Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cobyeta

*** WRZESIEŃ 2012 ***

Polecane posty

Gość smerfaskr
obżartuszek- - to sie nazywa ignorancja ze strony lekarza. Dobrze, że masz chociaż normalna lekarke rodzinną. trzymam kciuki za wyniki. Poza tym 3,5 kg w miesiąc to nie jest źle -:) I czekamy zdjęcie " w koncu" widocznego brzuszka:)

a ja teraz wiem dlaczego mój maluch tak wariuje-tak mocno i często go czuję-bo siedzi sobie na pupce i pewnie albo nóżkami albo łapkami mi grzebie w brzuchu-jak brzuch zaczyna mi się ruszać to śmieję się w głos,to tak komicznie wygląda!obżartuszek współczuję ci takiego ginekologa!1alexia2 nie martw się na zapas!

Obżartuszku współczuje takiego ginekologa, powiem szczerze, że ja też bym zmieniła, gdyby mój w taki ignorował moje obawy.. Jeśli chodzi o materac to jak się okazało tez mam gryka i kokos, jest takie trochę twardawe, ale tak ładne, że aż szkoda je zakrywac prześcieradłem ;) Prześcieradła tez mam na gumce, ale myślę, że bez jakieś ceratki się nie obejdzie. Robwalka, ciesze się, że u Ciebie i z Kacperkiem wszystko dobrze. Na moje oko nie masz za wysokiego ciśnienia, no ale każdy może uważaćc inaczej. Ja też jednego razu miałam 141/75 i lekarka nie powiedziała, że jest za wysokie. Poza tym fajnie, że dostałaś wreszcie coś na ta nogę, mam nadzieję, że poczujesz ulgę :) O nabiale też właśnie kiedyś pisałam, bo to z kolei zaleciła mi moja położna :) Madleen, jak nie zpomnę to spytam się jej o te prześcieradła ;) Choć nie sądzę by powiedziała mi coś na ten temat czego nie mogłabym usłyszeć od koleżanki lub kuzynki. Ta kobietka ma ponad 50 lat, więc myśle, że ma też pewne zakorzenione spojrzenie na chowanie dziecka... Ale oczywiście zapytam:) Smerfaskr, współczuję sąsiada :D Chciałam Wam zrobić zdjecie ubranek, rozłożyć je na podłodze i sfotografować wszystko, ale niestety nie da sie. Jest tego taki ogrom, że poskładane mogę jedynie cyknąć razem. Wiem, że tego jest o wiele za dużo, sama jestem zdumiona, no ale co zrobie , że tyle dostałam. Musze się z tym uporać i jakoś to wszystko sensownie wyselekcjonować. Policzyłam to na sztuki i wyszło: - 27 pajacyków - 25 body z długim rękawem - 49 body z krótkim rękawem - 3 body bez rękawków - 36 kaftaników - 24 śpioszki - 19 spodni różnych - 15 par rajtuzek - 10 sukienek - 5 półśpioszków - 17 czapeczek - 4 sliniaczki - 4 pary łapek niedrapek - 3 bluzy z kapturem - 10 par butów - 50 par skarpetek :D - 2 sweterki Do tego cała masa bluzek z długim i krótkim rękawem, ale to już jak dziecko podrośnie i skończy pół roczku. Tego nawet nie liczyłam, bo odechciało mi się liczyć. Wszystkie ciuszki są w róznych rozmiarach od najmniejszego 56 do 74. Poniżej zdjecie, sama przeraziłam się ilością jak juz to wszystko rozpakowałam...no ale przynajmniej już tego nie musze kupować ;P http://zapodaj.net/e1f070207fa0c.jpg.html http://zapodaj.net/a3b78aa647ff5.jpg.html http://zapodaj.net/04f520454cdf1.jpg.html To na tyle narazie.

Robwalka fajnie , ze z malym wszystko ok :) Jest jeszcze duza szansa , ze sie odwroci :) Czytalam troche osttanio o cc i jesli przy 1 dziecku byla dlatego , ze zle sie ulozylo to drugie mozna spokojnie rodzic sn jesli dobrze sie ulozy. A po tylu latach na pewno juz nie ma zagrozenia , ze moze cos peknac na macicy :) Netka sliczne ciuszki i rzeczywiscie duzo tego :)

Gość smerfaskr
Netka - ja nie mogę. Przecież to masa ubranek:):):) Musze koniecznie mojemu m te zdjęcia pokazać, bo on przezywa, że u nas jest za duzo i trzeba szafę kupować a jest mniej przez pól niż Ty masz:):):):):): ale dobrze- odpadnie Ci wydatek, bo te ubranka są drogie a te wyglądaja na super stan- jak nówki.

