Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dziewczyny zanim zdecydujecie sie usunac ciaze zobaczcie to...

Polecane posty

Gość ty_tam_kizia_mizia
Jak ktoś ma choć blade pojęcie o medycynie, to wie, co widzi na tych filmach - i nie musi to być napisane. Jak idziesz do lekarza z grzybicą stóp, to nie musisz mieć wypisane na czole, że jesteś na nią chora. Lekarz obejrzy Twoje nogi i wie co Ci dolega.

Gość ty_tam_kizia_mizia
powinni wyjaśniać, czym jest aborcja i jak jest przeprowadzana. Żeby nie było takich rozdzierających scen i nielogicznych argumentów, jak na tym topiku.

Gość polak potrafi
każdy polak jest ekspertem od medycyny a ja nie odróżnię filmiku fałszywego od prawdziwego. myślę też (nie wiem, tak myślę) że w podziemiu aborcyjnym nie przestrzega się za bardzo procedur. aby szybciej i taniej. po czym poznać film prawdziwy od fałszywego ?

ty_tam_kizia_mizia nie wymądrzaj się. Porównanie nie trafione. Filmiki nie są kierowane do lekarzy ani ludzi biegłych w medycynie.

polak potrafi, chodzi Ci - po czym rozpoznać czy wyciagany płód jest martwy? no właśnie się nie da. Ale spytaj kafeteryjnych specjalistów od medycyny

Gość ty_tam_polak
film jest prawdziwy - tylko opis nie jest. Te płody były martwe zanim ktokolwiek pomyślał o tym, żeby je abortować. I nieludzkim byłoby kazać matkom je urodzić - nie wspominając o poważnym zakażeniu, jakie mogłoby się wdać w ciało kobiety noszącej martwy płód. A co do podziemia aborcyjnego - na pewno nikt się nie przejmuje, tam liczy się tylko zysk. Dlatego "bardziej oświecone" państwa, jak się wyraziła odrodzona, wprowadziły LEGALNĄ aborcję - żeby mieć kontrolę nad tym co się dzieje i żeby płody były usuwane w HUMANITARNYCH warunkach.

Gość polak potrafi
wyciągany tak na 50% jest martwy. pytanie raczej czy był żywy gdy zaczynali wyciągać. obawiam się że 90% aborcji w polsce (tzn część nielegalna) wygląda jak na filmiku a płód jest żywy

tak, w szkole sie to omawia, tyle ze nie kazdy przyklada sie do lekcji na tyle zeby zrozumiec i nie kazdy pozniej to pamieta...Ale zdarzaja sie osoby, ktore pomimo braku wiedzy, rozpowszechniaja takie jak ten z linku filmiki, opisane haslem "aborcja", nie zdajac sobie sprawy z tego o czym pisza i jak wiele szkody moga tym wyrzadzic osobom, ktore nie wiedza......

Gość ty_tam_kizia_mizia
Nie wymądrzam się, tylko tłumaczę jak chłop krowie na rowie :) Filmiki są skierowane do ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z medycyną właśnie po to, żeby wywołać w nich niezdrowe emocje - tak jak u Ciebie. Współczucie, żal, niezrozumienie, złość, bunt. Czyli ewidentna manipulacja faktami. Nie rozumiesz ;)??

Gość ty_tam_polak
Te filmy przedstawiają płody w dalszej fazie rozwojowej niż zlepek komórek - a właśnie wtedy najczęściej przeprowadza się aborcję. I taki płód nie ma rączek, nóżek ani główki. A aborcja do 3m-ca polega na podaniu tabletki poronnej, po której kobieta ma nieco bardziej obfity "okres". Więc Twoje podejrzenia co do 90% aborcji w Polsce są błędne ;)

Gość polak potrafi
i wiecie co, po tej dyskusji jestem zdecydowanie za legalną aborcją do 24 tygodnia albo i dłużej także na żądanie. wcześniej nie miałem zdania. tzw "obrońcy życia" to bezmyślne sadystyczne gady

