Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eveline92

Ile przytylscie w ciąży?

Polecane posty

Gość Eveline92

Witam, ja jestem w 33tc i mam 12kg do przodu mam 177wzrostu i przed ciąża ważyłam 77kg. Czy to nie za dużo?

Gość emieeeeeeee
ja wazylam przed ciaza 50kg przytyłam 30 kg w ciazy a teraz waze 54 odrazu po porodzie wszystko zrzucilam

Gość KOLEZAnkaaaa...
Waga przed 48kg 160cm a w ciąży przytyłam 20kg....strasznie dużooo ale u nas to rodzinne..5kg nadal nie moge się pozbyć:(

Gość Mama Nasturcja
przed ciaza 50 kg, przytylam 20 kg, teraz waze 53 kg i to mi pasuje. Zrzucilam duzo po porodzie w tempie ekspresowym bo jadlam tyle co nic..

Gość przed ciaza 56
w dniu porodu +12kg. Z lozka porodowego zeszlam z plaskim brzuchem, kilka godzin pozniej sie zwazylam - 10kg mniej. Po tygodniu wrocilam do domu, waga jak sprzed ciazy. zero rozstepow i zwisajacych piersi. wygladam jakbym nigdy nie byla w ciazy i nie rodzila. wiek skonczone 33 lata.

Gość 9 kggggg
przed 54, do porodu 63 pół roku po porodzie mimo chorobliwego obżarstwa 47..nie wiem chyba hormony tak działały

Gość mama_jagódka
Na razie +2, jestem na początku 6 miesiąca, czyli teraz ważę 55 kg, to będzie moje drugie dziecko, czy to trochę nie za mało?

Gość jaki wynik TSH miałaś przed
w pierwszej ciąży 20 kg w drugiej 12 kg obecnie w 30 tc - chyba będzie już z 9 kg;)

ja w pierwszej ciąży w dzień porodu miałam 1kg na minusie a po porodzie jak stanęłam na wadze to 10kg w plecy :) w drugiej ciąży przytyłam 5kg, ale przy samym porodzie to straciłam z nadwyżką i wyszłam ze szpitala z wagą o 8kg mniejszą jak przed ciążą :)

ja przytyłam 24 kg mam 178cm przed ciążą 72kg teraz ważę 66 kg :)

Gość kika fifi99999
Po moim topiku wszytskie pisza ile przytyly w ciazy :D a ciezarne pisza ile jeszcze przytyja :d a mnie pisalycie ze dobrze mi maz powiedzial -prawde to dlaczego sie teraz tak boicie???

Gość jaki wynik TSH miałaś przed
aaa i normalna waga to 50 kg i 169 cm wzrostu;)

Gość chyba zwariuje z niewyspania
waga przed ciaza 52kg, wzrost 168. Przytylam w ciazy ok 20 kg, moze nawet wiecej ale nie bylo az tak starsznie po mnie widac. Teraz, 9 tyg, po porodzie wciskam sie w dzinsy sprzed ciazy, chociaz nie wiem ile waze- waga nie dziala :O Jeszcze troche mi zostalo- widze po udach :O no i brzuch- nie jest idealnie plaski ale "zwisow" tez nie ma :) Nieraz taki mialam nie bedac w ciazy, jak sie za bardzo objadlam :D

Gość to w końcu ile?
ehh to już nic nie rozumiem... wiem, to sprawa indywidualna ale... przed ciąża 65 potem z powodu wymiotów 62 teraz wróciłam do 65 a jestem w 17t.c. lekarz twierdzi, że 8kg to dziecko + "dodatki" reszta tłuszcz. jaka jest wg Was norma? pisząc "norma" mam na myśli ilość kg która pozwoli maluchowi zdrowo rosnąć a mamie nie wyglądać jak wieloryb!

Gość gość
Ja patrząc na wagę na początku ciąży a przed porodem to byłam chudsza -5 kg to przez to że schudłam 10 kg w ciąży. Lekarze się dziwili ale całą ciąże przechodziłam zdrowo.

Gość heeeme
ja z waga poczatkowa 51kg przytylam 20 kg , ciaze przenosilam 8 dni i najwiecej nabralam od 37 tc, po porodzie 10 kg od razu zlecialo a teraz 4 miesiace po nie ma juz nic tylko maly brzuszek za ktory obiecuje sie wziac i jakos nie moge ;)