Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość Dr.House GODDAMNIT
Najbliższa mi religia to buddyzm,ale bez tej całej otoczki wiary,tylko koncepcja filozoficzna.

Gość szaga szaga
nie spodziewałam sie fajerwerków ani pokazów ale w miare logicznej i sensownej wiary albo chociaz wytlumaczenie pewnych zjawisk nie odnajduje ich w twoich wypowiedziach ani tym bardziej w bibli . nadal twierdze ze stworzyl ja człowiek i wylacznie człowiek , juz nie takie rzeczy ludzie wymslali .a ich sila opiera sie na strachu przed smiercia i co po niej .

Gość mam swoją wiarę,
nie będę się rozpisywał, na czym ona polega, powiem tylko, że nie ma w niej miejsca na chrześcijaństwo allium, ty uważasz, że wyznania niechrześcijańskie nie są prawdziwe, no a ja uważam, że wiara chrześcijańska nie jest prawdziwa

Gość Dr.House GODDAMNIT
W takim razie większość ludzkości nie będzie błogosławiona? A ty allium,nie pogrążaj się...

Gość Bula Nula
tak ale sam napisales, ze bog decyduje kiedy umre tak, a jezeli ktos mnie zabije to nie bedzie juz jego decyzja, wiec nei zgadzam sie z teza, ze bog decyduje kiedy konczy sie nasze zycie To chyba oczywiste, ze jesli ktos nas zabije to jest on narzedziem w rekach Boga, wiec tak na prawde to Bog zadecydowal o naszej smierci. Malo kto umiera teraz smiercia naturalna, Bog ma duza fantazje jesli chodzi o pozbawianie nas zycia.

wyobrażasz sobie ,ze wszystkie moje przemyślenia , całą moja wiarę i jej podstawy wyłożę ci tutaj w 3 zdaniach ? I to jeszcze spójnie ? to już lepiej w dziadka mroza zacznij wierzyć - jest prostszy w " wierzeniu " :)

Gość ruch czystych sert
' Stalin i Hitler są mile widziani w piekle Hitler jest w piekle Egzorcyzmy Anneliese Michel. a co do Stalina to nie wiem chyba ze w ostatnim momencie poprosił o przebaczenie i żałował swoich grzechów to wtedy bóg wybacza ale czeka go cierpienie w czyscu

Gość wino
OD ZŁUDZENIA DO PRAWDY Trafiona przez piorun stałam u bram Nieba i piekła... Osobiste świadectwo pani dr Glorii Polo wygłoszone w kościele w Caracas, w Wenezueli, 5 maja 2005

Gość TEŚCIOWA ZAWSZE WIE LEPIEJ
to jest tak, jak z pożyczonym samochodem - ktoś ci pożycza wypasione autko, a ty decydujesz, że je rozbijesz w pizdu - wybaczylibyście coś takiego? :P

Gość LNA 177
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość vampiria 666
Allium jesteś fanatykiem a w dzisiejszych czasach ludzie chcą myśleć wiara powinna niesc ludziom nadzieję że. mają oparcie w Bogu ,w dobrym ,Bogu a nie. w okrutniku który ich tylko karze za grzechy .Do lamusa z tobą.Nie wciskaj ciemnoty ludzie są wyksztalceni to nie średniowiecze

Gość Dr.House GODDAMNIT
Tak,przebaczy dyktatorowi na którego rozkaz zabito 53 miliony ludzi.Nice.

Gość wino
trzy 666 boje się : )

Gość wino
na pewno się w piekle smoli bo on urodził się dla nocy i ciemności

Gość szaga szaga
tak ? :) a na czym opiera sie wiara w dziadka mroza ? :D a moze dziadka do orzechów ?:D wiesz jak to jest w Twoja wiara? tak jak z wiara starozytnych ludów kiedy np wierzyli w boga słonce i składali mu ofiary i swiecie wierzyli ze dzieki temu ich plony bedą urodzajne . i co potem? kiedy plony były urodzajne to dzieki bogu jesli nie to pewnie skladali za malo ofiar . analogicznie jest w przypadku waszych modlitw :D to czy bog ich wysłuchał okazuje sie dopiero po fakcie dokonanym :D a to po prostu kwestia przypadków i wielu nałozonych na siebie czynników spowodowanych aktywnoscia ludzkiego mózgu