"Filmiki są skierowane do ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z medycyną właśnie po to, żeby wywołać w nich niezdrowe emocje - tak jak u Ciebie. Współczucie, żal, niezrozumienie, złość, bunt. Czyli ewidentna manipulacja faktami. Nie rozumiesz" właśnie nie rozumiesz że nie o to pytam. mówię że filmik nie jest skierowany do lekarzy - bo lekarz by wiedział - ja nie jetem lekarzem i nie rozpoznam czy płód był martwy - mam prawo tak zareagować. to si odnosiło do Twojego 1 postu

Gość ty_tam_kizia_mizia
Nikt ci się tu nie będzie spowiadał gdzie studiuje i pracuje, więc albo poszukaj w necie informacji sama - jak wyglądają martwe płody, albo po prostu przyjmij do wiadomości, że są ludzie, którzy potrafią to ocenić na pierwszy rzut oka - tak, jak dermatolog oceni grzybicę (bo już ją widział w życiu wiele razy). Co do tego, że filmy "są podpisane aborcja" - jak pokażę Ci zdjęcie zimowego bałwana i podpiszę je "króliczek wielkanocny" - to co to bedzie, bałwan czy króliczek?

Gość polak potrafi
zakaz aborcji nakręca podziemie gdzie nie obowiązują żadne reguły oprócz zasady "100% cena" . no powiedzmy tyle, żeby "pacjentka" nie umarła, bo to dla wszystkich duży kłopot. legalna aborcja to przynajmniej trzymanie się procedur i w jakimś stopniu "lepszy" los dla tych niechcianych dzieci. "obrońcy życia" tępią legalną aborcję czym skazują dziesiątki tysięcy dzieci na okrutną śmierć.

Gość ty_tam_kizia_mizia
nie kiciu , to Ty nie rozumiesz, co chcę Ci przekazać. ktoś specjalnie pokazuje Ci taki filmik, wiedząc że nie jesteś lekarzem i nie potrafisz tego właściwie ocenić. i robi to, żeby było Ci przykro i żal, chce Tobą pomanipulować, pobawić się. Po co? Bo czerpie z tego korzyści - niezalegalizowana aborcja przynosi zyski, bo sporo kosztuje te, które chcą jej dokonać. A zalegalizowana - musiałaby być wykonywana za darmochę. Więc puszcza się takie filmy "w świat", a ludzie o dużej wrażliwości (za to niewielkiej wiedzy w temacie) wszczynają antyaborcjne lobby. Ja też bym się wzruszyła i była przeciwna - gdybym nie wiedziała, że ten film to tani kit skierowany na wywołanie emocji, i nijak się ma do rzeczywistości aborcyjnej.

wiesz coś ci nie wychodzą te porównania. dziecko w przedszkolu odrózni bałwana od króliczka, ale osoba nie będąca lekarzem nie odróżni czy płód jest martwy czy nie, zwłaszcza jak się rusza na tym filmiku. Nie wiem, co chcesz udowodnić; ja i wiele osób nie odróżniamy tego faktu medycznego, natomiast pytałam się tu milion razy nie doczekawszy odpowiedzi - skąd wiecie ty i piąte jaka byłą sytuacja z tymi płodami? rozumiem że chwalisz sie swoim medycznym wykształceniem. nawiasem - a nie pomyslałąś ze to mogła być aborcja tylko jak ktos tu mówił - usmiercili najpierw płód trucizną?

Gość ty_tam_cola
ale wiesz, że te rączki, nóżki itd nic nie czują, prawda? Nie skupiłaś się tylko na obrazie, ale doczytałaś o rozwoju układu nerwowego u człowieka?

Gość polak potrafi
@ty tam i naprawdę wierzysz że jedyne przypadki aborcji w 24 tygodniu to usuwanie martwych płodów ? tak czy siak nielegalnie więc wsio wozmożno.

