Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qwertyuasdfghj

Praca i kasa- pytanie

Polecane posty

Gość Qwertyuasdfghj

Wczoraj zaczęłam pracę w włoskiej restauracji. Wcześniej pracowałam w restauracji polskiej, potem amerykanskiej także musiałam odbyć szkolenie. Dziś, drugiego dnia pracy, dowiedziałam się, że szkolenie potrwa około 2-3tyg(8-10h dziennie) i nie będę miała za to płacone ani grosza, a dopiero po tym czasie możemy stwierdzić czy będę tam pracować czy nie i zastanowić się nad ewentualną umową. Podziękowałam grzecznie i wyszłam. Dobrze zrobiłam?

Gość Kathrinaaa
bardzo dobrze. Szkole tez powinno byc płatne. !!!

Gość Qwertyuasdfghj
To nawet nie tyle co szkolenie, co nauczenie się potraw z menu. Jak są robione, jak wychodzą, w jakiej ilości itp... A generalnie było tak, że pierwsze dwie godziny się przyglądałam i podawałam coś, a potem robiłam sama tylko się pytałam gdzie znajdę to i to

skoro zostałaś wczoraj przyjęta do pracy, powinni ci od razu powiedzieć, poza tym szkolisz podczas pracy, anie na jakimś durnym szkoleniu bez grosza, i to w dodatku dopiero po szkoleniu łaskawie ocenią czy się nadajesz czy nie dobrze zrobiłaś

Gość Nasturcja Mama
Dobrze zrobiłaś oni wiedzą co robią. Niby szkolenie a tak naprawdę jest to praca za którą nie chcą zapłacić a potem znajdują kolejnych i w ten sposób mają darmową siłę roboczą.

Gość Qwertyuasdfghj
Ja sobie tak pomyślałam, że ona tak chce zrobić, bo idą święta i sylwester, a potem by mi powiedziała, że się nie nadaję... A ja bym nawet umowy nie miała, żeby dowieść swoich racji

Gość Qwertyuasdfbnhy
A tam kobiety mi mówiły, że nie mam się pluć o kasę, że one nie chcą problemów itp...

Gość Qwertybgtyuj
Ojciec przyszedl i mu wszystko ze szczegolami opowiedzialam. Byla taka sytuacja, że ja powiedziałam, że nigdy wcześniej się z takim zjawiskiem nie spotkałam, żeby pracować za darmo, to usłyszałam, że to normalne. Powiedziałam, że mój tata jest pracodawcą, tak samo jak kilku wujków i nikt z nich nigdy czegoś takiego nie robił, na co usłyszałam, że mój tata chyba nie wie w jakim świecie żyje. Tata się wkurzył i powiedział, że pójdzie i je zjebie wszystkie, bo nikt nie będzie z niego idioty robił, dlatego że ludzi szanuje. Ogólnie to tylko wspomniałam to z tatą, a potem wysłuchiwałam, że rodzice mają na mnie za duży wpływ. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że ja sama wyciągam wnioski, a taty mało słucham, bo często nie ma racji