Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham. Nie daję klapsów

Kocham. Nie daję klapsów

Polecane posty

moze tu mi ktos odpowie? moze mi mamuski poradzicie bo mam problem z moja latorosla bylo tak ze po kapieli i butli mlody szedl spac- i po kwadransie przytulania- wychodzilam z pokoju a on zasypial sam ostatnuie 2 tyg to jest jazda bez trzymanki- bo co chwile wychodzi z lozka i przychodzi do nas odprowadzanie nic nie daje- i potraFI TAK Z 6 RAZY PRZYJSC- I TAK SIE BUJAMY 1,5 godz- zanim w koncu padnie tlumaczenie nic nie daje- i w koncu- ja mam znerwicowany wieczor ( a czesto robota lezy bo sie z mlodym uzeramy) a rano jest problem mlodego dobudzic do zlobka- bo swojego nie odespi jak z nim postapic? bo nawet tracy hogg i super nianai niec mi nie poradzila

Gość Ojejku znalazlam forum
na ktorym sa same idealne mamusie..Wszystkie karmia cycusiem,same gotuja obiadki z ekologicznych warzyw,potrafia 2-latkowi wytlumaczyc,ze zle postepuje,nie daja klapsow..maja idealnych mezow,ktorzy pomagaja przy dzieciach i obiadki gotuja,sprzataja,zeby te idealne zony mialy czas pol dnia na kafe siedziec.Toz to trzeba gdzies zglosic-moze jakis medal od prezydenta bedzie :o

"Mój jak ubrudzi sofę jogurtem idzie do kuchni po ścierkę,za nieumiejętne posprzątanie chwalę,nagradzam a nie biję bo jest posłuszne i że nabrudziło" moj tez jak nabrudzi to sprzata po sobie, a co wiecej jak ja nabrudze to on sam sie rwie do tego zeby posprzatac po mnie. ktos pisal o dawaniu klapsa 20 razy dziennie, nie uwazam, ze dziecko 20 razy dziennie zasluza sobie na klapsa.. moje ma ponad 3 lata a klapsa to dalam mu jakies 5 razy w ciagu jego calego zycia. nie za to ze pobrudzilo sie, czy za inna blahostke. zasluzyl. nie wiem jak mozna generalizowac ze te dziecko ktore dostawalo kaplsy bedzie w przyszlosci takie a te dziecko ktore nie dostawalo bedzie takie. przeciez to zalezy od miliona innych czynnikow! "A słyszałaś może o tej mamie co publicznie uderzyła dziecko i dostała wyrok a ojciec za grożenie ?" tak slyszalam, co za bzduuuuuuuuura!

Saleminka, powodów żeby przylać dorosłemu zawsze jest wiele - ale ja uważam że nikt nie powinien nikogo nigdy bić, bo jestem całkowicie przeciwna agresji jedyny raz kiedy uderzyłam faceta było w sytuacji kiedy dla zabawy usiłował ugotować pieska w smole - gówniarz taki, w czarną msze chciał się bawić - myślałam że zatłukę, biłam bez zastanowienia i może dobrze bo jakby się ogarnął i mi oddał... drugą sytuacją w której ledwo się powstrzymałam była właśnie kobieta bijącą i szarpiąca dziecko, na oko 2 letnie z hasłami "ja CIe kurwa gówniarzu zatłukę" - powiedziałąm że zaraz ja ją zatłukę i po chwili pyskówki zadzwoniłąm na policję - mam nadzieję że babsztyl ma problemy nigdy więcej nie znalazłam się w sytuacji w której bym podniosła na kogoś rękę, tym bardziej na dziecko

czytam tu juz ktorys taz ten sam argument, czyli: "i jeszcze jedna refleksja do mam które stosują klapsy - skoro ciągle musicie to powtarzać, to coś te Wasze metody chyba mało skuteczne są..." wlasnie ze u mnie klaps jest ostateczna, zawsze skuteczna metoda!

