Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dziewczyny zanim zdecydujecie sie usunac ciaze zobaczcie to...

Polecane posty

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
dziwną masz definicję-A jeśli nie, to czym się różni zapomnienie kluczy od zapomnienia tabletki? buhahahah..nawet nie potrafisz podac odpowiedniego przykladu !!!!

Gość biiioolog. z powołania.
frankie Otóż to - na pewnym etapie zarodek nie jest w stanie podjąć samodzielnej egzystencji. I niestety - w tym wypadku jest traktowany jako "nic nieznaczący odpad szpitalny", jak się wyraziłeś. "Przykre tylko, że ZABIJA SIĘ maleńkie istoty, które same nie mogą się bronić, którym głupia, egoistyczna mamusia odbiera prawo do życia, no bo "nie jest jeszcze gotowa na ciążę" Cóż, uważać tak Ci nikt nie zabroni, ale prawda jest taka, że owe mamusie i tak zrobią co chcą - niezaleznie od Twoich poglądów.

Gość obejrzyjscie sobie filmy
o tym, jak umierają z głodu dzieci w Afryce. Te filmy ruszają bardziej, niż skrobanki.

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
oo naprawde pierdolicie kurwa tak ze zygac sie che!!!!!!!! ale niech bedzie na waszym...niech was kurwa gwalca,nie wiadomo kto ,jaki bandzior,czarnuch,chinczych czy kurwa rumun polak..bedziecie miec sowjego wymarzonego w waszej chorej glowce dzidziusia...wiec nic tylko zyczytc szmatom gwaltow!

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
w afryka to 3 swiat! tam ne wiedza jak zycie wyglada naprawde,wiec z czym ty tuaj...

zakonnicaaaaaaaaaaa Czytaj glebiej!!!!to sie dowiesz za CZYM jestem matole.Nic mnie nie boli, bo nie maco, ..tym bardziej te twoje wpisy z bolalo kakao buhahha..Ublizaniem nic nia pokazujesz tylko wk**wiasz ludzi. Twoj argumenty sa zalosne! Mam nadzieje ze zdane dziecko nie bedzie mialo TAKIEJ MATKI JAK TY!!!!!!!!!!!!!!!!!! szmoato!!!!!!!1 czyli pochwalasz aborcję broniąc dobre imie kobiet , które zabiły własne dzieci , bo są debilne i nie myślą na tyle logicznie ,żeby wiedzieć, czym może zakończyć się sex bez zabezpieczeń ? Ublizaniem nic nia pokazujesz tylko wk**wiasz ludzi - wkurwiam tych , którzych boli ,że są wyzywani od SZMAT ??? jesteś jedną z nich ,że się tak plujesz ????? Twoj argumenty sa zalosne! - brak argumentów na argumenty :) ????? to jest żałosne :) Z patologią rozmowy prowadzić nie będę....niestety :)

Gość obejrzyjscie sobie filmy
zakonnica ja tu o tym, że życie już świadomych i żyjących ludzi obchodzi mnie bardziej, niż zarodka, który ani nie czuje ani nie myśli. choćby nawet w 3 świecie. a ty o czym oprócz bluzgów, bo wątek tracę?

Gość polak potrafi
straszny film.

Gość my-point-of-view
Na mnie film wrażenia nie zrobił.

Gość polak potrafi
film nie. ale to co się dzieje po drugiej stronie kamery. dzieci i w ogóle słabsi mają przesrane na tym świecie

zakonnicaaaaaaa ty to jednak masz cos z garkiem nie tak - na bank !!!!! :) co ty z gwałtami wywalasz kobito ???? wiesz , najgorszemu wrogowi nie życzy się takich żeczy jak gwałt , rozmawiamy o kobietach które świadomie uprawiają sex , a nie potrafią , nie chcą , nie myślą o zabezpieczeniu sie przed niepożądaną ciażą i tak samo świadomie dokonują aborcji , to nie są kobiety , to są po prostu idiotki !!!!! a ty mieszasz w to proceder gwałtu ... to jest inna sprawa zupełnie , ale co ja tu będę z tobą gadać , idź się lepiej wyżygaj :) i ja też idę , dobranoc :)

Gość odrodzonaponownie
przyglądam się jakiś czas dyskusji ... i chciałabym powiedzieć że życie jest wartością najwyższą nikt nie ma prawa go zabierać w żaden sposób skoro ktoś decyduje się na aborcję oznacza to że nie jest gotowy na rozpoczęcie współżycia;a jeśli już naprawdę chce współżyć powinien się zabezpieczyć aby uchronić przed nie chcianą ciążą widzę argumenty że na początku płód to tylko zlepek komórek czyżby ? cytat z wikipedii: Pierwszy miesiąc okres szybkich podziałów zapłodnionej komórki, kończy się faza jaja płodowego, a rozpoczyna faza zarodkowa (embrionalna), zarysowuje się okolica głowy, tworzą się oczy, od 21 dnia pracuje serce, tworzy się zamknięty system naczyń krwionośnych, powstają zaczątki 33 kręgów, pojawia się jama ustna, zawiązki narządów wewnętrznych, kończyn, uszu i nosa oraz 40 par mięśni, kończąc pierwszy miesiąc zarodek ludzki jest zwinięty w łuk, ma ponad 0,5 cm długości i waży poniżej 1 g. to tylko 1 miesiąc pierwsze tygodnie ciąży okres w którym większość kobiet nie zdaje sobie sprawy z faktu że jest w ciąży argument 2 ; zwolenniczki aborcji zarzucają przeciwniczkom zacofanie bo "w Holandii i Wielkiej Brytanii aborcja jest legalna tak to prawda tam aborcja jest legalna do 24 tygodnia ciąży ale pomyślcie jak bardzo musi to być zepsuty kraj że ustawodawca pozwala na taką sytuacje że można zabić 24 tyg płód legalnie? znane są przypadki przeżycia wcześniaków urodzonych w 22 tyg ciąży ... kobiety nie ma się co kłócić trzeba poprostu pamięótać o zabezpieczeniu ...

