jej zagadywać.

zwłaszcza słowo "prawiczek" jest tak okropne. Płakać mi się chce, jak o sobie pomyślę w ten sposób.

Pamiętaj, że to Twoja zaleta, a nie wada. Nie myśl, że któraś dziewczyna ma doświadczenie, a Ty nie i nie zagadasz, bo może być zupełnie inaczej :) Na pewno spotkasz kogoś kto ma poukładane pod kopułką :) powodzenia.

na pewno nie jest to moją zaletą, bo bycie prawiczkiem w tym wieku jest po prostu NIENATURALNE ( celowo napisałem wielkimi literami). Np. moi rodzice urodzili moja siostrę jak mieli 23 lata. To jest normalne. Od kiedy się kochali, nie wiem, bo nie rozmawiałem z nimi na ten temat.

Gość prosze cię
jesteś cykor i fajtłapa, nie lubisz ludzi i od nich stronisz, to są twoje największe wady, które uniemożliwią znalezienie dziewczyny jak ci któraś się sama nawinie to ją zadręczysz swoimi lękami :O

ja nie uważam tego za zaletę. Nie wiem dlaczego ty uważasz to za zaletę. W pewnym wieku powinno się pewne rzeczy mieć za sobą.

Gość yutyube
na rok przed zapoznaniem z dziewczyną musisz koniecznie zaprzestać walić konia

w pewnym wieku hehe i co np. w wieku 25 lat trzeba mieć już dziecko i być po ślubie kościelnym najlepiej, bo co, bo tak trzeba? bo rodzina napiera? bo ksiądz chce zarobić?

tego nie powiedziałem, ale jakieś doświadczenie w materii relacji damsko-męskich wypadałoby mieć właśnie do tego 25 roku życia. Każdy Ci to powie. Nie mówię tu od razu o żadnych ślubach czy dzieciach.

Gość a czemu do tej pory
nigdy nie randkowales? jestes niesmialy,zakompleksiony,nie chciales wczesniej miec dziewczyny?

ja tak nie uważam. przede wszystkim nic na siłę. w dalszym ciągu uważam to za zaletę w tym zwariowanym świecie.

Gość Don Oskaro
jak juz tyle wytrzymałeś to daj sobie chłopie spokój z babami ,mówię ci to z doświadczenia,a ty sobie zapamietaj to i kiedyś wspomnisz moje słowa :-D bez kitu

przez bardzo długi okres jakoś nie czułem takiej potrzeby, nie widziałem siebie w tym. Byłem zawsze na uboczu, żyłem trochę w swoim świecie. Z wiekiem coraz silniej zaczęło mnie to męczyć i przeszkadzać. Zwłaszcza brakowało mi dziewczyny na studiach.