Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość wino
czy wypowiada tu się może ksiądz?

Gość KsiądzGwałciciel
Tak,ale chwilowo zajmuję się gwałceniem ministranta.Z/W :)

Gość LNA 177
przez 350 lat za byciem chrześcijaninem groziła kara śmierci i pomysł czy gdyby zaproponowali ci żebyś został chrześcijanin to byś został na pewno nie nawet gdyby cie zmuszono to bys dawno uciekł czyli to była inna motywacja żeby zostać chrześcijaninem bo przecież mieli bogów boginek od wyboru do koloru w piśmie pisze ze apostołowie uzdrawiali egzorcyzmy odprawiali i inne cuda robili

Gość szaga szaga
po za tym ludzie umierali za wiare tak samo umieraja (jak wskazuje temat ) z powodu bezsensu zycia wiec to ze umieraja za wiare to zaden argument potwierdzajacy jej sile :)

Gość KsiądzGwałciciel
Ale go analnie uff...lubię sukenki

Gość jestem tu.....
Spytałam się kiedyś księdza co będzie po śmierci jak kobieta jest żywotna i ma np 5 mężów, bo każdy umiera, więc wg religi może znowu brac ślub przed Bogiem I co będą tak wspólnie zasiadac przy stole czy w małżeńskim łożu, bez zazdrości itp. I spytałam się co mi po życiu wiecznym jak np nie trafi do nieba moje dziecko czy ktoś bliski. Ksiądzmi powiedział, że w niebie nie będzie miłości, zazdrości, nienawiści.,że będziemy tak jak duszyczki istniec, ale nie tworzyc rodzin i ze nie będziemy pamiętac o bliskich których mieliśmy, będziemy tylko kochac Boga. Wiec, spytałam się to po co w ogóle iśc do tego nieba, skoro nawet nie będziemy wiedziec, że zyjemy i po co żyjemy, będziemy istniec i to wszystko. Nie znał odpowiedzi. Walnął mi formułkę o tym że to wszystko nie na ludzki rozum. Może macie lepsze odpowiedzi super wierzący? Po co to życie wieczne, bez ukochanych ludzi itp? Po co się tak spinac by życ wiecznie?

szaga - czego ty nie rozumiesz ? :) albo udajesz ,ze nie rozumiesz ? uczniowie Jezusa to byli ludzie prości i niewykształceni , paterze , rybacy , garncarze , cieśle . Czyli ludzie bez znaczenia w tamtych czasch . Tyle tylko ,ze byli wolni . Uwierzyli w Jezusa , kytory był bardzo nie na rękę faryzeuszom , władzom Świątyni i władzom rzymskim . Wszyscy chcieli żeby zniknął , bo każda grupa obawiała ise Go z z sobie znanych powodów faryzeusze oskarżali Go żę mieni soię być równym Bogu ,wladze światyni ,oskarżały Go ,ze chce światynie zburzyć a to przecież bła instytucja nieporównywalna z niczym w Izraelu , rzymianie , że chce wywołać rozruchy i oderwać prowincję . Jezus umiera , problem niby znika . Bo pojawiajasieJego naśladowcy , którzy są od początku tępieni z całą surowością . A jednak wiara nie upada , przeciwnie rozrasta sienajpierw na Izralel a póżniej na prowincje rzymskie . dlaczego ? jeśli mozan było im coś obiecać - to z pewnościa kozyści mateialne ale oni tego nie chcieli , woleli umrzeć niż wyprzeć sie Boga . dlaczego , skoro nie byli to ludzie uwładzy i mieli świadomośc ,że nikt ich nie wybawi w ostatniej chwili ?

Gość Proszę odpowiedzieć wersetem
19:38 [zgłoś do usunięcia] allium jeśli ktoś ciebie zabije to nada nie ty odebrałaś sobie życie . Nadal nie była to twoja decyzja . Skąd wiadomo ,ze samobójcy nie teafiaja do nieba ? Z Pisma Świętego . Uprzejmie proszę o podanie wersetu z Biblii potwierdzającego to stwierdzenie, tę odpowiedź :)

Gość LNA 177
Jezus wyruchal mnie w kakaowe oczko :)

Gość jestem tu.....
jeszcze niedawno kto w wigilię nie pościł, to był grzesznikiem, pamiętam takiego w rodzinie, jak wszyscy byli zbulwersowani jak wcinał schabowego, a dzisiaj się okazuje, że to my byliśmy idiotami...

