Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

dokladnie :) moge tylko powiedziec ze piersi zaczely mnie bolec zaraz po owulacji co do tej pory mi sie nie zdazalo, ale to 1wszy cykl - nie sugeruje sie narazie niczym

Mnie zaczęły boleć 3 dni po owulacji:)Zawsze bolały jakieś 5 dni przed @. U Ciebie to dopiero początek starań:)Życzę Ci żeby jak najszybciej się udało.Ja już prawie rok...ale wiem,że wreszcie zajdę:)

Kobietki nam chyba pouciekały spać:) A ja mam ochotę jeszcze popisać:)Ciekawa jestem czy macie jakieś wybrane marki wózków?:)Ja sobie często oglądam różne modele i mam już parę typów:)Tak na przyszłość:)Fajnie jest sobie pooglądać,poczytać opinie...wiem że kiedyś ta wiedza mi się przyda:)

poczatek drogi, nie nastawiam sie na jakies szybkie rezultaty, w tych czasach ciezko trafic za 1wszym razem rok czasu to sporo, myslalas o badaniach? czy moze juz ktores z nich wykonalas? mam nadzieje ze na tym cyklu sie zakonczy i bedziesz mogla pochwalic sie 2ma kreseczkami na tescie :)

chyba odstraszylam wszystkie kobietki :D hehe, nie zastanawialam sie jeszcze nad firmami, nie mam pojecia ktore sa dobre a ktore mniej, a Ty jakie sobie obralas? moze czegos sie dowiem od ciebie :)

Badań nie robiliśmy.Gin. mówi,że wszystko jest ok i wreszcie się uda:)Jak na razie nie chcę myśleć o badaniach...w sumie nie w każdy miesiąc były takie 100% staranka.Wiesz jak to jest,praca,studia...nie zawsze jest czas.Więc jestem dobrej myśli...mam nadzieję,że po prostu nie dało się trafić w ten moment i to jest właśnie powód:)

Gość alamakotaa
Cześć dziewczyny! Widzę że z dnia na dzień nas coraz wiecej;-) Ja dalej walcze z ta beta...zrobiłybyście na moim miejscu,czy czekały do @. Któraś z was napisała,że dzień najbardziej płodny do ostatni ze sluzem. Troche się podłamałam bo ja miałam ten dzień 5 (koniec ok 14) no a przytulanie było,ale ok 22,i nie wiem... Zrobie ta bete. Po co się łudzić mam?

rozumiem, skoro lekarz mowi ze jest ok, to musi tak byc ;) tutaj dziewczyny chyba wszystkie maja terminy miesiaczek w bardzo niedalekich odstepach czasowych, czy mi sie tylko wydaje? ciekawy miesiac sie zapowiada

szczyt sluzu to chyba ten czas pomiedzy plodnymi a nieplodnymi dniami - tzn, ostatni dzien kiedy sluz ma jeszcze jakies cechy plodnosci

Alamakota nie podłamuj się:)Ja pisałam o tym śluzie:) No właśnie chodzi o to,że owulacja jest wtedy gdy śluz uzyskuje swój szczyt.Czyli traci swoją rozciągliwość i staje się bardziej śliski. Ale jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez kolejnych parę godzin:)Dlatego wiele kobiet zachodzi w ciążę ze stosunku po uwolnieniu jajeczka:) Więc nie ma się czym martwić:)

Gość alamakotaa
Jajeczko jest zdolne,ale plemniki pare godzin muszą dojrzeć,czytałam. No to kiedy ta owulacja? Wydaje mi się,że czytałam że nastepnego dnia po szczycie. 5-go ostatni raz na papierze toaletowym (sorry za dosłowność) widziałam dużo ciągnącego śluzu,jak białko jaja.

No to super trafiłaś:)W samą owulację...skoro to był ostatni raz kiedy zauważyłaś płodny śluz.Teraz trzeba czekać na efekty:)

alamakota, czyli wszystko ok ;) moja rada dla Ciebie, poczekaj jeszcze z beta - skoro ostatni stosunek byl 5go, pamietam ze zanim dojdzie do procesu zagniezdzenia jajeczka mija troche czasu, mniej wiecej 7-12dni i dopiero po tym czasie beta zaczyna rosnac, mysle ze tak z 2 -3 dni powinnas poczekac :)

Gość alamakotaa
Sonho,nie. Ja mam termin na 21.01- powiedzmy. No a jak pisałam idę powtorzyć morfologie i tarczyce,i tak sobie myślę czy nie zrobić sobie extra bety. Dzisiaj pół dnia mnie ząb 8 bolał. Przypuszczam że coś z nim nie tak,i chciałabym go wyrwać-no a bez rtg się nie obejdzie,bo żaden dentysta się nie podejmie na ślepo-więc to kolejne 'za' za beta;-)

Gość biegaczka80
alamakota zgadzam sie z sonho powinnas jeszcze poczekac co prawda wiem jak to jest z tą naszą niecierpliwoscią:)najlepiej to chciałybysmy wiedziec juz teraz... ale @ masz juz niedługo wytrzymasz...dasz rade...jestesmy z Tobą...

hehe rozumiem, choc uwazam ze to za wczesnie :P pochwal sie w takim razie wynikiem, zycze pozytywnej bety ;) a teraz ide spac, bo mnie z nog scielo Dobranoc

Gość biegaczka80
oj kochane ciekawa jestem czy którejś z Nas te objawy potwierdzą ciąze...oj bedzie sie działo jeszcze tydzień heheh

Biegaczka Ty to Kochana miałaś już godzinę temu iść spać:)Widzę,że Cię bardzo na forum ciągnie:)Ja też jakoś nie mogę zasnąć...tak się rozmarzyłam, że aż mi się niedobrze zrobiło,mdli mnie heh:)

Gość alamakotaa
Ehh,zobaczę rano w laboratorium... A ile w ogóle to kosztuje? Kurde a przysiegłam że zero nakręcania:-( tymbardziej że objawów żadnych niemam no i zwykle wszystko wypływało:-( Dziewczyny,teraz dopiero doczytałam to o wróżkach. Moja siostra trochę się w to bawi (może nie karty,szklane kule,ale silva,anioł stróż i wizualizacje)

Gość biegaczka80
ciągnie ciągnie...mała...wiecie co bym najchetniej robiłą przez cały czas...czytała o owulacjach i dniach płodnych i o objawach...nie nakrecam sie bo to moj pierwszy cykl dlatego juz planuje co bedzie sie działo w lutym heh z M...ale te piersi troche niepokojace:)

Gość biegaczka80
oj kruszynka czyzbys zaskoczyła? jakies dodatkowe objawy widze mmmm to pięknie!

Gość alamakotaa
Za długo by tłumaczyć ale: jak się dowiedziała,że jestem w ciąży,pogratulowała. Jak okazało się,że serduszko nie bije,zadzwoniła pocieszyć i pytam jej czy coś przeczuwała,czy wiedziała. A ona mi'że zdziwiła się że tak wcześnie,bo ona dziecko u mnie widziała,ale rok po ślubie dopiero' braliśmy ślub we wrześniu,termin miałam na 05.05,i niby to jest prawie rok,ale ona mówiła że widzi obok mnie 2synów ale pierwszy rok po ślubie. Dodam,że sama wiedziała ile bedzie miec dzieci,i to długo długo nim za mąż wyszła,a drugiej siostrze rok wcześniej o dziecku mówiła,no ale nikt nie wierzył,bo młoda była no a potem okazało się że wpad.