Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Dziewczyny wytlumaczcie mi czy ja dobrze mysle, owulacja nastepuje w dniu poprzedzajacym skok temp, prawda? A jesli temp skacze stopniowo, tzn np przez 3 dni stopniowo wzrasta (i to nie tak ze skok jest mega wyrazny) to kiedy jest ta owlacja? Czy przed pierszym wzrostem czy przed trzecim? Zglupialam juz calkiem mimo ze tak dobrze interpretowalam kiedys wykresy ale chyba mam zacmienie jakies! :( Ovu mi owulacji nie pokazal a przeciez wzrost jest, maly ale jest!

duszak ja kiefys tez myslalam ze owulja nastepuje jesli tempka skoczy o 0,2 stopnia np.z 37.6 na 36.8 a to nie tak.ovu wyznacza owulke jak nastapi 3 dni wyzszych temperatur. zobacz np.sobie moj wykres nick nesca na ovu.szukaj "wykresy na tablicy" i wpisz moj nick

Jestem jestem dorotq tylko bardzo cierpiaca :( Dopadla mnie infekcja pecherza moczowego, to taka moja przypadlosc z dziecinstwa jeszcze, mialam kilka zabiegow na pecherzu itd i do dzis miewam co jakis czas takie nawroty, wtedy leki przeciwbolowe (wlasnie ketonal) i antybiotyk. Takze czuje ze w tym cyklu znowu sie nie uda, starania skonczone bo z bolem niestety sie nie da. Co do owulacji to rozumiem ze ovu zaznacza owulacje po 3 temp wyzszych tak tez i ja sama sobie wyznaczalam, ale owulacja nastepuje przed pierwsza wyzsza a nie przed trzecia, tak mi sie wydaje przynajmniej. Bo te trzy wyzsze to tylko takie potwierdzenie ze owulacja byla. Chyba dobrze interpretuje?

duszak.dokladnie jak mowisz :-) z ta owulka dlatego ja tez robilam testy no a w tym cyklu bylam na monitoringu i potwierdzilo sie.czytam o preparatach dla facetow na poprawe nasienia.sa dobre opinie salfazinu podobno mocno poprawia ich jakosc.cynk i kwas foliwy i wit.c podaja.podobno skutkuje.

Chociaz kurcze przeciez sam skok temp nie oznacza ze owulacja byla przed skokiem, moze byc i w trakcie...jednym slowem zamota kompletna i chyba tylko usg rowialoby moje watpliwosci.

dorotq ja tez testy robilam i w tym cyklu wychodziloby ze owulacje mialam przez 3 dni! wiec wkurzylam sie na testy bo tyle to i ja wiem ze przez te 3 dni mialam sie starac! :(

no ja biore kwas fol od paru miesiecy ale dla faceta pierwsze slysze, nie interesowalam sie jeszcze tym, moze powinnam podawac i mojemu m? :) nie zaszkodzi przeciez...:)

hejka duszak no nie zaszkodzi.ja dzosiaj kupie ten salfazin.on nie tylko pomaga na uklad rozrodczy facetow.poczytaj sobie co to salfazin.

hej wszystkim :) Nareszcie wiosna przyszla! :) U mnie tempka rosnie, ale bardzo powoli pnie sie w gore. Czuje sie nadal zle, biore leki wiec jak pisalam watpie czy doszlo do zaplodnienia. Koniec staranek mimo ze ovu jeszcze nie wykryl owulacji ale temp w gore wiec zalozylam ze owulacja juz byla, poza tym nie mam sily przez ten bol :( Milego dzionka :*

Dorotq, jak szukałam specyfiky dla mojego m to whałam się między salfazin a androvit - ostatecznie pomogli wybrać w aptece. Androvit jest lepiej zbilansowany dla mężczyzn. (potwierdzone mój m - czterokrotna poprawa ilości i jakości nasienia :)) C

