Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dziewczyny zanim zdecydujecie sie usunac ciaze zobaczcie to...

Polecane posty

Gość polak potrafi
ty tam widać że masz wiedzę medyczną. powiedz dlaczego lekarz "podziemny" nie miałby usunąć płodu w 24 tygodniu ? i bez trucizny bo taniej a i tak nikt nie będzie dociekał jak to było

Moze faktycznie jest tak jak mowisz. Mi jednak wystarcza wiedza doswiadczonej osoby, ktora zetknela sie z tematem setki razy.

ok więc oceniłaś to sama. rozumiem. Piąte fajnie wyjasniła - choc nie rzwiązuje to kwestii nielegalnych aborcji gdzie takie coś robią.

Gość ty_tam_polak
Napisałam w co wierzę - że póki będzie istaniało podziemie aborcyjne, nikt tak naprawdę nie będzie miał kontroli co do usuwania - w jakich warunkach aborcje są przeprowadzane, na jakim etapie rozwoju itd. Nie wierzę, żeby kobiety czekały na tak zaawansowaną ciążę, jeśli chcą się jej pozbyć. Po co ktoś ma zauważyć, że były w ciąży? Poza tym w 6 m-cu to naprawdę poważna "operacja" wyciągnięcia płodu, trzeba się położyć do szpitala. A na początku ciąży, przy poronieniu - nie. Zazwyczaj już po 6 tygodniach od ostatniej miesiączki (czyli płód ma około 4 tygodni) lądują takie kobiety u lekarza i mówią "mam problem". Dostają tabletkę. W domu łykają. Boli je brzuch i dostają kilkudniowego krwawienia jak przy okresie. I na tym koniec.

Gość ty_tam_polak
Napisałam w co wierzę - że póki będzie istaniało podziemie aborcyjne, nikt tak naprawdę nie będzie miał kontroli co do usuwania - w jakich warunkach aborcje są przeprowadzane, na jakim etapie rozwoju itd. Nie wierzę, żeby kobiety czekały na tak zaawansowaną ciążę, jeśli chcą się jej pozbyć. Po co ktoś ma zauważyć, że były w ciąży? Poza tym w 6 m-cu to naprawdę poważna "operacja" wyciągnięcia płodu, trzeba się położyć do szpitala. A na początku ciąży, przy poronieniu - nie. Zazwyczaj już po 6 tygodniach od ostatniej miesiączki (czyli płód ma około 4 tygodni) lądują takie kobiety u lekarza i mówią "mam problem". Dostają tabletkę. W domu łykają. Boli je brzuch i dostają kilkudniowego krwawienia jak przy okresie. I na tym koniec.

Gość polak potrafi
bo ja wiem. zbierała kasę, nie wiedziała, wstydziła się. czasem jest w mediach że 15 latka przechodziła całą ciążę bo nie wiedziała i urodziła w kiblu. podziemie w takich sprawach jest fe, coś jak nielegalne ściąganie długów.