Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Viviii okna myłaś / Ale odwaga Poczytuje sobie czasem inne topiki i wrześniówka już jedna urodziła ....

Viviii ja mam taką długą listę rzeczy do zrobienia w mieszkaniu a do niczego nie mogę się zabrać. Zresztą mąż dzwoni co chwile i mówi, że mam się nie ruszać żebym nie urodziła jak go nie ma. Może uda mi się coś dziś w końcu wybrać na allegro. Tylko niestety nie znajduję sprzedawcy, który by miał większość tych rzeczy. A macie cieplejsze czapeczki dla dzidzi? Na wyjście ze szpitala, na spacery, itp. Gdzie kupowałyście? Bo ja mam tylko takie lekkie bawełniane. Czy któraś ma wanienkę z ikei? Wiele osób mi ją poleca a ja się zastanawiam czy nie będzie za mała. Ma takie wymiary: Długość: 71 cm, Szerokość: 43 cm, Wysokość: 20 cm http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/ A używa się jeszcze pudru np: http://allegro.pl/nivea-baby-puder-zapobiegajacy-odparzeniom-100g-i2502050137.html Pamiętam ten zapach z dzieciństwa mojego rodzeństwa. Bardzo pozytywnie mi się kojarzy. Używa się tego zamiast kremu na odparzenia? Jaki płyn do kąpieli? Widziałam u znajomej ale nie potrafię znaleźć w google po obrazkach (bo nazwy oczywiście nie pamiętam). Viviii ty jakiś polecałaś, przypomnisz? To sobie zapiszę dziś nazwę :) A jakie chusteczki nawilżane będziecie używać? Jakie są najtańsze ale delikatne. Pamiętam, że kiedyś kupowałam jakieś za grosze ale były szorstkie. Ależ mam pytań dziś :D Idę po arbuza - u mnie skurczy nie wywołuje a zjadam go bardzo dużo (i nawet cukier po nim jest ok) :)

Agulka ja tez czytam ;) teraz jestem na lipcowkach i sierpniowkach ;) do wrzesnia jeszcze nie doszlam bo zmieniam miesiace jak lipcowki urodza wszystkie jehehe od stycznia tak czytam ;) no a okna musialam chyba musze przyznac racje mojemu mezowi ze mam ciagoty do pedantyzmu hehe ale tak mnie denerwuje jak jest brudno ze szok a do tego zawsze mysle ze tylko ja sama dobrze umiem sprzatac ;)

Monis ja uzywalam chusteczek pampers sensitiv i teraztez zamierzam co do zasypki nie uzywalam i wole ten linomag ale to indywidualna kwestia sama sprawdzisz z czym Ci wygodiej i jak maluszek reaguje na dany kosmetyk czapeczke grubsza bede dopiero ubierac jak bedzie zimno ogolnie jestem przeciwna przegrzewaniu dzieci a moja mama juz wogole wiec mala pewnie bedzie tez chlodno chowana rtak jak i Macio :)

juz wrześniówka urodziła no popatrzecie:) ciekawe jak tam nasze mamuśki bliźniaków:) kosiorakis sie odzywała ale orzechowa to juz kupe czasu cicho siedzi :) ja kupilam zasypke alantan - u mnie sie ona sprawdzila, bo po kremie mojemu robily sie wieksze odparzenia, czasami bardzo głębokie rany;/ co do plynu do kąpieli to kupie emolium, ale lipcówki chyba pisały że najlepiej sprawdza sie mieszanka pół szklanki mleka i 2-3 łyżki oliwy z oliwek :) więc zobaczymy :) a wanienka moim zdaniem w zupełności wystarczy - jakbym nie miala to bym kupila:) a chusteczek używałam z Dady z biedrony - dobrze nawilżone i mały nie miał uczulenia po nich :) no ale ceny poszły w góre od tamtego czasu i kiedyś widziałam w selgrosie w czteropaku z clinic - i chyba taniej od tych Dada wychodziło...

witam kobietki po dłuzszym czasie:)tyle ostatnio na głowie....troszke pozwiedzalismy z rodzinka i teraz juz mam chwile zeby w koncu usiasc i spokojnie do was wrucic:)mój syneczek pięknie rosnie,nie wiem kiedy ten czas zleciał....i zostało nam 2miesiace..do rozwiazania:)teraz juz tylko z górki:D 3mam kciuki za mamusie wizytowe i czekam na nowe wiesci.

Witaj Tusia :) Ja też trzymam kciuki za wizyty :) Piszcie jak wrócicie... Jestem u mamy i ponieważ dobrze się czuję, idę do ciucholandu poszperać jakieś śpioszki - dziś mają być za grosze, więc we dwie może coś wyszukamy ciekawego :) Miłego dnia - głowa nadal pobolewa - to raczej niskie ciśnienie niż wysokie...

Ja już skończyłam z praniem, ostatecznie wyszło 4,5 pralki. Teraz sobie dosycha a ja upiorę moje i męża rzeczy bo też się nazbierało.

my lecimy zaraz do lekarza :) później opiszę co na szkole rodzenia, wieczorkiem jak wrócimy z mężem :)

Hej ja wróciłam z wizyty:) Mały cały i zdrowy waga okolo 1,1 kg i dowiedzialam sie ze jest uszaty czyli odziedziczyl cos po tacie;/ A ja nie przytylam nawet kilograma:) wiec waga mi stopuje:) i super:) Buziaki;**

a mi jest coś niedobrze, wogóle ciężko mi się oddycha i nos mam zatkany... oby mnie znowu coś nie brało.... Pela dobrze ze wizyta ok :)

Zmierzyłam obwód brzuszka 109 cm ładnie Za niedługo będę szersza niż dłuższa heheh:-)

Monis ja mam wanienke z Ikei namowila mnie bratowa ona wsadza dwie swoje corki na siedziaco jedna 2.5 druga1.5 roku i siedza i sie pluskaja szczesliwe wiec nie wydaje mi sie zeby potrzebna byla duza wanienka. Ja od tygodnia na wadze nie przybralam wogole co mnie dziwi bo mam wolne od tygodnia a co za tym idzie mniej ruchu. Maly coraz bardziej sie sie rozpycha i dosc czesto ma czkawke nie wiem czy to tak powinno byc..??

