Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna zbyt samodzielna...

Uraz kręgosłupa, wynik RTG, czy nalezy sie zwolnie lek.?

Polecane posty

Otórz się bardzoprzeciążyłam... nie bedę pisać szczegułoów, ale oto co wyszlo na RTG: Niewielkiego stopnia skolioza lędźwiowa w lewo z zaznaczoną rotacją trzonów. Nieco powężona tylna część przestrzeni międzytrzonowej na poziomie L5-S1. Niewielkie zmiany przeciążeniowe w stawach międzywyrostkowych pogranicza ledźwiowo- krzyżowego. Spina bifida na poziomie S1. Dopiero jutro idę do ortopedy.... byłam równo tydz temu... przepisal leki przeciwbiolowe i przeciwzapalne... ale sprawa wygląda tak...ze strasznie boli... podejrzewam ze jest ucisk na nerwy... dretwieje cala prawa noga wraz z ręką. No i kolejne pytanie, czy powinnam zapytac o rezonans? O skierowanie? 5 lat temu mialam wypadnięty dysk... ale nie mam juz tego rezonansu, pozatym juz na pewno jest nieaktualny... No i czy to dobrze ze nie mam zwolnienia, i jestem zmuszona do siedzenia 8,5 h dziennie....Niestety cierpie strasznie przy tym... Powiedzcie czy ten wynik... upowaznia mnie do zapytania o zwolnienie? Po przespanej nocy czuje ulge...ale wystarczy ze dzien posiedze...znow jest zle... Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Bardzo prosze o pomoc w odpowiedzeniu na pytania....

Ponawiam prośbe... odpowiedzi na moje pytania....

Przeciążyłam... przegiełam z ciężarami jakie podnosiłam, pierwsza sprawa przeprowadzka... druga sprawa... powrót ze slowacji.... z b. cięzką torbą... od tamtej pory jest gorzej i gorzej.... 5 lat temu mialam wypadnięty dysk, na skutek wypqdku, i teraz właśnie ból jest tak mocny jak kiedyś :(

A myslisz że mam prawo prosić o skierowanie na rezonans? Tez sprzed 5 lat jest juz nie aktualny. Chodzę do LIMU, ale mam pakietz pracy i wlasciwie, nawet rezonans za darmo... Tylko czy mogę go o to prosić jesli sam nie zaproponuje?

Gość Specjalista najwyższej
klasy na to sa ćwiczenia tzw. rybka

Nie rozumiem?

klasy rybka swoimi ruchami ćwiczy swój kręgosłup mając go a nienagnanym stanie :) głupota jest chodzenie na masze itp. jak sami za darmo możemy lepiej ćwiczyć a drugie to dieta w niska zawartość chemii

N a cwiczenia w tej chwili za wczesnie, bo ja nawet siedziec nie moge.... wiec jak juz to zabiegi.... kiedys bi pomogla fizykoterapia...i krioterapia....

klasy jesli dobrze użyjesz swoj rozum polegając na sobie to sie wyleczysz

Wiesz powiem Ci szczerze, że w przypadku gdy jest to świezy uraz kręgosłupa pole polegać na komś, klto się na tym na prawdę zna....

rob jak uwazasz to Twoje zycie

Wiesz.... pewnie ze moje.... dlatego musze miec przede wszystkim dobrą rehabilitację... Ale to jak minie stan zapalny, i bede mogla przynajmniej bez bolu podniesc butelke wody....

nie wiele CI to pomoze... nie wylecza Ciebie, trzeba leczyc przyczynę choroby a nie skutki to błąd w dzisiejszych czasach medycyna bardzo powiela

Przyczuną był wypadek..... złapałam mdlejaca duzą osobę...i wypadł dysk... to nie bylo jakies skrzywienie....