Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MercedesCa

Obawiam sie,ze jestem w ciazy?!

Polecane posty

trzymam kciuki :) mam nadzieję, że wszystkie nasze obawy będą bezpodstawne a Tobie Kasiu życzę bobaska skoro tak bardzo chcesz :) ja póki co nie chce choć też w tym roku skończę 21 lat ;)

Gość kasia:).
no ja chce mimo ze z chlopakiem nie uklada sie super no ale ja go ardzo kocham a nasza kolezanka od testy zginela...

Gość Verdis
MercedesCa zrobiłaś już ten test?

no wlasnie czekamy:).

noi ja tez.

Gość MercedesCa
Zrobilam juz...

Gość Verdis
i co

i

Gość MercedesCa
napoczatku przez dwa okienka kiedy mocz sie rozproawadzal przeszly dwie poziome kreski, potem tylko juz zostala gruba czerwona w Test okienku,wiec bez cienia watpliwosci nie jestem w ciazy :) Choc mam jeszcze jeden test zrobie go za pare dni jak nie przyjdzie okres. Ale juz lece po wino. dziewczyny nawet niemacie pojecia jak ja sie ciesze, wogole swiat sie znow do mnie usmiecha huraaaaa :) :*

biegnij do chlopaka i pozdrow go ode mnie

Gość MercedesCa
On bardzo chcialby dziecko i pyta mnie czy zrobilam test jake sa wyniki. dzwonie do niego i ucaluje :)

ciesze sie bo ty sie cieszysz ale takto ja sie smuce:(:(:(.

Gość MercedesCa
Kasia teraz ty zrob test... oczywscie czekasz na dwie kreseczki?

Gość MercedesCa
Kasia teraz ty zrob test... oczywscie czekasz na dwie kreseczki?

czekam ale jest stanowczo za WCZESNIE.

Gość Verdis
Dziewczyny a jak z temperatura przed okresem jaka powinna być i jaka powinna być w dniu okresu? i oczywiście czy jest podwyższona jeśli chodzi o ciąże i mniej więcej o ile?

ja też bym zrobiła ale również jest za wcześnie ;/ jednakże cieszę się, że koleżance wyszedł negatywny i się lepiej przez to poczuła :) psychika powoduje takie lęki, że zaraz każdy mały epizod spostrzegamy jako objaw...

:(:(:(.

Gość MercedesCa
Ja mam rozna temperature, co prawda nie mierze jej systematycznie,ale zauwazylam,ze w dzien ktory ma przyjsc okres jest nisza o pare kresek i zwykle to jest poniezej 37C od 3 dni mierze z rana i mam temp. 37,2C narazie na okres sie chyba nie zapowiada choc jest juz spozniony,ale u mnie jak wiecie jest inna sytuacja poniewaz zazylam anykoncepcje 'po' i to tez moze zmieniac temperature.

kasiu co smutasz ? ;> glowa do gory :) ja sie jakos pocieszylam przez rozmowe z Wami ;) jednak od nastepnego tygodnia zaczynaja mi sie zajecia i znow bede sie stresowac ;/ mam nadzieje ,ze to nie wplynie niekorzystnie na moje zdrowie i nie doda mi kolejnych zmartwien :(

smutam bo nie ma mojego faceta i za nim zaczne kolejne starania o dzidzie to troszke minie czasu:(:(:(.

:( będzie dobrze, może akurat nie będziesz musiała się starać kolejny raz... :) czas szybko minie, spotkaj się ze znajomymi itp :)

mam nadzieje ze jestem

Gość MercedesCa
kasia-spokojnie,bedzie dzidzia wczesniej czy pozniej. A jesli juz jestes to warto byloby nie denerwowac sie bo to szkodzi dzidziusiowi :)

Gość w dni niepłodne się nie
chyba powinnam zmienić nik Moge odpowiedzieć z tą temperaturą. Nie ma określonej temperatury dla danej fazy. Każda kobieta może zaobserwować inne wartości. Powinno się mierzyć temperatury w pochwie w ustach albo w odbycie (ale w jednym miejscu o jednej porze +/- pół godziny rano po przebudzeniu). Temperatura najniższa jest w ustach trochę wyższa w pochwie a najwyższa w odbycie dlatego trzeba wybrać jedno z tych miejsc do pomiarów. U różnych kobiet to będą różne wartości i trzeba znać swoje a tutaj trzeba jednak przez trochę dłużej mierzyć (mam na myśli przynajmniej 2 cykle). Ale schemat jest zazwyczaj ten sam. wzrasta po owulacji i spada przed miesiączką. jak jest ciąża to nie spada a nawet wzrasta i utrzymuje się. Te wyższe temperatury powinny trwać od półtora do dwóch tygodni. U niektórych kobiet te wartości moga być tak zbliżone że ledwo zauważalne. Więc nie ma czegoś takiego jak wartość temperatury dla ciąży czy dla miesiączki bo tu chodzi o zasadę po owulacji wzrasta, przed miesiączką spada, w ciąży nie spada lub wzrasta jeszcze bardziej.

dokładnie... stres to nic dobrego... wiec spokojnie, będzie dobrze, wszystkim nam ułoży się po naszej myśli ( mam taką nadzieję ) :)

ja sie nie denerwuje tylko boje sie rozczarowac!

to lepiej o tym nie myśl :) zajmij się czymś i poczekaj do okresu i mam nadzieję, że Ci się nie pokaże :P sama sobie życzę inaczej ale Tobie życzę wszystkiego dobrego :) im więcej będziesz o tym myśleć tym gorzej... czasem możesz poronić jak nawet będziesz przez ten stres... :( więc lepiej zajmij się czymś i nie myśl o tym :)