Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaKasiaGosia

Siostra z dziecmi chce zamieszkac w moim mieszkaniu

Polecane posty

Gość trykietka
3 tys bym nie pozyczyla, miala kase z mieszkania mogla zainwestowac lub odlozyc na konto. co ona z ta kasa zrobila?? kupila cos?? najzwyczajniej ja przejdeli?? teraz to ona pracy nie znajdzie bo z kim 2 malych dzieci zostawi,. chyba ze wlasnie jak rodizna taka wspaniala by im pomoc ale BYS TY POMOGLA a oni tylko pomoc POPIERAJA wskazuja na Ciebie to Ty wskaz na nich, by z dziecmi jej siedzieli a ona JUZ do pracy, w marketach od ręki są przyjęcia. A na 1 mc wynajmu ok 1 tys im pozycz, pozostala rodzina niech im jedzenie da, bo dlaczego tylko Ty masz dac?

Gość AnnaKasiaGosia
Juz postanowiłam.Nic nie dam bo to pieniadze w błoto wywalone

Gość mylitllepony^^
3 kola dla swieteg spoko? autorko a mi niechcesz dac 3 koła? co ona jest fundacja charytatywna- sama zapierdala dopracy, kupila mieszkanie, musiala splacac to co jej zabraklo ze spadku a siostra krolewna na ziarnku grochu siedzi w domu a teraz DOMAGA sie pomocy

Gość strzałka :)
autorko współczuję, mało, że chcą od Ciebie łaski to jeszcze Cię obsmarowują?! ja bym powiedziała siostrze, że skoro tacy mądrzy, że mało, że chcą Ci się zwalić na głowę 4 osobową rodziną na utrzymanie to jeszcze Cię obgadują, i nadal oczekują pomocy!!?? masz rację - niech radzą sobie sami... skoro gdybyś nawet próbowała im pomóc, pożyczyć kasę to oni i tak nie potrafią tego docenić to nie warto..

Poza tym kto im na miesiac cos wynajmie w dodatku z dziecmi???? Polskie prawo chroni takie pojebane rodzinki ale nie najemce Okres ochronny jest nikt ich nie ruszy Pieprzona Pl Autorko moze bolec itd ale uwierz mi nie daj sie nabrac na krokodyle lzy nie odbieraj telefonow nie odpisuj na smy nie oddzwaniaj NIE NIE NIE Przeciez to bezmozgie pasozyty ( przepraszam ze pisze tak o Twojej rodzinie nie znajac jej ale z opisu taki obraz sie nasuwa)

Gość olga.iw
parodia,oszaleli.Nie daj sie.Najwyzej im pozycz na przezycie z 1000 zl i niech sie odwala.Zeby nie bylo ze jestes ta nahgorsza,powiedz ze tylko tak mozesz im pomoc.Nie daj sie,bo beda cie zawsze wykorzystywac.Ty ciezko pracowlaas na to co masz a jak oni sa nieodpowiedzialni to niech sobie radza teraz.Zapewne wiedzieli od dawna ze z ich mieszkaniem jest nie ciekawie,mieli czas zeby cos zmienic.To oni sa nieodpowiedzialni,tylk odzieci szkoda.

Gość AnnaKasiaGosia
ja za te glupoty co wygaduja o mnie to mam ich gdzies

Strzalka ma racje nie docenia tej pomocy IM SIE PRZECIEZ NALEZY G... prawda Dziecko to ogromna odpowiedzialnosc Trzeba miec ustabilizowana sytuacje zyciowa mieszkaniowa materialna Oczywiscie sa rozne wypadki ale kolejnosc powinna byc zachowana Skoro beztrosko rozpieprzyli kase zamiast zainwestowac choc w kawalwerke niech teraz sie martwia A kochanej rodzince powiedz zeby sama pomogla a od Ciebie delikatnie mowiac sie odpiekszyla

Gość trykietka
3 tys nie, na sam wynajem im 1 tys wystarczy (kawerka na pewno) a o oplaty i jedzenie musza sami sie zatroszczyc. nie pozyczaj 3 tys bo i tak kase roztrwonią, oplaca mieszkanie na 1 mc, reszte przejedza, nie będą szybko szukac pracy a liczyc ze Ty za miesiac znowu wspomozesz, znowu beda cie brac na litosc lub znowu beda gadac ze dzieci ci nie szkoda. Powiedz im ze to ich dzieci i im ich nie szkoda skoro dopuscili do utraty kasy ze sprzedazy mieszkania czy nie odkladali nic na czarna godzine to jak sami dbaja o swoje wlasne dzieci??????

