Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dziewczyny zanim zdecydujecie sie usunac ciaze zobaczcie to...

Polecane posty

Gość to zes walnal hehe
''filozoficzny''? haha od kiedy to filozofia zajmuje rzeczami tak materialnymi jak np. życie lub śmierć ludzkie ciała? :D to sprawa czysto biologiczna (z dodatkiem chemii) a życie jest wtedy kiedy coś żyje i/lub się rozwija poza tym gdzie twoja racjonalność? hę? patrzac na to racjopnalnie o takicz rzeczach powinna decydowac nauka a nie czyjeś subiektywne odczucia

bo to jest tak jak spór o istnieie Boga. Nie da sie tego rozstrzygnąc w kategoriach naukowych. nie uważam płodu za człowieka poniewaz to nie jest samodzielny organizm w sensie biologicznym. nie jest nawet jeszcze w pełni rozwinięty

Gość to zes walnal hehe
życie ludzkie to zupełnie co innego niż bóg - to pierwsze jest na pewno, drugiego nie da się udowodnić pięciomięsięczne dzieci tez uważasz tylko za ''płosy'' pomimo tego że większość z nich byłaby zdolna do przezycia poza organizmem matki ?

Gość to zes walnal hehe
*** ''płody''

Gość autorka to jakiś niewyżyty
prowokator. ten sam film umieściła na "ciąża, poród, macierzyństwo" i podjudzała dziewczyny, żeby się między sobą żarły o to czy płód to dziecko, czy aborcja to morderstwo itd :). a jak przestały i temat umarł, to wklepała go tu :D

Gość odpowiem jak zwykle
dla równowagi dodaj nam tu zdjęcia lub filmy z naturalnego porodu (takie realistyczne) - wtedy te dziewczyny, adresatki apelu, sobie porównają. OK?

Ja się kłócić nie będę , czy to dziecko , nie dziecko , płód , człowiek , istota myśląca już czy nie myśląca jeszcze.... NIe będę się kłócić , czy wypada usunąć , czy może urodzić , manawiać do usunięcia , ani do urodzenia .... Każdy ma swój łeb... Ja staram się o dziecko 2 lata...i osobiście uważam ,że kobiety które poddają się aborcji są .... Tak , są SZMATAMI !!!!!! Pozwolę wyjaśnić sobie dlaczego ... Skoro płód to nie człowiek , i nie myśli , nie czuje , nie jest człowiekiem , jest niczym , a one są człowiekiem , myślą , czują i maja prawo do swojego zdania , to gdzie SZMATY miały głowy , o czym myślały gdy dawały dupy jakimś alfonsom i NIE ZABAZPIECZAŁY SIĘ ????? No pytam się gdzie ??? Tego właśnie nie jestem w stanie zrozumieć : - najtańsze tabletki ok. 7 zł. za listek/mies.- głupie jest wytłumaczenie , że kogoś nie stać na antykoncepcję , -do tego na rynku są wkładki , plastry , krązki , implanty , zastrzyki , głupie jest wytłumaczenie , że jesteś zabieganą i zapominalską SZMATĄ, -jeśli nie możesz hormonów , użyj globulki lub prazaratywy , głupie jest wytłumaczenie , że nie ma zabezpieczeń w których nie ma hormonów, -jeśli jesteś wygodna SZMATĄ i nie lubisz globulek ani prazarwatywy , bo walisz się byle gdzie i jak , z kim popadnie i w każdych okolicznościach , to jest najskuteczniejsze i najprostsze rozwiązanie .... wytnij se tą plugawą cipę , zawiąż jajowody , przetnij je , usuń macicę lub jajniki !!!!!!!!!! Nie ma sytuacji bez wyjścia...trzeba pomyśleć , ale SZMATY mają to do siebie , że myślą -" a nóż się fartnie , może się uda , a jak coś to usunę , bo to nie człowiek , ja nim jestem , jestem wolną istotą i mogę zrobić co zechcę" Zaraz któraś SZMATA , jedna z tych bardziej kontaktujących , napisze ,że usunięcie jajników , wycięcie macicy , podwiązanie jajowodów jest nielegalne i kosztowne...a aborcja nie jest ???? to jest lepsze , bardziej KOMFORTOWE rozwiązanie ??? Lepiej zabić ??? Łatwiej znależć lekarza który dokona aborcji , niż podwiązania jajowodów , wycięcia macicy itp.???? Wątpię ,że gdybyście poszły do lekarza i powiedziały - panie doktorze , nie chcę mieć dzieci , nie mogę tabletek , wkładek , zastrzyków , w dupie mam prezerwatywy , globulki to se sam pan wsadzić może , proszę mi pomóc , chcę podwiązania , usunięcia itp. bo nie chcę doprowadzić do sytuacji ,że będę musiała dokonać aborcji,jeśli nie pan to kogo pan poleci...??? Takie trudne to ??? Wątpię ,że lekarz do którego się zgłosicie z takim tekstem wam nie pomoże , bo wątpię ,że lekarze wolą dokonać aborcji ...Skoro aborcję można wykonać to podwiązanie jajników nie będzie ŻADNYM problemem...Problem tkwi w tym ,że żadna SZMATA nie pomyśli przed , tylko lecą z dupą do wyskrobania po...A przecież takie są mądre i elokwentne , takie dorosłe i samodecydujące o sobie- a jednak myślenie w ich przypadku sprawia im ogromny mam wrażenie ból... Skoro ty wy jesteście Paniami Sytuacji to myślcie , zapobiegajcie , chrońcie się przed niechcianą ciążą , zróbcie WSZYSTKO!!! aby do niej nie dopuścić , aby nie musieć póżniej zabijać i być wyzywanymi od SZMAT.... Tyle dodam od siebie...amen

