Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsda

Nierealne, sprzeczne i wciaz rosnace wymagania kobiet wzgledem facetow

Polecane posty

Gość ten facet...
Dżem. Odniosę się do całości twoich w tym temacie Masz wypaczone podejście, wcale tak nie jet jak sobie to wyobrażasz, może i faktycznie ktoś coś przekręcił, jednak sam czysty nie jesteś. Nie jesteś w stanie sam wymyślić przykładów podpierające swoje twierdzeń, jedynie podpierasz się wypowiedziami innych osób na forum czy to przerysowanymi. Nie masz dowodów popierających twoją tezę. (za dużo chyba tego popierania, podpierania?) Da się łączyć charakter dresa i romantyczność, tylko, że on będzie romantyczny dla swojej kobiety. Wiem, pewnie zaprzeczysz. Pytanie czy chociaż próbowałeś, spełnić wymagania kobiety? Pewnie podczas, że tysiące psychologów tak mówi, szkoda, że ja spotkałam taka opinię wśród sfrustrowanych facetów, którzy nie maja powodzenia u kobiet z własnej winy. rozśmieszy mnie przykład, że mężczyzna nie jest w stanie dobrze zarabiać(czytaj mieć dobrze płatna prace czy biznes przynosząc wysokie zyski, wysokie czyli odpowiednie duże aby godnie przeżyć)i jednocześnie zając się domem i rodziną. Kobiety jakoś potrafią. Kobiety potrafią być damą w towarzystwie, dobrze gotować a dla swojego faceta być dziwką w sypialni. Na stwierdzenie o niższej inteligencji kobiet niema co strzępić języka. Podawajcie swoich wynalazców, artystów. Z pewnością dla ludzi typu Offerma Tomasz z Akwinu to wielki "miszcz". Widocznie ktoś lubi wypaczać historie, zapominając o tym jak wyglądał los kobiet.

Gość ten facet...
twoich wypowiedzi*

Gość pytający dzentelmannn
rozśmieszy mnie przykład, że mężczyzna nie jest w stanie dobrze zarabiać(czytaj mieć dobrze płatna prace czy biznes przynosząc wysokie zyski, wysokie czyli odpowiednie duże aby godnie przeżyć)i jednocześnie zając się domem i rodziną. Kobiety jakoś potrafią. Nic takiego nie napisalem. Znowu przekrecenie wypowiedzi. Ja pisze jedno, a wy piszecie ze napisalem cos innego. Dyskusja nie ma sensu, poki sie nie nauczycie czytavc ze zrozumieniem i nie przekrecac moich slow

"Taka jest dyskusja z wami...." pijesz do mnie, czy do wszystkich kobiet?

Gość ten facet...
Nadzieja8 facet się już zagubił najwyraźniej. nawet mi go żal.

Gość weeronika65
rozśmieszy mnie przykład, że mężczyzna nie jest w stanie dobrze zarabiać(czytaj mieć dobrze płatna prace czy biznes przynosząc wysokie zyski, wysokie czyli odpowiednie duże aby godnie przeżyć)i jednocześnie zając się domem i rodziną. Kobiety jakoś potrafią. Autor nic takiego nie napisal, zalecam uwazna lekture jego wypowiedzi

Nadzieja8 Do wiekszosvi osob dyskutujacych ze mna w tym temacie

weeronika, nie zabawiaj się w kobietę, bo nie za bardzo Ci to wychodzi :) Autorze, ogarnij się, bo się miotasz :)

Nie masz dowodów popierających twoją tezę dowody podawalem nie raz i nie dwa, gdybys umial czytac ze zrozumieniem, wlasnie gdybys...

W przeszłości mężczyźni mieli ściśle wyznaczoną rolę. W tej chwili muszą określić swoją pozycję i ciągle udowadniać męskość. U kobiet jest inaczej. Jeśli nie sprawdzą się w pracy, zawsze mogą być świetne jako matki czy żony. Mężczyzna powinien realizować się w każdej z trzech ról rodzicielskiej, partnerskiej i zawodowej. Zły kochanek i dobry ojciec to połączenie jest dla kobiet mało satysfakcjonujące. Faceci próbują się dowartościować, ale nawet najlepszy gadżet czy nowy model samochodu nie zrekompensuje nieudanego seksu. Poza tym kobiety stawiają nam coraz większe wymagania.

Matki chcą wychowywać swoich synów na mężczyzn bis. Wrażliwych, uczuciowych i pomocnych, którzy mają być nie tylko kochankami, ale i przyjaciółmi kobiet. Powtarzają, że powinniśmy umieć okazywać emocje, nie bać się mówić o tym, co nas boli, ale jednocześnie realizować archetypiczny wzór męskości łowcy, zdobywcy, wojownika. Mężczyźni nie bardzo wiedzą, co zrobić. Z jednej strony muszą wykazywać się wrażliwością, z drugiej jako że dla kobiet najbardziej pociągający są przecież samce alfa być męscy i zdecydowani.