Agulka raczej Ci to nie grozi :) Pela to super, że maluch rośnie. A fikał podczas usg? Graga no to może wypij jakąś bombę witaminową na wzmocnienie. Rzodkiewa, przekonałaś mnie. Mój też ma często czkawkę. Rano mnie nią obudził i kolejna się przed chwilą skończyła. Na pewno jeszcze jedna była w ciągu dnia. Nie pamiętam czy coś więcej. Teraz coś kombinuje przy moim pępku :)

Rzodkiewa moje dziecię też strasznie ostatnio sie rozpycha i często ma czkawke moim zdaniem to jest ok Na wadze tracę ale to pewnie wynik diety ....Najważniejsze że dziecko ma się dobrze ostatnio w 26tygodniu ważyła 1100 lekarz powiedział że jak na cukrzyce waga prawidłowa Następną wizytę mam 9 sierpnia

:) Takie uczucie jakby coś dłubał od środka. Mam wrażenie, że siedzi tam ze skupioną minką i przebiera paluszkami :D Ale już się uspokoił. Czasami mnie bardzo szybko kopie - kilka kopniaków w kilka sekund - jakby szybko wymachiwał nóżkami. Znajomi, którzy mają 2 dziewczynki mówili mi, że takie jakie były w brzuchu takie są też na zewnątrz. Jedna bardzo ruchliwa a druga bardzo spokojna. Aż się boje co to będzie jak mój łobuziak wyjdzie ;)

Rzodkiewa, te czkawki u Maluszka to mogą nawet kilka razy w ciągu dnia sie pojawiać :) i mogą trwać nawet około 20 minut :) Moja Niunia to raczej delikatna jest :) Czasem mnie mocniej kopnie, ale z reguły rozpycha się bardzo subtelnie hihi :) Pela, super, ze wszystko ok:) Ja to widzę, ze Wy Kobietki to chyba często macie USG, bo podajecie wagę dzidziusiow. Ja ostatnio miałam polowkowe, a następne około 30 tc. Agulka, ja mam równe 100 cm, ale nie mogę powiedzieć, żebym nie tyła:) tym bardziej, ze głownie leżę :) Ja juz Was nie czytam :p Wszystkie juz prawie przygotowane do porodu, a ja sobie leżę i odpoczywam :) Tez sie muszę na poważnie zabrać za wyprawkę. Szkoda, ze nie można po sklepach polazic :( Ściskam wszystkie Dziewczyny :)

Melduję się :) Nasz Kubuś rośnie, waga 1726 gram :) wszystko gra. Maluszek już leży gotowy do porodu :) rozkraczył się nóżkami, ale już jest tak obrócony, że ptaszka nie widać. więc mam nadzieje, że mu nic nie znikło :) ja 2 kg na plusie od ostatniej wizyty, w sumie dziwnie bo w czwartek miałam na wadze 1,5 kg mniej, ale to było z rana. w sumei przez to łożysko to już musi mnie nieźle naciskać, żeby zobaczyć malucha. Ale już ładnie oddychał w wodach płodowych. ech i kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie. Szyjka długa zamknięta. Dyska ja chodzę prywatnie, to dlatego mam usg na każdej wizycie :)

Natalie ale waga Kubusia ładna Wizyta widać udana :-) Co do usg tez mam na każdej wizycie ...chodzę prywatnie

Agulka jak patrzyłam na te siatki centylowe to nawet jest poniżej średniej. ale fakt już 600gram od ostatniej wizyty więcej :) ciekawe czy przez te 8 tygodniu podwoi swoja wagę..

no pewnie tak, ileś procent jest błędu i czasami mówią, ze wielkie dziecko wg. usg ponad 4 kg, a tutaj około 3kg :)

hej dziewczyny strasznie mnie niepokoi dziś mój Maluch od wczoraj mam straszny katar i gardło mnie boli, jutro mam z rana wizytę u ogólnego, bo dziś nie mogłam wstać z łóżka No i Maluch tak się wierci od 4 rano do teraz, to są takie ruchy jakby kręcił rowerek, albo skakał w skakankę w brzuchu. Tylko, że nie był nigdy tak ruchliwy, aż tak bardzo To normalne jest? Czy może tak reagować na moje samopoczucie i katar? W sumie jak troszkę pochodzę, albo ułożę się w jakiej dziwnej pozycji to chwilę jest cicho. A potem znów a piać od nowa i nóżki mi wpycha pod żebro mimo to martwię się troszkę może mnie któraś uspokoić - może też tak macie

SwinkaPiggy a moze on chce zebys go poprostu pohusiala jak w kolysce , a jak siedzisz w miejscu to mu sie nudzi i cisnie. Moze idz na spacer.

swinka ja slyszalam ze jak maluch jest taki niespokojny i bardzo mocno sie rusza tak nerwowo to moze sie zaplatac w pepowine..... ale nie chce nic przekrecic ani siac paniki ale moze zadzwon i zapytaj swojego gin albo poloznej na IP bo moze cos przekrecilam ...