Ojejku znalazlam forum na ktorym sa same idealne mamusie..Wszystkie karmia cycusiem,same gotuja obiadki z ekologicznych warzyw,potrafia 2-latkowi wytlumaczyc,ze zle postepuje,nie daja klapsow..maja idealnych mezow,ktorzy pomagaja przy dzieciach i obiadki gotuja,sprzataja,zeby te idealne zony mialy czas pol dnia na kafe siedziec.Toz to trzeba gdzies zglosic-moze jakis medal od prezydenta bedzie JA KARMIŁAM DO 3 BO MI BRAKŁO POTEM BUTELKA :D A EKOLOGICZNE WARZYWKA ITD TO BUJDA,WATPIE ZE KTOS TAKIE PODAJE,TYLKO SIE CHWALA I TO SIE CZUJE,JA ROBILAM ZAWSZE SAMA OBIADKI BO LENIEM NIE JESTEM I GOTOWAC POTRAFIE. MOJ PRZY DZIECKU NIE POMAGA,MALO KIEDY,A TY CO MASZ SYF W DOMU,KUPUJESZ SLOIKI BO LENIEM JESTES ? i nic nie gotujesz

Zdesperowana Domowa Żona no chyba właśnie mało skuteczna - skoro ciągle musisz do niej wracać... skuteczna metoda to taka że działa i nie musisz już jej powtarzać...

a ja karmilam piersia do 12 miesiaca, dawalam sloiczki, od czasu do czasu daje klapsy (bedzie raz na kilka miesiecy jakbym miala policzyc) , kazda z nas wychowuje inaczej dziecko i glupio tak kwestionowac czyjes metody.

Zdesperowana Domowa Żona "Mój jak ubrudzi sofę jogurtem idzie do kuchni po ścierkę,za nieumiejętne posprzątanie chwalę,nagradzam a nie biję bo jest posłuszne i że nabrudziło" moj tez jak nabrudzi to sprzata po sobie, a co wiecej jak ja nabrudze to on sam sie rwie do tego zeby posprzatac po mnie. ktos pisal o dawaniu klapsa 20 razy dziennie, nie uwazam, ze dziecko 20 razy dziennie zasluza sobie na klapsa.. moje ma ponad 3 lata a klapsa to dalam mu jakies 5 razy w ciagu jego calego zycia. nie za to ze pobrudzilo sie, czy za inna blahostke. zasluzyl. JA PISAŁAM,ALE WYMIERZONY Z TAKĄ SAMĄ SIŁĄ RAZ A DANY 3 RAZY TO JUŻ NIE KLAPS,UDDERZENIE PASEM RAZ A UDERZENIE 15 TO NEI TO SAMO -TO SAMO TYLKO LICZBA INNA nie wiem jak mozna generalizowac ze te dziecko ktore dostawalo kaplsy bedzie w przyszlosci takie a te dziecko ktore nie dostawalo bedzie takie. przeciez to zalezy od miliona innych czynnikow! KSZTAŁCI SIĘ OSOBOWOŚĆ,CHARAKTER...DZIECKO BITE BĘDZIE AGRESYWNE ALBO NIEŚMIAŁE !

skuteczna metoda to taka że działa i nie musisz już jej powtarzać... --> hmm.. ale to jak myslisz ze powinnam dac klapsa raz i starczy mu na cale zycie? a ty jak stawiasz do kata to juz tez nigdy nie jest niegrzeczny? zaloze sie ze stawialas wiecej niz raz do kata wiec co to za kara skoro nieskuteczna? tak samo moglabym powiedziec..

ale za co DAJESZ TE KLAPSY ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

nie gotowalam jak byl niemowlakiem-dostawal sloiczki,nie karmilam piersia,bo nie chcialo mi sie pol nocy siedziec z wywalonym cyckiem-maly przez to raczej pozytku z matki nie mial w ciagu dnia,sprzatam raz-dwa razy w tyg,na codzien zamiote,zetre blaty i sprzatne zabawki i jest git i wiesz co?czasem daje klapsa :D taka ze mnie patologia

