Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MercedesCa

Obawiam sie,ze jestem w ciazy?!

Polecane posty

Gość aguska_88
Są szanse i to spore bo nie mieliście żadnego zabezpieczenia a z samych obserwacji nie da się do końca wywnioskowac czy to były dni niepłodne. Ja byłam w takiej sytuacji to moja pani ginekolog kazała zażyć tabletkę 72 h po.

Gość MercedesCa
Aguska- i co w ciaze zaszlas? A zauzmy,ze jesli kobieta naprawde ma dni nie plodne to czy jest mimo to ryzyko zajscia?

Jeżeli kobieta ma dni niepłodne to nie ma możliwości zajścia w ciążę. "zauzmy" Co to za słowo? :o

Gość Powinnaś poczytać
powinnaś poczytać trochę o sposobach antykoncepcji, dowiedzieć się jaka jest skuteczność, jak działa antykoncepcja hormonalna. W necie można znaleźć informacje na ten temat, można też zapytać lekarza, powinien ci odpowiedzieć na pytania. Jak się wstydzisz to można zadawać pytania online ekspertom. A po "tabletce po" to normalne, że cykl się zaburza i są jakieś tam nieprzyjemne objawy. Są dobre strony internetowe poświęcone tematowi antykoncepcjji, poszukaj

Gość Verdis
MercedesCa zdecydowałaś się na test? Chociaż wg mnie jest on nie potrzebny

Gość Verdis
up up

witam mam takie pytanie, bo jakoś nie mogę zaznać spokoju. Mam regularne cykle 28-dniowe, raz po raz może to się przesunąć o jeden dzień ale zazwyczaj jest regularnie. ostatni okres miałam od 15 - 19 grudnia a współżyłam z chłopakiem 26 i z tego by wynikało, że to były dni płodne. Jednakże zabezpieczyliśmy się prezerwatywą i dodatkowo był to stosunek przerywany. Bardzo się martwię bo mnie upewniał, że nic nie ''uciekło'' a jednak zawsze się stresuję... zaczęły mnie tak jakby mrowić jajniki... to nie ból ani nic z tych rzeczy tylko tak czuje je... i nie wiem czy to normalne tydzień przed spodziewaną miesiączką ( i sobie coś wkręcam ) czy coś jest nie tak... dodatkowo jakoś dziwnie zaczął mnie boleć krzyż :( ale nie wiem czy to z tego powodu bo ostatnio w noc sylwestrową spacerowałam bez kurtki i mogłam się przeziębić ? Hmmm.. sama nie wiem w związku z tymi okolicznościami, bo może to być po prostu wywołane hormonami przed spodziewaną miesiączką a ja zbyt się na wszystko uwrażliwiam :( dodam, że nie widzę by powiększyły mi się piersi i nie mam wymiotów... słabo mi nieco ale to chyba jest związane z sercem bo robiłam ekg dzisiaj i wyniki wyszły nieregularne :( i dodatkowo się stresuję... więc chciałabym zapytać co o tym sądzicie? nie dokucza mi żaden taki ból, który by mi dawał dyskomfort a dodatkowo przez ten stres i natłok myśli ciężej mi się oddycha i nie wiem co robić :( jeśli może ktoś powiedzieć co sądzi to byłabym wdzięczna. :)

witam mam takie pytanie, bo jakoś nie mogę zaznać spokoju. Mam regularne cykle 28-dniowe, raz po raz może to się przesunąć o jeden dzień ale zazwyczaj jest regularnie. ostatni okres miałam od 15 - 19 grudnia a współżyłam z chłopakiem 26 i z tego by wynikało, że to były dni płodne. Jednakże zabezpieczyliśmy się prezerwatywą i dodatkowo był to stosunek przerywany. Bardzo się martwię bo mnie upewniał, że nic nie ''uciekło'' a jednak zawsze się stresuję... zaczęły mnie tak jakby mrowić jajniki... to nie ból ani nic z tych rzeczy tylko tak czuje je... i nie wiem czy to normalne tydzień przed spodziewaną miesiączką ( i sobie coś wkręcam ) czy coś jest nie tak... dodatkowo jakoś dziwnie zaczął mnie boleć krzyż :( ale nie wiem czy to z tego powodu bo ostatnio w noc sylwestrową spacerowałam bez kurtki i mogłam się przeziębić ? Hmmm.. sama nie wiem w związku z tymi okolicznościami, bo może to być po prostu wywołane hormonami przed spodziewaną miesiączką a ja zbyt się na wszystko uwrażliwiam :( dodam, że nie widzę by powiększyły mi się piersi i nie mam wymiotów... słabo mi nieco ale to chyba jest związane z sercem bo robiłam ekg dzisiaj i wyniki wyszły nieregularne :( i dodatkowo się stresuję... więc chciałabym zapytać co o tym sądzicie? nie dokucza mi żaden taki ból, który by mi dawał dyskomfort a dodatkowo przez ten stres i natłok myśli ciężej mi się oddycha i nie wiem co robić :( jeśli może ktoś powiedzieć co sądzi to byłabym wdzięczna. :)

