Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 miesiąc po

na koniec 3 miesiąca ciąży tylko 2 kg na plusie!!!

Polecane posty

ja tam pisałam, ze z natury "szczuplutka" nie jestem :D Mam cukrzyce i dzięki diecie przypisanej przez lekarza nie przytyłam jeszcze bardziej . Poza tym w ciąży nic mi nie smakuje...

Gość karolinaaaaaaaaa
a co sama wyglądasz jak idz stad i nie wracaj ze tak sie oburzasz?????

Gość Paseczki czekoladowe z turkuse
hah ja przez pierwsze 2 trymestry przytlam 4 kilo , do porodu szłam z 30-stką na plusie :)

phi, ja pod koniec 3 miesiąca miałam 4 kilo mniej :P aczkolwiek nie była to przyjemna forma utraty wagi ( bardzo zaprzyjażniłam się z kibelkiem ;) ) dopiero w drugim i trzecim trymestrze waga poszła, w sumie chyba 12 - 14 kilo

Gość karolinaaaaaaaaa
waqzne zeby sie nie objadac za bardzo

No ja urodzilam synka..do 6go miesiaca tez mialam malutki brzuszek i przytylam 8kg..nastepne 19 przyszlo w ciagu zaledwie 3 miesiecy..wiec to,ze teraz masz tak malo nic nie znaczy.. teraz jestem w ciazy i tez bedzie chlopiec,brzuch mam taki jak poprzednio w 9 miesiacu,a jestem w 7. I do tego 12kg na plusie,a pilnuje sie bardzo.takze nie mow hop dopoki nie przeskoczysz

U mnie we wszystkich ciazach wysokie zgrabne pileczki i w kazdej inne objawy ,mam dwie dziewczynki i cos czuje,ze bedzie i 3..Po takich rzeczach jak ulozenie brzuszka czy apetyty w ciazy raczej nie da sie trafnie wywnisokowac plci :)

Gość soppppppped
a mi wszyscy mowili, ze chlopiec - wyladnialam, maly szpiczasy brzuszek i jakis tam pepek. Urodzilam sliczna dziewczynke :D a nawiazujac do pytania, to ja schudlam przez wymioty w I i II tr. 5 kg :( dopiero od II jak juz bylo ciut lepiej zaczelam powoluitku tyc. mialam 12 kg na plusie liczac od schudniecia.

Gość jkghvm
2 kg w 3 pierwsze miesiące ciąży to dość dużo najwięcej będziesz przybierać po 7 miesiącu, a pod koniec nawet 1 kg co tydzień żebyś potem nie płakała, że jesteś gruba po ciąży optymalny przyrost wagi to 10-14 kg w ciąży pamiętaj, że pod koniec ciąży sporo waży powiększona macica, wody płodowe, woda zatrzymana w organizmie, ok 3 kg samo dziecko itp.

karolinaaaaaaaaa->Nie oburzam się a na wyglad nie narzekam ani ja ani mąż, ale nie lubię słów takich ja używasz. Zwłaszcza w ustach przyszłej matki.;-)

Gość hihi pocieszaj sie
Ja w 4 miesiacu mialam 4 kg na minusie :P I nijak sie to mialo do poznieszego tycia.

Gość koszatniczka77
To się nie ma z czego cieszyć,bo ja bylam na minusie do 5 miesiąca...wymioty, wymioty,wymioty:( bilans końcowy-pierwsza ciąża 8,a druga 10 kg.

a ja jestem ponad 4,5 miesiąca w ciąży zawsze szczupła itd a na plusie 6,5 kg jestem przerażona, ale teraz od tygodnia się pilnuję więc zobaczymy, pociesza mnie fakt jak któraś dziewczyna napisała, że jak się najpierw nabiera to potem po malutku się tyje hihihi zobaczymy :)

Gość jasiowa mama
Ja do 21 tygodnia nabrałam 12 kg, na finiszu miałam 16. Zgubiłam rok po porodzie, ale dzięki ćwiczeniom mam ładne ciało.

Gość do 20 tygodnia
waga stała w miejscu, nie przytyłam - nawet schudłam kilogram. Między 20 a 30 tygodniem +5kg. 30-36 tydzień kolejne 2kg. Czekam co będzie dalej, ale przyłączam się do zdania tych dziewczyn, które twierdzą, żeby nie mówić "hop", póki się nie przeskoczy. I optymistyczne "hurra" po 3 miesiącu ciąży jest nieco na wyrost - największe tycie raczej dopiero przed Autorką. Każda z kobiet tyje inaczej w ciąży - chudziny zazwyczaj tyją więcej, kobiety "przy kości" mniej. ZAZWYCZAJ. Niektóre kobiety tyją, bo się objadają, inne po prostu magazynują wodę w organizmie. Reguły nie ma, ale póki lekarz nie widzi niczego niepokojącego, to nie należy się za bardzo przejmować.

tylko 2kg???!!! Ja do 5 miesiaca bylam -5kg a Ty sie chwalisz , ze w 3m jestes +2k :D No to z tego wynika , ze beda Ci kg lecialyyy , zobaczysz jak ty juz teraz tak tyjesz :O

Gość jagoda a ile normalnie ważysz
i ile masz wzrostu?

