Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine89

Poród na LUTY 2012r. :)

Polecane posty

co do zaparć to nie pomoge , bo na szczęście póki co nie wiem co to jest:) Wyprawkę tez mam juz cała zakupiona, został mi tylko ten wózek i dla siebie koszule do szpitala i stanik do karmienia

dobramama to oby wszystko było ok. 🌼 kasiula no mam nadzieje ze wytwam.... niestety wszystko sie pokomplikowalo. moja mama dostala bolesco brzucha i zatrzymali ja w szpitalu :/ wróciłam właśnie od mamy, dzisiaj dali jej kroplówke i zastrzyk - pewnie na ten twardy brzuch, miała badanie ginekologiczne, ginekolog stiwerdził że wszystko jest ok. teraz położyli ją na chirurgii i jutro bedzie miała usg jamy brzusznej itp. i chyba jakies inne badania. rano do niej zadzwonie to sie dowiem dokładnie. bo mój ma dzis nocke :/ sama bede w nocy, eh. masakra. i jak rano wroci, wyspi sie , ugotujemy obiad, zjemy, no i dopiero pojedziemy. jestem wkurzona tym ze nie moge z nia tam byc caly dzien :/ na szczescie rodzinka chodzi, tesiowa moja teraz ma do niej jechac, jak wychodzilismy z mezem ciocia z wujem przyszli. tak ze nie bedzie narzekac na nude. ze tez musze lezec :/ w dodatku mam chora babcie (mama sie nia opiekowala), na szczescie wuja nam pomoze, moj chrzestny, bedzie jej nosil zakupy, pallil w piecu itp. dobrze ze moj ma jutro po dzisiejszej nocce wolne i ze w piatem jest to swieto to tez ma wolne. bo nie dalabym rady sama. tym bardziej ze trzeba uumyc to lozeczko , wyprac posciel, poprasowac. eh. myslalam ze mama mi pomoze. ale dam rade. teraz wazne zeby zdiagnozowali co jest , dali leki i jak najszybciej wypisali do domku.

Justine kochana wszystko będzie dobrze na pewno nie martw sieę na zapas, choc wiem że łatwo się mówi. Mama sobie poleży odpocznie i nabierze nowych sił :) Czasem kazdy musi baterie doładowac

lora wiem, tylko zle ze stalo sie to teraz, bo tak to wiecej bym tam przebywala z nia itp. no ale naszczescie ciagle ktos ja odwiedza.

hej ja caly dzien zabiegany :/ o 5 juz nie spalam. moj wrocil o 8 z nocki, wykapal sie itp., o 9 polozyl dopiero znow zasnelam. o 11 wstalam, bo przyszla kuzynka dowiedziec sie co u mamy. poszla ok.13 , zaczelam robic obiad. moj wstal, zjedlismy, troche odpoczelam i pojechalismy o 17 do mamy. wlasnie wrocilismy i juz sie polozylam bo padam no i tak : krew, mocz wyszly dobrze. miala usg, na wieczornym obchodzie lekarz powie co i jak, ma do mnie dzwonic. jak dzisiaj jej nie wypisze ordynator, ze jutro ma wyjsc, to dopiero w niedziele. bo jutro i pojutrze go nie ma, a tylko on moze wypisac. no ale ten co robil jej usg mowi ze wg.niego wszystko ok, no ale niech chirurg tez spojzy. lekarz mowi ze moze t jakis stan zapalny albo na tle nerwowym.

hej 🖐️ no i mam dobre wiesci :) mama ok.11 wychodzi :) usg wykazalo ze podwiniety lekko jest pecherzyk zolciowy: objawy: to przede wszystkim niestrawnosc , czeste odbijanie, bol po prawej stronie czesci brzucha, zgaga itp. a ona wlasnie to miala. a wiec dietka :P chirurg kazal isc tez do neurologa, bo jak poszla do rodzinnego z kregoslupem, to od razu dawal srodki przecwbolowe a to tez mialo na to wplyw. no, ulzylo mi :) dzisiaj bede mogla sie wziasc za mycie lozeczka, bo tak to oszczedzalam sie na te podroze do szpitala. moj w pracy, ale bylam juz u sasiada i pojedzie po mame.... dzis widze pustki, pewnie ze wzgledu na swieto 3 kroli.

Gość dfgdg
sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl sklep z dziecięcą odzieżą używaną www.lumpik24.pl

musialam na necie zamowic nowy przewijak, ten oddam kolezance, ma 70cm, tyle ile lozeczko :P i jest za maly. musialam zakupic 80cm. dzis umylam lozeczko, popralam posciel, ochraniacze itp., i ciuszki bo dostalam jeszcze od przyjaciolki. jutro powoli poprasuje i juz wszystko pozawieszam itp na lozeczku. i juz bede miec wszystko gotowe :)

hej 🖐️ weekendowa cisza.... :P mój ma taki super "długi weekend", ze wczoraj, dzis i jutro pracuje :/ extra. ja dzisiaj sobie poprasuje powoli ciuszki i przescieradlo itp. potem wykapie sie i moj przyjaciel wejdzie sie "pozegnac" bo na ponad miesiac wyjezdza za granice. akurat wroci jakos po moim porodzie :P no chyba ze maly wyjdzie wczesniej niz w 40 tc :P jak dla mnie to oby ten tydzien do 36 tc a potem niech sie dzieje co chce :) wazne zeby dzidzia byla zdrowa :)

hej:_) faktycznie cos tu cisza...ja juz mam wszystko poprane poprasowane i czeka tylko na niunię , łóżeczka jeszcze nie składam myśle żę dopiero na początku lutego . W przyszłym tyg mam dostac jeszcze paczke z Angli od szwagierki więc znów trzeba będzie prac i prasowac hehe