Gość melisy się napij
czerwona fasola :)

Gość dziwną masz definicję
ja wiem, że "szmata" to obraźliwe określenie kobiety, ale wg mnie nazywa się tak osoby nie z tych powodów, które tu wymieniłaś (zapominalstwo, lekkomyślność, skąpstwo, brak wyobraźni, głupota itd.).

melisy sie napij- zabrakło innych mądryh haseł ??? zatkało kakao... dziwną masz .... - nie wyjaśniam pojęcia SZMATA , ja stwierdzam ,że one nimi są !!!! wyjaśniam , dlaczego UWAŻAM ,że mimi są !!! SZMATA nie myśli !!!!

Gość dziwną masz definicję
Ja kiedyś w zamyśleniu rano zapomniałam zamknąć drzwi, wychodząc z domu. Nie ma na to usprawiedliwienia, postąpiłam głupio i lekkomyślnie, na szczęście w porę zawróciłam i nie doszło do tragedii. Ale gdyby ktoś wyniósł mi całe wyposażenie tylko do siebie mogłabym mieć pretensje. I pytanie - czy z tego powodu jestem szmatą? A jeśli nie, to czym się różni zapomnienie kluczy od zapomnienia tabletki?

Gość melisy się napij
ja tak poważnie i z dobrego serca, fasolka :) bo tu jeszcze na zawał padniesz, i kto wtedy będzie ludzi umoralniał, świat zbawiał, misyjnie do tematów podchodził i po katolicku obrażał :D?

to niemożliwe że oni wyjmują takie duże płody! przecież to wygląda na koniec ciąży i to naprawdę jest zabronione! szczerze mówiąc nie wiedziałam że to tak wygląda, mi sie aborcja zawsze jawiła jako spowodowanie krwawienia podobnego do okresu z którego wyjdzie taki zlepek jak wychodza podczas okresu, złuszczony nablonek nieuformowany w żadną istotę... ale jak tak miałaby wyglądać aborcja to jest potworne. Nie zobaczyłam do końca.

Gość melisy się napij
kicia - tak zaawansowane ciąże rzadko się terminuje, ale jest to możliwe i prawnie dopuszczalne w przypadkach nieodwracalnego, nieuleczalnego uszkodzenia płodu.

Gość ksjbjgb
po 1. trzeba być pojebanym żeby coś takiego nagrać po 2. trzeba być pojebanym, żeby coś takiego umieścić w internecie po 3. trzeba być pojebanym, żeby powielać i rozpowszechniać coś takiego w celu łapania na litość po 4. to są późne aborcje, dokonane zapewne z powodu wad rozwojowych, większość aborcji dokonuje się jeszcze na takim etapie, że płód nie przypomina jeszcze nawet dziecka 🖐️))))

nie wiem co bym zrobiła bo też nie chciałabym mieć upośledzonego dziecka roślinki. Po prostu nie. Nie jestem fanatyczną obrończynią życia. Ale to co było na filmiku to przegięcie. w dodatku czytam na jednej stronie: "W trzecim miesiącu płód zaczyna wykonywać pierwsze bardziej skoordynowane ruchy: grymasy, otwierane ust, ruchy rączek, a także ruchy imitujące oddychanie. Szybki rozwój układu nerwowego pozwala na wykonywanie coraz liczniejszych i bardziej skoordynowanych reakcji w odpowiedzi na bodźce zewnętrzne. Wykształcają się także odruchy - zaciskanie piąstek lub powiek w odpowiedzi na bodziec. Szczególnie wrażliwa jest twarz. Mięśnie i szkielet rozwijają się teraz bardzo szybko, kształt ciała staje się coraz bardziej zbliżony do wyglądu dziecka. " no własnie nie wyobrażam sobie takiego wyrzucania do umywalki dziecka które zaciska rączki w piąstki i otwiera usteczka podczas gdy się je wyciąga szczypcami żeby wyrzucic jak śmieci.