Gość ta z 3 piętra
Bez jaj 3/4 kafeterii w ciąży schudło, miało pieknie wyrzeźbione ciało a po karmieniu cycki jak ze skały... Dziwne, bo kiedy nie zagladam na oddział położniczy to ciężko zobaczyć kobietkę, która jest w ciąży baaardzo szczupła. Wy na prawdę wierzycie w to co piszecie?

a co w tym dziwnego że schudło na początku ? Większośc z takich osób ( np ja :P ) było wiecznie przyklejonych do kibelka i o normalnym jedzeniu nie było mowy. Nic przyjemnego :/

Gość Mikołajowa jhkjlk
Ja schudłam do 16 tyg 4 kg,a później tak się tym wystraszyłam ,że wrzuciłam prawie dwie dychy:)(młoda i głupia;) )Owszem byłam gruba,nieszczęśliwa,miałam wielkie cycki cieknące wciąż mlekiem ,a dziecko było nie za duże -i po co mi te kg były?Szwagierka rzygała jak kot 5 miesięcy,pod skórą każdy ruch dziecka było widać,wyglądała jak wygłodzone dziecko z Etiopii(z dużym brzuchem).Urodziła "maluszka"4400g,a skóra z brzucha wisiała jej zakrywając z przodu majtki.Różnie bywa.Dziecko raczej urody nie dodaje-czy w ciąży,czy po.

Gość do 20 tygodnia
zgadzam się ze wściekłą mrówą Niepowściągliwe wymioty w ciąży to nic przyjemnego. Ale nawet jeśli się ich nie ma, to zmiany hormonalne powodują, że część kobiet od jedzenia po prostu odrzuca. Nawet otworzenie lodówki staje się nie lada wyzwaniem :/. Ja byłam tak przeczulona na zapachy, że niedobrze potrafiło mi się zrobić od zapachu słonych paluszków :/. I nic dziwnego, że w takich warunkach kobieta przytyć raczej nie zdoła! Poza tym jakby nie patrzeć - w pierwszych miesiącach dziecko WYSZTAŁCA narządy, a dopiero później PRZYBIERA na wadze. I w czasie, w którym powinno się tyć (czyli 2 i 3 trymestr) większość kobiet przybiera na wadze, więc nie wiem gdzie wyczytałaś, że kobiety, które się tu wypowiadają chudną w ciąży. One po prostu nadmiernie nie tyją. I już.

Gość ta z 3 piętra
wyczytałam w waszych postach... Nie twierdzę, że wymioty na początku to mit, ale jak czytam, że co 2 na finiszu ma tylko 4 kg na plusie to śmiać mi się chce. Poza tym jedziecie po dziewczynie że 2 kg to dużo i będzie przybierała na wadze co nie koniecznie musi być prawdą. Do końca I trym powinno się przytyć max 2 kg, więc autorka mieści się w normie, ale jest w błedzie jeżeli twierdzi że przytyje tylko 6 kg... I nie bierzcie tego tak do siebie bo pisałam do ogółu...

Gość do 20 tygodnia
jeżeli kobieta zaczyna ciążę z wagą 50 kilo, to faktycznie - wydaje się wysoce nieprawdopodobne, że zakończy ją z wagą 54 kilo. Ale jeśli waga wyjściowa to 80 kilo, to chyba nic dziwnego, jeśli zakończy ciążę ważąc 84 kilo, prawda? Autorka mieści się jak najbardziej w normie, ale jej wiara w to, że skoro w pierwszym trymestrze przybrała na wadze 2 kilogramy, to zakończy ciążę z 6kg na plusie jest dość naiwna. I to większość dziewczyna Autorce wytknęła - przynajmniej ja tak to odebrałam.

Ja jestem w połowie ciazy i przybrałam 3,6kg W sumie wagowo niewiele ale sie zaokragliłam tu i tam.

Gość lilyloo
Koniec 3 miesiąca - 2 kg na plusie - przybierasz prawidłowo na wadze. Ciesz się, bo teraz z każdym miesiącem pewnie pojawi się + 1 kg i będziesz przybywała regularnie, co nie skończy się masą rozstępów i innych problemów. Najlepiej jest przybierać regularnie, powoli, a nie tak że do 7 miesiąca nic a później + 15 kg. Ja w ciąży przytyłam 10 kg. Moja skóra miała tendencję do rozstępów (choć jestem szczupłej budowy), jednak tym razem natura mnie oszczędziła, a mały przyrost wagi i najważniejsze - regularne przybywanie a nie skoki - sprawiły, że moje ciało wygląda tak samo jak przed ciążą, macica się obkurczyła zupełnie, a po ciąży ćwiczyłam tylko mięsień prosty brzucha. W ciąży chodziłam na jogę i basen, a jadłam tyle samo co przed ciążą. W ogóle jedzeniem się nie przejmowałam.

Gość lilyloo
I zgadzam sie w wypowiedzią, że kobieta ważąca 50 kg siłą rzeczy przytyje więcej niż ta bardziej puszysta czy otyła. Szczególnie w 2 trym. Aha, i te gadki o tym, że w 9 miesiącu tyje się najwięcej wcale do mnie nie przemawiają - każdy ma swoje tempo i inny organizm. Ja akurat w ostatnim miesiącu schudłam 1 kg, a w ósmym miesiącu przytyłam 2 kg. W pozostałych 1 kg.

Gość do tej co temat
założyła ty się nie ciesz, tylko poczytaj o ciąży trochę.