ubranka są w swietnym stanie, niektóre w ogóle nie noszone, bo dziecko nie jestw stanie tego przenosić. Ja mam je od dwóch osób, dlatego tyle tego wyszło. Sama się nie spodziewałam takich ilości, teraz jak na to patrze to nawet nie chce mi się przebierać, bo już mnie to zmęczyło :D Moje oczy po otwarciu toreb zrobiły się wiekie jak 5 zł ;)

mamuska2012 ja prawdopodobnie mam taką budowę macicy,że dzieci tak się układają-wiecie jak się mały odwróci to będzie dobrze,a jak się nie odwróci też będzie dobrze-trudno gdyby co będzie 2 cesarka!tak na marginesie na tym USG za dużo nie widziałam,mały już jest tak duży że nie mieści się w USG

ja zostawiłabym większość,zresztą kocham maleńkie ciuszki oglądać i dotykać-wyobrażam sobie wtedy jak dziecko w tym wygląda

Gość smerfaskr
27 pajacyków - 25 body z długim rękawem - 10 body z krótkim rękawem - 3 body bez rękawków - 10 kaftaników - 10śpioszki - 6 spodni różnych - 6 par rajtuzek - 10 sukienek - 5 półśpioszków - 5 czapeczek - 4 sliniaczki - 4 pary łapek niedrapek - 3 bluzy z kapturem - 10 par butów - 10-20 par skarpetek ja bym to mniej więcej tak zostawiła - pajce sa dla mnie bardziej praktyzne dlatego pozbyłam się tylu kaftaników i spiochów) . ale to moje zdanie:) - 2 sweterki

Cześć Dziewczyny Widzę, że przygotowania idą u Was pełną parą :) Mam prośbę.... Jestem w 25 tc i mam do Was pytanie o test obciążenia glukozą. Jestem na forum październikówek, ale tam jeszcze nie wiele osób robiło to badanie. Chciałabym się od Was dowiedzieć czy moje wyniki świadczą o cukrzycy? Wizytę mam za 2 tygodnie i chciałabym wiedzieć na czym stoję.. Glukoza dawka 75g na czczo 83, po godzinie 184, po dwóch godzinach 94 Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedź. Trzymam kciuki za pomyślne, lekkie i szybkie rozwiązania!

Netka piękna kolekcja :-) u mnie podobna :-) nawet narożnik mam podobny tylko kremowy :-) Obzartuszku współczuje takiego gina ale nie martw sie bedzie dobrze kochana :-) Upał upał można zwariować ja na poważnie zaczynam sie martwić swoimi spuchnietymi stopami są ogromne... Nie mogę chodzić , wszystkie buty są na mnie małe :-( samo trzymanie do góry nie pomaga :-( gdzieś czytałam o lotion 1000 ze pomaga i wolno używać ale boje sie na własna rękę coś stosować. Robwalka moje stopy tez az sie świecą takie napuchniety więc rozumie cię kochana :-(

Netka ja bym wszystko najpierw posegregowala wg. rozmiaru. Potem zostawilam tyle sztuk zeby pranie robic np. raz w tyg. Ale to tez zalezy od dzecka: jak bedzie ulewac to trzeba bedzie czesciej przebierac. Zostawilabym zeby miec pod reka np. 10 zestawow, a reszte gdzies schowane w razie czego :) Choc znajac mnie nie wiedziaalabym co wybrac a potem w co ubrac i te wszystkie ciuszki mialabym pod reka :)

Obżaruszku wspólczuje serdecznie takiego lekarza. Na Twoim miejscu powiedzialabym mu co o nim mysle i wiecej do niego nie wrocila. Netka kolekcja super.Ja mam troche mniej i w zasadzie wszystko w bieli. Dokupilam kilka bluzeczek tylko dla synka. W pierwszej ciąży tez mialam bardzo spuchniete nogi i wierze dziewczyny że sie męczycie. co do przescieradeł to ja mam po corci dwa z cerata wlasnie i bylam z nich zadowolona. Jak sie malej bokiem z pampersa polalo to wymienilam tylko przescieradlo a materac byl suchy. dostalam wczoraj ten przewijak z wanienka i dzisiaj otworzylam. Wanna nie taka mala i spokojnie do pol roku powinna wystarczyc. nie dostalam tylko węża odplywowego i musialam interweniowac w hurtowni, ale wysla mi go na dniach. mój maluch tez dzisiaj bardzo ruchliwy. Ktoras z was(sorki nie pamietam) pisala ze maluszek malo sie rusza. Jak moj synek jest malo ruchliwy to ide po cos slodkiego zeby go troche rozruszac i sprawdzic czy wszystko ok. Przewaznie po zjedzeniu zaczyna sie przeciągac i dawac znac ze nic mu nie jest :)

