Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

kto powiedział , żem oja wiara opiera sie na religii ? :) nie dopowiadaj sobie tego co ci jest wygodne , co pasuje do twoich załozeń a będize nam sie łatwiej porozumieć . Napisze to jeszcze raz ---- moja wiara opiera sie na osobistym , osobowym poznaniu Boga , przedstawionego w Piśmie . zrozumiane ?:)

Gość szaga szaga
yhyhyhyhyhtaaa ale to dziala tez w druga strone , daj dowod ze bóg istenieje :)

Gość znów ja-
zależy o jaką naukę ci chodzi, biblia na pewno nie idzie ręką w rękę z każdą nauką

Gość szaga szaga
ale pismo swięte jest czescia religi bardziej niz wiary.

Gość Dr.House GODDAMNIT
Widzisz,to działa w obie strony.Mogę z łatwością podważyć twoje poglądy,a ty moje,jednak zgodnie z logiką i racjonalizmem tylko ja mam rację, a ty kontynuujesz błędne koło chrześcijaństwa.

no , to twoja interpretacja :) na dodatek nie wiadomo nawet co to znaczy :)

Gość szaga szaga
papiez i caly kk tez opiera sie na pismie swietym . ich religia,chrzescijanizm opiera sie na pismie swietym i Twoja wiara opiera sie na pismie swietym .

Gość yhyhyhyhyhtaaa
Wiara właśnie na tym polega WIARA, że nie ma żadnych konkretnych dowodów. do znów ja - Wszystko co jest napisane w biblii da się wytłumaczyć naukowo ;)

akurat :D:D:D masz wogóle pojęcie o czym piszesz ? szczególnie ten kawałek o papieżu ?:)

Gość Killeruś810818
Jaka kara grozi za pedofilię w polsce? -przeniesienie na inną parafię dwa pedały idą do nieba po upojnej nocy jeden się budzi i patrzy że drugiego nie ma,gdy ten wraca pyta się -gdzie byłeś? -kto rano wstaje temu pan bóg daje

Gość Dr.House GODDAMNIT
Tak,szczególnie gadającego węża...

Gość vampiria 666
Znów ja .pies coś ? Wachales ? Śmiesznie gadasz ?Chyba jesteś gownazjum chlopie

Gość znów ja-
chodzi o to, że biblia nie idzie ręka w rękę z naukami zajmującymi się człowiekiem, powstaniem świata, chyba że chodzi ci o "nauki" Jezusa

Gość szaga szaga
po prostu dziwi mnie fakt ze w losowy sposób wierzysz wierzysz tym co napisali biblie, bo zostali natchnieci przez boga nie wierzysz papiezowi ,kapłanom , ksiedzom ktorzy przeciez tez jako osoby duchowne sa przez niego ( a przynajniej powinni wg wiary) nawiedzani i wszelkie ich decyzje sa podejmowane poprzez natchniecie przez boga wiec moje pytanie brzmi jak to rozrózniasz ?:D przez kogo naprawde przemawial bóg a kto jest tylko jego plugawym jego nasladowca ?

Gość frank2
boga nima wymysliły se go slabe ludki bo sie smierci boja hehe

ale dlaczego mam wierzyć , modlić i słuchać Boga - poprzez kogoś ? dlaczego nie mogę - twoim zdaniem - wierzyć samodzielnie ?

Gość akdhy
no to przykładów na istnienie Boga jest miliardy ale przeciez wszystkich nie będe wymienać... Mój brat miał umrzeć mając 3miesiące? Zyje 40lat.. Ale modny wciąż aktualny i na topie przykład cudu: Gloria przestała rosnąć w 20tyg ciązy z powodu braku wód płodowych Kiedy za pomoca cesarskiego cięcia przyszła na świat ważyła około 800gram nie miała ani pęcherza ani nerek a jaj mama modliła się do Jana Pawła II Położne przyszły powiadomić ją że z jej dzieckiem dzieje sie cos dziwnego:,,samodzielnie oddycha i pojawiły sie krople moczu" Oczywiście dziewczynka ma pęcherz i ma nerki których nie posiadała od urodzenia i jest zdrowym silnym dzieckiem-lekarze mowią o cudzie,zresztą im się akurat nie dziwię.

Gość szaga szaga
czy gdyby teraz na placu konstytucji pojawil sie czlowiek ktory twierdzil by ze jest mesjazem ,zeslancem boga uwierzylabys mu ?

Gość yhyhyhyhyhtaaa
Skąd wiesz, że ty masz rację, ty wierzysz, że Boga nie ma,ja wierzę, że jest i tak na prawdę ani ty ani ja nie mamy 100% pewności. Kiedyś byłam na "mszy o uzdrowienie i uwolnienie" - czy jakoś tam i pod koniec mszy ksiądz powiedział, że będzie nakładał ręce na głowy ludziom i błogosławił im i w tym momencie gdy ksiądz nakładał rękę wiele osób mdlało na oczach wszystkich ludzi. To było może z 5 osób. Przyjmując, że Boga nie ma to jakbyś mi to wyjaśnił? Jak mi nie wierzysz to poczytaj w necie o takich mszach i przyjdź kiedyś na nią, zobaczysz na własne oczy.

Gość szaga szaga
bo nie wierzysz samodzielnie skoro opierasz sie na bibli ? przypominam Ci ze biblia nie została zrzucona którego dnia z nieba , tylko to sa zapiski ludzi którzy uznawali ze sa chrzescijanami , tak samo jak za chrzescijanów uznaje sie duchownych . jednym chrzescijanom wierzysz innym nie ?

nigdy nie spotkałaś sie z innymi kościołami poza kk ? prawda ?

Gość szaga szaga
allium - tak czytam bardzo dokladnie, odpowiedz :)

szga - dziecko - Biblia - to zbiór Statrgo i Nowego testamentu i wierz mi Żydzi starotestamentowi rozszarpali by cie za takie gadanie :)

Gość znów ja-
vampiria 666 coś z tobą nie tak ? pytasz się mnie, czy śmiesznie gadam ? :o

Gość Killeruś810818
Wszystko co tu piszemy jest bogiem-słowem. Na początku było słowo a słowo było u boga i bogiem było słowo. Wszystko co się stało przez nie się stało a bez niego nic się nie stało co się stało.

żadnym chcrześcijanom nie wierzę :) na żdnym z nich nie opieram swojej peności zbawienia a tylko na Biblii :)

Gość wino
jutro do mnie przychodzi ksiądz po kolędzie zapytam się go moi drodzy dalczego bog nie wybacza samobojstwa