Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cobyeta

*** WRZESIEŃ 2012 ***

Polecane posty

sorki za tą łamaną składnie, ale jak mam za dużo myśli w głowie to potem tak wychodzi ;P

Czesc dziewczynki Juz dawno nie spalam tak dlugo jak dzisiaj. Wstalam o 10.45 :) Na dworze chlodno. Robwalka daj znac jak wyniki. Netka - fajnie masz z tymi ciuszkami. Chetnie zobacze fotki :) Polcia wspolczuje tego bolu kregoslupa i nogi. Czy to czasem nie jest rwa kulszowa? Ja w pierwszym i drugim trymestrze mialam mocne bole w okolicach kosci ogonowej, ale z czasem minely i teraz pojawiaja sie tylko przy wiekszym wysilku, gdy dluzej chodze czy cos robie. Madleenn - wyobrazam sobie twoja zlosc w tej przychodni. Fanie to opisalas, az sie zasmialam jak przeczytalam o pani przyjmujacej pojemnik z moczem. Co do kopniaczkow to u mnie na szczescie nie sa one bolesne, mimo, ze mala rusza sie naprawde intensywnie i jest tak jak mowi Robwalka - czasem mam wrazenie, ze chce wyjsc przez brzuch. Dziewczyny a liczycie ruchy dziecka? Gdzies czytalam, ze okolo 30 tygodnia powinno sie juz 2 razy dziennie liczyc ruchy i powinno byc 10 na godzine. Moja mala narazie rusza sie calymi dniami, wiec sie nie niepokoje i ruchow nie licze, zreszta ginekolog tez mi o niczym takim nie mowil.

witajcie dziewczyny :-) rano popadało a teraz znowu duchota umieram :-( robwalka pisz koniecznie co u lekarza i jakie wrazenia miał R :-) Olimpka kopie i wierci się jak szalona aż czasami boli ale coż to za ból sama przyjemność :-)

Madleenn ale miałaś przygodę w tej przychodni :P Ja staram się wepchnąć jak jest duża kolejka. Mam to w nosie co ludzie powiedzą. Jak na razie to przepuszczono mnie 2 razy w markecie i raz w przychodni. Ajponka ciotka też mi właśnie mówiła o rwie kulszowej. Gdzieś czytałam, że w ciaży często się to zdarza. I ciągle jest gorzej, nawet wyjście do pobliskiego sklepu zaczyna być męką, nie mówiąc o jeżdzie samochodem i o tym, że trzeba wysiąść ;/

Ja tez nie licze ruchow dziecka, mysle , ze jak trzeba bedzie to gin powie o tym. Albo jakby sie za dlugo nie ruszala to bym pewnie ja skusila czyms do fikolkow :)

Netka wlasnie ja kupilam taki materac kokos - gryka dwustronny i chyba pozostane przy podkladach... z reszta jak mozesz to zapytaj poloznej jak bedzie u Ciebie na wizycie. ja tez jak na razie nie licze jeszzcze kopniakow... przez dzien jest ich mniej... w nocy znacznie intensywniejsze. wczoraj na usg widzialam kopiacego synka wiec jak na razie sie jeszcze nie martwie ze cos jest nie tak... poza tym dziewczyny dzidziusie tez czasem spia... albo jest im wygodnie wiec po co maja sie przemeczac :D nie ma sie co martwic jak na razie:D u mnie niby slonca nie ma ale parno okropnie :/ mogloby sie ochlodzic do 20 stopni :D

Gość smerfaskr
Witajcie, ja padam z niewyspania- pobudkę miałam o 5:30, bo sąsiad wziązl się za koszenie chwastow pod moim oknem. Od razu wykoczyłam z łozka i zjechałam, bo jakies zasady obowiązują. Na polu duchota niesamowita. Co do prześcieradła z folia to uważam, że najlepsze zwykłe prześcieradło z gumka i taka folia na gumce na materac, żeby nie przemakało. Co sie tyczy materaca, to kupiłam dziecku pół twardy, bo wychodzę z żałozenia, że na twardym to tak jak bym dziecko na desce połozyła. Poza tym dawniej wyboru nie bylo i jakos nie ma skrzywienia kręgosłupa.