Gość MercedesCa
Nataliexd-nie masz co sie obawiac. Twoje obawy sa bez podstawne. jesli mieliscie seks z zabezpieczeniem niepowinnas sie martwic. Jesli nie jestes pewna zrob dla rozwiania twoich watpliwosci test. Verdis- jeszcze testu nierobilam, bo czekam na okres. dzis jest moj 32 dzien cyklu, troche sie spoznia,ale winie te tabletke 72h po,chociaz rozne rzeczy mi po glowie juz chodza. zanim wstalam mierzylam temp w pochwie i mialam 37,2C :(

Gość kasia:).
widzicie ja mam dokladnie to samo p[omozcie: kochane pomozcie 23 i 24 kochalam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenia on nie skonczyl we mnie, 25 dostalam okes i w ten dzien tez sie kochalismy pozniej 26 27 28 29 30 31 i 1 uprawialismy sex z moim partnerem 29 skonczyl mi sie okres. jak sie nie myle to 30 doszedl obok mojej ja mialam bardzo duzo tego sluzu wiec mozliwe ze jego sperma dotknela mojej....., zawsze moj facet wyciagal przez dojsciem. czy moge byc w ciazy.? dodam ze bardzo bym chciala moj chlopak mowil ze jeszcze nie jest gotowyt ale jak by byla dzidzia to tez byl by happyy .

Gość MercedesCa
Kasia- mozliwe,ze po okresie moglas juz miec dni plodne, ale to zalezy jak dlugie masz cykle, bo to istotne jest

roznie raz 34 raz 28

Gość MercedesCa
Jest taka teoria,ze im dlusze sa cykle tym dalej wypada owulacja.

tzn. mozesz mi to jakos na spokojnie wytlumaczyc bo wszyscy na mnie krzycza i mnie tyraja.

Gość w dni niepłodne się nie
hej autorko wczoraj tu pisalam. nie martw się temperaturą mimo że jest wysoka pamiętaj że po tabletce po nie podlegasz prawom normalnego cyklu. Dostałaś dawkę hormonów, w tabletce "po" jest 1500 mikrogramów syntetycznego progesteronu, u kobiety w normalnym cyklu określa się go w nanogramach na ml chyba a to jest jednostka 1000 razy mniejsza niż mikrogram. I się długo ulatnia. To normalne że będziesz miała wyższą temperaturę ale przez tabletkę "Po"

hej

Gość MercedesCa
w dni niepłodne się nie- Dzieki,za uspokojenie. Chociaz ty ladnie i klarownie potrafisz wytlumaczyc, bo te domniemania innych kobiet na podstawie ich pragnien sa nurtujace. Jak sadzisz jak dlugo moze sie spozniac okres? jesli dlugo go nie bedzie wiadomo,ze zrobie test, po tygodniu moze. i neizalznie od wyniku pojde do lekarza.

odpiszecie mi.

Gość MercedesCa
Kasia- Wiem tyle,ze kobiety,ktore maja krotkie cykle 26-29dc maja wieksze prawdopodbienstwo,ze dni plodne beda im przypadaly kilka dni po okresie,ale tak byc nie musi,kazda znas jest inna i najlepiej prowadzic kalendarzyk,a takze zaopatrzyc sie w test owulacyjny,ktory prawde powie :)

tylko ja mam bardzo nie regularne cykle raz 25 34 36 28

raz 25 28 34 36 sorry za tamto.

moje cykle to sa rozne bo nie regularne zawsze 25, 28, 34, 36

Gość MercedesCa
kasia- a powiedz ile ten ostatni trwal ?

34

Gość w dni niepłodne się nie
Chodzi o to że jak wzięłaś tą tabletkę to nie ma bata żeby powiedzieć ci kiedy dostaniesz ten okres. Te tabletki wszystko rozwalają w organizmie i trzeba czekać. Zrób ten test dla świętego spokoju, bo okres nie wiadomo kiedy dostaniesz. Sorry muszę spadać.

Gość MercedesCa
kasia- a 6 dnia Twojego cyklu obawiasz sie,ze twoj facet skonczyl w Tobie>? 6dzien cyklu w twoim przypadku byl nie plodny chociaz jak wiesz plemniki potrafia przetrwac az do 5 dni czasem 7 i poczekac sobie na spotkanie z jajeczkiem :)

nie ze skonczyl we mnie on caly czas wkladal bez tylko przerywal przed wytryskiem cale te dni co opisywalam.

Gość MercedesCa
wiec jest male prawdopodobienstwo zebys zostala zaplodniona,chociaz wiadomo,ze i nawet plyn ejakulacyjny moze zawierac troche plemnikow

no wlasnie o to mi chodzi czyli mialam mozliwosc zajscia tak by, chciala