Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkky.l,,dg

Jesli usunęłaś dziecko bądz chcesz je zabic OGLADNIJ TO !!

Polecane posty

Gość bbgbgnhn
nie wiedzialam ze to az takie straszne.. pierwszy raz zobaczylam takie cos na oczy nigdy nie miala pojecia o tym jak to wyglada.. teraz wiem jakie to jest cierpienie mimo iz piszecie ze to malenstwo nie czuje ja uwazam ze czuje jesli rosne rozwija sie to musi takze czuc bol. nie bede tutaj pisac bo widze ze tez siedza takie skurwiele co ich to niby nie rusza.. jesli masz dzieci to powinienes powinnas czuc bol w sercu patrzac na to jesli nie masz i cie to nie rusza ok ale zycze z calego serca zebys nigdy nie zostala matka lub nie zostal ojcem..

Gość xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g
w prenzlau polscy lekarze wykonuja takie zabiegi....... szkoda gadać/// sam byłem uczestnikiem i powiem wam jedno od tego czasu jestem wrakiem czekajacym na smierc... i wyrok skazujacy przez boga... dla mnie to zycie juz nnie ma znaczenia... bo namówiełm i pomogłem... jestem żywym trupem bóg tak samo mnie zniszczy na wieczna meke i jestem swiadomy tego nie wiem co dzialo sie ze mna ze uczestniczylem w tym.... patrzac z perspektywy czasu nie poznaje siebie jakby wladal mna szatan przepraszam...

Gość niuniusie
czytaj ze zrozumieniem - dziecko NIE CZUJE do 12 tygodnia ciąży. związane jest to z rozwojem nerwów u dziecka. jeśli terminuje się ciążę późniejszą (tak, to też się zdarza ze względów medycznych) to taki płód się znieczula. wystarczy poczytać, żeby nie trzeba było nikogo wyzywać i nie mieć traumy do końca życia z powodu obejrzenia filmu.

to tak wcale nie wygląda. wiec powtarzam raz jeszcze nie siejcie niezdrowej atmosfery. jakby wam pokazać, że aborcje dokonuje się poprzez zdetonowanie bomby w macicy to jeszcze bardziej byście przeżywały. a wcale tak to się nie odbywa. i nie jestem jakimś propagatorem, ale człowiekiem który dopuszcza takie wyjście w wyjątkowej sytuacji.

Gość niuniusie
xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g antydepresanty i terapia - pomogą. uzewnętrznianie się na kafe - nie.

Zauważyłam,że kobiety ,które nie mają dziecka inaczej podchodzą do tematu. One po prostu nie poczuły co tak naprawdę można czuć będąc w ciąży.Nawet jeśli były przez chwilę to szybko pod wpływem strachu,emocji usunęły...dlatego nie potrafią tego pojąć

Gość KoKo_s
Ja osobiście wiem że aborcja jest zła i rozumiem to jako przerwanie życia i nie potrzebuje oglądać debilnych propagandowych i krwawych filmików żeby to do mnie dotarło. Ani tym bardziej stosować jeszcze głupszych porównań do nazizmu bo jak dla mnie jest to wyrażanie braku respektu dla milionów ludzi którzy przez nazim zginęli. Jestem wykształconą, świadomoą kobietą i dokładnie wiem z czym się wiąże aborcja. Mam nadzieję że nigdy nie będę musiała jej dokonać ale nie będę się zarzekać, bo ja NIGDY PRZENIGDY nie urodziłabym np dziecka z gwałtu. Nie ma takiej opcji. Śmieszy mnie to jak przeciwniczki aborcji machają tymi krwawymi filmikami. Chce wam koleżanki uświadomić że w czasie jak opychałyście swoje brzuchy świątecznymi potrawami co kilka sekund umierało dziecko w Afryce - z głodu, z choroby, z braku wody. W czasie jak wy rozpakowywałyście prezenty od chojnego Mikołaja tylko kilkoro dzieci na 100 w moim lokalnym domu dziecka znalazło ciepły świąteczny kąt w rodzinach które zapragnęły je gościć. A wiecie jak wygląda rzeź tych mlionów ton mięsa które przechodzi przez wasze gardło? Pooglądajcie sobie filmiki o tym. Te dopiero są krwawe. Zwierzę to też stworzenie Boże!!!! Albo może o tym jak my ludzie degradujemy naturę, niszczymy planetę, eksploatujemy ją do granic możliwości bo nie wyobrażamy sobie życia bez 10 torebek, 6 par butów, tony żarcia w lodówce, itp. A może zastanowicie się w jakich warunkach pracują tajwańskie dzieci szyjąc wam tandetne bluzeczki z bazarków i te super drogie ciuchy z firmowych sklepów. Krzyczenie na temat aborcji jest łatwe i przyjemne. Każda myśli że jej poglądy są jedyne i słuszne. Zanim zaczniesz oceniać innych najpierw spójrz na siebie i uderz sie w pierś bo zaręczam wam że każdego dnia każda z nas przyczynia się nieświadomie do cierpienia i śmierci wielu niewinnych istot. Albo toatlnie ignoruje to że takie cierpienie ma miejsce. Decyzję o zarodkach pozostawcie matkom które muszą ją podjąć. A wasze ulubione filmiki oglądajcie sobie same - skoro sprawia wam to taką przyjemność. Mi np nie i wolę obejrzeć dobrą komedię. Ale co kto lubi...