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
czerwona fasola wiec ty tez jestes jedna wielka szmata, bo bog ci ni dal prawa do poosiadania tego piekna jakim jest dziecko!!!!!!!! i kurwo sie wyzywaasz na innych!!! moze to kara wlasnie od tego pana !!!!!!!!!!!

Gość melisy się napij
kicia, ale zdajesz sobie sprawę, że istnieją choroby, które uniemożliwią dziecku życie poza łonem matki? I donoszenie takiej ciąży nie daje dziecku i tak żadnej szansy na przetrwanie, pomimo jego zaciskania rączek i grymasów? Na całe szczęście nie jest to powszechnie występujące zjawisko: "w wypadku ciężkiej wady płodu polskie prawo zezwala na przerwanie ciąży do 24 tygodnia (czyli do czasu, kiedy dziecko nie byłoby w stanie samodzielnie żyć poza łonem matki. Gdy wada nie daje dziecku żadnych szans na przeżycie poza organizmem matki jest to możliwe i później), jednak zaledwie 2-3% badań prenatalnych wykrywa na tyle poważne schorzenia płodu, by mogły w ogóle stać się podstawą do przerwania ciąży. " ze strony http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/badania_prenatalne.html

Ja również przyłączam się do obrończyń życia. Tak ŻYCIA! bo płód jest już człowiekiem, mimo iż tak wielu stara się pokazać, że to nic innego, jak nic nieznaczący odpad szpitalny :( Ktoś mądry powiedział kiedyś, że to właśnie człowiek jest największym wrogiem ludzkości. I ja się z tym niestety zgadzam.

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
Mpowisz ze polod to czlowiek...czyl jesli nawet serce mu nie bije...to tez czlowiek??? Czy jak ten PLOD nazwiesz?

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
Ludzie zpretensjami to wy sobie mozecie isc do rzadu,ktory pozwala na usuwanie ciazy!!!!!!Osobisce jestem ZA tylko w pewnych przypadkach!

zakonnicaaaa Mpowisz ze polod to czlowiek...czyl jesli nawet serce mu nie bije...to tez czlowiek??? Czy jak ten PLOD nazwiesz? Co z tego, że nie bije? Skoro za tydzień, max 2 tyg od kiedy kobieta dowiaduje się o ciąży, już widać bijące serduszko na usg? Nie mam zamiaru wdawać się dyskusje pt. od kiedy zaczyna się człowiek. Przykre tylko, że ZABIJA SIĘ maleńkie istoty, które same nie mogą się bronić, którym głupia, egoistyczna mamusia odbiera prawo do życia, no bo "nie jest jeszcze gotowa na ciążę" :o

Gość biiioolog. z powołania.
franki płód jest jednym z etapów rozwoju człowieka. tak jak jajko jest jednym z etapów rozwoju kury. jak wcinasz jajko sadzone, to nie mówisz przecież, że jedłeś/aś smażonego kurczaka, prawda? ale niestety - jako samodzielnego życia ani jajka ani zarodka człowieka - traktować nie można. Bez szczególnych warunków z jaja kurczak się nie zrobi, z zarodka nie zrobi się dziecko. Do 24 tygodnia ciąży lekarze traktują "akcję skurczową" jako poronienie, a nie poród - co znaczy, że NIE RATUJĄ tego małego "człowieka" ( a ślubowali ludzkie życie ratować, czyli medycyna nie uznaje takiego płodu za człowieka). ksiądz nie ochrzci i pogrzebu nie wyprawi - czyś ty widział/a kiedykolwiek nekrolog "Adam Nowak poroniony w 6 tygodniu ciąży, pogrzeb odbędzie się.." tak więc płód MA SZANSĘ stać się człowiekiem, jak jajko ma szansę stać się kurą - ale do tego potrzeba czegoś więcej, niż sam fakt zaistnienia.

Gość nawet broniąc życia nie
mogę zrozumieć, czemu niby ma służyć robienie i rozpowszchnianie takich zdjęć. No czemu? To ma być argument przeciw aborcji? Coś w rodzaju: "zobaczcie jak strasznie, to dowód że aborcja jest zła" (a więc "gdyby przy aborcji nie było krwi tylko pachnące kwiatki to byłaby dobra"). Może powiem tak: krzywda spotkała nie tylko te zamordowane dzieci, ale i inne dzieci - te żyjące, które, jak wiadomo, przesiadują masowo na kafeterii, i którym zaprezentowano ten widok, nawet nie uprzedzając, że może być drastyczny.

