Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula300

Korzystacie ze schmenatów żywienia?

Polecane posty

Gość anula300

Czy trzymacie się ściśle schematów żywienia przy rozszerzaniu diety czy zdajecie się na własną intuicję?

Ja się nie trzymam, tymbardziej że schematy żywienia bardzo się między sobą różnią. Przejrzałam kilka w necie, kilka mam takich tekturowych na lodówce, każdy inny. Zaglądam, ale nie wzoruję się na nich. Karmię wg. swojego uznania. Córka jest zdrowa i ma się dobrze :D

Gość anula300
Zastanawiam się jaką przyrządzić małemu kaszkę, żeby nie kupować tych gotowych przesłodzonych instantów? Jaglaną?

Gość można jaglaną
albo amarantus (nasiona) albo brązowy ryż. ja gotuję na gęsto, potem mielę blenderem na papkę i rozrabiam swoim mlekiem albo mm. Albo gotuję z warzywami albo owocami i daję taką na wodzie. czasem kupuję "gotowce" - ekologiczne kaszki "instant" dla niemowląt bez cukru (jaglaną, orkiszową, owsiankę) marki Holle albo Planet Sun (sklepy ze zdrową żywnością albo internetowe). bez cukru pełnoziarniste kaszki robi też Hipp, jest też seria "zdrowy brzuszek" Nestle.

wszystko intuicyjnie i wg schematów nie w porę...korzystam z rad mojej mamy, kiedy takie schematy to chyba tylko studenci medycyny mieli...a każdy inny normalny człowiek majacy dzieci, karmił je tak, jak mu było wygodnie i czym mu było wygodnie - u mnie to działa, młody ma rok, je wszystko , nic mu nie drobnie, nie mam żadnego problemu z alergią, chorym brzuszkiem czy zaparciem

Gość anula300
A kiedy podawać mięso? od 5 miesiąca?

Gość sweetyijuż
mozna i od 5, tylko ja najpierw dałam parę razy wywar, a dopiero potem cielęcinę