niuniusie--> racja. typowe jest też to, że demonizuje się stan psychiczny po aborcji. Słyszałam historie jak to lekarze się nawracali, kobiety po zabiegach popełniały samobójstwa itp. bez przesady. myśle, że na 7 mld ludzi znajdzie się też kilku takich co się zabili po śmierci psa czy kota.

SPrawa wyglada tak..robisz konsultacje z psychologiem z profamilia...ktory nawet nie namawia cie by tego ie robic... po 3 dniach z dokumentem udajesz sie do szpitala i tam wypelniasz formularz.... robia badanie usg dopochwowe nastepnie prowadza rozmowe... po tym klada na lozko znieczulaja i na operacje na 30min do godziny... potem kobieta z pampersem od krwi dziecka przyjezdza na sale... budzi sie i co??? smutek zal glupota szatan rzadzi swiatem!!!!! potem dalsze zycie to smutek...smierc powolna... ja juz umieram

Kasia_1975M może i tak. ale ja wiem jak to jest być w ciąży i chcieć urodzić. także takie rzeczy nie są mi obce. aborcje są dokonywane również świadomie, nie w strachu.

Gość niuniusie
xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g ale weź wyjdź z tą kryptoreklama, która ma na celu zarekomendowanie kliniki, która wykonuje tego typu zabiegi i nie instuuj kobiet jak wyglądają procedury! co za gość! masz z tego prowizję, czy jak??

GÓWNO WIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie byliscie przy tym mozecie gdybac......... bylem i wiem co sie dzieje........ widzialem inne dziewczyny w sali na kosultacji przed......... przestraszone...... a po smutne....chuj z polskimi lekarzami z prenzlau!!!! oni mowia ze wychodza jak od fryzjera szczesliwe ja widzialem co innego....

xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g kojarzy mi się z trollem lub słuchaczem zacnej toruńskiej rozgłośni. poziom propagandy podobny;)

Gość niuniusie
Kasia, ja byłam w ciąży. Poczułam. Niczego to nie zmieniło w moich poglądach. Dalej kieruję się mózgiem, nie uczuciami czy instynktem.

xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g i czego się gorączkujesz? skoro Ty widziałeś to dlaczego zakładasz że nikt inny już nie? a może widział tylko nie robi z siebie wariata po tym i nie traktuje tego jako skazania na wieczne potępienie? frustracje wylewaj i terapeuty. bo ja widzę tu inne problemy u Ciebie.

nie mam nic z tego..... tylko pisze jak latwo a tak nie powinno byc!!!!!!!!!! kurwa ja jestem trupem...bylem namowilem i pomoglem gowno wiecie..... pisze bo chce by scie wiedzialy ze to glupota lepiej oddac dziecko do domu dziecka niz zabic.... one maja prawo do zycia... kurwa szatan wladal mna

Gość niuniusie
horror, a może ty i masz rację? może to jakiś bojówkarz radia maryja :P. ale coś mi się wydaje, że podobną procedurę i tę samą nazwę kliniki widziałam w temacie "innej" kobiety, która to chwaliła się, że ciążę usunęła. stąd podejrzenie, że to jednak wątpliwa "reklama" :/.

JAKIE PROBLEMY???? Jedyny problem to wiedza ze zle zrobilem... Nie pojawilo sie to odrazu ale po roku... Szkoda słów wy możecie tego nie rozumieć bo nie jesteście w takiej sytuacji... PS> nie ma problemow z psychika. Po prostu glebokie poczucie winny i bledu!!!

jeśli reklama to słaba:D wariatem nie reklamuje się medycznych czy paramedycznych usług:D chyba, że psychiatrycznych ale tu raczej sugerowałabym nieskuteczność;)

to idź do spowiedzi, żałuj a grzechy itp. uwierz mi wiem, widziałam i jakoś z tym żyję.

