Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość szaga szaga
w skrócie powiem tak po czesci zazdroszcze katolom tej głupoty i naiwnosci bo z cała pewnoscia latwiej sie im zyje :D ale jestem na takim etapie rozwoju wiedzy i inteligencji ze nie jestem w stanie uwierzyc w ta uknuta kilkadziesiat wieków temu manipulaje ludzmi nad ludzmi :D a wkurza mnie to bo to tak samo gdyby ktos próbowal mnie przekonac ze kolo jest kwadratem:D 🖐️

Gość vampiria 666
Chce tylko powiedział.eć że każdy z nas ma prawo kochać.go po swojemu.jak dobrego ojca który wszystko.przebacza wbrew wszystkim religiom i to jest dla mnie ptawdziwa wiara .

Gość wino
wkurwiacie mnie co nie którzy!!!!!!!

Gość Dr.House GODDAMNIT
Szczerze mówiąc,zarazem intryguje i niepokoi mnie to zjawisko.Zastanawiam się jakim cudem tylu ludzi w to wierzy,zabawne.

może i łatwiej im sie żyje - ale czy to w co wierżą to prawda ? Na czym opieraja swoją wiarę ? Na zdaniu księdza ? pal sześc jeśli ksiąz jest wierzący , ale jeśli to tylko " wyrobnik " ? W czasie kiedy dostęp do Biblii jest tak powszechny , kiedy ten kto chce moze naprawdę usłyszeć o Bogu Żywym to grzech zaskorupiać sie w religii z argumentem " a bo rodzice byli katolikami "

Gość wino
Dr.House GODDAMNIT jakie zjawisko?

Gość mam swoją wiarę,
"Rozprawiacie o Bogu, o tym co On sadzi i mysli...a tak naprawde (jesli on w ogole istnieje) to jestescie malutkimi robaczkami i gowno wiecie, bo w zyciu nie moglibyscie tego pojac..." no właśnie, człowiek nie jest w stanie tego wszystkiego pojąć, ogromu wszechświata i wszystkiego, co się w nim dzieje, a tym bardziej tego, co jest poza nim, a Twórcę to już w ogóle nie ma szans

Gość Dr.House GODDAMNIT
Wasz stary,słaby,głupi argument ''Człowiek nie może pojąć czynów bożych'',bla,bla,bla,pseudochrześcijański bełkot...

Gość Dr.House GODDAMNIT
Zjawisko wiary w chrześcijaństwo.To jest tak bezsensowne,żałosne i nielogiczne,że po prostu...

Gość wino
idę stąd przykro że tak piszecie co nie którzy

i to jest jedyne mądre pytanie jakie zadałeś nigodny naladowco Housa - jakim cudem ta " manipulacja " trwa ? Ludzie pozwolili sie zabijać , tylko po to ,zęby sie nie zaprzeć wiary , gineły na przestrzeni wieków całe rodziny , czasmi nawet pokolneia , ludzie byli za wiarę w Jezusa prześladowani a jednak .... Co sprawia ,ze ludzie nie boja sie śmierci ? Ze życie bez Boga wydaje im sie nic nie warte ? I to nie tylko w przeszlosci ale także obecnie ?

Gość mam swoją wiarę,
"Wasz stary,słaby,głupi argument ''Człowiek nie może pojąć czynów bożych'',bla,bla,bla,pseudochrześcijański bełkot..." nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, a poza tym nie jestem chrześcijaninem

Gość wino
hmmm nie boicie się śmierci ? sam Jesus bał się męki!