Dzisiaj byłam u mojego gin. Według moich wyliczeń owulkę powinnam mieć sobota/niedziela, po wielkości pęcherzyka wychodzi, że będzie to dopiero środa, czyli 17 dzień cyklu. Dziwne to, bo mój cykl teraz to 25, 26 dni. We wtorek mam podjechać jeszcze raz na monitoring, a w międzyczasie pomyśli jak podregulować u mnie drugą fazę cyklu. Dobra wiadomość jest taka, że polip nie odrasta :D Kamień z serca :) Dr zlecił mi jeszcze oznaczenie wit. D3, ponoć według ostatnich badań często jej niedobór negatywnie wpływa na płodność zarówno kobiet i mężczyzn. Za badanie zapłaciłam 50 zł - z tydzień mają być wyniki. A na razie zwiększyć spożycie ryb i podczas słonecznego dnia chodzić bez okularów słonecznych.

griszanka- moj bral rok temu w czercu lipcu i sierpniu androvit.nie wiem czy pomogł.chociaz w licpcu jak robilam test bo @ sie spozniala to wyszly mi II kreseczki ale po godzinie.wiec nie wiem co myslec potem za kilka dni przyszla @. no ja wrocilam z apteki kupilam salfazin i desmoxan od jutra rzucam palenie :P griszanak- moze ten cykl bedzie dluzszy niz zazwyczaj dlatego owulka 17dc.

Dorotq, obawiam się, że jednak ten cykl będzie taki jak poprzednie - krótki. Dzisiaj sobie zdałam sprawę, że nie po raz pierwszy mam owulkę później niż wynikało to z moich wstępnych wyliczeń, bo przy 25-26 dniowym cyklu powinna być 12-13 dnia, a mnie się trafały 15-16 dc i @ przychodziła w terminie. Zobaczymy - dzisiaj idę zakupić tran w kapsułkach (źródło wit. D3 :D)

griszanka czyli masz krotka faze lutealna.powinna trwac przynajmniej 12 dni.

hej babeczki , wpadłam wam pomarudzić , dziś znowu lipa strasznej wysypki bolącej dostałam na plecach byłam u dermatologa dostałam antybiotyk kuracja 3 miesiące tetralysal i maść metronidazol a 3 antyboityk na te pieprzone kurzaje na stopie jeszcze 2 sie zrobiły i babka mi je wymrażała bolało jak cholera, więc o starankach tym bardziej nie ma co myśleć , lekarka mówiła że przy tych antybiotykach nie wolno sie starać i 3 miechy znowu do tyłu a co u was ?

hej :) Dziewczyny przez jaki okres facet powinien brać te witaminki (salfazin, androvit) aby zauważalna była poprawa? Jakie są zalecenia w ulotkach. ps. Nareszcie wiosna!!

Gość mereszka
Witam:) Dawno nie pisałam, ale cały czas jestem na bieżąco bo czytam wasze wypowiedzi;) U mnie dzieje się cvoś dziwnego... @ miałam dostać 16 a przyszła 10 i to tak jakby jej nie było. Mam tylko małe plamienie. Niewiem czemu tak jest...

Gość mereszka
I jeszcze na dodatek już 2 tygodnie mam obrzmiałe piersi. I czasem mnie kuło w brzuchu, tam na dole;(

Paula, androvit 3 m-ce. Mereszka, czasami tak sie dzieje, ze nasza psycha wplywa rowniez na nasz organizm, po prostu szaleje. Nie ma sie co nakrecac, a wszystko sie uspokoi :) Ja przed starankami nie mialam zadnych dolegliwosci bolowych podczas owulacju, a teraz dokladnie czuje, ktory jajnik jest aktywny, skrocil mi sie cykl i takie tam... Wszystko siedzi w glowie ;)

Hej, hej :) U mnie skonczylo sie na antybiotyku przez ta infekcje wiec mysle ze z zaplodnienia nic nie wyszlo (chociaz przy pierwszej ciazy mialam identyczna sytuacje, tez bralam antybiotyk w drugiej fazie cyklu). Tempka dzis wysoko skoczyla wiec jeszcze dwa takie skoki i ovu moze wreszcie wyznaczy mi owulacjwe, ktora domyslam sie ze juz byla bo sluzu brak. Staranka zakonczone choc w tym cyklu byly bardzo intensywne, gdyby nie choroba to moze cos by wyszlo :) Okazalo sie ze przez tyle miesiecy staran nie mialam pojecia ze owulacja mi sie przesunela i teraz zamiast w 14dc jest w 17-18. Jednak mierzenie tempki duzo daje :) Buziaki i zmykam :)