Gość szaga szaga
to Ty kochana nie rozumiesz :) to był swojego rodzaju bunt wiekszej biedoty nad mniejszoscia bogatych. zjwisko psychospoleczne [ :D religia ludzie sobie tlumaczyli rzeczy ktorych nie rozumieli ,w miare jak jest postep nauki i medycyny i coraz wiecej rzeczy sie wyjasnia ,czesc biblijnej prawdy staje sie nie aktualna, totez kosciol zeby nie stracic wiernych co jakis czas uaktualnia stanowiska w pewnych sprawach :)

tyle tylko ,ze prwadizwych naśladowców Jezusa zostało niewielu - jaka tu mowa o wiekszości ? :)

przecież nawet Piotr w godzinę śmierci Jezusa sieGo zaparł , on , który był z Nim od początku - to myślisz ,zę wytrwali po Jego śmierci ci , którzy tylko o nim słyszeli ?:)

Gość szaga szaga
mowie o czasach w ktorych zyl jezus ;) ok a teraz przytocz nam ten fragment bibli o który ktos Cie tam wyżej poprosi ljesli łaska ;)

już o tym pisałam - kk moze sobie zmieniać i uaktualniać co chce i jak zechce . Biblia mówi też o tym , co sie stnie z takimi " poprawiaczami " Biblii .

Gość mam swoją wiarę,
allium - mam nadzieję, że nie uważasz też, że świat ma 6 tys lat

Gość Dr.House GODDAMNIT
Ja poprosiłem,ale wciąż bełkocze,chyba będziemy musieli podać psychotropy na chrześcijaństwo.

Gość Proszę odpowiedzieć wersetem
Nie odpowiesz na moje pytanie, Allium ?

Nie ma w Bibliach określenia " samobójstwo " jeśli wieć spodziewasz ise takiego - dosłownego wersetu - to cie rozczaruję :) ale jest masa innych mówiących o władzy Boga nad człowiekiem :)

Gość szaga szaga
allium w takim razie po czym Ty poznajesz ktore słowa sa boskie ? a które stworzone przez ludzi kk ? czy uznajesz tylko i wylacznie biblie ? i dlaczemu akurat ja ? skoro dobór jej fragmentów tez ustalili ludzie?

Gość Dr.House GODDAMNIT
Nikt nie ma nade mną władzy,jestem niezależną,samodzielnie myślącą jednostką.Pojęcia ''piwo'' czy ''piłka'' też tam nie ma,co z tego? ;P

Gość szaga szaga
no wlasnie własciwie cala biblia jest tylko o tym o wladzy boga nad człowiekiem :D i zbawieniu i nagrodach kiedy bedzie sie mu wiernym i poslusznym :D o niczym innym :)

opieram siena Biblii . a nawet na kilku Bibliach , tłumaczonych przez różne ksążnice , w różnych czasach i róznymi sposobami . Teraz w dobie netu dotarcie do języka źródlowego jest dziecinnie proste . Wystarczy chcieć . A włąściewe - wysatczy wierzyć :)

Gość Dr.House GODDAMNIT
A nawet jeśli Bóg istnieje,nie zamierzam być na czyjejś smyczy,ciebie trzyma krótko,suko.

Gość szaga szaga
jednak nie wystarczy tylko wierzyc skoro i twoja wiara opiera sie na jakis zasadach ? czy wystarczy ?:D moge wymordowac połowe miasta a na koncu uwierzyc i zostac zbawiona ?

Gość mam swoją wiarę,
allium - albo powiedz po prostu, kiedy wg ciebie powstał świat, jestem ciekawy

Gość szaga szaga
bo jesli tak to wg moralnego kodeksu przecietnego człowieka ta wasza wiara jest niezle poje.. :D

Gość Dr.House GODDAMNIT
Bóg poprosi żebym kupił mu wódkę,kupię mu wódkę - jestem zbawiony.

szczerze mówiąć mało mnie obchodzi kiedy powsytał świat - ważniejsze jest dla mnie kto go " zrobił " :)