Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę wkrótce mamą

czy to fair ze strony ojca mojego? jestem w ciąży

Polecane posty

Gość ojcic to już czuje
300 tys? Współwłasność... Twoja mama 150 tyś, ojciec tyle samo. Współmałżonek dziedziczy połowę po zmarłej żonie, czyli dzieciom do podziału zostaje 1/4. Fakt, 75.000 tys to sporo, ale jak odliczyć wydatki procesowe...guzik zwojujecie. Lepiej porozumieć się polubownie.

Gość będę wkrótce mamą
wiesz, w takiej sytuacji to ja złośliwie bym się już sądziła o spłatę. i naprawdę, jak po nowym roku będę zmuszona się wynieść to ani mnie ani dziecka nie zobaczy. na starość też mu nie pomogę, tak jak on za młodu nie pomógł mi.

Gość Life dont come easy
a To, że utrzymywał Cię przez 22 lata oczywiście nie ma dla Ciebie znaczenia.

Gość będę wkrótce mamą
od 13 roku życia dostaję rentę więc dokładałam się do rachunków i swojego utrzymania od 9 lat. które dziecko daje rodzicowi 1000 zł co miesiąc?

Gość Life dont come easy
Dziewczyno Ty pretensje powinnaś mieć do 1. swojego faceta o to, że nie jest w stanie stanąć na wysokości zdania, niech bierze 2 lata dziekanki a już teraz idzie do normalnej pracy niekoniecznie za biurkiem, 2, do siebie, że nie potrafiłaś się dobrze zabezpieczyć; 3 ewentualnie do losu, że Twoje życie usłane różami nie jest. Po tym co napisałaś pokazałaś jaka naprawdę jesteś. Egoistyczna rozkapryszona smarkula, która tupie nóżką zawsze kiedy ktoś nie zrobi czegoś po jej myśli.

Gość Life dont come easy
Obowiązek utrzymania Twojego dziecka spoczywa na Tobie i Twoim facecie na nikim innym.

Gość twoja m
Nie możecie poprostu sprzedać mieszkania i podzielić się?

Gość będę wkrótce mamą
czytać nie potrafisz? ja nie chcę żeby on nas utrzymywał!

Użalaniem się i narzekaniem na ojca, świat i coś innego nie zbudujesz swojego szczęścia. Dziecko ma ojca - niech Ojciec ruszy dupę i zaopiekuje się rodziną.

Gość Life dont come easy
Zasrany obowiązek? Współczuje Twoim rodzicom takiego dziecka jak Ty.

Gość będę wkrótce mamą
właśnie widzę. pewnie w dniu 18 urodzin się powyprowadzali do własnych domów z ogrodem i służbą ;)

Gość werwer43afsf
będę wkrótce mamą wiesz, w takiej sytuacji to ja złośliwie bym się już sądziła o spłatę. i naprawdę, jak po nowym roku będę zmuszona się wynieść to ani mnie ani dziecka nie zobaczy. na starość też mu nie pomogę, tak jak on za młodu nie pomógł mi. Może i będziesz miała kutemu powody żeby się nie odzywać, ale to pokazuje że płynie w Tobie jego krew- to co pisałaś o relacjach jego z Twoją siostrą inna sytuacja, ale pokazuje że jesteście rodzinną bliską. A co do wcześniejszego pytania wydaje mi się że ojciec może być Tobą rozczarowany, może z perspektywy czasu uważa że Twoja mama i on za szybko stali się rodzicami, nie to że tego żałuje, ale może chciał żebyś Ty tego uniknęła i teraz jest po prostu rozczarowany, ale powinno mu to minąć i skoro wiesz że on jest taki uparty to nie postępuj tak jak on, nawet jak Cie wygoni i dasz sobie w życiu radę to nie postępuj tak jak on i wyciągnij sama do niego rękę bo może się okazać że nigdy się więcej nie dogadacie(znowuż pokazuje to przykład z ciotką), a może być tak że ojciec z czasem będzie tego bardzo żałował, ale wiesz jaki on jest. Masz już tylko jego bo mamy już nie masz- pomyśl czy mam chciałby żebyś nie utrzymywała kontaktów z ojcem? Chociaż rozumiem Twój żal do niego, ale z czasem może będziesz inaczej na niego patrzeć, będziesz miała też dziecko i chcesz żeby nie miało też dziadka?

