Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zigo

Szampon problem z wyborem.

Polecane posty

Gość Zigo

Poszukuje osob ktore znalyby sie na szamponach. co sadzicie o head&shoulders - niby to mialo byc dobre ale po uzyciu cos za duzo wlosow zaczelo mi po nim wypadac(15-30). Po uzycu Pantene 2in1 intensywna regeneracja, wlosy przestaly praktycznie(2-5). Znacie moze jakis lepszy szampon? Moje wlosy to szybko przetluszczajae sie, z lupiezem nie mam zbyt wielu proboblemow, praktycznie nie wystepuje.

Gość do włosów przetłuszczających
się z łupieżem najlepsze są szampony ziołowe np radical. Do kupienia w drogeriach i aptekach. Są do wyboru różne, poleciłabym najlepiej ze skrzypem polnym.

Gość olaolaolaola00
mojej kolezanki ciotka jest fryzjerka i powiedziala, ze niby h&s to najgorsze szampony, jednak jak jest naprawdę to nie wiem. nie ma dwoch osob ktore mialyby jednakowe wlosy i dlatego np ja testuje szampony (teraz jestem na etapie tych dzieciecych) i postanowilam ze jak skoncze testowac to bede uzywac tego najlepszego ;). polecam johnson's baby zielony- po nim wlosy mniej sie przetluszczaja. czytalam, ze podobno osoby ktorym wlosy szybko sie przetluszczaja nie powinny uzywac szamponow do wlosow przetluszczajcych sie bo tylko pogorszaja sytuacje. swietny jest tez szampon z ziai- plantica z czarna rzepa, ale czy dla ciebie bedzie dobry nie wiem, musisz sam/a wyprobowac;) przepraszam za brak polskich znakow.

Gość sorry ale jak dla mnie to
te wszystkie szampony to jest jedna cholera. Autorko przecież nie żyjesz od wczoraj. Na pewno w ciągu swojego życia używałaś ich już setki i to różnych. No i co ? Czy widziałaś po zastosowaniu różnych szamponów jakieś różnice, bo ja nie widzę żadnych albo minimalne. A za kazdym razem używam innego. Jedyne co widzę to to że kremowe szampony mniej wysuszają niż takie przezroczyste lub ziołowe, a tak to jeden piernik. Po co się doktoryzować nad takimi pierdołami

Gość Zigo
Jako ze pewne osoby nie wiedza jak pisac jestem On :). Druga sprawa jesli opisana sytuacja pierwszy post byla, a poprawa nastapila dzieki zmianie szamponu, wiec sadze ze jednak moge sie skusic i poszukac lepszego szamponu. Warto miec swoje wlosy a nie swiecic lysina:).

Gość olaolaolaola00
sorry ale jak dla mnie to- moze dla ciebie nie ma roznicy, ale np. dla mnie jest i to spora np pomiedzy szamponami z sls i bez. ponadto niektore szampony mnie uczulaja, a jestem alergikiem wiec swedzi mnie po nich skora. to prawda, kiedys porownalam sklady dwoch roznych odzywek i skladniki byly mniej-wiecej takie same, ale jeden byl lepszy od drugiego, przeciez jeszcze roznia sie proporcjami skladnikow. autor zadal pytanie odnosnie wyboru szamponu a nie czy sa jakies roznice pomiedzy nimi, wiec nie offtopic'uj

Gość a ja bym chciala z ciekawosci
kup sobie alpecin ,ja uzywam czerwonego i jestem b zadowolona

http://www.alpecin.cz/pl/wypadanie-wlosow/szampony/index.php dokladnie ten ostatni czerwony malutki(jest najlepszy ze wszystkich alpecinow:) na wypadanie i przeciwlupierzowy,moja cala rodzinka juz go stosuje,mamie b wypadaly wlosy,jak zaczela go uzywac -problem zniknal)

Gość olaolaolaola00
a gdzie go mozna kupic? to taki bardziej apteczny, czy jak? wyszukalam zdjecie w internecie i nigdy go na oczy nie widzialam. ;)

no powinien byc w aptece,ja mieszkam w de i kupuje go w rossmanie,w sumie jest we wszystkich drogeriach,poszukaj ,moze na allegro beda mieli

tani on w pl nie jest bo ponad 20 zl ,ale jest dobry ja mam tylko ten http://www.alpecin.de/doppel/pl/doppel-effekt.php ale moze lepiej jak ktos sobie wybierze do swoich potrzeb np wlosy suche ,przetluszczajace sie itp.

Gość olaolaolaola00
dzięki;)

znalazlam w paru aptekach internetowych,hmm ten czerwony kosztuje najtaniej ok 27 zl,ale jest on b wydajny.Mam dlugie wlosy i buteleczka starcza mi na ok 2 miesiace.Jego daje sie kapke i sie rozciencza na rece z woda,wmasowuje sie w skore glowy i czeka 2 minutki.

Gość olaolaolaola00
dzieki, bardzo mi pomoglas:). jak go gdzies zauwaze to kupie:)

nie ma za co.Wesolych Swiat!

Gość olaolaolaola00
wzajemnie :)

Gość sorry ale jak dla mnie to
No sorry. Nie wiedziałam że jesteś facetem. To jest forum przynajmniej z nazwy dla kobiet i to w dodatku zdrowiu i urodzie, więc z góry zakładam że każdy rozmówca jest tutaj kobietą. A co do szamponów to nawet jak ktoś widzi różnicę i znajdzie coś takiego super hiper to i tak nie ma się czym podniecać, bo skóra przyzwyczaja się do szamponu i po pewnym czasie już nie reaguje na niego tak jak na początku. No ale ja tak tylko sobie piszę, bo też się jednak przy zakupie sugeruję etykietą szamponu, no bo zawsze jakas nadzieja że a nuż producent faktycznie nie ściemnia lub że szampon zadziała choć minimalnie.

Gość olaolaolaola00
No ale ja tak tylko sobie piszę, bo też się jednak przy zakupie sugeruję etykietą szamponu, no bo zawsze jakas nadzieja że a nuż producent faktycznie nie ściemnia lub że szampon zadziała choć minimalnie. no wlasnie:)

Gość Zigo
Kto by pomyslal ze skora mezczyzny jest wrazliwsza na glowie niz u kobiety, jak ja kocham testosteron ;p. No ale wyzej juz mam przyklad szamponu wiec i zapewne ja skorzystam z niego i z gory dziekuje za porade :).