Jeszcze raz z ciekawosci zapytam: po ile dostałyście ze sprzedazy mieszkania? Współczuję, bądź nieugięta... dobrze robisz...

Gość AnnaKasiaGosia
A niech mysl,ze jestem najgorsza.Juz mnie oni nie interesują

Ty masz gdzies ale ten Twoj szwagier chocby z czystej zlosliwosci moze Ci napsuc krwi podobnie jak siostrunia Oby nie Na ciecia za przeproszeniem moze sie przyjac jako pracownik sprzatajacy czy w ochronie czy w zieleni miejskiej Warunek trzeba chciec a co on che?? od razu prezesa stolek i minimum 10 kola na reke? facet wyzej sra niz dupe ma Tego ze Ci psuja opinie nie odpuscilabym za cholere

Gość AnnaKasiaGosia
150tys

Aaaa czyli roztrwoniła 150 tys??????? w ile czasu?????? liiiiiitoooościiiii......

Gość AnnaKasiaGosia
I nie odpuszcze.Nie ma opcji

Gość AnnaKasiaGosia
3 lata od tego czasu mineły.Porazka mowie.Maz mial jakies dlug,tak mysle

Gość no wlasnie a co ona
co siostra kupila za pioeniadze z mieszkania po rodizcach? dlaczego nie pomyslala wtedy o mieszkaniu? bo pewnie chociaz z 50 tys dostala to mogla tez dobrac kredyt czy rozejrzec sie za jakims pokojem nawet w kamienicy do remontu jak ktos pisal. najlepiej to dzieci narobic, a reszta JAKOS sie sama ulozy, najpierw powinni pomyslec o mieszkaniu, czy zabezpieczeniu na przyszlosc, nawet jak mieli 1 dziecko to OK , po co juz drugie w tak malym odstepie czasu jak nie ma sie pracy, mieszkania? nawet jak ktos wynajmuje to chyba jak mysli racjonalnie to stara sie cos odlozyc na przyszlosc, jakies zabezpieczenie czy na to by oplacic kolejny rok wynajmu mieszkania, a oni zyja sobie beztrosko?

Gość takakulturalna
Hej, trudna sytuacja. Z jednej strony to Twoja siostra i nie macie rodziców więc powinnaś jej pomóc teraz, ale z drugiej jeśli nie macie najlepszych warunków i nie masz pewności czy potem dobrowolnie się szybko wyprowadzą... Możesz ich wziąć ale np na miesiąc, w tym czasie niech szukają intensywnie pracy, i oczywiście nie melduj ich !. Albo najlepiej pożycz im kasę na dwa czynsze, niech w tym czasie idą do roboty, powiedz że w wolnych chwilach pomożesz w opiece nad dziećmi- najwyżej stracisz kasę ale nie będziesz ryzykować tym że nie będą chcieli od Ciebie się wynieść. Wiesz, nie będzie łatwo ale powinnaś pomóc, życie czasem tak się układa a to jednak jest Twoja siostra. Nie musisz ich przygarniać do siebie, ale może pożycz kasę i pomóż szukać pracy, zajmij się dziećmi.

o matenko! Swobodnie za ta cene mozna kupic kawalerke lub dbrac niewelki kredyt max 50 tys i miec nawet mieszkanie 3 pokojowe na peryferiach iasta Ja pierdziu autorko przepraszam za niedyskrecje naz co ona rozpuscila taka kase w tak krotkim czasie? jesli zainwestowala w siebie dzieci meza ( np kurs jezykowy prawo jazdy czyc os no oki ale jesli na glupoty typu ciuszki perfumy plazma to wybacz ale....