zakonnicaaaaaaaaaaa czerwona fasola wiec ty tez jestes jedna wielka szmata, bo bog ci ni dal prawa do poosiadania tego piekna jakim jest dziecko!!!!!!!! i k**wo sie wyzywaasz na innych!!! moze to kara wlasnie od tego pana !!!!!!!!!!! Proszę bardzo , jaka elokwentna :) ta to się dopiero meliski napić powinna :) o co ci chodzi dziewuszko ??? jesteś za aborcją , czy przeciw bo z twojej wypowiedzi to mało wywnioskować można ... wyżywam się ???? owszem , jak ktoś jest takim bezmózgim Yeti to trzeba mu powiedzieć wprost , że jest bezmózgi :) widzę ,że mój post zabolał zapewne zakonnicęęęęęę , czyżby brak argumentów na moje ąę ???? Tak właśnie myślałam , że odezwie się jakaś SZMATA z obelgami , tak to jest , jak zatka kakao - od razu atak , agresja i kurwy lecą .... wszak prawda w oczy kole , zwłaszcza SZMATY :)

Gość meliski się napij
no, fasolka, teraz to melisa może już nie pomóc, jakieś sole trzeźwiące zaraz trzeba będzie zastosować :D moje podejście do aborcji nie jest twoją sprawą i nie mam zamiaru się tu uzewnętrzniać, bo nie o tym temat :) ale bawi mnie, jak się ktoś tak spieni jak ty :D

Gość meliski się napij
może i zakonnica powinna - tak na wszelki wypadek. bo się zaraz zaczną bluzgi jak na każdym z takich tematów. a efekt jak zwykle ten sam - pokrzyczą, pogrożą, powyzywają się i każdy zostanie przy swoim zdaniu. no nic, dobrej nocy wszystkim życzę - i jakże owocnej wymiany zdań :/.

biologg Do 24 tygodnia ciąży lekarze traktują "akcję skurczową" jako poronienie, a nie poród - co znaczy, że NIE RATUJĄ tego małego "człowieka" ( a ślubowali ludzkie życie ratować, czyli medycyna nie uznaje takiego płodu za człowieka). ksiądz nie ochrzci i pogrzebu nie wyprawi - czyś ty widział/a kiedykolwiek nekrolog "Adam Nowak poroniony w 6 tygodniu ciąży, pogrzeb odbędzie się.." To, że nie ratują nie wynika chyba ? z ich złej woli, tylko z faktu, że dziecko na tym etapie rozwoju nie jest na tyle rozwinięte, by - mimo największych wysiłków lekarzy - podjąć egzystencję poza organizmem matki. Ale zauważ, że medycyna idzie do przodu, i dzis odratowane są dzieci z końca 5 miesiąca ciąży! Można ? Można! Trzeba tylko chcieć. A co do nekrologów, to fakt, w naszej tradycji takowe nie funkcjonują przy poronionych dzieciach, ale przecież księża przychodzą do szpitala i chrzczą przedwcześnie urodzone maluchy.

dziwną masz definicję-A jeśli nie, to czym się różni zapomnienie kluczy od zapomnienia tabletki? zły przykład to był myślę ...rozmowa toczy się o kobietach które zabiły własne nienarodzone dziecko , nie o tym ,że zapomniały zamknąć drzwi i przez taką głupotę je okradziono . Nie porównój takich dwóch sytuacji - uważasz ,że głupota jest równa głupocie ???? kobiety które dokonują aborcji robią to z premedytacją , są świadome swoich czynów , są świadome tego ,że zabijają . Nie odbywa się to przecież na zasadzie - uuuppppsss !!! dokonałam aborcji , ojej !!! Ty zapomniałaś kluczy nieświadomie , a to juz różnica...Okradziono cię i teraz możesz sobie pluć w brodę , jaka głupia byłaś ale oprócz twojej kieszeni nikt nie ucierpiał!!!! kobiety które nie chcą mieć dzieci a współżyją powinny być tym bardziej odpowiedzialne , bo chyba wiedzą , z kąd się biorą dzieci??? Boli to ,że mądre są jak cholera , trzeszczą , pluja jadem , a do własnej głupoty i bezmózgowia przyznać się nie potrafią , na pytanie - czemu się nie zabezpieczyłaś ???? też ciężko uzyskać sensowną odpowiedź :( niestety :(

Gość zakonnicaaaaaaaaaaa
Czytaj glebiej!!!!to sie dowiesz za CZYM jestem matole.Nic mnie nie boli, bo nie maco, ..tym bardziej te twoje wpisy z bolalo kakao buhahha..Ublizaniem nic nia pokazujesz tylko wkurwiasz ludzi. Twoj argumenty sa zalosne! Mam nadzieje ze zdane dziecko nie bedzie mialo TAKIEJ MATKI JAK TY!!!!!!!!!!!!!!!!!! szmoato!!!!!!!1