Gość Mamma 2
witam, może któraś z Was będzie zainteresowana kupnem ubranek dla synka 0-12 m-cy. Używane, ale w bardzo dobrym i dobrym stanie. posiadam też śpiworek, nosidełko, nieużywane smoczki lovi do butelki (zapakowane), kombinezon. proszę o kontakt nastka.18@wp.pl mieszkam koło Poznania, więc najlepiej podjechać i obejrzeć :)

jestem z powrotem-więc mały waży ok.800-wszystko jest w normie więc nie mam się co martwić,mały jest ułożony miednicowo(tak samo miałam z córką)i miałam CC jeśli mały się nie odwróci czeka mnie to samo!wyniki glukozy dobre,mocz też w normie,morfologia dobra tylko z hemoglobiny spadek-mam brać TARDYFERON(żelazo z kwasem foliowym),ASPARGIN na te bóle w lewej nodze!poza tym mam bardzo wysokie ciśnienie-lekarka była w szoku 140/76-mierzone 2 raz 145/76 i mam codziennie kontrolować ciśnienie-mam przepisany lek DOPEGYT jeśli nadal będzie utrzymywać się wysokie ciśnienie mam się zgłosić do poradni albo na izbę przyjęć!jak z Angelą byłam w ciąży to tydzień przed porodem leżałam na patologi ciąży z powodu skaczącego ciśnienia!więc powoli szykuję się psychicznie na CC,mały może się jeszcze odwróci,ale pamiętam,że z córką było to samo,też długo przed porodem wiedziałam o CC!lekarka zaniepokojona moimi spuchniętymi stopami(białka w moczu nie ma),poza tym za dużo zaczynam przybierać na wadze(ważę 73 kg) i to lekarce tez się nie podoba!

jeszcze co do CC prawdopodobnie moja macica jest już tak ukształtowana(zbudowana),że dzieci w niej układają się miednicowo-tak powiedziała moja pani ginekolog

tak więc jestem w 3 trymestrze w 7 miesiącu ciąży-mam takie przeczucie że u mnie poród będzie szybciej niż w terminie 27 września

Robwalka no tak bo to troche strach rodzić sn żeby blizny się nie rozeszły. Fajnie, że z maluchem wszystko ok :) Moja mama w ciaży z moim bratem też miała dopegyt na nadcisnienie ;)

Robwalka twoje cisnienie naprawde nie jest taki duze. Patrze teraz w ksiazeczke i u mnie na wizycie w kwietniu bylo 165/96 ! Tyjesz tez chyba nie duzo, bo pisalas, ze jesz sporo a waga stoi w miejscu. Ile przytylas od ostatniej wizyty? Moze synek jeszcze sie odwroci a jak nie to trudno - przynajmniej ominie cie bol podczas porodu. Poza tym to super, ze z malym wszystko dobrze i ladnie sie rozwija - to najwazniejsze :) Polcia - dlaczego strach rodzic sn? Jest jakies zagrozenie po cesarce?

Ajponka od 31 maja 5 kg,ale mi przy tym puchną stopy,aż skóra mi się świeci taką mam napiętą skórę na nogach

acha słuchajcie dziewczyny moja lekarka mówiła,że powinnyśmy jeść jak najwięcej nabiału,pić mleko,jogurty,kefiry itd.,poza tym nie powinno być takich bóli jak ja mam w tej lewej nodze,zalecenie od lekarza to jak najwięcej siedzieć z nogami do góry,to tez pomaga na puchnięcie

robwalka to fajnie ze z kacperkiem wszystko ok, mniejszy jest troszke niz moja Olimpia. co do ciśnienia to myslę, ze nie jest tragiczne ja miewam wyższe. Lekarz mi powiedział ze dopiero kiedy dolne przeproczy 90 a to drugie 140 czyli np 140/95 to mam zażyć tabletkę, zażywam takie same jak ty masz przepisane robwalka z tego co mi wiadomo to 3 trymestr zaczyna się od 28 tc tak podają zródła

Gość smerfaskr
hej Robwalka- fajnie, że z maluszkiem w porządku. Moja mała tez jest ułożona miednicowo. dobrze, że masz cos na ból tej nogi- może w koncu sie wyspisz w miare spokojnie. O jedzeniu nabiału słyszałam- lekarze zalecaja tez 1 jajko dziennie.

Gość smerfaskr
a to jest chyba najaktualniejsza tabelka- skopiowałam ja od Madleen- jak cos jest nie tak to oprawic, bo inaczej bedziemy stale kopiowac złą tabelke. MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......30 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......29 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....27 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......28 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......29 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......27 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......28 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......26tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......26tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......22 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012.....29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......26tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......25tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......26 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......26 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......25 tc......27.09......Córeczka - Karina? HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

Gość smerfaskr
ojej Megisu znowu Cię wywaliło:(

Co do nabialu to ja ostatnio mam faze na maslanke i kefir. Moglabym pic litrami. Robie sobie salatki, ktore zalewam maslanka - tak mi smakuje :) smerfaskr - niektore dzieci obracaja sie nawet w 35 tygodniu ciazy, wiec macie jeszcze sporo czasu. MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......30 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......29 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....27 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......28 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......29 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......27 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......28 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......26tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......26tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......22 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012.....29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......26tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......25tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......26 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......26 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......25 tc......27.09......Córeczka - Karina? HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