Gość strzałka :)
to ja nie wiem co oni z tymi pieniędzmi zrobili, ale naprawdę nie należy im się pomoc... "dasz palec to będą chcieli rękę", niestety, za takie pieniądze to mogli sobie kupić mieszkanie...

Aaaaaaaaaaaaaa ale idiotka - przepraszam, ale masz siostrę skończoną, nieodpowiedzialną idiotkę :) Odetnij się od nich całkowicie... Mieli taka kase i nic z nią dobrego nie zrobili... do tego już mają długi... Ja już domyślam się jaka to rodzinka jej męża... Jakiś lekko patologiczny pgr? Na dwóch pokojach 11 osób? Spoko. ... Nie pomagaj

No a z jakiej racji ma polglowkow leni i dziecioroby utrzymywac? Ich wina ich glupota a a glupote sie placi zwlaszcza ze cala rodzinka wpedza w autorke w poczucie winy kij im w oko nie daj sie

Gość AnnaKasiaGosia
Kacia, a wiesz kasa leci.maz mial dlugi,jakies wyjazdy,wciaz dobierali do zycia z tych pieniedzy a kasa szybko topnieje

Gość takakulturalna
A, doczytałam teraz że siostra przewaliła 150tys. Wiesz co... Dwa pokoje za to by kupiła. Ale jaja... To nie, nie pomagaj w ten sposób bo widać to są niepoważni ludzie... Robią dzieci nie myśląc za co je utrzymają... Ale zaproponuj że pomożesz znaleźć im pracę i jak będziesz mieć czas to zajmiesz się dziećmi- zrób to nie bo wypada, ale z dobrego serca.

Malo ze mieszkanie minimum 2 pokoje Mogli kupic wziasc kredyt pod hipoteke i kupic np kawalerke i wynajmowac Niewielkiie pieniadze ale minimum 500 zl byloby do przodu co miesiac

Gość no wlasnie a co ona
czyli dostala ok 75 tys, ha ha a co cie maja szwagra dlugi obchodzic? ty tez bralas reszte mieszkania na raty. teraz na litosc biora ze dzieciom pomoc nie chcesz, to masz im dzieci wyzywic, kupic pieluchy, ubrania, oplaty porobic za wode, prad i w dodatku siostra i jej maz beda niby siedziec o powietrzu i wodzie u ciebie? pewnie bez tupetu by cie objadali, dogadywali tez ze z glodu maja umrzec bo im chleba dac nie chcesz, czy biadolili ze na ulice maja isc (np za jakis czas), co z ciebie za siostra... Bądż asertywna, przeciez tez masz prawo dos wojego zycia, tym bardziej ze na pewno tez kiedys zalozysz swoja rodzine a ich mozesz sie nie wybyc wcale i co??? a skąd wiesz czy wlasnie nagle 3 dziecko sie nie pojawi skoro nie mysla co dalej,a jakos to bedzie...

Gość AnnaKasiaGosia
Odcinam sie juz calkowicie od nich.Tak jak napisąłam pozyczyc nie pozycze nic za to obgadywanie mnie

Gość takakulturalna
Za te pieniądze które dostała kupiłaby mieszkanie w dużym mieście (jak ja) i by je urządziła spokojnie. Ale kretyni... Rozje*ali to niech teraz sami kombinują...

No tak splata dlugow wyjazdow Nie czepiac sie mozna wtedy gdy to idzie w cos pozytecznego np zalozenie wlasnej dzialalnoscki kursy jezykowe prawo jazdy kupno samochodu czy cos w tym stylu cos co moze sie przydac no ale kurs ile moze kosztowac? samochod uzywany tez??? Autorko chca Cie wydoic na maxa Wydajesz sie super dziewczyna prosze nie ugnij sie nie ma sensu Fajnie sie placi nie swoje dlugi cudzymi pieniedzmi ( szwagier ) A ten buc jeszcze ma czelnosc morde na Ciebie ropuszczac? Kij mu w odbyt i przepchac jeszcze rura metalowa dluznik i nierob i dzieciorob niech spada na bambus