Gość polak potrafi
argument 3: zagrożenie zdrowia, zdeformowane dziecko, gwałt przetrwa silniejszy.

Gość zryta-zyta
a ktory to miesiac?

Gość zryta-zyta
nie wiem ja wy myslicie. ale dla mnie to juz spore dziecko. i cos musialo byc na rzceeczy. moze to byc martwy plod. poniewaz do 2-3 msc mozna usunac plod. wiec ten fim nie dociera do oswieconych w temacie. taki duzy czlowiek to juz powyzej 5 miesiecy. wiec jakis problem byl genokologiczny. wyglada jak martwy plod. a jak nie jest to w tych miesiachach nie przeprowadza sie zabiegow. i tyle.

Szokujace to jest to, ile szkody moga norobic niewiedza + propaganda medialna. Kazdy przypadek z tego filmu, pokazuje usuniecie martwego plodu a nie aborcje!!! Osobie, ktora zalozyla temat jak i jej wtorojacym, polecam zapoznanie sie z tematem zanim zaczna rozsiwac bzdury oraz miec na uwadze, kobiety, ktore doswiadczyly obumarcia plodu (jest masa filmow na U Tube), bo to wlasnie przedstawiaja sytuacje z tego linku.

"pomyślcie jak bardzo musi to być zepsuty kraj że ustawodawca pozwala na taką sytuacje że można zabić 24 tyg płód legalnie?" tak dokładnie tak! 24 tygodnie to 6 miesiąc! to jest potworne! 6 miesiąc to już właściwie w pełni ukształtowany człowiek, na pewno też ma świadomość, czuje ból, stres... jak można zabić, wydrzeć dziecko z brzucha wtedy i wyrzucic na śmietnik? ja naprawdę jestem za aborcją tak jak jest u nas w prawie - dopuszczalna w przypadkach gwałtu, ciężkich wad płodu lub kazirodztwa, zagrożenia życia matki... ale zanim to dziecko się uformuuje na litośc boską. Poniżej 2 miesięcy. tak mysle. Czyli powinno zostać jak jest. Nie wiem dlaczego niektóre kraje są takie zepsute.

Gość ty_tam_odrodzona
A nie doczytałaś może, że do 12 tygodnia ciąży nie jest wykształcony system nerwowy u płodu i takie "dziecko" fizycznie nie czuje? Albo o tym, że jeśli usuwa się ciążę do 24 tygodnia (btw - w Polsce też jest to legalne w pewnych okolicznościach, na poprzedniej stronie ktoś podał link) to płód się NAJPIERW uśmierca (wstrzyknięciem trucizny), zanim cokolwiek zacznie mu się "wyrywać"? Także odradzaj się kochana na zdrowie, ale nie demonizuj tutaj i nie staraj się na siłę zbawić świata - aborcja była, jest i będzie, wystarczy przejrzeć ogłoszenia w gazetach pt "wywoływanie miesiączki", "pełny zakres", "farmakologicznie" itd. "Walkę z sumieniem" zostaw kobietom, które dokonały aborcji, bo Twoje wątpliwe moralizatorskie zapędy i tak skutku nie przyniosą.

w odpwiedzi na ostatni post: ten filmik nie przedstawia aboercji. To jest nagranie przedstawiajace usunie martwego plodu. Matki tych dzieci nie chcialy ich usuwac, ale stalo sie tak, ze dzieciaki umarly zanim sie narodzily. Puszczanie w obieg taich filmow, w ramach propagandy anty aborcyjnej to jest dopiero swinstwo.....

Gość ty_tam_kizia_mizia
Żadnych badań prenatalnych nie zleca się przed 2 miesiącem ciąży, więc nikt nie wykryje ewentualnych wad płodu! Poza tym "przed 2 miesiącem ciąży" (czyli pierwsze 4 tygodnie od ostatniej miesiączki) to mało która kobieta wie, że jest w ciąży :/. A tak swoją drogą - jakim trzeba być sukinkot*m, żeby kazać matce nosić dziecko pod sercem, kiedy z góry wiadomo, że urodzi się bez szans na samodzielne życie i umrze zaraz po narodzinach!!

tak ale skąd wiesz, może tam pisało? - ja nie zauwazyłam żeby mówiło o martwych płodach - a już tam nie wejdę na ten filmik jak Bóg mi świadkiem :o

Gość ty_tam_plote5/10
W szkołach nie uczą o takich rzeczach, nie tłumaczą, nie mówią - to i towarzystwo łyka jak młode pelikany filmy propagandowe. Zamiast samemu się w tym zakresie dokształcić. Obyłoby się bez rozdzierających serce emocji i bezsennych nocy po obejrzeniu filmiku.

Gość polak potrafi
plotę no widzisz a ja laik dałem się nabrać. z drugiej strony nie wierzę że np w chinach, w afryce czy w ultrakatolickiej ameryce płd ktoś podaje truciznę albo w ogóle przejmuje się który to miesiąc. aby szybciej i taniej

Gość zryta-zyta
a ja sie pytam ciagle, ktory to miesiac????????????? i czy dziecko zylo?

ty tam plote - jasne, bo w szkołach mają uprzedzać dzieci że po internecie rozsyłane są fałszywe filmiki aborcyjne? bo nie rozumiem co powinno się w szkołach wyjaśniać na temat tego.