Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość mam swoją wiarę,
wątpisz ? no trudno

Gość Dr.House GODDAMNIT
Tak,pewnie zaglądałaś do słownika by znaleźć termin ''analogiczny'', a w Biblii jest sporo niejasności,przekłamań i sprzeczności.

Gość szaga szaga
allium:"pierwsi chrześciajnie to byli rybacy , pasterze i szewcy namiotów nie moząn powiedzieć ,zeby to była elita umysłowa późniejsi chrześciajnie wywodzili sie najczęsciej z ludności ubogiej i niewolników - czyli znowu pudło " no ale tylko potwierdzasz co napisalam :) nad głupim ludem latwiej zapanowac, latwiej im cos obiecac , latwiej wcisnac im bajki :)

tak wog. Judaizm jest prawdopodobnie najstarszą religią świata. W starym testamencie jest napisane, że przyjdzie syn Boży. W nt jest kontynuacja tego.

Gość wino
pewnie każdy z was nieraz otarł się o śmierć

Gość Dr.House GODDAMNIT
Właściwie,większość moich rówieśników wierzy na zasadzie ''moi rodzice,dziadkowie wierzyli'',więc niestety taka prawda.

Gość mam swoją wiarę,
wino - na mnie wpływu nie ma i nie możesz mi wmawiać, że ma

najzabawniejsi sa ci , ktorym siewydaje , że mogą udawać znawców Biblii dlatego , że odnosi sie Ona do bardzo wielu dziedzin życia i na pierwszy rzut oka wydaje sie trudna i niejasna . masz choć Bilię w domu ?:)

Gość Dr.House GODDAMNIT
Chrześcijaństwo jest pochodną judaizmu.

no to skoro naród był taki ciemny i nie kształcony - to jakim sposobem przetrwał prześladowania a nawet nie zaprł sie Boga w obliczu śmieci ? przecież skoro byli tacy ciemni ... ? to łatwo byłoby im wytłumaczyć ,ze to bylo kłamstwo . a jednak ?

Gość wino
ja bardzo dużo razy otarłam się o śmierć

Gość Dr.House GODDAMNIT
Posiadam,moi rodzice są chrześcijanami,jednak jak zwykle używasz żałosnego i bezwartościowego argumentu.Odnosi się do wielu dziedzin życia? Wymień,bo ja widzę tylko prymitywne poglądy,nie mające znaczenia w praktyce.

Gość wino
to jest bardzo sensowny temat

Gość gajowy_ruchala
wybacza ale .... no coz trafisz co czysca i tam jest twoja ostatnia nadzieja

gdy umarł Jezus Jego uczniów i naśladowców było 32 . To chyba nie jest zatrważajaća grupa ludzi ,zeby ich zastraszyć albo im wyperswadować tą wiarę , prawda ? to dlaczeog tak sie rozrośli ?

Gość vampiria 666
Może nie wszystko co jest napisane w Bibli bo mam swój rozum wiara to nie tepota i zacofanie .Wiara to nie Fanatyzm.

jakbyś trzymał Biblię w ręku choć przez 15 mim i czytał ze zrozumieniam - wiedziałbyś o czym piszę . A że z Bibli tylko okładke widzisz .....

Gość wino
chciałam się otruć wzięłam bardzo dużo leków zaczęłam żygać przez dwa dni

Gość Dr.House GODDAMNIT
Mechanizm obronny człowieka,strach przed śmiercią,nadzieja znalezienia czegoś lepszego po nędznej egzystencji?

a Biblia to nie karta dań z której sobie wybierasz co ci pasuje a co nie ,

Gość Dr.House GODDAMNIT
Wiedziałbym,że nie masz racji,a teraz zasłaniasz się jak każdy katol.Napisz,oświecona ;P

Gość Dr.House GODDAMNIT
Jeśli ktoś tu jest żałosny to tylko ty,a ja w życiu nie wziąłbym do ręki tego gówna.

Gość wino
za pare dni w śnie przyszedł do mnie duch który też to zrobił chciał mi przekazać żebym nigdy tego nie robiła

tłumaczę ci już któryś raz baranie - daleko mi do KK . ale dla ciebie wiara w Boga to tylko wiara zwiazana z KK . Dużo sie jeszcze musiasz uczyć dzieciaku o świaecie i tym rzeczywistym i tym duchowym . I nie wystarczy jak ze złosci potuptasz nóżkami :) wiedza to potęga , także ta biblijna .

Gość szaga szaga
no własnie dlatego ze byli głupi:D glupi człowiek zrobi wszystko co mu ten madrzejszy karze, nie sprzeciwi sie tylko słucha kogos innego . jesli ktos mu powiedzial ze jesli umrze bedzie błogosławiony i dostanie sie do raju wiec on tak zrobi . to kwestia wychowania i dostepu do informacji i otaczajacej go rzeczywistosci . wlasnie dlatego chrzescijanizm byl skierowany to osób biednych , obiecano im ze to ich cierpienie ma sens i ze zostanie wynagrodzone ,dlatego oni tak bardzo chcieli w to wierzyc co tez dowodzi temu ze wiara człowieka ma pobudki czysto egoistyczne, swiat nie jest i nie był sprawiedliwy, jeden jest ladniejszy , najedzony,zdrowy inny chory ,brzydki .. wiec człowiek wierzy ze zostanie mu to wynagrodzone a tak naprawde to moze byc tylko kwestia przyadku i walki miedzy gatunkami ( bakterie,drapieznicy itd. ) :)

Gość Dr.House GODDAMNIT
A czy katol nie może być negatywnie nastawiony do KK? Twoja wiara przysłania ci obiektywizm i zdrowy rozsądek,suko.

Gość Dr.House GODDAMNIT
Wiedza biblijna jest abstrakcją,nonsensem.