Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Gość mereszka
Jakiś idiota sie podszył pode mnie!!!! To nie ja pisałam...

hej :) u nas dzis piekne sloneczko, moze wreszcie przyjdzie wiosna :) moj cykl szaleje...wedlug prognoz dzis owulacja a tu temp sapada zamiast rosnac, na testach wychodzi slaba druga kreska, sama nie wiem jak to interpretowac i kiedy mam sie starac :(

Gość mereszka
Witam!! U mnie już słoneczko od samego rana ;) chyba idzie wiosna!!! ;) Już tydzień mam obrzmiałe i bolące piersi;( A @ mam dopiero za tydzień;( Niewiem co się dzieje;( Ze dwa dni boli mnie też brzuch;( Dziś czuje się nie bardzo. Zrobie sobie dzień leniuchowania;)

Znalazlam wlasnie moje stare wykresy sprzed trzech lat i mnie olsnilo :) Zawsze przed skokiem temp mialam duzy spadek i wlasnie w tym dniu byla owulacja, to byl taki znak jak np bol brzucha. Moze to wlasnie ten spadek, jesli jutro temp zacznie wzrastac to wszystko by sie zgadzlo.

mereszka za wszesnie na objawy ciazy. W drugiej fazie mozesz sie ogolnie czuc gorzej, mnie piersi zaczynaja bolec zaraz po owulacji i juz do samej @.

hej u mnie dzis spadek temp.na 36.6 wiec @ jutro.dzisiaj stwierdzilam ze odpuszczam nie mierze temp.i nie befe robila testow bo to bez sensu to wysilanie dopoki moj nie pojdzie na badanie.wniosek z tego ze to chyba u mojego jest prpblem. tak wiec wykresow na ovu nie befe prowadzila.musze siw odciac od tego.

oj dorotq zawsze coś musi być nie tak :( ja mam okresy 1 dniowe , więc owulki napewno brak, dostałam letrox 75 a prolaktyna dalej 44 , i niechcą jej zbijać dopuki tsh nie będzie koło 2,5 więc u mnie też lipa, i na dodatek przed @ silny ból aż wykręca, ale najważniejsze że m sie poprawia i jest ze mną w domku :) buziaczki 🌼

dorotq to tez jest dobre rozwiazanie! Odpocznij od tego, zajmij sie czyms innym i staraj sie nie myslec, wydaje mi sie ze taka przerwa dobrze robi, inaczej bysmy zeswirowaly. Ja tez jestem juz tym zmeczona, szczegolnie ciaglym mysleniem, jeszcze troche i tez daje spokoj na jakis czas.

Gość mereszka
A ja chyba odpuszczam... Co będzie to będzie. Tylko niewiem czy dam rade. Postaram się o tym nie mysleć!!! nie będe myślała o ciąży. Bo dla mnie jeszcze gorzej. ;(

hej beziku.super ze twoj maz juz w domku i mu lepiej :-) niw wiem kiedy sie wybierze na badania.ciezko :-( duszak tak odpoczne od myslenia.tylko ze ja nie mam czasu :-( ja mam 35 lat a moj 44.wiec czasu mallo.

Gość mereszka
Nie mogłam wytrzymać i zrobiłam test. Wyszedł negatywny. Ale jestem tydzień przed miesiączką więc mogę mieć jeszcze nadzieje, że test mógł nie wykryć ciaży???

beziku i to i to.czasu wlasnie nie ma za bardzo a po drugie ma jakies opory zeby pojsc do pokoiku;-) mereszka pewnie ze za wczesnie.trzymam kciuki.

beziku ciesze sie ze z mezulkiem lepiej dorotek to my @ bedziemy mialy podobnie bo ja dzis ostatnia tabletka hormonkow wiec pewnie pojutrze sie zacznie i ciesz sie ze mezulek nie stawia sprawy na ostrzu noza w sprawie badanek bo moj mowi ze nie i juz mereszka nie swiruj bo ci na glowe padnie

mereszka spokojnie, za wczesnie zrobilas teraz sama sie bedziesz nie potrzebnie gnebic, to bez sensu. Co do objawow ciazy to najlepszym objawem jest brak objawow (oprocz wzrostu temp), wszelkie inne typu bol piersi itd pojawiaja sie troche pozniej. dorotq z calego serca trzymam za Ciebie kciuki!!!! A czas masz... juz jestes doswiadczona w staraniach, nie jestes na poczatku drogi, leczysz sie i ciagle idziesz do przodu.Tyle juz za Toba, wiec nie poddawaj sie!Tylko odpocznij troche a na wszystko spojrzysz inaczej. Poza tym kto powiedzial ze w ciazy nie mozna byc w wieku 36, 37, 40 lat?Kto powiedzial ze mezczyznie konczy sie plodnosc po 40-stce? Masz dziecko (chyba dziewczynke, tak?) i to jest Twoje najwieksze szczescie, a wszystko inne ulozy sie predzej czy pozniej :*

Ja mam 43 lata i jestem w ciąży. Mój lekarz powiedział, że nie jestem jego najstarszą pacjentką spodziewającą się pierwszego dziecka...