Plody z filmiku sa w fazie rozwoju prenatalnego, w ktorym nie przeprowadza sie juz aborcji. Normalnie takie plody maja szans ena przezycie, i wiele matek w takiej sytuacji decyduje sie na porod, o ile plod jest zywy. Usuniecie plodu, w fazie, w ktorej widzieliscie na filmiku, to jest zabojstwo dla matki. Tego sie normalnie nie robi. Ten film ma sluzyc wylacznie celom propagandowym dla organizacji antyaborcyjnych. Ja sama jestem osobiscie przeciwko aborcji, ale nie toleruje jednoczesnie klamstw medialnych, a wlasnie takim jest ten film z linku autorki.

Gość polak potrafi
plote - w którym już się nie przeprowadza *legalnych* aborcji

Ale ja rozumiem mechanizm manipulacji - nie o to chodzi - Po prostu nie wiem do tej pory, skąd to wiecie że to martwe płody. Czyli słyszałaś już wcześniej o tym filmiku i wiesz skądś tam że jest on fałszywy. tak?

Nawiazalam do tego, co ktos napisal wczesniej, ze nie ma raczek, nozek glowki. Mi polozna powiedziala, ze od kiedy bije serduszko dziecko czuje. Opinie sa podzielone.

Gość ty_tam_kizia_mizia
Tak, to ja pisałam o uśmiercaniu płodu trucizną i nie - niczym się nie chwalę. Tłumaczę. Po raz enty powtarzam odpowiedź na Twoje pytanie - wiedza z zakresu medycyny nie jest powszechnie znaną. Dlatego jest NIE DO ROZRÓŻNIENIA (dla osob, które z medycyną nic nie miały wspólnego) czy ten film przedstawia płód uśmiercony nagle w sposób mechaniczny, czy też "zwykłą" fizyczną śmierć niesprowokowaną przez osoby drugie/trzecie. Na tym polegają filmy PROPAGANDOWE. Pokazują Ci coś i każą wierzyć, że to co widzisz to to, co starają Ci się wmówić. I stąd porównanie do bałwanka i króliczka. A jeśli bardzo chcesz się przekonać, czy to prawda czy nie - zapraszam: Akademie Medyczne stoją otworem, tylko się dostać i studiować. Prosektoria czekają, wytłumaczą Ci wszystko co i jak wygląda - nawet pokażą. A jeśli nie: poszukać w necie, może polecieć do muzeum płodów na Uniwerytecie w Glasgow, pooglądać, poczytać. I już wiesz.

plote - ktoś mówił że się przeprowadza właśnie nawet w etapie gdzie te dzieci miłyby szanse na przezycie... ale nie znam sie. 24 tydzien to 6 miesiąc.

Gość ty_tam_kizia_mizia
nie, kicia - nie musiałam "słyszeć", że filmik jest spreparowany - wystarczy, że go obejrzałam. Ileż można powtarzać :)? Tak, jak dentysta oglądający Twoje zęby nie musi od Ciebie usłyszeć, że masz próchnicę - on ją widzi. Jakby ją widział pierwszy raz w życiu, to może dałby się nabrać, że to tylko brud - ale skoro widział już setki zepsutych zębów, to we jak próchnica wygląda.

Gość ty_tam_cola
Nie trzeba we wszystkim słuchać innych - warto czasem signąć do książek i poczytać. Nie musiałabyś się wtedy posiłkować "podzielonymi opiniami", ale miałabyś rzetelną wiedzę. I nie, nie czuje - pomimo bicia serduszka, jako że serduszko nie jest elementem układu nerwowego, który wykształaca się po układzie krwionośnym.

ty_tam_kizia_mizia - chyba jest juz za pózno i sie nie dogadamy. Kazda powtarza to samo ale mówimy o czyms innym. Wim co to jest propaganda, wiem na czym ma tutaj polegać. Jedyne o co sie pytałam to skąd Ty wiesz, patrząc na film, że dziecko było martwe i NIE jest to aborcja. Jak sie o tym dowiedziałaś. pytanie techniczne. Co oznacza poruszanie nóżkami. pytam technicznie, nie kwestionuje tego że to fake. tyle.