Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkky.l,,dg

Jesli usunęłaś dziecko bądz chcesz je zabic OGLADNIJ TO !!

Polecane posty

Gość kaa55
Nie mogę zrozumieć czemu te kobiety tyle czekają?To jest straszne jak można wiedzieć,że jest się w ciąży przez kilka miesięcy,widzieć powiększający się brzuch,a potem iść na aborcję...

Gość kasia160G
dramatyzujecie i tyle.

Gość aga35
łono matki powinno byc kolebka dla nienarodzonego..a jest trumna..do czego doszlo... taka wysoka ciaza i usuniecie...co za kobiety..i co za lekarze???????????Boże nie widzisz tego??????????

Gość oburzona niekatoliczka
O matko, nie jestem wierzaca osoba. przyznaje jestem za aborcja, ale tylko w poczatkowej fazie ciazy!! i tylko jezeli ciaza jest wynikiem gwaltu. jezeli nie chcesz miec dzieci to sie zabezpieczaj a jezeli juz zaszlas to urodz i oddaj do adopcji. wogole co za psychol taki film nakrecil, po cholere te kredki! jak juz zabil to troche szacunku by mial a nie jeszcze sie bawi idiota pieprzony!

Gość ten film to chyba propaganda
możliwe że to były uszkodzone płody lub był inny wazny powod do usunięcia tak wysokiej ciąży (np. życie matki zagrozone i trzeba było to zrobić), normalnie się tego nie robi, jest czas we wczesnej fazie ciążąy na aborcję, wątpię aby którakolwiek kobieta miała widzimisię czekać tyle czasu! przecież aborcja w tym stadium moze być niebezpieczna!

,,normalnie się tego nie robi, jest czas we wczesnej fazie ciąży na aborcję" chyba nie robi ????????????? a we wczesnej ciąży to co się zabija ???????? ufo?????????

we wczesnej fazie ciaży to jest zarodek...spytaj lekarza to Ci wytłumaczy

Gość nie wczuwajcie sie tak
to komputerowe prowo:)

Zarodek jest martwy ???? Nie. Nie każdy ginekolog usunie ci ciążę. Wiadomo dlaczego.Mój nie usuwa i wiem co myśli na ten temat

Gość brak mi słów na to
nie dawać dupy żeby w ciąże nie zajść a nie latają na lewo prawo a potem na zabieg . Jak można z czymś takim żyć?!!!!

Gość aga35
nie zawsze zarodek jest uszkodzony..np w Holandii usuwa sie ciaze nawet w 26-28 tyg ciazy wiec to nie jest zadna propaganda...

Gość KasiaSopot22lata
i jak można żyć będąc tak ograniczoną i chamską prostaczką jak Ty?

Gość brak mi słów na to
nie jestem ograniczona kochana ani prostaczką nie jestem ale wkurza mnie bezmyślność ludzi i nieumiejętność wzięcia odpowiedzialności za swoje czyny

Gość brak mi słów na to
a dla mnie tym właśnie jest aborcja

Kasiu większosc ginekologów państwowo powołuje się na klauzulę sumienia a po pracy chowają sumienie do kieszeni i za grubą kasę skrobią kobiety aż miło. taka prawda. Polska jest w tej kwestii strasznie zakłamana, hipokryzja do kwadratu. a usuwanie ciąży w 24-26 tyg. to przegięcie i chyba każdy zdrowy psychicznie człowiek tak myśli. na aborcję jest czas wcześniej, jeśli sie któraś nie zdecydowała to powinna rodzić

cytuje: ........mi wystarczy ze niemal codziennie w mediach slysze i czytam w prasie jak male dzieci sa katowane na smierc lub martetowane latami i umieraja w meczarniach, wtedy jestem za tym aby lepiej juz tacy psychole dokonali aborcji plodu niz za zycia dziecko tak okrutnie znecali sie nad nim"...... Ja sie wpelni 100% zgadzam z tą wypowiedzią, chociaz nawiązując do filmiku nie popieram aborcji w tak późnym stadiu płodu.Moja corka ostatnio mi powiedziala ze jakby zaszla w ciąze to by zapewne dokonala zabiegu ale farmakologicznego , ...nic sie jakos zbyt bardzo nierozgadywalam z nią w tym temacie,oczywiscie przekazalam jej to co chcialam przekazac, ze zawsze na pomoc rodzicow moze liczyc,czy to w kwesti finansowej czy emocjonalnej,,ALE to jej zycie, jej cialo, jej sprawa, i ma prawo nie chciec posiadac dzieci jesli nie czuje sie na siłach bycia matką,a do tego siłą nie da się zmusic,tylko trzeba dojrzeć