Zdesperowana Domowa Żona skuteczna metoda to taka że działa i nie musisz już jej powtarzać... --> hmm.. ale to jak myslisz ze powinnam dac klapsa raz i starczy mu na cale zycie? a ty jak stawiasz do kata to juz tez nigdy nie jest niegrzeczny? zaloze sie ze stawialas wiecej niz raz do kata wiec co to za kara skoro nieskuteczna? tak samo moglabym powiedziec.. BEZ PRZESADY NIE RAZ,BO TO BY BYŁO ZA PROSTE JA STAWIAM DO KĄTA I CZYNNOŚĆ POWTARZAM,DZIECK OMA CZAS NA PRZEMYŚLENIE A NIE PŁĄCZE BBO DUPA BOLI

Gość podczytuje
kocham - oczywiscie bardzo jednak pewne zasady musza byc zachowane. Bicie dzieci z cala pewnoscia nie jest niczym dobrym, jednak badzmy powazni bicie to jedno, a klaps zeby przywolac dziecko do porzadku to drugie. Moj maly dostal klapsa, nie jestem z tego dumna, ale sa sytuacje kiedy wszystko inne zawodzi. I przestanmy tak wpatrywac sie w zachodnie kraje, wystarczy popatrzec jak "ich" dzieci zachowuja sie przy bezstresowym wychowaniu.

o tak, dajecie dziecku klapsa/lanie za to ze pomimo waszych tlumaczen ono dalej swoje robi, no to idzmy na kompromis, pisać petycje do sejmu o wniesienie ustawy aby policjant lał pałką gumowa ile wlezie pianych pajaców ,ktorzy zasiadają za kierownice pod wplywe alkoholu,uzywek.No Przecież tyle sie mowi, alarmuje ,przeozne kampanie spoleczne warte miliony zlotych z naszych podatkow, wywieszki na bilbordach,kurva mac tlumaczy ,ostrzega gorzej niz do dziecka a do chuuja pana i tak takie bydlo wsiądzie za kierownice po "kielichu" bo mandat mu nie straszny..:o no to moze zamiast mandatu by tak wyciagnąc na srodek miasta i stosowac kary cielesne i to na golizne aby bardziej zawstydzilo? a na dobranoc co wieczor mu poprawiac prze miesiąc Wkoncu tlumaczenie nie pomaga no to moze przez dupe by weszlo? tak jak uwazacie na przykladzie wlasnych dzieci

Zdesperowana Domowa Żona A MOJE NIGDY NIE DOSTAŁO I NIE DOSTANIE WOLE DAC DO KĄTA,WIDZĘ EFEKTY WIĘC WOLE TAKA KARE NIZ PODNOSIC RĘKĘ NA DZIECKO ! ZDARZY MU SIĘ USZCZYPNĄĆ MNIE CZY POPCHNĄĆ-A RACZEJ PRÓBA PRZESUNIĘCIA MNIE,ODEPCHNIĘCIA GDY ZACZYNAM SWOJE WYKŁĄDY,ŻE NIE WOLNO,WIĘC MÓWIĘ "JA CIĘ NIE SZCZYPIE TO TY MNIE TEŻ NIE SZCZYP" I JESTEM Z TEGO DUMNA JAKBY MNIE DZIECKO UDERZYŁO TEŻ BYM TAK POWIEDZIAŁA,NIE POTRAFIŁABYM POWIEDZIEĆ DZIECKU ZE MA MNIE NIE BIC,BO NIE MOZE PO CZYM DOSTAJE W DUPE TAK ? haha

