Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MercedesCa

Obawiam sie,ze jestem w ciazy?!

Polecane posty

Gość MercedesCa
Kasia,zawsze istnieje mozliwosc zajscia w ciaze. A powiedz mi czy chcialabys miec dzidziusia teraz?

Gość kasia:).
bardzo bym chciala

Gość MercedesCa
A Twoj facet?

moj facet powiedzial ze chce sie zabezpieczyc ale gdybym zaszla w ciaze to by sie cieszyl.

Gość MercedesCa
to w sumie u was jest sytuacja fajna na tyle,ze wszystko jedno czy bedziesz w ciazy czy nie teraz. My jak wiesz mielismy stosunek z finalem we mnie byl to 5dc a wiec nieplodny (cykl 31dc) zazylam antykoncepcje 72h po dla pewnosci zeby niebyc, ale teraz czekam na okres i nic, wiem,ze ta tabletka moze spowodowac spoznienie,ale tez mysle,ze moge byc w ciazy,zrobie niedlugo test.

no tak ale my sie bardzo klucimy wiec sama rozumiesz, bardzo bym chciala byc w ciazy

Gość MercedesCa
o co sie klocicie?

jak to w zyciu on pracuje w norwegii.

Gość MercedesCa
wiec rozumiem,ze czesto jestes sama.

no dokladnie i jak wrocil na swieta to tak zatesknilismy za soba ze nas nprzez cale 8 dni ponosilo.

Gość MercedesCa
a moge wiedziec w jakim wieku jestes ? to tez zwieksza szanse na poczecie dziecka. jesli jestes przed 30tka to jest ogromna szansa jesli wspozyjecie wten sposob.

w czerwcu skoncze 21

Gość MercedesCa
to mlodziutka jestes. masz czas. a mieszkacie razem?

taaaak juz 3 lata teraz idzie 4 rok.

Gość MercedesCa
wazne,ze wiecie,ze to jest to i chcecie byc ze soba

ja wiem ale czy on wie nie wiem, mowi ze mnie kocha i wogole

mam jeszcze jedno pytanie strsznie sluz ze mnie leci jest taki ciagnacy sie i bialy

Gość MercedesCa
Ja mam obecnie sluz mleczno bialy ale neiciagnie sie i nie leci poprostu on sobie jest od kilkunastu dni. kiedy masz miec okres?

no zawsze patrze na date ostatniego wiec 25 ale tak jak mowilam kazdego miesiaca mam innego dnia

MercedesCa - dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie ;) wiem, że niektórzy tutaj mają większe zmartwienia bo kochają się bez zabezpieczenia ale mimo to ja się stresuję... nie wiem tak już mam,to chyba uwarunkowane genetycznie niestety i nic na to poradzić się nie da :( Więc dziękuję :) jakoś mi raźniej jak mogę z kimś pogadać kto też akurat przeżywa coś podobnego niż słuchać ludzi, którzy nic nie wiedzą a się wymądrzają i zamiast pomóc to jeszcze dobijają ;/ MercedesCa sądzę, że dostaniesz okres i tak jak mówi koleżanka to wszystko przez tabletkę. moja koleżanka ma nieregularne cykle i to bardzo bo czasem przez cały miesiąc a nawet dwa nie ma okresu, to dopiero stres ;| kasia:). - mam nadzieję, że będzie po Twojej myśli, życzę powodzenia :) po tak częstym współżyciu sądzę, że jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę tym bardziej, że już czytałam na niektórych forach, że dziewczyny zachodziły w ciążę podczas okresu, ale to zależne jest od cyklów i każdy organizm jest inny i inaczej się zachowuje :)

Gość iXiYiZ
Mi też się spóźnia okres i siedze ja na szpilkach więc cie rozumiem. Mam już 6 dni opóźnienia i umieram ze strachu mimo, że stosowaliśmy prezerwartywe i stosunek przerywany. Dzisiaj robie test - cholernie się boje wyniku.