Gość aga35
różne kobiety decydują się na owy krok, te których nie stać na wychowanie dziecka, te które boją się odpowiedzialności, te które zostały zgwałcone, te które chcą żyć pełnią życia bez zbędnego balastu przeszłości? (metafora, nie pluć jadem bo normalnym kobietom to nie przystoi) TO POWINNY WCZESNIEJ ZDECYDOWAC SIE NA ABORCJE A NIE USUWAC=MORDOWAC DZIECKO!!! poza tym socjal w krajach zachodnich i adopcja(dlaczego zachodnie pary adoptuja dzieci polskie=bo tam brak dzieci do adopcji,chcacych adoptowac jest wiecej niz dzieci) jest inna niz w Polsce albo Ukrainie,,,

,,różne kobiety decydują się na owy krok, te których nie stać na wychowanie dziecka, te które boją się odpowiedzialności, te które zostały zgwałcone, te które chcą żyć pełnią życia bez zbędnego balastu przeszłości? (metafora, nie pluć jadem bo normalnym kobietom to nie przystoi) " Normalne kobiety nie zachodzą w ciążę. Wiedzą co to antykoncepcja. Jadem nie pluję , bo uważam ,że taki krok jak aborcja jest indywidualną sprawą każdej kobiety.To jej sumienie, jej życie i jej dziecko. Ale nie znoszę, gdy o aborcji pisze się jak o wyrwaniu zęba.Dokonała aborcji to zabiła swoje dziecko i niech nie szuka usprawiedliwienia,że to tylko zarodek, ot nic wielkiego...

,,Moja corka ostatnio mi powiedziala ze jakby zaszla w ciąze to by zapewne dokonala zabiegu ale farmakologicznego" Moja córka ma 16 lat i nawet gdyby teraz zaszła w ciążę urodziłaby. ,,ALE to jej zycie, jej cialo, jej sprawa, i ma prawo nie chciec posiadac dzieci jesli nie czuje sie na siłach bycia matką,a do tego siłą nie da się zmusic,tylko trzeba dojrzeć" Skoro nie chce dzieci niech się zabezpieczy przed nimi.Wtedy można mówić o dojrzałości. To nie tylko jej życie, bo jej dziecka również.

Gość KasiaSopot22lata
Ale to jest tylko zarodek. Morderstwem można pozbawienie życia istoty, która zdolna jest do samodzielnego funkcjonowania. Zarodek do tego funkcjonowania nie jest zdolny więc to nie jest morderstwo. Wbij to sobie to głowy kobieto.

KasiaSopot22lata Ale to jest tylko zarodek. Morderstwem można pozbawienie życia istoty, która zdolna jest do samodzielnego funkcjonowania. Zarodek do tego funkcjonowania nie jest zdolny więc to nie jest morderstwo. Wbij to sobie to głowy kobieto. Niemowlak też nie jest zdolny do samodzielnego funkcjonowania.

Gość KasiaSopot22lata
Jest zdolny wystarczy podać mu butlę z mlekiem i regularnie zmieniać pieluchy. Czy o kilkunastotygodniowym płodzie też można tak powiedzieć?

najwięcej przeciwko aborcji mają do powiedzenia kobiety, których ten problem nie dotyczy i nie dotyczył nigdy. ja się nie wypowiadam na temat słuszności szukania wody na marsie czy odstrzeliwania psów w lasach bo nie dotyczy mnie to. także, z łaski swojej nie siejcie dzikiej średniowiecznej propagandy Wy, które nigdy przenigdy nie miałyście takich dylematów i nie podejmowałyście takich decyzji.

Gość KasiaSopot22lata
Za stara jesteś na robienie z siebie takiej idiotki, tę butlę może mu podać ktokolwiek a płód znajduje się w ciele konkretnej kobiety, która ma prawo go nie chcieć.

Gość no-nie-wierzę
nazwanie zarodka dzieckiem to jak nazwanie jajka kurczakiem :/ a szanowne mamy wiedzą, że jeśli "akcja porodowa" zacznie się u kobiety do 22 tygodnia ciąży, to traktuje się to jak "poronienie" a nie poród? i lekarze takich dzieci nie ratują? ksiądz też odmówi pochówku. to o jakim "dziecku" my tu mówimy? to PŁÓD, nie bójmy się tego słowa :/.

Gość moje ukochane :)
obronczynie życia poczętego... :-) może zamiast tracić czas na jałowe i nikomu nie pomagające dyskusje na kafe, zajęłybyście się biednymi, urodzonymi już dziecmi? :O