Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Gość malefa
amefa ten co wysylalam do ucha i czola to wlsnie mierzy tez temperature mleka i wody w wanience :)

Invictia zamawialam, ale w ostatniej chwili napisali mi, ze produkt niedostepny ;/ A jak bylam w Tesco to zauwazylam, ze maja tylko 3zl drozsze, wiec nie warto czekac. Tak jak Ci pisalam wyzej zamowilam Pampers premium care rozmiar 2 za 40zl. Zaloz konto na doz.pl i w zakladce moje konto bedziesz miala po lewej stronie liste programow dostepnych w aptece i tam jest ten dla mamy i maluszka:)

Amefa - to z żyrafką świetne :D Było w tym sklepie złożone i też patrzyłam na nie. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na misia, żeby pasował do misiów :D Co do termometrów - my mamy w domu taki elektroniczny zwykły i taki zostawimy. Te podczerwone się nie sprawdzają w ogóle. Jak pracowałam w szpitalu, to rano przy mierzeniu temperatury, ci, co spali przy oknie mieli 35 i mniej... Nie wiem jak inne modele, bo rozeznania nie robiłam, ale wiem, że termometr musi być dotykowy, bo inaczej zafałszuje wynik.

dzięki dostałam dzisiaj wynik ostatniego usg co robiłam. Wy tez macie takie dysproporcje dzieciątka? Nadal mała jest mniejsza o 1,5 tygodnia od ostatniej miesiaczki, a w wymiary też się różnią niewiele ale jednak

Invistia - moje dziecię jest róznowymiarowe. Nawet tydzień różnicy pomiędzy np. główką, a brzuszkiem. Nie przejmuję się, bo tak teraz jest. :)

o widzisz, żeby było śmieszniej to moja mała ma największy brzuszek:) robicie w ciąży jakieś cięższe rzeczy? bo ja np. dzisiaj robiłam ciasto francuskie i było strasznie twarde, musiałam dużo wysiłku włożyć w to żeby je rozwałkować na kwadrat, a wałkując pobolewał mnei dól brzucha, więc chyba troche przesadziłam.. hm

te podklady na lozko mozna dostac tez w sklepach medycznych:)

Ha ha Invicita - ja robiłam jakiś czas temu pierogi. Umordowałam się jak głupia przy nich. Od tamtej pory liczymy na łaskę babci :D

Joanna fajnie, że zawitałaś:) Malentka ciuszki cudowne, wyprawka w toku widzę:) Ja łóżeczko mam od rodzinki używane-sosnowe, tylko materacyk nowy kupujemy i mamy fajna szafę też sosnową więc komplecik nam się zrobil. Tak sobie myślę, żeby już dzisiaj zamówić pościel, materac i resztę rzeczy, które chcemy u jednego uzytkownika kupić:) Poczekam, aż tatuś wstanie, bo będzie psioczył, że nie miał udziału:)

Oj Plotka... Ochote mi zrobilas na ten blok... I co teraz? :P Bede musiala zrobic :P W swieta sie najadlam, bo moja babcia robi najlepszy na swiecie :P Wszyscy z tego samego rzepisu robimy, ale od babci inaczej smakuje :)

invictia, a u mnie brzuszek jest 2 dni za maly, glowka jest tydzien za duza, nozka tydzien za dluga, a raczka 4 dni za dluga, wiec wychodzi na to, ze mam wychudzone dziecko ;) Mmmm, zjadlabym blok czekoladowy :D:D:D

Ja mam chyba cos z laknieniem, tylko odejde od stolu, to jestem glodna. Moze moja psycha tak dziala? I nieprzesadzam, zjadlam 10 min temu, najadlam sie, a teraz znowu bym cos zjadla...