ja tak samo... stosunek przerywany i prezerwatywę... nic się nie zsunęło, nic nie pękło i nie był we mnie bez niej. ale póki co to za wcześnie. w następnym tygodniu mam dostać okres 12stego więc zobaczymy, poczekam do tego czasu, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze tak jak mówiła wcześniej MercedesCa i że nie mam się czego obawiać :) a w jakie dni to się stało u Ciebie ? może byłaś ostatnio chora itp ? to również wpływa na przesunięcie się miesiączki i stres. Masz może jakieś objawy, nudności, bolące piersi, powiększone ? mnie dziś pobolewa prawy jajnik a raczej takie skurcze i brzuch nieco boli ale sądzę, że to do tego, że wczoraj mi się zachciało brzuszki robić ;P i dziś zakwasy :) bo wcześniej nic nie bolało a to tylko przy napinaniu brzucha tylko czuje takie jakby nadwyrężone mięśnie...

dziekuje wam barzo za wsparcie ja tez mam nadzieje ze wynik bedzie pozytywny.

Mi sie wydaje że to nie możliwe ale po okresie to tak łatwiej lepiej zrób test ; )

toi juz nie rozumiem nie mozliwe czy mozliwe?

według mnie możliwe ;) troszkę się naczytałam tego i jest to możliwe, ponieważ w momencie gdy kobiety mają krótkie i nieregularne cykle to jest prawdopodobieństwo, że podczas miesiączki zacznie się już cykl przygotowujący do owulacji... ( może to głupio brzmi ale tak czytałam ) niektóre kobiety właśnie tak zaszły w ciążę podobno, sądziły, że nic się nie stanie, bo podasz okresu większość twierdzi, że się nie da ale prawda jest inna ;P każda kobieta jest inna i jednej się uda zajść a innej nie... trzeba być dobrej myśli, jeśli chcesz mieć dzidziusia ;) na pewno szansa jest :) stres i hormony też robią swoje więc ja uważam, że można zajść, jest to co prawda może i rzadkość ale prawdopodobne jest :) więc trzymam kciuki ;) a sama mam nadzieję, że u mnie wszystko będzie ok...

http://nastolatek-i-zdrowie.wieszjak.pl/seks-i-antykoncepcja/236090,Czy-podczas-miesiaczki-mozna-zajsc-w-ciaze.html Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę podczas okresu? Przekonanie, że w czasie okresu nie można zajść w ciążę bierze się stąd, że teoretycznie owulacja powinna wystąpić w 14 dniu cyklu. Dotyczy to jednak 28-dniowego cyklu idealnego. W rzeczywistości żadna kobieta nie ma idealnie regularnych 4-tygodniwych miesiączek. Faktem jest, że jajeczkowanie ma miejsce na 14 dni przed początkiem kolejnego cyklu (pierwszy dzień krwawienia). Komórka jajowa żyje 10-24 godzin. Natomiast plemniki w sprzyjających warunkach (drogi rodne kobiety w okresie okołoowulacyjnym) zachowują zdolność do zapłodnienia przez minimum 3 dni. Oznacza to, że przy krótkich cyklach seks podczas okresu może doprowadzić do zapłodnienia. Z drugiej strony nawet u kobiet z długimi cyklami czasami owulacja występuje znacznie wcześniej. Termin jajeczkowania może ulec zmianie pod wpływem wielu czynników takich jak gorączka, stres, przeziębienie, odchudzanie, podróże. Dlatego żadnego dnia cyklu nie można uznać za 100% niepłodny. Chociaż oczywiście podczas okresu ryzyko zajścia w ciążę jest znacznie mniejsze niż w przewidywanym terminie owulacji.

Gość MercedesCa
Dzis jest moj 33 dzien cyklu, rano mialam temperature 37,2C Lekko przy gwaltowniejszych ruchach odczuwam bol jajnikow. Poki co zero objawow pms.... :(

modle sie o to ale koitki u was napewno wszystko bedzie dobrze:).

Gość MercedesCa
Kasia jesli u mnie beda dwie kreski to z checia bym ci na dzien dzisiejszy oddala, ale sadze,ze bedzie ok. Boje sie wyjsc zdomu bo wiem,ze zajrze do apteki i kupie test i ten wynik ktory ujrze ehchhh