Przez ostatnie kilka dni trochę mnie muli, ale dzisiaj mdli mnie niemiłosiernie, głowa mnie boli i jakaś taka "nadmuchana" jestem. To 12 dzień cyklu, owulka dopiero za 5 dni. Temp. waha mi się między 36.3 - 36.4, a dziaiaj spadła do 36.1, dziwne to trochę. Zastanawiam się czy to wszystko po lekach, ostatnio trochę tego biorę, a od wczoraj w niektórych mam zmienione dawkowanie i wszystko wskazuje na to, że jeszcze przy następnej wizycie coś mi dorzuci. We wtorek jadę na monitoring cyklu, to muszę pogadać o tym z doktorkiem. I jeszcze muszę znaleźć jakiegoś dobrego okulistę, znowu dopadło mnie zapalenie spojówek - już trzeci raz w tym roku i coś doleczyć mnie nie mogą. Pół roku do trzydziestki, a ja już się sypię ech... Dobranoc,pomarudziła i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :)

hejka.pisalam rano ale mi ucielo posta :-( buu i nie pamietam teraz o czym pisalam :-D ja od dzisiak nie pale yuuuupiii :-D griszanka tempka normalna a to ze spadla to musialo cos ja zaklocic. nic nie mow o sypaniu sie ja mam 35 lat chociaz nie wygladam ( podobno):-P i nie czuje sie ale ostatnio mam coraz gorsze bole kregoslupa to id czasu upadku i zlamania kosci ogonowej.musze chyba pojsc do lekarza i poprosic o zabiegi

Hej hej wszystkim :) Dzis ovu wreszcie pokazal kiedy prawdopodobnie byla owulacja. Wszystko sie zgadza, najwazniejsze ze staranka byly i w dzien owu i po itd wiec jest szansa i jesli nie bede w ciazy tym razem to chyba juz tylko zgodnie na ten antybiotyk i chorobe bo zrobilam wszystko co moglam :( Nastepnym krokiem bedzie chyba wizyta u gina. girszankaanka czasami tempka spada mocno przed owulacja w dni plodne to taki znak ze to juz niedlugo, ja tez mam podobnie. Ale byc moze to rzeczywiscie reakcja po lekach, kazdy lek zakloca troche pomiary a szczegolnie leki przeciwbolowe (moja ginka mi mowila przed pierwsza ciaza).

Gość griszamnkaanka
Te moje mdłości, to na bank po lekach. Biorę od jakiegoś czasu glucopache, a w czwartek dr zmienił mi dawkowane. Do tej pory dziennie przyjmowałam łącznie 1000mg, a teraz łączne 2200mg, dość spory skok. Tabletek przeciwbólowych staram się nie brać. Od kąd przetrzymałam trochę ból bez łykania nurofenu czy ibupromu, okazało się, że nagle paracetamol i nospa zacząły na mnie działać i trochę lepiej się czuję :)

Witam Was wszystkie w ten cudowny wiosenny dzień :) Wczoraj pojechaliśmy na wycieczkę w góry żeby się trochę odstresować i było super!! Dziewczynki powiedzcie mi jak to jest z tymi pomiarami temp., jaki macie wahania temp. zanm dojdzie do owulacji? u mnie są nawet 1,5 stopnia, mierzę od 6 dni i do owulki jeszcze co najmniej tydzień, teoretycznie narazie tempka powinna utrzymywać się na tym samym poziomie, albo je tu nie kumam czegoś.

Hej dziewczynki :) paula co to wahan tempki: ja tez mam wahania w pierwszej fazie cyklu dopiero po owulce utrzymuje sie caly czas na tym samym wysokim poziomie zeby zaraz przed @ mocno spasc. Natomiast w czasie @ i troche po to u mnie zawsze sa wahania i to normalne a dzien przed owulka mi mocno spada potem rosnie. To Twoj pierwszy cykl z mierzeniem? Musisz pomierzyc jeszcze kilka cykli i dopiero poznasz swoj organizm bo ile kobiet tyle wykresow i kazdy jest inny zalezy od organizmu. U mnie wahania to normalka bo powtarzaja sie zawsze i taka moja natura :)