Asia chyba to nie jest zaden problem z laknieniem :P Po prostu apetyt :) Ja bym mogla bez przerwy jesc :) Nieraz mam juz brzuch pelny, ale nadal czuje glod :P

I to jest dziwne, bo wydaje mi sie, ze sie najem, a chwile pozniej juz znowu czuje glod :P Ale jak rozroznic ten prawdziwy, nie chcialabym przytyc 30 kg, a od kilkudni mnie tak wzielo, dzis zjadlam tyle co normalny czlowiek je przez 3 dni, a wydatki na jedzenie nam tak skoczyly ze masakra

Malentka ja trochę rzeczy zamawiam tutaj: www.milpol.pl pościele są chwalone, materac też grubszy, przewijak, ochrona na materac, wkładka do wanienki, okrycie kąpielowe, przescieradlo dodatkowe i klika sztuk pieluszek.

Marti rzeczywiscie te posciele sa bardzo ladna i wydaja sie byc solidne i przyjemne w dotyku :)

o matko dziewczyny wypiłam litr kubusia nic dziwnego ze mogę nie jeść nic caly dzień skoro aż tyle pije :) a pościel faktycznie bardzo ładna

Hej:) Wczoraj na wizycie dostałam skierowanie do diabetologa, naczekałam się tam 3 godz.ale w końcu lekarka mnie przyjęła.Mam badac cukier 4 razy dziennie, więc 4 kłucia w paluch i dieta zero słodyczy, lodów miodu itp. i tak do porodu, a no i posiłki co 2,5 godz ale te dietowe kompozycje wymienników to szok i wyższa szkoła jazdy.I wyzyty co tydzień! Ale najważniejsze że na usg z małą wszystko ok, i nie ma żadnych zmian cukrzycowych w łożysku. Moja Malutka waży ok 1000-1100 gr, kawał obywatelki! Witaj ponownie Joanna:)

unia kochana widzisz mówiłyśmy Ci ze wszystko będzie dobrze :)

Hehe Joanna u nas tez wiecej jedzenia schodzi :P Kiedys to nawet kolacji nie jadlam, a teraz jak uszykuje dla siebie i meza to pol chleba schodzi prawie :P Plusem jest to, ze dzieki ciazy moj mezus tez zdrowiej jada :) Unia ale duzy Twoj bobas juz! :) Bardzo Ci wspolczuje tej diety... Ale zdrowie Malca najwazniejsze! :) Przynajmniej nie przytyesz za duzo jak nie bedziesz slodkiego jadla :P

A jak jestu Was z przytulankami? U nas zastoj od 2 miesiecy, czyli od pierwszych ruchow dziecka.. Rafal twierdzi, ze sie czuje skrepowany, gdyz wie, ze w brzuchu ktos mieszka. Pytalam czy po porodzie nie bedziemy sie kochac bo za sciana bedzie dziecko, odpowiedzial ze za sciana to co innego niz w brzuszku. I wez tu zrozum chlopa... pewnie do rozwiazania z sexu nici...

Asia u mnie musi byc dwa razy w tygodniu :P Chcialoby sie czesciej, ale troche sie boje za czesto ;) Poza tym moje libido jest teraz o wiele wyzsze niz meza-odwrotnie niz przed ciaza hehe :)

No moje tez, ale przeciez go nie zmusze, skoro zle sie ztym czuje. Bo maluch sie juz rusza, doszlo do niego to ze tam jest - no bo w koncu ruchy sa tego oznaka. Male nie jest juz takie male i tego typu argumenty. Niby staram sie rozumiec, ale... wiesz.

Doskonale Cie rozumiem :) U nas to ja kiedys mialam takie uczucie dziwne, ze Jas jest tam w srodku a ja tu takie rzeczy robie hehe :) Jak sie poruszy w trakcie, to mnie totalnie dekoncentruje :P

amefa mam dokladnie tak samo:P ciezko sie skupic ze tak powiem hihi:P

Na szczescie Jas jest grzeczny i sie nie odzywa raczej :P Chyba tylko raz czy dwa poczulam kopniaka w trakcie przytulanek :P