DUSZAK- DZIEKUJE ZA TE SLOWA :* wiesz troche przeraza mnie nasz wiek....bede miala 40-stke a moj 50-tke prawie..nie ,tak nie chce.. mam dziewczynke w marcu skonczyla 8 lat.i ciagle pyta o siostre ;/ buuu... ciagle latam do kibelka i sprawdzam czy @ nie przyszla bo tak mokro mi sie robi ale nie ma...;/

Hanakali- przepraszam ,wiem ,ze mozna miec dziecko w tym wieku ale ja sie poprostu boje..

przed zajsciem w ciaze z corka tez kochalismy sie bez zabezpieczen ( 2 lata) i nie zachodzilam w ciaze...a potem jak juz planowalismy to bylo w 13,14 i15 dc i sie udalo za pierwszym razem..:) tak to najwieksze szczescie nasze :*...ehh co ja bez niej bym zrobila,ciagle mi codziennie powtarza ze nas kocha -to jest najcudowniejsze uczucie... teraz tez myslałam ,ze bedzie 3 dni pod rzad i sie uda a tu d**a...:(

dorotq spojrz na hanakali i odzyskaj wiare w siebie! Spojrz ile kobiet rodzi po 40-stce, teraz przesunela sie granica wieku, nie ma czasu na dziecko, sa studia praca a na koncu ciaza. A ciaze po 40-stce sa niejednokrotnie bardziej dopilnowane niz takie w wieku 20 lat, bo sa szczegolnie monitorowane, sa badania prenetalne itd. Co do Twojego strachu, teraz i mlodsze kobiety rodza chore dzieci, nie trzeba miec 40 lat..przyklad u mnie w rodzinie, tylko moj syn jest zdrowy, reszta dzieci albo choroba gen albo rozszczep podniebienia. To wszystko zalezy od tego w jakiej kondycji jest organizm kobiety, czy jest zdrowa, prowadzi odpowiedni tryb zycia, czy w rodzinie byly jakies choroby gen itd. Zreszta hanakali pewnie Ci podpowie. I na koniec, masz juz jedno dziecko wiec nie masz takich dylematow jak kobiety w Twoim wieku starajace sie o pierwsze, mozesz podejsc do tego bardziej na spokojnie, na zasadzie co bedzie to bedzie :*

Gość mereszka
Dziewczyny a co oznacza kreska od pępka w dół?? Bo ja mam taka....

mereszka napewno nie ciaze! Taka kreska pojawia sie w trzecim trymestrze ciazy tzn po siodmym miesiacu i ma sie wtedy naaaaapraaawde duzy brzuch wiec raczej bys go zauwazyla :)

A jesli dopiero starasz sie o dziecko to chyba masz jakies przywidzenia z ta kreska...

Jestem w 12tc. Czuję się niestety źle. Mdli mnie, od czasu do czasu wymiotuję, jest mi słabo, boli głowa. Siedzę od miesiąca na zwolnieniu bo do pracy się nie nadaję. Co do wieku i macierzyństwa to ja też jestem za tym aby o dziecko starać się do 35 roku życia, no max do 40. Jednak nie zawsze jest to możliwe. Ja nie miałam możliwości zajścia w ciążę wcześniej i nie ze swojej winy. Również mam obawy ze względu na wiek ale postanowiłam jednak spróbować spełnić swoje marzenie. Potrzebuję dziecka, potrzebuję rodziny żeby dalej móc żyć. Miałam w życiu dużo pieniędzy ale byłam samotna, nieszczęśliwa, niekochana i nieszanowana. W wieku 40 lat rozwiodłam się z oszustem i draniem i postanowiłam odmienić swoje życie. Od 3 lat jestem w związku z moim kochanym Damiankiem. Mamy siebie ale do pełni szczęścia brakuje nam dzieciątka, które ma narodzić się w październiku. Nigdy nie traćcie nadziei. :)

Hanakali , to jest piękne i zarazem odważne, aby umieć zmienić swoje życie, żeby w końcu poczuć się szczęśliwym. Gratuluję dobrego wyboru.