Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tragedia goni tragedie

Zgineli Zolnierze w Afganistanie

Polecane posty

ponieważ ? bo co? bo pisze prawdę ? chętnie podyskutuję Nie ma znaczenia, jaki kto zawod wykonuje i na jakie ryzyko sie naraza, chodzi o sam fakt tragedii, ktora spotkala rodziny tych zolnierzy.. Co oni teraz przezywaja, za kilka dni swieta a stracili bliskich.. Nie ma znaczenia dlaczego tam pojechali, jaki mieli cel - liczy sie to, ze zgineli. A zapewne, zaden z nich nie chcial zginac... Moglbys nie skupiac sie w takim momencie na pieniadzach, a na tym by wspolczuc najblizszym tych zolnierzy. Jesli nien stac Cie na wspolczucie to pozostaw swoje zdanie dla siebie.

Gość regresik
Kurde jak czytam:O Urzednikowi moze wystrzelic laptop,zarowka w lampce i stracui wzrok-tez ma wliczona taka ewentualnosc w wyplate?.... A podobno wiekszosc z was to chrzescijanie,a diabla za pazucha nosicie.

Parodią jest to, że bierzemy udział w takich misjach. Rota (tekst przysięgi) Ja żołnierz Wojska Polskiego przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny, w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg OBAWIAM SIE, ZE O AFGANISTANIE I IRAKU NIC TU NIE MA

Gość Klon MacGyvera
To nie są żołnierze tylko najemnicy;) Gdyby zapłacili im za wyjazd do konga w celu eksterminacjii populacjii zarażonej grożnym wirusem i w dodatku umotywowaliby to obowiązkiem wobec ojczyzny i zapłacili satysfakcjonujące pieniądze to gwarantuje Ci, że też by pojechali. Na tzw misjach nieźle się zarabia....na prawo i na lewo. Wiem bo wiem.                                        ☢   ☯   ☢

Gość hellenka z okkienka
najemnicy. za kase na wojnie zabijaja ludzi.

tez im współczuje ale nie bede udawała że mam inne poglądy niz mam. każda smierc to tragedia ale oni jej chcieli wybierając taki zawód

Regres dziwi mnie Twoj tok rozumowania...jest on dla mnie zastanawiajacy. Skad sie to bierze :o Za kilka dni swieta, kilka rodzin stracilo bliskich, a Ty piszesz, ze taki wykonywali zawod, wiec mieli to wpisane w ryzyko zawodowe.. Jasne, ale po co o tym teraz pisac? Czy ma to jakies znaczenie? Liczy sie to, ze zgineli ludzie i to jeszcze w takim momencie - tuz przed swietami :o Sama stracilam bliska osobe przed swietami Bozego Narodzenia i wiem jaka to jest trauma..wiem jak to boli... :o

Gość Klon MacGyvera
A onni niby po co tam pojechali? Opalać się?                                        ☢   ☯   ☢

Gość mam wyjebane na tych pajacow
a oni tych talibow to glaszcza po glowce? :D

Gość regresik
chcieli wybierając taki zawód-JAK MOZNA CHCIEC SMIERCI?:O Nawet samobojca jej nie chce

Moglbys nie skupiac sie w takim momencie na pieniadzach, a na tym by wspolczuc najblizszym tych zolnierzy. " czyli co ? mam słać wirtualne świeczki to wtedy będzie ok? Pisałem juz współczuję rodzinom smierci syn,meża,ojca to jest tragedia,to fakt niezaprzeczalny Problem jest taki że wybrali taką a nie inną drogę więc rodziny pomimo tej tragedii byli uczuleni na to że ich syn,ojciec i mąż moze juz nie wrócić czyli idąc dalej tym tokiem myślenia uważam ze sami sobie byli kowalem własnego losu a co za tym idzie musieli liczyc sie z tym że moga zginać

Urzednikowi moze wystrzelic laptop,zarowka w lampce i stracui wzrok-tez ma wliczona taka ewentualnosc w wyplate?..." pierdolisz jak mało kto !!!!