Gość niuniusie
xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g poszukaj topiku kobiety, która napisała, że urodziła, oddała do adopcji a teraz nastoletnia córka chce się z nią spotkać. a kobieta nie chce - nie widzi potrzeby i nie czuje więzi z córką. ileż tam się posypało komentarzy w stylu "lepiej, żebyś usunęła, niż teraz mówiła, że jej nie chcesz i nie kochasz". no rewelacja - co byś nie zrobił, to znajdzie się ktoś, komu nie dogodzisz :/.

Wyslil mi link do tematu... Nie ma czym sie chwalic to najgorsza decyzja zyciowa czynioca z czlowieka zbrodniarza... Nie chwale sie ale wylewam smutek i przygnebienie... Niestety ale przyjezdza tam duzo polek bo lekarze to polacy... Medycyna to rece szatana... Jak mogli wymyslec takie cos i to robic... Brac kase????? Nie mogl bym... To szatan rzadzi nami...

Gość niuniusie
wiesz, horror - cała otoczka nieważna, tak sobie myślę, że jak któraś jest zdecydowana na aborcję, to z tej wiadomości wyłuska potrzebne informacje - nazwa kliniki, procedura itd. koszt nieznany, ale to da się już ustalić we własnym zakresie. a że kogoś przy okazji szatan opętał - no cóż, nie każdy ma to szczęście ;) "odczuwać świat głębiej" i coś co jednych przyprawia o szaleństwo, po nich spływa jak woda po kaczce.

Gość bolące lewe kolano :(((((
ten film i ten temat to wsadzenie kija w mrowisko... odkąd jestem matką to moje poglądy na temat aborcji się zmieniły. POdjęliśmy z mężem decyzję że skoro jesteśmy na tylke dorośli żeby uprawiać seks to będziemy na tyle dorośli że poczęte potomstwo wychowamy. Ja sswojej ciązy bym nie usunęła,aczkolwiek nie będę oceniała kobiet które usuwają z różnych powodów. I odkąd urodziłam to zrobiłam się miękka na wszelkie krzywdy ludzi i zwierząt, a zwłaszcza dzieci...

horror Znam kobiety, które usunęły ciążę. Nie poniżam ich,nie wyzywam.To ich życie ,ich sprawa. Ale one zdają sobie sprawę, że zabiły swoje dzieci, a nie zarodek.Są tego świadome. Nie jestem ,ani za ani przeciw aborcji. To,że ja nie usunęłam żadnej ciąży to mój wybór, nic mi do tego jakiego wyboru dokona inna kobieta. Ale kobieta ,która usuwa ciążę nie może twierdzić,że zarodek nie jest człowiekiem, bo to uważam za bzdurę.

Fakt nikomu niedogodzisz. I tu jest problem. Ludzie to robia z wygody: bo praca, bo studia, kariera, bo znajomi co powiedza, ze strachu... Ludzie przez system sa zaszczuci by nie rodzic dzieci!!! A system wymyslil roziwazanie aborcje... tania i latwa w niemczech masz 2 tys zł i jazda. Prosze bradzo robcie ale bog was tak jak mnie skaze na wieczna meke i wiem o tym. Choc twierdze ze szatan mna wladal wtedy. Bo nie bylem soba. Moze i mam teraz problemy z przygnebienia smutku i zlosci. Swiadomie wiem ze zle zrobilem ale wtedy bylem zaslepiony bo otoczenie nie pomoglo matka powiedziala to usuncie... Kurwa... I bedac zaszczuty zmanipulowany!!! Namowilem i pomoglem. Teraz wiedzcie ze mlody 25 letni kiedys fajny chlopak ma teraz zryte zycie i psychike na niczym nie zalezy mi bo znam skutek. WIdzialem i czuje w kazdej sekundzie meke i smutek...

Gość niuniusie
xxxxxkjnhdcoiehniohfuieohniu9g napisałam: poszukaj. nie jestem twoją matką, żeby cię wyręczać. ale najpierw zarzyj leki, albo chociaż meliski się napij :P

Gość bolące lewe kolano :(((((
dla mnie to co jest na filmie to już dziecko-żywy człowiek, dla innych tylko mięsko,płód. Okej ,szanujmy swoje poglądy i nazewnictwo użyte dla tego co pokazuje film.

Gość niuniusie
Kasiu, jak zjesz jajko sadzone, to mówisz, że zjadłaś smażonego kurczaka :)?

bolące lewe kolano :((((( Właśnie o tym pisałam,że jak zajdą w ciążę i donoszą to poczują coś zupełnie innego...