Gość o jesu!
(padka moze zdarzyc sie kazdemu! A rodzicow mamy po to zeby nas wspierali i pomagali w trudnych sprawach! Wspolczuje ci takiego ojca! Moi rodzice zrobili by wszystko zeby mi pomoc i napewno nie wyrzucili by mnie z domu... Co z niego za ojciec skoro w takiej sytuacji nie chce pomoc wlasnemu dziecku...tylko najlatwiej pozbyc sie problemu... Masz racje...skoro on nie chce pomoc tobie w tak trudnej sytuacji to dlaczego ty masz mu pomagac wtedy kiedy on bedzie tej pomocy potrzebowal... A podejrzewam ze bedzie potrzebowal napewno.wiec powinien wziasc to pod uwage! I nie pierdolcie glupot ze powinna byc mu wdzieczna ze ja wychowal i ze jego rola juz sie skonczyla bo to gowno prawda! Laski jej nie robil... Skoro splodzil dziecko to ma obowiazek je wychowac! A rodzicem nie jest sie do czasu jak dziecko skonczy 18 lat tylko przez cale zycie!!!

Gość Life dont come easy
Tak wyobraź sobie, że w wieku 19 lat wyprowadzam się z domu i mimo dziennych studiów poszłam do pracy i od tamtej pory sama się utrzymuję. I wiesz co połowa moich znajomych jest w takiej jak ja sytuacji więc to nie jest jak widzisz żadna anomalia.

"wiesz, w takiej sytuacji to ja złośliwie bym się już sądziła o spłatę. i naprawdę, jak po nowym roku będę zmuszona się wynieść to ani mnie ani dziecka nie zobaczy. na starość też mu nie pomogę, tak jak on za młodu nie pomógł mi." Stwierdzam, że jesteś obrzydliwą osobą. Strasznie niewdzięczną. Już teraz współczuję twojemu dziecku takiej chorej matki. Tyle lat się mieszkało na garnuszku ojca, a jak ojciec chce cię paskudo nauczyć samodzielności, to księżniczka strzela focha? Wstrętna jesteś.

Gość Life dont come easy
Skoro obowiązkiem rodziców jest utrzymywanie dziecka do 18 roku życia niech facet dziewczyny spełni ten obowiązek:)

Gość będę wkrótce mamą
na garnuszku? myślisz, że ten tysiąc złotych to wpływał systematycznie na moje konto i teraz mam tam ok 100 tys? nie. także za utrzymanie (a przynajmniej za prawie całe utrzymanie) płaciłam od 13 roku życia.

Gość bunt na bounty
tez mysle ze masz roszczeniowy stosunek do ojca chcesz zeby on placil za twooja lekkomyslnosc? kondomow zabraklo?

Gość Life dont come easy
Ten temat to jakaś farsa. Dorosłą kobieta skarży się na ojca, który nie chce przygarnąć jej faceta do swojego domu.

Gość będę wkrótce mamą
ale ja nie chcę aby on mi dawał pieniądze jakiekolwiek! chodzi tylko i wyłącznie o kwestię mieszkania, czyli chcę aby facet się wprowadził do mojego pokoju. nie chcę od ojca pieniędzy.

Gość Life dont come easy
No skoro tatusiowi dziecka nie chce się ruszyć dupy do normalnej pracy to niech skarży niedoszłych teściów. Po tym co autorka do tej pory tu napisała nie zdziwiłabym się gdyby ten pomysł wydał się jej całkiem racjonalnym.:)

Gość bunt na bounty
o jesu wpadka nie MUSI zdarzyc sie kazdemu zdarza sie tylko pewnym ludziom, ktorym brakuje wyobrazni ci inteligentni sa zbyt swiadomi dalekoidacych konsekwencji i ne beda sobie robic wyjatkow na kilka szalenstw

Gość będę wkrótce mamą
@ Life dont come easy - czyli też powiem ojcu że przez tyle lat mógł sobie odłożyć pieniądze na swoją starość i opłacać opiekunki oraz pielęgniarki, przecież tyle lat zarabiał :) tak? jest dorosły i powinien wziąć odpowiedzialność za swoje stare lata.