Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaKasiaGosia

Siostra z dziecmi chce zamieszkac w moim mieszkaniu

Polecane posty

Gość AniaKasiaGosia

Witajcie,Mam mieszkanie(dwa pokoje z kuchnia)moja siostra chce sie do mnie wprowadzic z męzem i 2-ka dzieci(jedno ma 8 miesiecy,drugie 2 lata)Powod:jej mąz stracil prace i nie maja juz na wynajem.Ale co ja mam ich utrzymywac?Nasze relacje nigdy nie byly dobre,zwlaszcza z jej mezem

Gość AniaKasiaGosia
ktos sie wypowie na ten temat?

Gość dkvhlhbvls
nie mogą się wprowadzić do waszych rodziców?

Gość AniaKasiaGosia
Juz nie mamy Rodziców,a u rodzicow meza siostry nie ma wakunkow.

Gość AniaKasiaGosia
Kazdemu łatwo powiedziec,ze powinni u mnie zamieszkac ale ja sobie tego nie wyobrazam.

Gość najbrzydsze sa golfy
nie no bez przesady. 4 ludzi w jednym pokoju? czy może dzieci beda spac z toba:o

Wiesz, trudno coś tu powiedzieć. To dosyć nie zręczne. Wiadomo z rodziną dobrze to wychodzi się tylko na zdjęciu. Wiadomo, że to siostra, rodzina, pasowałoby pomóc, ale to jednocześnie duży problem. Jeśli miałabyś się zgodzić, to wcześniej musicie ustalić, na jak długo zamierza u Ciebie zostać i powinna określić się finansowo. Wiadomo, życie jest drogie, nie każdy może sobie pozwolić na finansowanie komuś życia.

Gość AniaKasiaGosia
Siostra nie pracuje bo wychowuje dzieci,jej mąz stracił prace.Co oni mysla,ze bede 4 osoby utrzymywała.

Gość swoja droga..........
ja bym odmowila, niech maz poszuka pracy,albo i ona choc w domu cos dorabia i niech cos wynajma juz nigdy sie od ciebie nie wyniosa znajac zycie nie pakuj sie w to

nigdy w życiu się na to nie zgadzaj potem jej nie wywalisz ma litość cię będzie brała dzieci przecież nie wywalisz

Gość AniaKasiaGosia
Wlasnie oczywiscie nie wiadomo na jak dlugo.Zle nie zarabiam ale na Boga nie wezme 4 osob.Tak jak pisałam wczesniej nasze stosunki raczej byly chlodne zawsze.

Gość edfwwew
ja bym na twoim miejscu wolala im pozyczyc 2000 zl na ten ich czysz, np na pol roku do splaty, jesli masz , niz ich brac do siebie

Gość hwdpxx
nie możesz jej powiedzieć NIE! bądź asertywna to ich wina że na wynajem nie mają z drugiej strony jak ty będziesz potrzebowała pomocy to oni ci nie pomogą z resztą ja na twoim miejscu bym ich do domu nie wpuściła

chłodne, nie chłodne - ale to rodzona siostra, trudno zostawić ją na lodzie. A z drugiej strony masz rację - nie będziesz utrzymywała 4 osób, zwłaszcza, że jak mówisz - Wasze relacje są chłodne. To dość kłopotliwe i niezręczne. Trudno tu coś jednoznacznie doradzić.

Gość dkvhlhbvls
nie masz ciekawej sytuacji, współczuję czy mogę zapytać skąd masz mieszkanie? kupione przez Ciebie czy po rodzicach i siostra dlatego chce się wprowadzić?

Gość AniaKasiaGosia
Moja siostre zawsze miała inny styl zycia niz ja.ona chciala miec meza i dzieci ja raczej zajełam sie karierą.Jej maz nawet stwierdzil,ze pewnie ja i tak kase na glupoty wydaję,ale to nie sa moje dzieci i to on powinien im przyszlosc zapewnic nie ja

Gość AniaKasiaGosia
Mieszanie kupiłam ja.

Gość nm,.6789
AniaKasiaGosia Juz nie mamy Rodziców,a u rodzicow meza siostry nie ma wakunkow. A TY MASZ WARUNKI? co to znaczy nie ma warunkow?

Gość AniaKasiaGosia
Ona mnie bierze na litosc z tymi dziecmi,pol rodziny na mnie psioczy ale oczywiscie nikt ich nie wezmie bo twierdza,ze warunkow lokalowych nie maja

Gość eefted
bo siostra ma racje najwniejsza jest rodzina, ja tez na nia stawiam , kasy nie mam ale wole rodzine niz puste gowno w domu

Gość AniaKasiaGosia
Oni twierdza,ze mam a ja,ze nie.Nie zgodziłam sie oczywiscie i stąd te pretensje

Gość hwdpxx
jak ich przyjmiesz będą żyć na twój koszt zrośnie ci czynsz np.wywóz śmieci do tego nie mają roboty pewnie będą wyżerać ci z lodówki i dzieci będą wrzeszczeć nie odpoczniesz w domu do tego będą mieli do ciebie zawsze o coś pretensje i będą notoryczne kłótnie późno do domu też nie będziesz wracać bo dzieci obudzisz o facecie na noc nie masz co liczyć żal mi cię

Powiedz siostrze ze tez nie masz warunków by zamieszkac w 6 osob na 2 pokojach,. Zaproponuj jej za to pomoc w szukaniu pracy. Wiadomo ze najłatwiej sie zwalic komus na glowe.

Gość AniaKasiaGosia
Oczywiscie,ze ich nie wezme.Maja mieszkanie to wynajete opuscic do niedzieli i siostra caly czas do mnie wydzwania i wypisuje smsy

Gość !i znów bijatyka!
ja mam dovre stosunki z siostra to bym sie zgodzila ale ty jak piszesz ze stosunki z siostra nie mials nigdy dobrych to daj sobie spokoj mozesz ja wepszrec psychicznie pomoc szukac rozwiazania i pracy a oni chyba na gotowe sobie ida przez zycie

Gość AniaKasiaGosia
Cieszy mnie tyle opinii pozytywnych bo moja rodzina to juz mnie za załze uwaza

Gość hwdpxx
a twoja siostra to ciumcia czy jest obrotna? bo z tego co piszesz wynika że jej dziad to ciumcia i jego rodzina też.

Gość Mjadmjadmja
A ile lat masz ty? A ile twoja siostra z mezem?