Gość Klon MacGyvera
Łańcuch zależności wygląda tak: Polska jest pieskiem USA, które szczują nami swoich rzeczywistych bądź urojonych wrogów. Polscy żołnierze jak słusznie zauważyła pani sekutnica nie powinni się tam znaleźć w ogóle                                        ☢   ☯   ☢

Gość Mika---
Mam chlopaka żołnierza i nie chcialabym aby wyjezdzal na misje . To nie do konca jest tak ze z wlasnej woli sie wyjezdza .. Z drugiej strony jestem zdania ze wszyscy ktorzy wyjezdzaja licza sie z tym ze moga nie wrocic .. Tam ludzie tak samo walcza o to swoje terytorium , a media wykreowały w nas taki tok myslenia ze to sa terroryści .. To tacy sami ludzie jak My .. Kazdy walczy o swoje terytorium i nie lubi obcych ..

chcieli wybierając taki zawód-JAK MOZNA CHCIEC SMIERCI? Nawet samobojca jej nie chce" widze że następna myśląca inaczej :) nie chcieli śmierci tylko mają ją wliczoną w swój wykonywany zawód który jest bardzo niebezpieczny

Gość regresik
Moze pierdole ale mam serce i uczucia ludzkie ...wiekszosi jak czytam niestety wymarly Nie ma sensu ta dyskusja .WY KASA MY LUDZIE I UCZUCIA:O

Gość kjkjjkjkjkjkjkjkkj
BEEEHEHEHEHEEEEE chciały trepki dorobic się na misji a potem poudawać, ze pracują i po 15 latach na emeryturke za kase podatnika a tu nie pykło :D

nati_krk_ oni sami zafundowali swoim bliskim takie święta decydując sie na wyjazd" dokładnie !!!!

Gość mam wyjebane na tych pajacow
kolejna madra , chlopak poszedl na zawodowego i myslal ze bedzie dostawal kase za stanie na warcie w PL :D

Gość hellenka z okkienka
polskie wojsko dotychczas majace piekna historie walki o niepodleglosc i obrone ojczyzny zbrukalo sie zabijaniem za pieniadze i krwią niewinnych cywilow w iraku i afganistanie.

Moze pie**ole ale mam serce i uczucia ludzkie" ale masz zdecydowane braki w logicznym myśleniu

Gość Klon MacGyvera
Podczas wojny Afgańskiej z ZSSR CIA dostarczała afgańcom broń dzięki której mogli zneutralizować Rosyjskie śmigłowce i czołgi. Teraz sami z nimi wojują. To jest ochydna brudna polityka i interesy pojedynczych włdyków tego świata. Afganistan to jeden wielki poligon. Najpierw angole później ruscy teraz Amerykanie...Czy my kurwa też musimy wpisywać się w to ludobujstwo?                                        ☢   ☯   ☢

Gość regresik
smierc moze byc logiczna? Nie chce mi sie z toba rozmawiac-juz mi sie nie chce 🖐️

Gość hellenka z okkienka
mowmy otwarcie. ludobojstwo i masakrowanie spoleczenstwa afganskiego, niszczenie isch kultury, dziedzictwa i gospodarki. za co?? za rope dla usa :o i kilka srebrnikow

Gość Klon MacGyvera
A jeśli chodzi o terrorystów to sami ich sobie wychodowaliśmy...Ci cholerni Afgańce jakoś nie chcą się poddać no...to sukinsyny. Jak oni mogą? Powinni natychmiast kapitulować przed każdym kto najedzie ich kraj:O                                        ☢   ☯   ☢

Gość michalinaaaa
Mój mąż jest żołnierzem zawodowym,zgadzam się z tym co pisze Regres,niestety oni wyjeżdżając na taką misję liczą się z tym że mogą już nie wrócić.