Megisu jaki upał?u mnie 2 dzień pochmurno,zimno i cały dzień lało!moje nogi tez tragedia,lekarka mówiła że macica uciska na żyły,narządy dlatego nogi puchną i ta lewa noga ma prawo boleć,ale na to trzeba brać tabletki z potasu i magnezu czyli ASPARGIN-ja mam 4 *1 tabl.!Diana26 ja ci nie zinterpretuje wyniku glukozy bo wiem,że mam dobry ale osobiście nie widziałam tego wyniku tylko lekarka interpretowała mi wynik

DZIEWCZYNY KTÓRA Z WAS ZINTERPRETUJE WYNIK GLUKOZY Diana26!NIE KTÓRE Z WAS SIĘ NA TYM ZNAJĄ!ups przepraszam za caps locka

diana a nie maszna wyniku jaka jest norma?? znalazlam cos takiego, moze pomoże Jak interpretować wyniki? glikemia na czczo poniżej 95mg/dl, poniżej 140 mg/dl po 1 godzinie od wypicia roztworu glukozy wynik prawidłowy glikemia po 1 godzinie w zakresie 140-199 mg/dl należy ponownie wykonać test obciążeniowy, tym razem z 75 g glukozy glikemia po1 godzinie powyżej 200 mg/dl, prawidłowy wynik z obciążeniem 75 g glukozy w 32. tygodniu ciąży trzeba będzie powtórzyć test obciążenia 75 g glukozy.

i jeszcze to Gdy wynik tego testu będzie wyższy od 95 mg%, a dwie godziny po posiłku wyższy niż 140 mg%, dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej lub do ośrodka położniczego zajmującego się cukrzycą w ciąży. Wyniki niższe oznaczają, że pacjentka nie ma cukrzycy ciążowej. Pamiętaj, test obciążenia 75 g glukozy jest prawidłowo przeprowadzony gdy: byłaś na czczo, poprzedniego dnia nie jadłaś dużej ilości słodyczy i ostatni posiłek przed testem zjadłaś około 12 godzin wcześniej. Tego testu już się nie powtarza wyniki nieprawidłowe świadczą o cukrzycy ciążowej DIANA26 mysle ze nie masz sie co martwic,wyniki raczej w normie.

ja znalazłam takie normy- Krzywa cukrowa w ciąży normy Normy krzywej cukrowej w ciąży na czczo wynoszą 60 90 mg/dl. Dwie godziny po posiłku normy krzywej cukrowej w ciąży wynoszą mniej niż 120 mg/dl, a średnia glikemia dobowa nie powinna przekroczyć 95 mg/dl.

i jeszcze to- Krzywa cukrowa w ciąży wyniki Wyniki krzywej cukrowej w ciąży wskazują na to, czy badana osoba ma cukrzycę. Jeśli ciężarna nie ma cukrzycy, jej poziom glukozy wzrośnie i szybko spadnie. Poziom glukozy we krwi wraca do stanu wyjściowego w ciągu dwóch godzin od wypicia glukozy. Jeśli poziom cukru utrzymuje się na wysokim poziomie, może to oznaczać cukrzycę. U ciężarnej można zdiagnozować cukrzycę, gdy jej poziom cukru wynosi: 126 mg/dl lub więcej na czczo 200 mg/dl lub więcej po dwóch godzinach (od momentu wypicia glukozy) Wyniki krzywej cukrowej w ciąży wskazują na prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy, gdy pojawiły się dwa lub więcej z następujących wyników: 95 mg/dl lub więcej na czczo 180 mg/dl lub więcej po godzinie od wypicia glukozy 155 mg/dl lub więcej po dwóch godzinach 140 mg/dl lub więcej po trzech godzinach

Gość smerfaskr
na czczo norma od 70 do 115 mg/dl a po 2h do 140 mg/dl

Dziękuję Dziewczyny :) W necie szperam, ale jest sporo sprzecznych informacji.. Chyba jutro pojadę do przychodni i zapytam w laboratorium albo położną. Martwi mnie tylko ten wynik po godzinie (nawet jeśli norma 180) ja mam 184 czyli coś na rzeczy jest :/ Trzymajcie się zdrowo i nie dajcie się upałom.

Ajponka dlatego, że blizna może się rozejść podczas gdy się rodzi, o tym co potem to nawet nie chce wiedzieć, ale napewno nic dobrego. Może, ale nie musi i jesli ktoś po cesarce decyduje się na sn to jego sprawa, ja osobiście bym się bała, nigdy nie wiadomo do końca. Obżartuszku naprawde okropna ta ginekolog, masz racje zmień lekarza w sumie co z niej za lekarz jeśli tak podchodzi do sprawy. Netka tyle masz tych ciuszków, że byś mogła bliźniaki w nie poubierać :P :) Ale fajnie, nie musisz się martwić, że nie masz wszystkiego pokupowane ;) Smerfaskr szafa Twojego Szkrabka też jest pokaźna ;)