Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dziewczyny zanim zdecydujecie sie usunac ciaze zobaczcie to...

Polecane posty

No to dowiem się czy obrończynie życia nienarodzonego popierają aborcje będącą wynikiem gwałtu?

Gość prosze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
wesss siem sa ZABEZPIECZENIA

Gość cxxxccz
nie uważam aby dało się kogoś zabić kto się jeszcze nie urodził: aha ty tak uwazasz? czy uwazaja tal ludzie ktorych artykuly czytasz? i ktore latwo ci zaakceptowac (bo wygodniej, bez brania odpowiedzialnosci)a co mowi twoje sumienie?? o ile je masz?

Widzisz, jesli dojdzie do gwaltu, to nie jest swiadoma decyzja o posiadaniu dziecka. Wiec tutaj nie bede krytykowac nikogo. Tak samo, jesli dziecko jest bardzo chore, badz donoszenie ciazy zagraza zyciu matki.

Gość cxxxccz
nie popieram aborcji bedacej wynikiem gwaltu tak samo jak nie popieram zabijania niewygodnego siasiada czy zabijania w wyniku zemsty...czy czegokolwiek

Gość gkgkgkgkg
zawsze dziecko można oddać do adopcji. nie ma z tym problemu. ale po co...lepiej zabić i mieć z głowy. aktualnie jest tak,że jak dziecka nie chcesz to zostawiasz w szpitalu, albo zanosisz do 'okna życia'

Gość antykleryk
cxxxccz- jak czytam to co piszesz to tym bardziej popieram aborcje

Mrs Cole - czyli samo donoszenie ciąży ma być karą za nieodpowiedzialność? Aborcja to morderstwo, ale można zamordować pod warunkiem, że ciąża nie jest z winy kobiety. W innym przypadku niech cierpi, bo sama sobie winna...i gdzie tu troska o te płody? Poza tym tak naprawdę szansa na to, że wpadnie w depresję poporodową jest taka sama jak to, że będzie miała depresję po aborcji. Czyli ryzyko dla zdrowia, przede wszystkim psychicznego jest, i nikt poza samo zainteresowaną nie powinien decydować za nią. cxxxccz - uznam, że prowokujesz albo zapomniałaś leków. ;)

Gość kobiecinacinacina
@Dareios - Zgadzam się z Tobą, ze swojej strony nie będę nic dodawać w tym temacie. Dodam tylko, że kobiety tam mają, że generalnie uwielbiają się emocjonalnie umęczać, np.oglądać źle traktowane zwierzęta czy "wymordowane" płody... Nie jestem okrutna czy zimna jak ryba, chociaż piszę w ten sposób, tylko zauważam dziwną prawidłowość, zważywszy, że od wielu lat mieszkam z samymi kobietami;)

Gość wesss siem
ten temat mnie rozprdala! po gwalcie tak,a z wpadki nie? czy czegos nie rozumiem.a co do tego ze pod mostem nie ma ochoty na sex,to zebys sie nie zdziwila.bo takich panienek pelno w domach samotnej matki.jakbym byla w takiej sytuacji to juz wole usunac niz skazywac dziecko na tulaczke po domacz opieki

Gość cxxxccz
w jednym sie z toba moorland zgodze. to szczyt hipokryzji twierdzac ze aborcja jest ok kiedy wynika z gwaltu lub kiedy plod jest uszkodzony genetycznie...:):):):):):):):):):) mrs cole wiesz co daj sobie spokoj bo sie osmieszasz

Gość kobiecinacinacina
*tak mają miało być

Nie jestem hipokrytka, wiec pisze tak jak pewnie u mnie by to wygladalo. Pewnie- bo tak naprawde nie wiem jak by bylo. I tak- uwazam , ze jesli kobiecie chce sie uprawiac seks bez zabezpieczenia to powinno tez jej sie chciec donosic ciaze.

Gość cxxxccz
antykleryk-rozumiem cie. twoja treakcja jest calkiem normalna jak na szmaty wiec po prostu uznaje ze jestes jedna z nich:)

Daszek - to i tak nieźle, biorąc pod uwagę ilość ludzi na świecie ;) Mrs. Cole - tylko, że za to zapłaci dziecko które samo na świat się nie wołało, a karać dziecko jeszcze zanim w ogóle pojawi się na świecie, żeby "dosrać" matce to szczyt głupoty. Ja nikogo nie krytykuję - nie podobają mi się późne aborcje, ale jak chce usunąć bo wie, że będzie złym rodzicem to niech lepiej to zrobi.

Gość cxxxccz
Zgadzam się z Tobą, ze swojej strony nie będę nic dodawać w tym temacie. Dodam tylko, :):):):):):):):):)

Gość cxxxccz
tylko, że za to zapłaci dziecko które samo na świat się nie wołało, a karać dziecko jeszcze zanim w ogóle pojawi się na świecie, żeby "dosrać" matce to szczyt głupoty. ................????co za idiotyczna interpretacja i rozumowanie

sorry, ale to jest tak jakby nie leczyć kogoś kto złamał nogę jak spadł z dachu, bo to jego wina, że w ogóle tam wlazł ;)

Dla mnie to sa dwie rozne sytuacje niestety. Tak jak juz napisalam, gwalt to jest wymuszenie seksu na drugiej osobie, ktora tego seksu nie chciala, czyli nie decydowala sie na macierzynstwo jak jest w wypadku, gdzie uprawia sie go bez zabezpieczenia. Nie zycze nikomu byc w takiej sytuacji. Jednak uwazam, ze krytyka jest w tym wypadku bezpodstawna.

Gość mam problem pomóżcie dziewczyn
boze...:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( jesli ktos nie chce dziecka to sa zabezpieczenia!!!!!!!!!!!!!no tak ale po co zabezpieczenie jesli mozna usunac.... rozumiem jak dziecko jest bardzo chore lub zagraza zyciu matki lub została kobieta dziewczyna zgwałcona... po za tym nie ma zadnego wytłumaczenia

Wlezienie na dach i zlamanie nogi, a bzykanie sie bez zapezpieczenia nosza ze soba kompletnie inne konsekwencje.

Gość natalia252525252
jezeli ktos nie chce dziecka to usunie i tyle. Nie zmieni jej zdania nic, ani jakis gownany filmik ani inne duperele. Mowicie oddac do domu dziecka albo do adopcji. Jezeli chcesz adoptowac dziecko to zanim pozalatwiasz wszystko to dzieciak juz 3 lata bedzie mial bo oczywiscie polskie prawo utrudnia wszystko na kazdym kroku. A jakby oddac do domu dziecka.... wolalabym juz aborcje niz mieszkac w zawszonym domu dziecka.

Łatwo jest kogoś oceniać , ale być może nadejdzie taki czas że co niektóre staną tutaj przed taką decyzją i wówczas niech sobie te najmądrzejsze przypomną co pisały

Owszem, noga leczy się nieco krócej i nie oznacza patologicznego dzieciństwa, depresji i wielu innych przyjemności ;)

Gość do tego cytatu:
"rozumiem jak dziecko jest bardzo chore lub zagraza zyciu matki lub została kobieta dziewczyna zgwałcona... po za tym nie ma zadnego wytłumaczenia" A co Cię czyjś brzuch obchodzi, dla kogo nie ma wytłumaczenia, dla Ciebie? No ale co to Ciebie obchodzi?

Moorland- jestes jedna z takich osob, ktore mimo to, ze wyrazaja sie kulturalnie, sa niemozliwe do dyskusji. I to nie dlatego, ze to Twoje zdanie, jest inne niz moje. Jestes przesiaknieta sakrazmem i zapewne sie z tego cieszysz.