Gość LOOOOOLll
Tacy z was chrzescijanie a nie wiecie ze Kosciol zdecydowal kilka lat temu ze Bog wybacza samobojcom? BO NIE WIEDZA CO CZYNIA!! a teraz wierzacy sami sobie pomyslcie...Kosciol zdecydowal. Ludzie zdecydowali co ma ten was Bog myslec. Smiech na sali. Bo chyba nie wierzycie ze Bog przyszedl do papieza na konferencje i razem to ustalili ? :D

Gość bezKOMENTAŻA
Bula Nula, czyli co uwazasz ze ten milosierny bog chce mnie zabic, a potem jeszcze mojego domniemanego zabojce wtracic do piekla za (niewinnosc)morderstwo?

wampiria - a ty żyjesz w świecie fantazji i ppobożnych życzeń ,zeby nie powiedzieć kłamstwa . Bóg jest dobry i kochajaćy ,ale to nie jest automat do spełniania życzeń i wiecznego wybaczania kiedy lekcewaażysz Ofiarę Jego Syna . Ty o Bogu po prostu wiesz -ale czy Go znasz ? wiesz co o tobie myśli ? jakie ma plany zwiazane z tobą ? czego chce dla ciebie ? I czym sieniby wyraża ta nowoczesność i oświecenie wspólczesnego świata ? tym ,ze ludzie śa okrutniejsi i głupsi nież kiedykolwiek ? ,ze za nic maja Boga i zasady przez Niego ustanowione , a póżniej lecą z pretensjami do Niego , no bo jak to ? Boga nie słuchamy , nie wierzymy ,ale pretensje do kogo zanosimy ? to jest to twoje oświecenie ?

Gość LNA 177
Hitler i Stalin był kara za grzechy była o tym mowa w Fatimie 13.07.1917 r. Matka Boża powiedziała dzieciom w Fatimie: "Wojna zbliża się ku końcowi, ale jeżeli ludzie nie przestaną obrażać Boga, to w czasie pontyfikatu Piusa XI rozpocznie się jeszcze gorsza druga wojna...". (W 1938 r., jeszcze za pontyfikatu Piusa XI, Hitler zaanektował Czechy). Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej.

szaga - ja swojego Boga mam . W kogo ty wierzysz - twój wybór :)

Gość vampiria 666
Nie bój nic .Wino spoko

Gość wino
to bezsensu takie gdybanie bo nikt nie wie czy bozia wybacza samobójcom ! jak to Kościół mógł zadecydować Kościół

Gość Dr.House GODDAMNIT
Przesłanie z jakże wątpliwych słów i wydarzeń jest po prostu głupie,szaga szaga o tym wspominała.Wyrok:katol

Gość LOOOOOLll
jacy fanatycy :) Rozprawiacie o Bogu, o tym co On sadzi i mysli...a tak naprawde (jesli on w ogole istnieje) to jestescie malutkimi robaczkami i gowno wiecie, bo w zyciu nie moglibyscie tego pojac...

Gość szaga szaga
i tak swiat ma sie lepiej teraz niz kilka wieków temu kiedy dzuma wybiła jedna trzecia europejczyków :D teraz gdyby tak sie stało juz nie jedene katol by chrzanil o koncu swiata i gniewie bozym :D to sie po prostu stało bo bakterie okazały sie silniejszym gatunkiem od jednej trzeciej populacji człowieka :)

Gość wino
wiecie co gdy chłopczyk zjadł muchomora także się przestraszyłam i prosiłam bozie żeby mu pomógł i mu podziękowałam : ) że przeżył

Gość Dr.House GODDAMNIT
Tak,kolejny ''cud boski''... Jak zginie dziecko - to wina lekarzy,ale kiedy mimo małych szans preżyje - CUD BOŻY KURWA

Gość wino
tak tak bo to on decyduje i koniec !

Gość bezKOMENTAŻA
hahaha caly ten bog i ci pseudo katolicy mnie rozpierdalaja:D:D:D