zdesperowana Ty to akurat sie nie zaliczasz-dajesz klapsy,a to juz patologia :P

"Wszystkie karmia cycusiem" - tylko do 4 miesiąca a i tak odciągałam i dawałam butlą, "same gotuja obiadki z ekologicznych warzyw" - nie wierzę w ekologiczne warzywa w okolicy Krakowa a obiadków nie gotuje, bo nie umiem, mój facet głównie gotuje a jak mu się nie chce to zamawiamy "potrafia 2-latkowi wytlumaczyc,ze zle postepuje" - mam 13 miesięczne dziecko i ono niewiele jeszcze rozumie... "nie daja klapsow.." - nie daję i nie będę dawać "maja idealnych mezow,ktorzy pomagaja przy dzieciach i obiadki gotuja,sprzataja,zeby te idealne zony mialy czas pol dnia na kafe siedziec" - tak się składa że mam idealnego faceta, zajmuje się Młodym więcej niż ja bo ja pracuje w dzień, a on popołudniami, gotuje i sprząta i robi wszystko, ale nie wyręcza mnie żebym mogła siedzieć na kafe, bo akurat siedzę sobie w pracy ( a prace tez mam zajebistą i mogę jednocześnie pracowac i siedzieć na kafe :P )

toksyczna a to akurat jest dobra mysl-moze jakby wpierdol dostal to by wiecej pijany za kierownica nie usiadl kiepski przyklad wzielas..

Gość mireczkaa
A ja uwielbiam moją córkę, ma ponad dwa lata i parę razy klapsa w tyłek dostała. I podziałal. Stosuję to metode kiedy wszystkie inne zawodzą- robię to na tyle rzadko, że córka od razu wie, że żarty się skończyły. Ostatnio dostała w tyłek jak wyrwała mi garść włosów- tłumaczenie, krzesełko nic nie pomagało. Klapsa w tyłek ( i to dość mocnego) dostała jakiś tydzień temu i sytuacja już się nie powtórzyła. Uważam, że generalizowanie - klaps=bicie dziecka jest idiotyczne! Dzieci są różne, moje jest strasznie uparte i czasem dopiero klaps uświadamia jej, ze przegięła. I tyle.

ZA CO BIJECIE KLAPSUJECIE ? BO WYWIĄZAŁA SIĘ KŁÓTNAI A NIE MĄDRA ROZMOWA ! MOŻE ZNAJDZIEMY WSPÓLNY JĘZYK ZA CO BIJECIE DLACZEGO WOLICIE BIĆ/DAĆ KLAPSA NIŻ TYLE SAMO RAZY NIE WOLICIE WYTŁUMACZYĆ I DLACZEGO TWIERDZICIE,ZE KARA TEZ JEST POWTARZANA,WIĘC KLAPSY TEZ MOŻNA I JESZCZE JEDNO,MNEI NIKT NIGDY PRZENIGDY NIE POTĘPIL ZA TO ZE DALAM DZIECKO DO KĄTA,CZY OLAŁAM JEGO BRZYDKIE ZACHOWANIE TYPU SKAKANIE ZE ZŁOŚCI,ZRZUCANIE ZABAWEK ZE ZŁOŚCI ITP. JAKBYM BIŁA TO BYM USŁYSZAŁA "TRZEBA WYTŁUMACZYĆ A NIE BIĆ" BO W TAKIM OTOCZENIU SIĘ OBRACAM

zdesperowana juz na pewno namierzaja Twoje IP i lada chwila opieka spoleczna zapuka Ci do drzwi :P

Zdesperowana Domowa Żona to super ze twojegi małego klapsy nie bolą, ale za to 10 -cioro pozostalych dzieci akurat bolą, w koncu nie wierz z jaką siłą są wymierzane.Że ty dajesz bezbolesne tylko aby posczypalo jak napisalas , to nie oznacza ze kazdy rodzic dajac klapsa tez daje lekko,jedni klepną inni przyrzną porządnie az duupa podksakuje..Mnostwo rodzicow pisalo i wypowiadalo sie ze klaps MA BOLEĆ, to jest jego misja, i dlatego on jest skuteczny, bo zaboli i dziecko bedzie balo sie drugi raz dostać.Więc nie mysl ze jesli ty dajesz malo odczuwalne to kazdy inny rowniez, a guuzik prawda.

Gość mireczkaa
saleminka- niektórych rzeczy nie da się wytłumaczyć, po prostu. Podałam Ci przykład szarpania mnie za włosy- tłumaczyłam, stawiałam do kąta, sadzałam na krzesełku- pół roku. Jak dla mnie starczy. Klapsa pomógł od razu. Kropka.