Gość szaga szaga
LNA 177 tak tak atk samo jak stygmaty ojca pio i kwas karbolowy :D? nie wiem czy kojarzycie taki filmdokumentalny o ludziach którym rzekomo leci krew z oczu . przedstawiany na przykladzie kobiety z biedej rodziny gdzies na wschodzie . co twierdzili jej sasiedzi? maz? dzieci ? cala ta biedna nieucywilizowana ludnosc? ze to dzielo szatana, boga ...itd co sie okazało gdy trafili do kliniki do lekarzy ? ze kobieta specjalnie wcierala sobie jakies barwniki moze wlasnie owy kwas karbolowy zeby zwrocic na siebie uwage meza i zaprzestac pracy poniewaz cierpiala z powodu jakis tam chyba kamieni nerkowych ale do konca przekonywala cale otoczenie ze nie wie skad jej sie ta krew w tych oczach pojawia nawet lekarzy którzy w tamtym rejonie juz znali sie na tego typu sztuczkach tak powstał chrzescjianizm : byla grupa madrzejszych ludzi ,charyzmatyczych ktora dla swoich celow potrafila przekonac caly glupi lud do swoich przekonan .

Gość Dr.House GODDAMNIT
Zamknij paszczę,katolu to nie jest naukowy fakt.

Gość wino
jest wiele pytań i wiele nie ma odpowiedzi bo co by to było gdybyśmy wszystko wiedzieli :)

Ja zostałam przez Boga uzdrowiona (nie będę się rozpisywać o co chodzi) byłam wtedy dzieckiem, na jednej z mszy prosiłam Boga o uzdrowienie, następnego dnia wszystko wróciło do normy tzn. Zdrowie. Dla mnie to jest wystarczający dowód, że Bóg istnieje. Tak w ogóle to wierzycie w to, że ziemia powstała w tak idealnej odległości od słońca, stworzyła idealne warunki tj. Tlen, woda podczas jakiegoś wybuchu? Powstało życie tak z niczego. Sami spróbujcie z jakiegoś słoika wypompować powietrze i stworzyć tam człowieka z niczego. Myślicie, że wszystko się samo zrobiło? -,-

Gość Dr.House GODDAMNIT
Tak przecież wg was tylko Bóg zna wszystkie odpowiedzi,ale w Milionerach jeszcze go nie widziałem ;P

pierwsi chrześciajnie to byli rybacy , pasterze i szewcy namiotów :) nie moząn powiedzieć ,zęby to była elita umysłowa :) późniejsi chrześciajnie wywodzili sie najczęsciej z ludności ubogiej i niewolników - czyli znowu pudło :)

Gość wino
teraz pewnie bozia słyszy te wasze myśli : )

Gość jestem tu.....
Zastanawia mnie czemu tak wierzycie w Biblię, że wszystko w niej zawarte jest prawdziwe. To są opowięści sprzed ponad 2000 lat. Ludzie byli wtedy prymitywni, pisac nie potrafili, wielu rzeczy nie potrafili naukowo wyjaśnic. Dzisiaj opowiemy coś zupełnie prawdziwego 100 osobom i wersja jaka do nas wróci jest inna.

Gość trolol
RUCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁBYMM BOZIĘ

Gość trolol
LOL

Gość szaga szaga
sila chrzescijanstwa tkwi własnie w tym ze tylu ludzi w to wierzy. a ze w europie jest to religia chrzescijanska to przypadek w południowo zachodniej azji i pólnocnej afryce jest to islam . tak samo jak firamami które np maja monopol na rynku :D im wiecej ludzi do siebie przekonasz im wiecej im obiecasz, tym wieksza bedzie jego siła :D "prawda" lezy po stronie wiekszosci i na tym sie swiat opiera:D

Gość mam swoją wiarę,
Biblię itp. to... :o dobra, nie powiem tego

Gość wino
nie możecie się z tym pogodzić że to On ma wpływ na was ogromny i zadecyduję jak zechce przecież jest sprawiedliwy!

Biblia jest tak napisana, że wątpię, żeby sam człowiek na to wpadł. Wszystko jest zapisane analogicznie i z sensem.

Gość Dr.House GODDAMNIT
Zdaję sobie sprawę z rozkładu sił religii na świecie,również zasadę większości,tak samo jest podczas wyborów,wybierają największych idiotów.

no , ale przecież ludzie wierzą z jakiegoś powodu , prawda ? mówie tu o wierze świadomej . a nie dlatego , że ktoś im każe :)