Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

Po czym poznałyście,że jesteście w ciąży? I kiedy ?

Polecane posty

Gość strzałka :)
nie spotkalam się z aż takimi objawami na okres, ale jeśli wcześniej miałabyś tego typu objawy przed okresem to tak, ale tak pierwszy raz, akurat gdy się spóźnia? mało prawdopodobne

Joya nie wiem co mam ci odpowiedzieć naprawde a nie chce jakiejś głupoty palnąc :)

kurde...;/ chyba się załamie. W którym tyg miałyście mdłości?

majoweczka09 w którym tygodniu ciązy byłaś jak ci test pokazał dwie kreseczki :)

Ale musi byc dobry test taki z wysoka czuloscia,co prawda druga byla blada ale to juz swiadczy o takiej malej rozrabiarze co wlasnie spi sypielnie obok ;)

ja miałam mdłości w sumie od razu, 2-3 tydzień. Joya, zrób test lub betę, na razie nie masz co panikować ;) albo idź do gina, jeśli jesteś w ciąży to chociaż zarodek bedzie widział ;)

2-3 tydzien to od zaplodnienia wg wieku ciazy to jest 4-5 juz ;) Ale najczesciej mdlosci od 6 tc wystepuja...Ale nie zycze :P

majoweczka09 ja zrobię po terminie u mnie na usg dopochwowym było widac pęcherzyk wczoraj ostatni okres miałam 13 grudnia ja nie mam mdłości nie wiem czy jestem w ciąży czy nie :)

majoweczka09 ja mam liczony tylko wiek dziecka, bo miałam rozregulowany okres i wg lekarki dziecko miało ok 3 tygodni a wg okresu byłabym już w 8 - a takich rozbieżności nie ma ;) ale wiemy z mężem kiedy doszło do zapłodnienia :) a mdłości tak mówię średnio, bo w 3 tygodniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży a mdłości miałam już z tydzień wstecz (dlatego właśnie tą ciążę podejrzewałam) ale miałam również ogromną torbiel, która nasilała objawy i uciskała wszystko w środku, może dlatego tak wcześnie miałam mdłości i inne objawy :)

do zapłodnienia mogło dojść 4 tygodnia temu ewentualnie kilka dni wcześniej przed tymi 4 tygodniami. Niby objawy to: -ciągłe oddawanie moczu( od 4 dni) -Wstręt do czekolady ( tydzień już a wcześniej mogłam jeść ją tonami ) - Najchętniej bym ciągle jadła gorące zupy (najlepiej kwaśne n. żurek) - Ochota na ostre potrawy - lekkie bóle podbrzusza -wrażliwość piersi ale tylko od wewnętrznej strony -Małe żyłki na udach - Rozstępy na piersiach( wcześniej czasem te z je miałam ale teraz mam wyraźniejsza -Ochota na seks ( bardzo duża) Biorę tabletki anty ale wtedy gdy mogło dojść do zapłodnienia nie brałam

-Małe żyłki na udach - Rozstępy na piersiach( wcześniej czasem te z je miałam ale teraz mam wyraźniejsza -Ochota na seks ( bardzo duża) to to może nie koniecznie związane z ciążą, ochota na seks najczęściej jest w 2 trymestrze dopiero, ale wcześniejsze objawy które podałaś to jak najbardziej. skoro 4 tygodnie temu mogło dość do zapłodnienia to test powinien już wykazać, proponuję zrobić z porannego moczu :)

Jeszcze mi się przypomniało. W pierwszą jak i drugą ciążę zaszłam dzięki testom owulacyjnym. Testy robiłam przez całą długość cyklu gdyż miałam nieregularne @. Kiedy miała nadejść owulacja test pokazywał 2 grube kreski przez 2 dni, kolejne dni jedna kreska, a ja testy robiłam dalej ( w sumie nie wiem po co ). Za jakieś 10 dni znów zaczęła pojawiać się druga kreska, lecz bardzo blada i wtedy zaczęłam podejrzewać, że jestem w ciąży gdyż, kiedyś znalazlam taki artykuł, w którym napisane było ( zapisałam to sobie ), że: Test owulacyjny wykrywa ciążę. Dlaczego? Jest to jego wada bo LH krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach. Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć, ale jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych. Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia). Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie, jeżeli pozytywnie to testują ciążowy, jednak warto pamiętać, że TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży, dlatego należy używać testów ciążowych. TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży. * na podstawie wypowiedzi użytkowniczki "DORI" - Kobiece.mojeforum.net Przy pierwszej ciązy tego nie wiedziałam, więc się nie domyślilam, przy drugiej już tak :)

Cobyeta nawet tego nie wiedziałam że testy owulacyjne pokazują ciąże ja robiłam je w tamtym cyklu i nie pomogły mi :)

Gość to ona
witam...pozwole ze sie wtrące...obserwuje wasz wątek i ciekawi mnie co tam u "karolina1111111111111111111111" ciekawe czy juz testowała......

Gość to ona
karolina1111111111111111111111 miałaś testować dziś z tego co mi wiadomo......wiec jak?

Gość pegggii
nie karolina tylko A-B-C

Gość 8527185252585
majoweczka a jak maja na imie twoje corcie?

Gość pegggii
jak tam A-B-C??

Gość KrólewnaOla
No i jak tam dziewczynki????? Obserwuję ten wątek i jestem bardzo ciekawa jakie wyniki......

Gość pegggii
A-B-C mialas robic test rano, znasz juz wynik?

czesc dziewczyny. niestety nie robilam jeszcze testu. dzis nad ranem obudzilam sie z silnymi objawami przeziebienia. zdziwilo mnie to, bo wczoraj bylo wszystko ok. strasznie bolalo mnie gardlo, nie nie moglam mowic. na szczescie teraz jest juz troche lepiej, ale nadal nie wiem od czego to bylo..? ;/ dzis juz 7 dzien bez @... :)

Gość pegggii
ja mam juz 9 dzien