Hej Dziewczyny! u mnie tez dzis od 5 rano leje jak z cebra! nie cierpie takiej pogody!;/ jestem po obiadku i teraz lezakujemy:) co do przescieradla to mam takie na gumkach chyba z froty. i chyba bede pod nie klasc ceratke zebt na materac nie przecieklo w razie W... Polcia co do gorek to moj tez sobie robi taka gimnastyke i rozciaganie w brzuszku ze szok!:p spróbuje uchwyic to na zdjeciu:) Madleenn niezle opisalas ta swoja historie az sie usmialam tzn nie z tego jak Cie potraktowala ale co Ty o niej napisalas :p ale bym jej pocisla... glupi babsztyl...masz racje niech ja myszy zjedza:D Ajaponka ja tez od 2 dni jak tak pada spie jak kamien ( w miedzy czasie 4 razy wc) dzis tez o 10.30 wstalam:) ja nie licze ruchow bo synus caly czas sie gmyra:) Smerfaskr juz widze jak sie zdenerwowalas tez nie cierpie jak ktos o tej godz mi sen przeywa:p Robwalka fajnie ze z malym wszystko dobrze! a jak bys wolala rodzic? ma jeszcze czas wiec moze sie okreci :) moj byl w 26tc poprzecznie ulozony a teraz juz glowka w dol:) i tez wtedy wazyl830g. moze bys kawki zrezygnowala to cisnienie sie unormuje.... co do wagi to w 3 tyg 5 kg to chyba troszke zaszalalas...:)

MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......30 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......29 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....27 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......28 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......29 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......27 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......28 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......26tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......26tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......22 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012.....29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......26tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......25tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......26 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......25 tc......27.09......Córeczka - Karina? HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

znowu ta tabelka!Ajponka to nie ta tabelka-ja swój tydzień zmieniłam,a nie wiem jeszcze,która dziewczyna jeszcze ma tydzień dalej

Robwalka ja skopiowalam twoja tabelke bo zawsze kopiuje ostatnia. Chcialam tylko wyrównac :)

MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......30 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......29 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....29 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......29 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......29 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......28 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......28 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......28tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......27tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......26 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012...29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......26tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......26tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......26 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......25 tc......27.09......Córeczka - Karina? HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek teraz chyba wszystkie powinny miec dobrze:)

Witam.... Nie pisze nic bo nie mma siły te upały mnie wykoncza;(((( Robwalka ciesze sie ze U Was wszystko wporzadku:):):) Obzartuszek jak tam???

materacyk to kupiłam ten gryka kokos nie wiem czy dobrze czy nie ale ciotka go polecała zapłaciłam 130zł...

Gość obżartuszek
Witajcie dziewczyny. Muszę wam o tym napisać, bo jak sama o tym myślę, to aż mnie skręca. Rano poszłam na wizytę do gin. Mowie mu o tych moich kolataniach serca, a on na to: Musi Pani nad tym jakoś zapanować, ciąża to nie choroba. Ja mu mowie, ze boje się o zawał, a on dalej to samo. Nigdy więcej. Byłam u niego po raz ostatni. Poszłam do rodzinnej i moja kochana Pani doktor od razu skierowanie na EKG, skier. na badanie elektrolitów, tsh ( na skier. napisała pilne, bo było juz po 13, a materiał pobierają do 10, powiedziała bym do nich szybko pojechała i wyjaśniła jaka jest sytuacja. Pobrali mi materiał do analizy o 14, o 15:40 miałam juz wyniki. Mam niższy magnez, reszta ok). Dalej, dostałam skierowanie na kroplówkę na SOR na dzisiaj, skierowanie do Kardiologa z zaznaczeniem PILNE I CIĄŻA. Kolejki są ale moja pani doktor, powiedziała ze z tym wpisem powinni mnie przyjąć poza kolejnością. To się nazywa pomoc, a ginekolog to powinien z takim podejściem do zawodu pracować jako babcia klozetowa. MASAKRA.

Gość obżartuszek
1alexia2 dzieki za pamięć. Poza tym - zaczęłam przybierać na wadze i brzuszek jest juz widoczny. Szybko mi zaczął rosnąć. W miesieąć przytyłam 3.5kg - SZOK !!! Mam nadzieję, że nie dobrnę do 20kg, bo w sumie zaczęłam teraz tak tyć, jak w niecałe 3 m-ce miałąbym jeszcze z 15 to ciężko widzę to lato. Mi nóżki też puchna, ale co tam mój lekarz o nic nie pyta. Byłam u niego na wizycie 2.5minuty !!!