Gość anusiaaaaaaaa
oj chyba topik sie rozejdzie i zniknie bo nikt nic nie pisze.

Gość werka_bmw
hej dziewczyny ;-) wpadlam wlasnie na pomysl ze wyszukam jakiegos forum o lutowych mamuskach i trafilam tutaj;) Jutro zaczynam 37tc i ostatnio zrobilam sie tak senna w ciagu dnia ze nie potrafie normalnie funkcjonowac,a znowu nocki mam nie przespane ,wszystko na odwrot. Czy wy tez macie takie objawy??

u mnie też problemy ze spaniem...a w zasadzie z zastpianiem, usypiam ok 2 w nocy nie wcześniej. za to w dzień mogę spać ile wlezie:)

Gość werka_bmw
ja wlasnie zasypiam ok 2 potem pobudka ok 6 do 8 sie powierce z boku na bok i znowu spie do 13 i tak dzien w dzien od jakiegos tygodnia :( maly tez cale noce daje o sobie znac a w ciagu dnia chyba odsypia bo rzadko go czuje :)

ja tez mam problemy ze snem, i przez sikanie i ogolnie jakos spac nie moge, ale w dzien nie spie, pospie do 9:30 i mi styknie, jak bym spala w dzien to dopiero bylabym "pijana" :P

ja wlasnie z sikaniem o dziwo problemu nie mam. Rowniez staram sie w dzien nie spac ale to nic nie daje i tak w nocy spac nie moge :(

mnie od paru dni strasznie nogi swędzą boje się że to może byc cholestaza , jutro mam wizyte u gina zobaczymy co powie.pewnie badanie wątrobowe trezba będzie zrobic. kurcze naczytałam sie w necie strasznych rzeczy o tej przypadłości i aż się cała trzęsę

a ja mialam ostatnio posiew pobierany i nie moge sie doczekac kolejnej wizyty ktora mam 24 bo ciekawa jestem jak wyniki ,ale mam nadzieje ze wszystko wporzadku

a co do swędzenia to ja mam z tym problem tylko na brzuchu ale naczytalam sie ze to od tego ze sie skora rozciąga

dziewczyny bardziej natluszczajscie skore. szczegolnie na brzuchu, jak swedzi to graza rozstepy. lora mi lekarz nie kazal czytac neta i szukac na sile jakis objawow, bo powiedzial ze przez internet co 2 ciezarna sie stresuje itp. powiedz o tym lekarzowi ale z gory nie zakladaj zlego.

Byłam u lekarza i mam w brzuszku chyba giganta heheh mała ma juz uwaga 2540g (+-300g) lekarz powiedział że klopsik:)) Powiedział tez że szykuje się dobre 4kg poza tym wszystko ok łożysko na przedniej ścianie , szyjka póki co długa nic sie z nią nie dzieje, połozenie głowkowe. no aha znów musze ten cholerny gynalgin musze sobie aplikować bo pojawiły sie upławy. A co do swędzenia to po obejrzeniu powiedział że to raczej na jego oko nie cholestaza tylko albo jakieś uczulenie albo na tle nerwowym...bo cholestaza nie zostawia krostek a u mnie je wypatrzył. ale powiedział że mam jeść magnez i płukac nogi w szarm mydle a jak przez tydzień się nie polepszy to mam zrobić te próby wątrobowe dla świętego spokoju.

lora no widzisz :) i nie bierz do siebie wszystkiego co jest napisane na necie... poza tym skoro masz krostki, to moze od golenia? na to mi wyglada.

Od golenia raczej nie bo ostatnio właśnie nie goliłam nóg bo jak zaczęło mnie swedzieć to nie chciałam dodatkowo podrażniać skóry i chodze z chaszczami na nogach :/ w każdym bądz razie mam nadzieje że przejdzie szybko

ale lora jak włoski zaczynaja rozrastac i raz sie podrapiesz to juz koniec... wiem cos o tym bo jestem kosmetyczka :) hmm... no tak, te cholerne rozstepy mimo smarowania niekiedy nie daja za wygrana :/ ja na szczescie jak na razie nie mam.

mi sie przez ostatnie 2 tyg zrobily , sa okropne nie moge na nie patrzec :( zostal mi jeszcze miesiąc do konca i nawet niechce myslec jak duzo moze sie ich jeszcze zrobic :(

werka tylko to trzeba ok.5 min masowac, a raczej wmasowywac. szybkie nalozenie nic nie da. ja uzywam balsamow dove.