Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość AveDave2
Jaki jest najmocniejszy trunek na świecie? - Wino mszalne! Bo tylko jeden pije, a wszyscy śpiewają!

Gość twoja m
Ja tam myślę sobie że wszystkie istoty żywe składają się z dwóch materiałów budulcowych: -materii ( czyli ciała, organów....) -niematerii (duszy) śmierć to jedynie proces rozstania się tych dwóch budulców. materia zamienia się w proch, a niemateria w niewidzialny gołym okiem, przeźroczysty budulec. Więc nie ma życia po śmierci . Są tylko te 2 budulce i nic wiecej

doświadczał ? w jakim sensie ? tak był urządzony ten ogród , takie były tam przywileje i prawa ale i ograniczenia . Normalka .

Gość AveDave2
Dziewięciolatek pyta mamę: - Czy Bóg jest kobietą czy mężczyzną? Mama myśli chwilę, po czym znajduje zadowalającą odpowiedź: - Bóg jest zarówno kobietą, jak i mężczyzną. Lecz to niewiele wyjaśnia małemu chłopcu, więc ten dopytuje się dalej: - A czy jest biały czy czarny? Mama trzyma się obranej taktyki - Bóg jest i biały i czarny jednocześnie. - A czy Bóg jest homo czy hetero? W tym momencie mamę lekko zatkało, ale wybrnęła z sytuacji: - Bóg jest i homo, i hetero. Chłopiec najwyraźniej doszedł już do pewnych wniosków: - Mamo czy Bóg to Michael Jackson?

Gość AveDave2
Jak się nazywa mężczyzna, którego utrzymują młode kobiety? - Zazwyczaj alfons. A taki, którego utrzymują starsze kobiety? - Ojciec Rydzyk.

Gość AveDave2
ALLIUM KATOLKA I IDIOTKA, NIKT NIE BIERZE CIE NA POWAZNIE

bardzo musisz się obawiać Boga skoro tak bardoz starasz sie Go pomniejszyć:)

wystarczy , że ja Boga traktuję poważnie - reszta sie nie liczy . A już najmniej co ty o mnie sądzsz dzieciaku :)

Gość AveDave2
Jak sie nazywa kapłan wypełnijący zeznanie podatkowe? - Brat Pit.

Gość akdhy
Wy się produkujecie i zastanawiacie co jak gdzie kiedy dlaczego a to proste jak drut. Człowiek jest jak Bóg tylko że jest jeszcze ten szatan który ma na nas większy wpływ ale tylko na ziemi Do nieba nie wejdziesz z nieczystym sumieniem-nie dlatego że cie Bóg nie wpuści-nie wejdziesz bo nie będziesz czuł sie godzien Bóg czeka na ciebie i cieszy się z twojego przyjścia jak dziecko! Ale ty nie czujesz się godny i nie przyjdziesz póki nie odpokutujesz... Obwinianie Boga za coś co złe jest pozbawione sensu-to już chyba rozsądniej wierzyć w krasnoludki niż w brednie typu że coś jest winą Boga.

Gość AveDave2
DZIECIAK? HAHA I KTO TO MOWI,MASZ IQ MNIEJSZE OD MOJEGO CHOMIKA

Gość abrahass
ZAprawdę powiadam wam JA wiem. "bo niezbadane są wyroki boskie" stricte dogmatyczne pojmowanie boga jest tak radośnie ograniczone i dziecinne, że zaczynam aż rozumieć ta grę. pewne jest jedno:bóg ma nieskończone poczucie humoru. oo

Gość AveDave2
- Ładne buty, proszę księdza, zamszowe? - Nie, za swoje.

Gość abrahass
akhdy, zabłysnąłeś w moich oczach tym wykładem teologicznym. chyba doznałem olśnienia. dzięęęęki bracie.

Gość Killeruś810818
Ja jestem cokolwiek inaczej. Bóg jeśli takowy istnieje nie jest dobry tylko jakiś kapryśny niedorozwój który stworzył sobie nas bo mu się nudziło samemu i bawi się nami. I jeśli wierzyć że istnieje to gadka o wolnej woli to też totalna bzdura. Weźmy przykład judasza. Już od wiekow poprzez przepowiednie nawiedzonych jasnowidzow wytyczył mu jeden cel w życiu-zdradzić jezusa,by umożliwić sobie zabawę w zbawienie ludzkości. A gdy głupiemu judaszowi zachciało się odkupić swój grzech poprzez samobójstwo skazał go i tak na potępienie. Amen:-D

Gość szaga szaga
jestem bardziej skłonna uwierzyc z to co pisze akdhy- w taki sens zycia tutaj na ziemi i pozniej gdzies tam :D jednak czy ma to cos wspólnego z wiara ? biblia ?jezusem ? niekoniczenie :D bardziej jako nieustanna walke dobrej energi ze zla

Gość vampiria 666
Ave coś tam poszły spać jutro do szkoły tu nie bawi się gumnazjum.

Gość akdhy
teologia-śmieszne. Z wszystkiego można zrobić biznes

Gość AveDave2
JEBAĆ CHRZEŚCIJAŃSTWO,GŁUPOTA LUDZKOŚCI

Gość Dr.House GODDAMNIT
Wnosząc po postach allium,nawet przedszkolę ma niezły ubaw.

dlatego tak sie ciesze ,ze nie mam nic wspólnego z teologią i religią :)

Gość Dr.House GODDAMNIT
Cieszę,że nie mam nic wspólnego z tobą.

Gość szaga szaga
więc czy wy tak naprawde jestescie chrzescijankami chyba nie ?:D tylko jakims prywatnym osobistym odłamem tej religi :D

Gość abrahass
ależ it's true, tylko to takie ultrauproszczenie. mnie rajcują zawiłe kwestie. tylko szukanie na nie odpowiedzi na kafe to nieporozumienie. cya

Gość Dr.House GODDAMNIT
Nikt nie chciałby mieć z tobą cokolwiek wspólnego,jesteś fanatyczką.

szaga - ja wiem ,ze należysz do tych którym samodzielna lektura Bibli czy modlitw wydaje sie nie do pomyślenia :) Mimo myślenia o sobie jak jesteś inteligentna i rozwinięta jesteś taka jak reszta - musisz isć ze wszystkim bo inaczej zaczynasz sie wahać :)

Gość Dr.House GODDAMNIT
Ta grupa o której wspominałaś nazywa się ''inteligentni,rozsądni'' ludzie czyli twoje przeciwieństwo.