Nadzieja8 To ciekawe, bo skopiowlaem wypowiedz profesora? Profesor sie miota? Rozumiem ze ty sie znasz lepiej? haha

10:40 [zgłoś do usunięcia] pytający dzentelmannn W przeszłości mężczyźni mieli ściśle wyznaczoną rolę. W tej chwili muszą określić swoją pozycję i ciągle udowadniać męskość. U kobiet jest inaczej. 🌻 mężczyźni zawsze musieli udowadniać swoją pozycję i męskość Jeśli nie sprawdzą się w pracy, zawsze mogą być świetne jako matki czy żony. Mężczyzna powinien realizować się w każdej z trzech ról rodzicielskiej, partnerskiej i zawodowej. 🌻 a kobieta nie musi się realizować? :D Zły kochanek i dobry ojciec to połączenie jest dla kobiet mało satysfakcjonujące. 🌻 A czy to wina kobiety, że jej mąż nie rozumie jej potrzeb, które pewnie sygnalizuje, a których mężczyzna nie widzi i to powoduje, że jest uważany przez nią za złego kochanka:) Faceci próbują się dowartościować, ale nawet najlepszy gadżet czy nowy model samochodu nie zrekompensuje nieudanego seksu. Poza tym kobiety stawiają nam coraz większe wymagania. 🌻 aa.... nie wiedziałam, biedni faceci, to dlatego muszą kupować gadżety i mieć kochanki - wbrew interesowi rodziny, dzieci - zamiast pogadać uczciwie z żoną i poświęcić czas dzieciom, jako wspomniany wcześniej dobry ojciec?

10:42 [zgłoś do usunięcia] pytający dzentelmannn Mężczyźni nie bardzo wiedzą, co zrobić. No to mogłeś od razu to napisać,że się miotasz. Naucz się myśleć chłopie a najlepiej samodzielnie, bez podpórek profesorów, które mogą jedynie służyć jako podpowiedź, ale nie jako pewnik:)

mężczyźni zawsze musieli udowadniać swoją pozycję i męskość Tylko ze kiedys bylo to duzo latwiejsze, bo bylo jedne pole, teraz musza udowadniac na kazdym kroku, w pracy, w domu, w lozku, wszedzie Facet ma byc super we wszystkim.

Mężczyźni nie bardzo wiedzą, co zrobić. No to mogłeś od razu to napisać,że się miotasz. Znowu indywidualizujesz problem, idiotko kiedy zrozumiesz ze masz tego nie robic! Tepa strzalo nie widzisz ze to byl cytat, a nie moja autorska wypowiedz!

A czy to wina kobiety, że jej mąż nie rozumie jej potrzeb, które pewnie sygnalizuje, a których mężczyzna nie widzi i to powoduje, że jest uważany przez nią za złego kochanka Tepa strrzalo, nie o to chodziu, zacznim myslec jesli potrafisz. Jakby nie bylo sprzecznycy wyamgan, nie byloby problemow takich!

Gość weeronika65
To przechodzi ludzkie pojecie Autor zacytowal wypowiedz "Mężczyźni nie bardzo wiedzą, co zrobić. " a jakas idiotka wyskoczyla ze autor sie mota, mimo ze nic nie pisal o sobie!

Gość weeronika65
Jeśli nie sprawdzą się w pracy, zawsze mogą być świetne jako matki czy żony. Mężczyzna powinien realizować się w każdej z trzech ról rodzicielskiej, partnerskiej i zawodowej. Masz napisane czarno na bialym

Gość facetadadss
Dzentelmen poustawial po katach idiotki. Szacun koleś.

"Tylko ze kiedys bylo to duzo latwiejsze, bo bylo jedne pole, teraz musza udowadniac na kazdym kroku, w pracy, w domu, w lozku, wszedzie Facet ma byc super we wszystkim." No tak, kiedyś nie było komputerów, tylko maczugi Może do tego wróćcie:D

Gość sylvia 007
Najlepiej przed slubem uzgodnic co do kogo nalezy . Jesli kobieta pracuje zawodowo musi wymagac od mezczyzny gotowania prania ,przeciez on pracujac zawodowo zawsze tego od kobiety wymagal,:Proste i logiczne jesli tego nie robi to trzeba zatrudnic kogos nich zapaci.

sylwia, no przecież napisałam: każdemu wg potrzeb plus komunikacja no i uzgodnić przed wspólnym zamieszkaniem i ślubem, a nie po:D

Nie chce mi się nawet nadganiać całej rozmowy ale... Off - ja swoje argumenty podałam i w tym i we wcześniejszym temacie. Autor je zlewał i tłumaczył się tym, że ich nie widzi. Potem po prostu rozmowa się rozluźniła bo wkurzył go jeden żart i to nie mój :) To, że ty mnie masz "za prymitywa" przeżyję, bo nie powalasz szacunkiem do czyjegokolwiek zdania i po prostu innych niż swoje argumentów nie uznajesz bo wszyscy inni to "lewacy" :) Dzem - podawałeś przykład, że kobiety oczekują dobrych zarobków i pomagania w domu/zajmowania się dziećmi. Skoro da się to zrobić, to chyba nie sprzeczność, co? Co do Twoich dowodów, nigdy ŻADNYCH nie podałeś. Przez ponad 20 stron prosiliśmy cię o 10 nazwisk z tych tysięcy psychologów - podałeś w końcu, ale takie które niczego nie udowadniały... To, że teraz mężczyźni mają więcej niż jedną rolę (podobnie jak kobiety) to fakt i nikt się z tym nie kłóci. To, że sytuacja wymaga stosownego zachowania to też. Jedyne z czym nikt się nie chce zgodzić to Twoje twierdzenie, że te wymagania są "sprzeczne" z czymkolwiek.

Moorland problem chyba tkwi w tym, że on chce na siłę coś udowodnić coś, co wydaje mu się,że zna teoretycznie ... bo skoro kobiety mogą jakoś pogodzić pozornie nierealne, "sprzeczne" i wciąż rosnące wymagani facetów, to dlaczego nie może to działać i w drugą stronę? :)

No on chce coś udowodnić na siłę, bo tak mu się podoba i już. W międzyczasie stracił cierpliwość i wyszedł cały jego dystans do siebie, od którego zaczęła się rozmowa z nim w innym temacie...

aha:) ... niekiedy są takie typy na kafe, że po jakimś czasie /powiedzmy po 2 stronach /mam wrażenie, że to ja jestem jakaś nieteges :D:D A na jakim temacie on jeszcze siedzi?:)